X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Powiedzcie mi w którym tyg na USG widziałyście jak wasz maluch się rusza?

Troche o tym mysle bo moja siostra jwdt w 12t5d i widziała jak maleństwo sie wierci a ja ostatnio jak byłam widziałam mega spokojną dzidzie..

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karopcia to nic nie oznacza bo twoj maluszek mog spac w tym czasie :) ja chcialam widziec jak sie wierci to na 10minut przed qizyta qypilam puszke coli i batonika.
    To pobudza malenstwo.
    Na drugim usg nie jadlam nic ani nie pisalm slodkiego i spala, wiec lekarz sam kazal mi zjesc batonika do badania zeby sie przekrecila.
    PS. jak skakala to pierwszy raz widzialam w 10+2 jak bylam :):

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście ja zawsze przed USG ze stresu mało jem. A juz na pewno nic słodkiego. Mysle ze gdyby bylo cos nie tak to lekarz musiałby mi powiedzieć..

Wczoraj jak leżałam czułam bulgotki , bardzo mile ale dziwne uczucie.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokladnie 🥰🥰 te bulgotki tez mialam i moj partner przykladal ucho do dole brzuszla i mowil se slychac fajne bulgotanie w srodku 😁😁 teraz probuje mnie zlapac na ruchach malej ale jeszcze malutko sie rusza w dzien...
    Koncerty zazwyczaj zaczyna w nocy.
    Pewnie bedzie miala to po mnie, ja chodze spac o 1-2 w nocy i one pewnie tez taka bedzie 🤦‍♀️🙈😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakis wysniony styl do lozeczka dla waszych malenstw?

Ja wybralam bialo- rozowy ale ten roz chce aby byl w kolorze brudnego rozu. Tko ciagle glowie sie jak to wszystko polaczyc... ochraniacze biale?
    A tymczasem zamowilam becik w kolorze pastelowym 🙈🙈
    https://zapodaj.net/07e88542bd4a8.jpg.html

A to chyba bedzie bardziej brudny fiolet... i tez mi sie podoba... kurcze wybor jest niesamowity macie jakies moze przykladowki z ktorych czerpiecie inspiracje? Czy zamawiacie co wam wpadnie w oko?

Edit: Ps. WOGOLE TO MAM POSTĘP i moge szalec z kupowaniem Tesciowa poleciala do PL na 3miesiace 🙈 koge do niej wszystko zamawiac 🥰😁 happy days!
    Allegro bedzie moje! 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 16:03

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marien. Jestem spokojniejsza. .
    Brzuszek mi wywalilo, wczoraj bolaly mbie żebra. Nie wiem czy to możliwe zeby tak wcześnie al3 nawet moj powiedział mi ze jest inny😉

Marienn lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jasne ze to normalne ze juz rosnie ! Mi zaczal rosnac w 8t 🙈😂 takze napewno to jest normalne i tak naprawde to za kilka dni mija juz twoj pierwszy trymestr a wraz z nim jak to moj lekarz powiedzial "najwieksze ryzyko utraty ciazy ma pani za soba i teraz tylko prosze sie cieszyc"
    🥰🥰😘😘

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn mam tam tak że mam pewną wizję A kończy się na tym co mi się spodoba.
    Kokon i cały z nim zestaw wybralam biało błękitny z wzorem w misie ale ponieważ wybór jest wielki nie zdecydowałam ostatecznie. Zauważyłam że wszystko co mi się podoba jest w spokojnych kolorach i z motywem misiów 😂
    Ostatnio kupiliśmy kombinezon szary z uszkami na kapturze (ocieplany), przytulanke błękitno-bialego miśia z poduszeczka grającego i skarpetki.

Karolina ja widziałam kopanie nóżkami w 11 tygodniu na usg, w 13tc na prenatalnych mały był bardzo spokojny. Później dziewczyny mi powiedziały żeby spróbować z batonikiem i tak robiłam, podzialalo i moje dziecko szaleje na każdym badaniu😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 17:29

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie przed następną wizytą pije troszkę coli i wcinam batonika🍀

Marien właśnie apka mi krzyczy ze za chwilę 2 trymestr 😍ja sie pytam kiedy??🙉

https://zapodaj.net/984af92389fd6.png.html

Annamaria lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jakie piekne zdjecie 🥰🥰mega!

jejku czy tylko ja nie robie sobie zadnych sesji? 🙈🙈🙈 musze chyba cos pomyslec 🤔🤔

Nadzieja to prawda ja mam wrazenie ze dla dziewczynki wszystko jest w kwiatki 😅 a ja tak bardzo nie lubie nic w kwiaty 😂 ani kropki 😂 oczywiscie u kogos minie przeszkadza... ale jakos sama nie moge... a mimo to chyba zauwazam gdzies ze albo kupuje w kropki albo w kwiatki 😂😂
    Tez zamowilam kombinezon na spacery z takiego misia z uszkami w kolorze beżowym 🥰 ale jak ja ogarne tp wszystko co trzeba kupic to nie wiem bo jest tego naprawde sporo...

Dzis ogladalam bujaczki dla dzieci... i znalazlam taki i sie chyba w nim zakochalam tylko zeby kolorki mial inne, bo opcje mi sie podobaja. W kazda strone buja i ma muzyczki, moze was zainspiruje...

https://www.smythstoys.com/ie/en-ie/baby/bouncers-swings-and-rockers/baby-swings/joie-serina-swivel-baby-swing-hip-hop/p/147226?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=surfaces_across_google&gclid=Cj0KCQjwweyFBhDvARIsAA67M70DWkGbZmflfmaFxDRqBvQvEbV4Mj3TbDEpnVVWg01Q1Qe67lqHefoaAmYnEALw_wcB

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien nudy w domu plus samowyzwalacz;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻

Wysłany: 5 czerwca 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ten bujaczek. A jakie kolory byś chciała?
    Mi się on wydaje taki uniwersalny z wyglądu ale funkcje ma fajne.
    Mam wrażenie że gdzie nie wejdę to mnóstwo ciuszkow różowych, sukieneczek itp. A dla chłopców jakaś półka schowana, okrojony wybór 😳 w ogóle widziałam rozmiar dla maluszków 44 iiii jakie to mikre ubranka dla wcześniaków chyba.

Mam to samo z rzeczami że nie ogarniam co niezbędne i co powinnam kupić A czego nie.

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia wlasnie chyba musze zaczac sienudzic albo przejsc juz na jakies zwolnienie lekarskie, bo ja zapominam ze ja przeciez pracuje nadal na 2 etaty 😂🤦‍♀️ nie ukrywam ze juz jest mitroche ciezko i widze ze mam nieogar w szafach itp i jestem kompletnie nie gotowa... a powinnam juz sie na tym skupiac... i sie relaksowac.. chyba czas powoli myslec o sobie...

Nadzieja tak ten bujaczek jest super w funkcjach i nie czesto spotykany, ma kolorki neutralne i sa super, ale ma jakies takie ciapki zolte, zielone, szare itp wydaje sie to takie dziwne...
    Nie wiem moze jestem dziwna, ale wolalabym aby byl jednolity lub dwu kolorowy stonowany , bezowy, szary czy kremowy z jakims moze dodatkiem kolorku innego.
    Poprostu irytuja mnie "ciapki" koniki sloniki myszki kaczki kropki kurki szlaczki itp 🙈🙈 nie wiem dlaczego ale jakos tak wiekszy ład mi sie kojarzy jak to wszystko bedzie w kolorach jednolitych pastelowych stonowanych ewentualnie z dodatkiem , bo jak se wyobrazam tą tone rzeczy w domu w kazdym miejscu w innym kolorze to mnie juz na sama mysl bierze na sprzatanie 😂🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 02:01

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien ja poszlam wcześniej na zwolnienie z racji , ze pracuje z dziećmi a dzieci jak to dzieci. Potrafią skoczyć na Ciebie z miłości, kopnąć ze złości noi często niestety przynoszą do przedszola katarki, jelitówke itp
    Nawet pomijając te rzeczy chciałam dogadać się z kierowniczka , prosiłam o zmianę godzin bo od 10-18 to dla mnie byla masakra. Od 14 bylam senna i nie moglam pracować. Ale niestety nie wyszlo wiec skończyłam sie denerwować i poszłam na zwolnienie.

A co do kolorkow , słoników i takich tam. Ja bardzo lubie nie ład artystyczny ale tylko jezeli chodzi o moją szafę😂 u mnie w domu zawsze robię tak zeby bylo jak najmniej tygrysów itp( moj uwielbia tygrysy..)🙄 po prostu kocham mininalizm. Najlepiej gdyby to byly 2 kolory i tyle .

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Malina24 Debiutantka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Malina gratulacje🙂 u mnie serduszko było na pierwszej wizycie w 6t6d

Marienn to prawda czuć ruchy maleństwa jest cudownie😁 ja dzis jak tylko sie obudzilam mialam szalenstwo w brzuchu 😂
    To super ❤️ gratuluję 😊 ja w piątek idę potwierdzić ciąże według Om będzie to 5tydz i 5 dni. Nie wykluczam że może być ciąża bliźniacza bo na monitoringu pękły dwa pęcherzyki 🙈

• Marienn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina trzymam mocno kciuki za piatek ♥️❤
    Byloby cudownie miec parke 😊😊

Karolina dokladnie to rozumiem 🙈 moj lad w szafach i szadkach tez jest straszny 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ale na pierwszy rzut oka w domu lubie miec jednolitosc 😊😊😊 takze tez uwazam ze kolrek lub 2 trzy kolorki to okey na moj gust ❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zdarzyło sie wam ze 4 testy ciazowe nakazdym pokazywał sie jakis cien ale widoczny gołym okiem władający w roz a ciąży nir było? :) u mnie taka sytuacja. Termin @ na jutro....w 9 i 10 dpo testy pozytywne widac cienie raczej bledsze kreski testy firmy MammaVita czulosc 10. Później w 12 i 13(dziś 13dzien po owu) testy facelle z okienkiem rowniez cień gołym okiem widoczny....zastanawiam sie czy testy wadliwe? Bo na tych facelle juz bledsze te kreski.....sama nie wiem. Jeśli @ sie spozni 2 3 dni lece na bete..

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨

Wysłany: 7 czerwca 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska ja miałam 3 testy robione po terminie @ i każdy z ledwo widoczną blada kreska. Poszłam na betę i wszystko było jasne 😂
    Lepiej wybierz się do laboratorium, trzymam kciuki!

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) widzę że mieliście sporo stresów ale juz chyba a w miarę każdej z Was :) oby tak dalej:) ja się melduje ze dziś już jestem w szpitalu I jutro mam mieć laparoskopie :) pani pielęgniarka mówiła że jej córka raz dwa po tym zaszła, w tym cyklu jeszcze zaszła co miala laparoskopie ;)a najlepsze że starała się ze szwami w brzuchu 😅 mówią xe to nie szkodzi :) stres jest ale jej słowa dużo mi pomogły;)

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    Kochane zdarzyło sie wam ze 4 testy ciazowe nakazdym pokazywał sie jakis cien ale widoczny gołym okiem władający w roz a ciąży nir było? :) u mnie taka sytuacja. Termin @ na jutro....w 9 i 10 dpo testy pozytywne widac cienie raczej bledsze kreski testy firmy MammaVita czulosc 10. Później w 12 i 13(dziś 13dzien po owu) testy facelle z okienkiem rowniez cień gołym okiem widoczny....zastanawiam sie czy testy wadliwe? Bo na tych facelle juz bledsze te kreski.....sama nie wiem. Jeśli @ sie spozni 2 3 dni lece na bete..

A testy tej samej czułości? Bo jeśli tak to niestety może się okazać biochem jeśli kreska jaśnieje... Miałam tak dwa razy, kreska najpierw delikatnie ściemniała a później była jaśniejsza i okres przyszedł po 3 dniach spóźnienia. Miejmy nadzieję że u Ciebie tak nie będzie i za 8 miesięcy urodzisz pięknego bobasa 😁

qb3c2n0aaonxly0p.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ