Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Moglabym wziasc wolne na zadanie bo tutaj jest takie prawo ale chyba moja duma mowi ze dam rade... bo juz wzielam jeden dzien wolny w tym tyg.
Poprosze osobe z ktora bede pracowac zeby wiecej stala na kasie niz ja, ja mam prawo siadac... wiec bede siadala dosc czesto... 💞 mysle ze dam rade, potem mam znow z 4 dni wolnego to przezyje...👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, sama wiesz najlepiej czy dasz radę 🥰 oszczędzaj się!
Kuzwa, dobrze się dziś czuje i boje się tego. Już nie boje się ze z malutka jest coś nie tak, ale boje się ze wszystsko wróci z podwójna siła 😂 byłam dziś na dluuuugim spacerze w taka piękna pogodę, w cały czas miałam z tylu glowy ze zaraz będzie gorzej, zaraz pewnie padnę, daleko od domu i umrę tam 😂
A jutro mamy odbiór mieszkania i tak się cieszę ❤️❤️ Już niedługo będziemy mogli ruszyć z wykończeniemWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 14:18
-
Nadzieja wiem ze to glupio zabrzmi ale POCIESZYLAS MNIE tym ze zwymiotowalas 🙈🙈🙈😭😂😂
Ja mam wrazenie ze moj brak jakichkolwiek objawow jest okrutny dla mojego organizmu, mogloby mnie chociaz podbic pare razy... 😡😡😡 a tu nic.. jem sobie wszystko, pije wszystko .... 😁 ale pocieszylas mnie ze to moze przyjsc w 7 tygodniu 🙈🙈😂😂
Alutka chyba nie chce brac paracetamolu bo ja jestem taka troszke nie lekowa... boje sie tabletek i chyba wole miec kontrole nad tym gdzie mnie boli i czy to nie pachwina 😂😂😂😭😭 bo jak pachwina to juz przeczytalam ze bedzie poronienie 😭😭😭😁😁😁😂😂😂
Luna... Ja tez nie moge sie doczekac kiedy wyjde z domu na spacer... poszlam ostatnio 10minut i caly czas mowilam do narzyczonego "wolniej wolniej bo umre, wracam do auta"
☺️Takze tego! Nie jestes sama! To troszke taka nasza niepelnosprawnosc 😂😂😂
Gratuluje mieszkania! Cudownie go urzadzicie i odrazu dla ksiezniczki! ❤
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Chcialabym poprostu miec jakis normalny objaw ciazowy... mam wrazenie ze dzie juz nawet przestaly bolec mnie cyce...
Nie wiem ale jestem mega panikara chyba... czekam az noga przejdzie bo to co sie naczytalam w necie to moje...
Poronienia stany zapalne wczesne prody... 😡
Blagam aby to byl jakis naderwany miesien ktory przejdzie za niedluga chwile... i bede mogla spokojnie cieszyc sie stanem ciazowym... 🤞 i niech ja sie juz przestane zamartwiac... 🤞 ...a no i niech se zygne chociaz raz! I juz bede spokojna 😂✊😁👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Chcialabym poprostu miec jakis normalny objaw ciazowy... mam wrazenie ze dzie juz nawet przestaly bolec mnie cyce...
Nie wiem ale jestem mega panikara chyba... czekam az noga przejdzie bo to co sie naczytalam w necie to moje...
Poronienia stany zapalne wczesne prody... 😡
Blagam aby to byl jakis naderwany miesien ktory przejdzie za niedluga chwile... i bede mogla spokojnie cieszyc sie stanem ciazowym... 🤞 i niech ja sie juz przestane zamartwiac... 🤞 ...a no i niech se zygne chociaz raz! I juz bede spokojna 😂✊😁
Ja praktycznie całą pierwszą ciążę przeszłam bezobjawowo tzn potem objawy były ale łagodne a na początku wręcz cudownie się czułam i wyglądałam ładnie 😊 ❤️
Zero wymiotów jedynie zapachy trochę denerwowały ale chwilę.
Także doceniaj to 😁 wiem że to się łatwo pisze komuś kto już to ma za sobą ale sama pewnie sie kiedyś przekonasz
Każdy musi sam przez to przejść życzę Ci wszystkiego dobrego 😘 ❤️ -
Dziewczyny drogie ......
Niestety tak jak przeczuwałam stało się 😔
Przyszedł okres 😔
Idealnie 29 dc.
Swoją drogą jak to się dokładnie liczy 🤔 jeśli dziś rano dostaje okres to jest 29 DC? Czy 1 dc ? Czy jednocześnie 29 i 1 następny ?
Lub 28 dniowy cykl który skończył się wczoraj ? 🤔
Pomożecie ?
No i ja zaczynam kolejny cykl . We wtorek za tydz będzie 12 Dc i pojadę do lekarza na kolejną ocenę owulacji.
Tak mi kazał zrobić jeśli nie zajde.
Daje nam drugą szansę by jeszcze sprawdzić czy jest dobrze z owu wszystko.
Miesiąc temu było wszystko książkowo 🤔
Widocznie coś robiliśmy źle z mężem może nie ucelowalismy akurat 🤔 kto wie.
Już nie wiem co myśleć.....
Nie mogę sobie robić takich nadzieji po prostu trzeba żyć cieszyć się życiem synkiem mężem rodziną a rodzeństwo w końcu będzie dla synka 😊 ten miesiąc był ciężki.
Mimo że wbiłam sobie że nie będę się mega nastawiać ale to wyszło naturalnie że tyle tych objawów było 🤔 po owulacji.
No i jest miesiączka.
-
Ja już chciałabym być na etapie Lunki i Niewyspanej:)
Staram się nie pamiętać już tego co złe i codziennie uśmiech . Marienn chyba lepiej też nie czytać bo się mozna negatywnie nakręcić
Byłam dziś w laboratorium i nawet nie kazali mi przychodzić po wynik bo pójdzie od razu do doktora. Wróciłam późno, głodna bo na czczo i zadzwoniłam do pracy, przeprosiłam że nie będę.
Cóż ...
I jak tam u Was samopoczucie ?Synek
Poród SN 8 października 2021
-
NadziejaUmiera wrote:Ja już chciałabym być na etapie Lunki i Niewyspanej:)
Staram się nie pamiętać już tego co złe i codziennie uśmiech . Marienn chyba lepiej też nie czytać bo się mozna negatywnie nakręcić
Byłam dziś w laboratorium i nawet nie kazali mi przychodzić po wynik bo pójdzie od razu do doktora. Wróciłam późno, głodna bo na czczo i zadzwoniłam do pracy, przeprosiłam że nie będę.
Cóż ...
I jak tam u Was samopoczucie ?
Kochana czego wynik robilas?
Tak ja tez zazdroszcze (pozytywnie) dziewczynom ze zaszly juz tak daleko, te poczatki sa takie straszne... caly czas strach, szczegolnie ja po poronieniu mam taka schize ze to sie moze powtorzyc...
Wiem nie czytam juz, nie sprawdzam nic... bede cierpliwie czekala na Usg i mam nadzieje do niego spokojnie dotrwac ✊🤞
Praca sie nie przejmuj.. wiem ze jest ciezko ale jak trzeba wzissc wolne to trzeba kazdy powinien to zrozumiec.
Tu gdzie mieszkam jest o tyle dobrze ze moge miec wolne na zadanie kiedy chce... wczoraj uzupelnialam karte ciazy w pracy i byly pytania typu czy swiatla nie sa dla mnie za jasne? Czy podloga nie jest za sliska ? Czy nie czuje nieprzyjemnych zapachow w pracy? Jesli cos mi przeszkadza to firma to zmieni pode mnie. Napisalam tylko ze chyba bede potrzebowala stolek barowy do siedzenia przy kasie ale jeszcze potwierdze... poczekam na wynik z usg i wtedy poprosze.
❤Dzis wychodze z domu z kolezanka na kawe (w pandemii kawa ze stacji bedzie pita w parku) ale i tak cud ze wyjde z domu 😂😁
Milka - Pierwszy dzien miesiaczki to 1dc , cykl liczysz to dnia poprzedniego od rozpoczecia miesiaczki
Nastepny cykl bedzie lepszy ❤💕🥰
Ps. Chyba bola mnie miesnie nogi albo serio jakies wezadla bo w nocy juz nie bolaly... a wiem ze stan zapalny by nie odpuszczal nawet na lezaco, wiec sie uspokajam 😍🥰👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Robiłam badania z krwi i mocz. Mąż musi zrobić oznaczenie grupy krwi na następną wizytę.
Szukają już pracownika za mnie bo nie ogarniaja i koordunarka pytała mnie czy może jak się lepiej poczuje wrócę na trochę, nie wiem jak lekarz zadecyduje ale sama z siebie nie chce. Dzieci przychodzą z infekcjami do szkoły i nauczyciele też bo kłopot z zastepstwami. I powiedziałam szczerze że myślę teraz o swoim bezpieczeństwie.Synek
-
Nadzieja, masz racje! Jeśli chodzi o wirusa, nie ma co ryzykować. A Ty jak najwiecej odpoczywaj, mam nadzieje ze dzięki temu poczujesz się lepiej 🥰 a koedy kolejna wizyta?
Marienn, tak bym chciała żebyś już miała ta pierwsza wizytę za sobą, byłabyś już spokojniejsza. Ale to już tylko kilka dni, dasz radę ☺️☺️
Ja wczoraj się przeraziłam, bo po południu mega zaczął mnie bolec brzuch. I ogolnie takie czułam wszystko ściśnięte w środku. Okazało się ze cały dzień chodziłam w trochę zbyt ciasnych już spodniach i mi za mocno naciskały na brzuch chyba. Zdjęłam, polezalam i było ok. Dziś już jestem po zakupach i kupiłam swoje pierwsze ciążowe jeansy i legginsy 😁🙈 myślałam ze ta guma na brzuchu będzie jeszcze bardzo wisieć ale nie jest zle. Lepiej mieć trochę za dużo materiału niż się męczyć i nie daj Boże zaszkodzić dzidzi.
-
Ja dostałam okres ale czuję się o wiele lepiej psychicznie jakby jakiś ciężar zszedł ze mnie uffff mimo że nie zaszłam to czuje jakiś taki spokój no i myślę o końcu miesiączki i następnej wizycie u lekarza....
Może on mi doradzi czy coś robimy my z mężem nie tak 🤷
Czy te pozycje są ważne czy nogi w górze są ważne czy to mit 🤦😅
Lub czy dobrze robimy że zaczynamy współżycie trzy dni przed owulacja i potem co dwa dni współzyjeny do końca owu. -
Luna33 wrote:Nadzieja, masz racje! Jeśli chodzi o wirusa, nie ma co ryzykować. A Ty jak najwiecej odpoczywaj, mam nadzieje ze dzięki temu poczujesz się lepiej 🥰 a koedy kolejna wizyta?
Marienn, tak bym chciała żebyś już miała ta pierwsza wizytę za sobą, byłabyś już spokojniejsza. Ale to już tylko kilka dni, dasz radę ☺️☺️
Ja wczoraj się przeraziłam, bo po południu mega zaczął mnie bolec brzuch. I ogolnie takie czułam wszystko ściśnięte w środku. Okazało się ze cały dzień chodziłam w trochę zbyt ciasnych już spodniach i mi za mocno naciskały na brzuch chyba. Zdjęłam, polezalam i było ok. Dziś już jestem po zakupach i kupiłam swoje pierwsze ciążowe jeansy i legginsy 😁🙈 myślałam ze ta guma na brzuchu będzie jeszcze bardzo wisieć ale nie jest zle. Lepiej mieć trochę za dużo materiału niż się męczyć i nie daj Boże zaszkodzić dzidzi.
Chcę sobie zamówić te ciuchy na shein, ale za każdym razem coś psuje i wypada mi wszystko z koszyka, ja się wściekam, a pies to..... Wszystko 🙈
Mam takiego agresora cały tydzień, że szkoda nosić. Wszystko mnie denerwuje, wszystko mnie drażni, tylko męża jestem w stanie znieść w swoim życiu 🙈
A jak już się wściekne, to później wyję i do lulania, bo jestem zmęczona.
Byłam dzisiaj na badaniu krwi, musiałam zrobić próby wątrobowe. Na szczęście wszystko w normie (ku zdziwieniu mojego męża).
TSH mi trochę wzrosło, ale ja porządnie sama przy tym grzebie, dość intuicyjnie. Od razu teleporada i mam nie zwiększać dawki - TSH 2,2.
Odebrałam też w końcu wyniki grupy krwi, tak jak myślałam mam A- więc będzie konflikt, ale tego się spodziewałam 😊
Dziewczyny... Zjadłam truskawki... Pudełko truskawek... Chcę jeszcze... 🥺 -
Doktor wizytę wyznaczył mi równo miesiąc od tamtej czyli 23 marca.
Luna Ty masz już widoczny brzuszek, powiedz proszę sporo urósł? Już przeszkadza w jakiś pozycjach leżących lub siedzących? A po sobie czujesz że coś przytylas?
Mi się wydaje że coś widzę u siebie ale to może schizy😂 bynajmniej mam twardy brzuch, uda zaokraglane noi piersi się nie mieszczą w dotychczasowej bieliźnie.
Milka my częściej kiedy sie staralismy dlatego że ja mam nieregularne cykle. Nie wiem czy nogi w górze pomagają ale po trzeba trochę poleżeć, nie latać do razu do łazienki.Synek
-
NadziejaUmiera wrote:Doktor wizytę wyznaczył mi równo miesiąc od tamtej czyli 23 marca.
Luna Ty masz już widoczny brzuszek, powiedz proszę sporo urósł? Już przeszkadza w jakiś pozycjach leżących lub siedzących? A po sobie czujesz że coś przytylas?
Mi się wydaje że coś widzę u siebie ale to może schizy😂 bynajmniej mam twardy brzuch, uda zaokraglane noi piersi się nie mieszczą w dotychczasowej bieliźnie.
Milka my częściej kiedy sie staralismy dlatego że ja mam nieregularne cykle. Nie wiem czy nogi w górze pomagają ale po trzeba trochę poleżeć, nie latać do razu do łazienki.
Brzuch się jakoś układa, mimo, że też już większy.
Ale w 7 tygodniu to jeszcze są po prostu wzdęcia. U mnie to też 3/4 wzdęcia, a reszta jakaś uwypuklona macica
A co do nóg w górze... No nie... To co miało wlecieć i to wlecieć w odpowiednie miejsce, już wleciało i tak łatwo nie wyleci.
Ja nie leżałam nigdy, od razu zawsze wstawało się do łazienki i ciąża jest 🙈 -
Nadzieja, ja nie mam brzucha, urosła mi dupa 😂 przytyłam ogolnie, nie widać po mnie tego specjalnie ale widzę po spodniach ze trochę mi przybyło. Tylko rano jak mam pełny pęcherz mam wrażenie ze mam taki wypchnięty brzuszek, ale po siku już nie 😂
Piersi nie bolą i nie bolały mnie ani przez sekundę ❤️ Wiec od kiedy nie boli mnie żołądek, śpię na brzuchu ciagle, bo inaczej ciężko mi zasnąć 😂
Niewyspana, masz już takie zachcianki?? 😁