X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Powiedzcie mi w którym tyg na USG widziałyście jak wasz maluch się rusza?

Troche o tym mysle bo moja siostra jwdt w 12t5d i widziała jak maleństwo sie wierci a ja ostatnio jak byłam widziałam mega spokojną dzidzie..

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karopcia to nic nie oznacza bo twoj maluszek mog spac w tym czasie :) ja chcialam widziec jak sie wierci to na 10minut przed qizyta qypilam puszke coli i batonika.
    To pobudza malenstwo.
    Na drugim usg nie jadlam nic ani nie pisalm slodkiego i spala, wiec lekarz sam kazal mi zjesc batonika do badania zeby sie przekrecila.
    PS. jak skakala to pierwszy raz widzialam w 10+2 jak bylam :):

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście ja zawsze przed USG ze stresu mało jem. A juz na pewno nic słodkiego. Mysle ze gdyby bylo cos nie tak to lekarz musiałby mi powiedzieć..

Wczoraj jak leżałam czułam bulgotki , bardzo mile ale dziwne uczucie.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokladnie 🥰🥰 te bulgotki tez mialam i moj partner przykladal ucho do dole brzuszla i mowil se slychac fajne bulgotanie w srodku 😁😁 teraz probuje mnie zlapac na ruchach malej ale jeszcze malutko sie rusza w dzien...
    Koncerty zazwyczaj zaczyna w nocy.
    Pewnie bedzie miala to po mnie, ja chodze spac o 1-2 w nocy i one pewnie tez taka bedzie 🤦‍♀️🙈😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakis wysniony styl do lozeczka dla waszych malenstw?

Ja wybralam bialo- rozowy ale ten roz chce aby byl w kolorze brudnego rozu. Tko ciagle glowie sie jak to wszystko polaczyc... ochraniacze biale?
    A tymczasem zamowilam becik w kolorze pastelowym 🙈🙈
    https://zapodaj.net/07e88542bd4a8.jpg.html

A to chyba bedzie bardziej brudny fiolet... i tez mi sie podoba... kurcze wybor jest niesamowity macie jakies moze przykladowki z ktorych czerpiecie inspiracje? Czy zamawiacie co wam wpadnie w oko?

Edit: Ps. WOGOLE TO MAM POSTĘP i moge szalec z kupowaniem Tesciowa poleciala do PL na 3miesiace 🙈 koge do niej wszystko zamawiac 🥰😁 happy days!
    Allegro bedzie moje! 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 16:03

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marien. Jestem spokojniejsza. .
    Brzuszek mi wywalilo, wczoraj bolaly mbie żebra. Nie wiem czy to możliwe zeby tak wcześnie al3 nawet moj powiedział mi ze jest inny😉

Marienn lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jasne ze to normalne ze juz rosnie ! Mi zaczal rosnac w 8t 🙈😂 takze napewno to jest normalne i tak naprawde to za kilka dni mija juz twoj pierwszy trymestr a wraz z nim jak to moj lekarz powiedzial "najwieksze ryzyko utraty ciazy ma pani za soba i teraz tylko prosze sie cieszyc"
    🥰🥰😘😘

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn mam tam tak że mam pewną wizję A kończy się na tym co mi się spodoba.
    Kokon i cały z nim zestaw wybralam biało błękitny z wzorem w misie ale ponieważ wybór jest wielki nie zdecydowałam ostatecznie. Zauważyłam że wszystko co mi się podoba jest w spokojnych kolorach i z motywem misiów 😂
    Ostatnio kupiliśmy kombinezon szary z uszkami na kapturze (ocieplany), przytulanke błękitno-bialego miśia z poduszeczka grającego i skarpetki.

Karolina ja widziałam kopanie nóżkami w 11 tygodniu na usg, w 13tc na prenatalnych mały był bardzo spokojny. Później dziewczyny mi powiedziały żeby spróbować z batonikiem i tak robiłam, podzialalo i moje dziecko szaleje na każdym badaniu😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 17:29

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie przed następną wizytą pije troszkę coli i wcinam batonika🍀

Marien właśnie apka mi krzyczy ze za chwilę 2 trymestr 😍ja sie pytam kiedy??🙉

https://zapodaj.net/984af92389fd6.png.html

Annamaria lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jakie piekne zdjecie 🥰🥰mega!

jejku czy tylko ja nie robie sobie zadnych sesji? 🙈🙈🙈 musze chyba cos pomyslec 🤔🤔

Nadzieja to prawda ja mam wrazenie ze dla dziewczynki wszystko jest w kwiatki 😅 a ja tak bardzo nie lubie nic w kwiaty 😂 ani kropki 😂 oczywiscie u kogos minie przeszkadza... ale jakos sama nie moge... a mimo to chyba zauwazam gdzies ze albo kupuje w kropki albo w kwiatki 😂😂
    Tez zamowilam kombinezon na spacery z takiego misia z uszkami w kolorze beżowym 🥰 ale jak ja ogarne tp wszystko co trzeba kupic to nie wiem bo jest tego naprawde sporo...

Dzis ogladalam bujaczki dla dzieci... i znalazlam taki i sie chyba w nim zakochalam tylko zeby kolorki mial inne, bo opcje mi sie podobaja. W kazda strone buja i ma muzyczki, moze was zainspiruje...

https://www.smythstoys.com/ie/en-ie/baby/bouncers-swings-and-rockers/baby-swings/joie-serina-swivel-baby-swing-hip-hop/p/147226?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=surfaces_across_google&gclid=Cj0KCQjwweyFBhDvARIsAA67M70DWkGbZmflfmaFxDRqBvQvEbV4Mj3TbDEpnVVWg01Q1Qe67lqHefoaAmYnEALw_wcB

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien nudy w domu plus samowyzwalacz;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻

Wysłany: 5 czerwca 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ten bujaczek. A jakie kolory byś chciała?
    Mi się on wydaje taki uniwersalny z wyglądu ale funkcje ma fajne.
    Mam wrażenie że gdzie nie wejdę to mnóstwo ciuszkow różowych, sukieneczek itp. A dla chłopców jakaś półka schowana, okrojony wybór 😳 w ogóle widziałam rozmiar dla maluszków 44 iiii jakie to mikre ubranka dla wcześniaków chyba.

Mam to samo z rzeczami że nie ogarniam co niezbędne i co powinnam kupić A czego nie.

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia wlasnie chyba musze zaczac sienudzic albo przejsc juz na jakies zwolnienie lekarskie, bo ja zapominam ze ja przeciez pracuje nadal na 2 etaty 😂🤦‍♀️ nie ukrywam ze juz jest mitroche ciezko i widze ze mam nieogar w szafach itp i jestem kompletnie nie gotowa... a powinnam juz sie na tym skupiac... i sie relaksowac.. chyba czas powoli myslec o sobie...

Nadzieja tak ten bujaczek jest super w funkcjach i nie czesto spotykany, ma kolorki neutralne i sa super, ale ma jakies takie ciapki zolte, zielone, szare itp wydaje sie to takie dziwne...
    Nie wiem moze jestem dziwna, ale wolalabym aby byl jednolity lub dwu kolorowy stonowany , bezowy, szary czy kremowy z jakims moze dodatkiem kolorku innego.
    Poprostu irytuja mnie "ciapki" koniki sloniki myszki kaczki kropki kurki szlaczki itp 🙈🙈 nie wiem dlaczego ale jakos tak wiekszy ład mi sie kojarzy jak to wszystko bedzie w kolorach jednolitych pastelowych stonowanych ewentualnie z dodatkiem , bo jak se wyobrazam tą tone rzeczy w domu w kazdym miejscu w innym kolorze to mnie juz na sama mysl bierze na sprzatanie 😂🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 02:01

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien ja poszlam wcześniej na zwolnienie z racji , ze pracuje z dziećmi a dzieci jak to dzieci. Potrafią skoczyć na Ciebie z miłości, kopnąć ze złości noi często niestety przynoszą do przedszola katarki, jelitówke itp
    Nawet pomijając te rzeczy chciałam dogadać się z kierowniczka , prosiłam o zmianę godzin bo od 10-18 to dla mnie byla masakra. Od 14 bylam senna i nie moglam pracować. Ale niestety nie wyszlo wiec skończyłam sie denerwować i poszłam na zwolnienie.

A co do kolorkow , słoników i takich tam. Ja bardzo lubie nie ład artystyczny ale tylko jezeli chodzi o moją szafę😂 u mnie w domu zawsze robię tak zeby bylo jak najmniej tygrysów itp( moj uwielbia tygrysy..)🙄 po prostu kocham mininalizm. Najlepiej gdyby to byly 2 kolory i tyle .

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Malina24 Debiutantka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Malina gratulacje🙂 u mnie serduszko było na pierwszej wizycie w 6t6d

Marienn to prawda czuć ruchy maleństwa jest cudownie😁 ja dzis jak tylko sie obudzilam mialam szalenstwo w brzuchu 😂
    To super ❤️ gratuluję 😊 ja w piątek idę potwierdzić ciąże według Om będzie to 5tydz i 5 dni. Nie wykluczam że może być ciąża bliźniacza bo na monitoringu pękły dwa pęcherzyki 🙈

• Marienn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina trzymam mocno kciuki za piatek ♥️❤
    Byloby cudownie miec parke 😊😊

Karolina dokladnie to rozumiem 🙈 moj lad w szafach i szadkach tez jest straszny 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ale na pierwszy rzut oka w domu lubie miec jednolitosc 😊😊😊 takze tez uwazam ze kolrek lub 2 trzy kolorki to okey na moj gust ❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zdarzyło sie wam ze 4 testy ciazowe nakazdym pokazywał sie jakis cien ale widoczny gołym okiem władający w roz a ciąży nir było? :) u mnie taka sytuacja. Termin @ na jutro....w 9 i 10 dpo testy pozytywne widac cienie raczej bledsze kreski testy firmy MammaVita czulosc 10. Później w 12 i 13(dziś 13dzien po owu) testy facelle z okienkiem rowniez cień gołym okiem widoczny....zastanawiam sie czy testy wadliwe? Bo na tych facelle juz bledsze te kreski.....sama nie wiem. Jeśli @ sie spozni 2 3 dni lece na bete..

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨

Wysłany: 7 czerwca 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska ja miałam 3 testy robione po terminie @ i każdy z ledwo widoczną blada kreska. Poszłam na betę i wszystko było jasne 😂
    Lepiej wybierz się do laboratorium, trzymam kciuki!

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) widzę że mieliście sporo stresów ale juz chyba a w miarę każdej z Was :) oby tak dalej:) ja się melduje ze dziś już jestem w szpitalu I jutro mam mieć laparoskopie :) pani pielęgniarka mówiła że jej córka raz dwa po tym zaszła, w tym cyklu jeszcze zaszła co miala laparoskopie ;)a najlepsze że starała się ze szwami w brzuchu 😅 mówią xe to nie szkodzi :) stres jest ale jej słowa dużo mi pomogły;)

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    Kochane zdarzyło sie wam ze 4 testy ciazowe nakazdym pokazywał sie jakis cien ale widoczny gołym okiem władający w roz a ciąży nir było? :) u mnie taka sytuacja. Termin @ na jutro....w 9 i 10 dpo testy pozytywne widac cienie raczej bledsze kreski testy firmy MammaVita czulosc 10. Później w 12 i 13(dziś 13dzien po owu) testy facelle z okienkiem rowniez cień gołym okiem widoczny....zastanawiam sie czy testy wadliwe? Bo na tych facelle juz bledsze te kreski.....sama nie wiem. Jeśli @ sie spozni 2 3 dni lece na bete..

A testy tej samej czułości? Bo jeśli tak to niestety może się okazać biochem jeśli kreska jaśnieje... Miałam tak dwa razy, kreska najpierw delikatnie ściemniała a później była jaśniejsza i okres przyszedł po 3 dniach spóźnienia. Miejmy nadzieję że u Ciebie tak nie będzie i za 8 miesięcy urodzisz pięknego bobasa 😁

qb3c2n0aaonxly0p.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ