Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba wroce do witaminy C raz dziennie i witaminy D raz dziennie. Dla swietego spokoju bo mi jej brakuje od kiedy przestalam brac. Biore tylko te ciazowr witaminy i kwas foliowy.
Nie biore jeszcze magnezu ani nic wiecej wiec nie pomoge.
Karolina ze tak zapytam kompiesz sie w wannie?
Jejku ja mam schize od poczatku ciazyy i biore tylko letnie prysznice bo oczywoscie nie wiem jaka to jest "za goraca" woda zeby nie urodzic.... 😂🙈🙈 jak histeryczka jakas... ale serio mam ciezki prysznic ktory albo leci ukrop albo chlodna, do tej pory kompalam sie w wannie ale sie mega boje..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 21:11
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Tak marien w wannie ale moja kąpiel trwa max 15 minut w tem 37°czyli tak pol na pół25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Luna33 wrote:No taak To będę brała jak Ty, dziękuję
Ale jeszcze korzystając Biorę też żelazo, powinnam zrobić przerwę między jednym a drugim?
Dodatkowo najlepiej popić wodą z cytryną bądź wziąć jednocześnie żelazo i witaminę C lepiej się wtedy przyswaja, w kwaśnym środowisku.
Też biorę ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 21:45
-
niewyspana wrote:Żelazo powinno się brać osobno, bez styczności z innymi tabletkami.
Dodatkowo najlepiej popić wodą z cytryną bądź wziąć jednocześnie żelazo i witaminę C lepiej się wtedy przyswaja, w kwaśnym środowisku.
Też biorę ;P
O tej wit C słyszałam, staram się stosować 😁 dzięki! ☺️ -
miska997 wrote:U mnie były ogromne w 1wszej ciąży teraz (po 6 latach) są białe i wcale ich nie widać miałam wszędzie....kochana taki nasz urok nie przejmuje sie tym tygryskiem moze dzięki smarowanie jak u mnie zjasnieja chociaz troche
Dzięki podbudowalyscie mnie tym trochę 😁
Myślałam że mnie to nie spotka i taki szokSynek
Poród SN 8 października 2021
-
NadziejaUmiera wrote:Dzięki podbudowalyscie mnie tym trochę 😁
Myślałam że mnie to nie spotka i taki szok
Teraz są białe, a mój mąż uważa, że mam pazurki ja cycach 😅
Akurat tym to się nie ma co przejmować!NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
-
Nadzieja ja niestety nie pomige w twojej kwestii , bo na moj ogromniasty brzuch nie mam dzieki Bogu rozstepow jeszcze 🙈🙈😁😁 pisrsi mi nawet nie urosly jak nosilam miseczke B tak dalej ja mam... chyba zwyczajnie nigdy nie doczekam wymarzonych duzych cyców 🙈😁 zyly na piersiach tez w normie 🙈 jedyne co to rzeczywiscie brodawki duzo wieksze i brązowe... no i pod pepkiem chyba robi mi sie ta linia taka w dol...
(PS. mam nadzieje ze z tym uchem ci przejdzie🙏 bo to musi byc meczace... a probowalas wkladac wacik z rumiankiem? Albo szalwia? )
Karolina ja jeszcze dzis sprawdzilam kompiele w wannie w necie no i of course zabronione w ciazy🙈😂 tak wiec nie mam co sie ludzic , ja sie nieodwaze... ale gratuluje Ci odwagi i korzystaj 😘NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kąpiele jak najbardziej są ok jeżeli
Nie odeszły ci jeszcze wody płodowe.
Nie masz infekcji pochwy lub układu moczowego.
Czujesz się dobrze.
Temperatura wody nie przekracza 37 stopni Celsjusza.
Takie info również dostałam od Pani położnej.
Ja nie mogę wchodzić do saun, na solarium i brac gorących kąpieli bo jestem po ablacji i miewam jeszcze niestety czestoskurcze. Dlatego taka nie za gorącą wodą jest dla mnie w sam raz.
Ale takie kąpiele w takiej temp pomagają bardzo ba kręgosłup. To mi zaproponował lekarz jak powiedziałam że bolą mnie plecy i ze to chyba przez nagle powiększenie piersi😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2021, 09:15
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dokladnie Luna, mam to samo , mama mi zawsze mowia eee po ciazy bedziesz miala duze cycuchy jak mama i babcie , a tu szok nic nie rosnie, pewnie po tacie mam klate 🙈
Ale moze nadzieja masz racje moze moze... jeszcze cos drgnie...👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dzisiaj dziewczyny boli mnie brzuch. Nie wiem czy to przez nerwy. Czy po prostu dzidzia rośnie i dlatego tak.
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Witam was dziewczyny 😊 po 3 BARDZO długich latach starań w koncu się udało ❤️ obecnie jestem 17dpo. Na teście piękne dwie kreski 😍 beta robiona 14dpo 95,100 a w 16dpo 250,030. Progesteron 22,35. Czy to dobry wynik? Według Om jestem w 5 tyg. 3 lata temu poroniłam z powodu pustego jaja 😔
silverface lubi tę wiadomość
-
Malina24 wrote:Witam was dziewczyny 😊 po 3 BARDZO długich latach starań w koncu się udało ❤️ obecnie jestem 17dpo. Na teście piękne dwie kreski 😍 beta robiona 14dpo 95,100 a w 16dpo 250,030. Progesteron 22,35. Czy to dobry wynik? Według Om jestem w 5 tyg. 3 lata temu poroniłam z powodu pustego jaja 😔23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Malina Gratulacje ♥️ o wynikach nie mam pojecia ale powodzenia na pierwszym usg 🥰
Karolina tez jakos mniej wiecej tak chyba mialam takie bole i jakby lewy jajnik mnie bolal bo pamietam ze zglaszalam na prenatalnych u gina... ale jesli sie mocno obawiasz to moze podjedz do szpitala ? To mega mocny bol? Moze sie nadwyrezylas?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Malina trzymam kciuki za Ciebie;)
Marien to są delikatne bóle. I tez mam wrażenie ze lewy jajnik.
Za dwa tygodnie mam wizyte yo wspomnę o tym.25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Malina gratulacje ❤️
Karloina faktycznie wspomnij o tym lekarzowi. Mysle, ze to nic złego ale warto skontrolować 🌸
U mnie jutro termin @. Zrobiłam w simie 4 testy i dalej w to nie wierze. Objawy dosłownie jak na @!
Bolące piersi, podbrzusze, lekko jajniki. I nawet płacze o wszystko. Tak miałam co miesiąc.
Dziewczyny, myślicie ze powinnam iść na betę jutro? Czy już umówić się n wizytę np za 2tyg? Wtedy będzie 7tydzien.
Doradźcie co jak i kiedy prooosze 🌸
Mojej ciąży 5lat temu już nie pamietam 😂