Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja, jeśli to miałoby faktycznie być tylko przekazanie wszystkiego, to ja bym poszła. Ja tez byłam, było nawet miło, ale ja miałam dużo rzeczy i obowiązków do przekazania.
Musisz sama się zastanowić czy jesteś na tyle asertywna żeby nie dać się namówić na powrót, czy cokolwiek ☺️
A jeśli Cię to za bardzo stresuje to olej. Czy np Teoj mąż nie może podwieźć szefowi tych kluczy?
Alutka, daj znać co po wizycie. Wykończysz nas z tym czekaniem na testy 😂
Marienn, szok ze ktoś daje radę wytrzymać do 12 tyg. Oczywiście to duże pieniądze i pewnie nie każdy może sobie na to pozwolić pewnie wychodzą z założenia ze nawet jeśli na wczesnym etapie coś się stanie, to nie ma wielu opcji żeby ratować ta ciąże. Smutne to -
W sumie u endokrynologa nic się nie dowiedziałam , mam przestać brać letrox 100, a brać jakieś tam witaminy jakiś selitop, podejrzewam że to selen bo co innego. Babka zdziwiona że w Niemczech przepisali mi tak silny letrox bez wizyty u endokrynologa.... Już tracę nadzieję że wyleczę kiedyś tarczycę i będzie dobrze.....
-
Alutka nie znam sie na tym wcale, ale trzymam kciukasy za twoj wynik testu, oszczedz moich kciukow 😂😂 Zrob jutro rano ten test 😂😂✊✊
Nadzieja ja tez bym poszla, moze naprawde mozna odejsc z pracy przekazujac wszystkie pilne sprawy z usmiechem na twarzy pokazalabym klase jako kobieta w ciazy 🥰
Luna Twoj gin chyba mial racje, leze caly dzien i te wezadla czy miesnie juz odeszly 😁🤦♀️ Ucaluj ginekologa!Luna33 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Alutka128 wrote:Ja w cyklu zaciazonym przy kąpieli jakoś 5 dni przed okresem zauważyłam dużo płodnego rozciągliwego śluzu
Po co czekasz na betę, leć po test -
Dziewczyny powiedzcie mi czy w dniu spodziewanej miesiączki moze pojawiać sie śluz ? Raczej czy powinien..?25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy w dniu spodziewanej miesiączki moze pojawiać sie śluz ? Raczej czy powinien..?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Tak jest! Będzie testowanko;)! Oczywiście jezeli nie przyjdzie@ bo jak narazie brzuszek nie daję żadnych znaków.
Masz rację sluz to raczej indywidualna sprawa ja zawsze go mialam malutko a w tym cyklu czujenze jest go więcej;)25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Truskawka2020 wrote:Hej
Dziewczyny takie mam szybkie pytanie czy tydzień po owulacji i oczywiście odbytym stosunku bez zabezpieczenia miałyście może takie objawy jak bóle jajników? Pierwszy raz mam coś takiego zawsze przed miesiączka miałam bole ale takie no typowo okresowe a teraz jakby mnie jajniki ciagnely i są one równy tydzień po owulacji. Nie chce sovie już wkręcać objawów bo bardzo bym już chciała być w ciąży. Będę wdzięczna za odpowiedź ☺
Hejka 🙂
Ja właśnie tak miałam w tym miesiącu.
Pierwszy cykl z bromergon zbyt wysoka prolaktyna .
Tydzień po owu czułam się strasznie słaba i bolalo mnie na dole.
A dziś 27 DC i niestety pms mi dokucza więc nie robię sobie nadzieji okres jutro lub pojutrze będzie.
Troszkę jest mi przykro dziś to wgl podłamalam się psychicznie troszkę ale jestem silna osoba i dam radę 💪 😊 chyba te objawy za bardzo mi dały nadzieję wkrecilam się po cichu .
Dostanę okres ochłonę z tego napięcia w 12 Dc znów mam się pojawić u lekarza i sprawdzi drugi cykl.
W pierwszym wszystko było książkowo pęcherzyk duży i pękł . Zbliżenia były co drugi dzień....już sama nie wiem czy robimy coś źle 🤷 drugi stosunek byłam na górze może dlatego 🤷 🤔 ale jajowody mam drożne dwa razy już sprawdzane . Drugi raz na moja prośbę.
Wgl to zmieniłam lekarza bo nie chciał wierzyć że prolaktyna zaburza wzrost pęcherza i kierował męża znów po 4 latach na badania nasienia a mąż nie chciał i zrobiliśmy test domowy który wykazał bardzo dobre parametry nasienia. Niby test dobry . Był też drogi prawie 200zl. W aptece.
No i zmieniłam lekarza który odrazu kazał zrobić monitoring cyklu i przepisał bromergon na obniżenie prolaktyny i obniżyła się dobrze .
Eh boję się że w następnym miesiącu znów się nieuda i będziemy szukać dalej powodu ale nie wiem wtedy już jakiego 🤷 hsg wgl to nie pomaga zajść mówił mi lekarz tylko sprawdza drożność a ja mam drożne i niepotrzebnie drugi raz to robiłam 🤷
Ah....dziś pewnie ze smutku łezka mi poleci choć okresu nie ma jeszcze ale wszystko na niego wskazuje niema co się już łudzić chyba że to będzie cud 😱 to nie wiem co zrobię z radości po prostu moje marzenia by się spełniły nie mam innych .
Chce aby synek miał rodzeństwo. I chcę przeżyć te cudowne mimo że ciężkie chwile macierzyństwa od pierwszych dni.....😍 -
Ja to wgl mam teraz ciężki czas bo nie wiem co zrobić muszę zawiesić działalność bo klientów brak 🤷 a ZUS leci . No i lokal oddać a teraz staramy się o dziecko i lepiej żebym te działalność zamknęła bo po co płacić niepotrzebnie takie masakryczne kwoty 🙄 myślałam że trochę popracuje po pierwszym dziecku a tu lipa kilka miesięcy i korona przyszła 🤦 paranoja nikt nie pomyśli o małych firmach które chcą żyć .
Chciałabym żeby już był spokój u mnie żeby się ustabilizowala moja sytuacja. -
Marienn, jestem.
Miałam dzisiaj tak zły dzień, że aż mnie podbrzusze boli z nerwów. Niby nic, ale mnie dzisiaj ręce opadły.
Czekałam na paczkę z Anglii od stycznia. Od soboty leżała w magazynie DPD w Łodzi już. Dopiero dzisiaj próba doręczenia. Czekałam na tego kuriera wręcz e oknie, bo mam dosyć problemów, które są z tą paczką. Stoję w tym oknie i nagle dostaje maila od DPD, że paczka nie została doręczona z powodu nieobecności odbiorcy pod wskazanym adresem. Serio? Dzwoniłam na infolinię dosłownie kilka minut po mailu. Kazali zadzwonić za godzinę.
Zadzwoniłam - kurier podejmie PONOWNĄ próbę doręczenia. To mówię tej pani, że chyba pierwszą.
Niestety, Pani na infolinii numer jeden dostała ode mnie taka zjebe... Wiem, że to nie jej wina, ale pękłam.
Wczoraj mąż umówił się na serwis od internetu, bo nam ledwo co działa. Pan miał być na 10, mąż zaznaczył, że o 12 wychodzi do pracy. O której pojawił się Pan? O 12... Minął się NA SZCZĘŚCIE z mężem na klatce. Jeszcze się nasłuchał, że o Boże, on musi wejść na to 4 piętro. Naprawdę?....
Oczywiście nikt nic nie wiedział, w efekcie Pan wymienił jedną złączkę. Internet przestał działać CAŁKOWICIE.
Ręce mi opadły, bo nie mogłam się już dodzwonić do serwisu, że coś poszło nie tak.
Zaczęłam grzebać przy tym urządzeniu, a mąż po kilku godzinach w końcu się tam dodzwonił. Pan kazał zrobić coś, co jakie wcześniej zaczęłam rozkręcać... Internet działa... Mnie trafiał szlag, bo place od miesiąca za cos, czego nie mam i nikt nie chciał pomóc.
Ochłonęłam, zaczęłam obrabiać zdjęcia na spokojnie.
Chciałam usunąć folder że starymi - usunęłam ze świeżymi i cała moja praca poszła w pizdu.
Nawet żaden program przywracający nie dał rady.
Wszystko mi dzisiaj opadło i mam po prostu dosyć tego pieprzonego dnia.
Luna,
Bardzo się cieszę, że córeczka jest zdrowa. Tak musiało być. Teraz będzie się rozwijać dalej. 🖤Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 21:56
-
Niewyspana 🤦♀️🙈😭 gorzej byc nie moglo chyba, prawie jak w piatek 13go ! 🤦♀️🙈 ale wierze ze jest super juz! I ze takie dni ci sie juz nie powtorza bo kobiety w ciazy sie tak nie powinno denerwowac 🥰
Ja dzis wybuchlam placzem bo moj narzyczony musial zostac dluzej w pracy... hormony chyba sie odezwaly... 🤦♀️
Milka masz ciezki orzech do zgryzienia ale wierze ze ci sie ulozy i ze zobaczysz swoj pozytywny test szybciutko🤞🥰👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Musiałam się wyżalić, bo czasami to siły nie mam na takie dni. Jak w ogóle można przeżyć coś takiego. 🤦
Czuje się po wczoraj aż... Wypompowana. I muszę dzisiaj jakimś cudem zrobić identyczne zdjęcie, bo umrę, jak go nie zrobię, więc muszę czekać, aż słońce będzie na horyzoncie na tej samej wysokości coś wczoraj. 🤦🤣 -
Niewyspana, jeszcze mi powiedz ze waszym dostawca internetu jest toya to chyba spadnę z łóżka a oczami wyobraźni zobaczę tego montera, bo miałam z nimi wieeeeele spotkań. Popełniłam ten fatalny błąd za czasów studenckich, miałam od nich internet i skończyło się na tym ze przez pół roku za niego płaciłam a go nie miałam, musiałam wykupić gdzieś indziej. Nigdy więcej, tylko zniżkę studencka mieli fajna 😂
Marienn, o matko, biedna 😭😂 jak mógł tak Cię zostawić?? W CIĄŻY?! 😁 to jednak stan umysłu jest 😁
Milka, to faktycznie fatalny czas dla maluch firm. Trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło ✊✊
Karloina, testujesz dziś?? -
Hahaha kochane wiecie co , jestescie jak dobra ksiazka 🙈🙈 jak was przeczytam i uruchamiam wyobraznie to tak sie smieje ze szok 😂
Karolina gdziez ty jest?! Z tym testem 🤞✊☺️☺️☺️😊😊👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna33 wrote:Niewyspana, jeszcze mi powiedz ze waszym dostawca internetu jest toya to chyba spadnę z łóżka a oczami wyobraźni zobaczę tego montera, bo miałam z nimi wieeeeele spotkań. Popełniłam ten fatalny błąd za czasów studenckich, miałam od nich internet i skończyło się na tym ze przez pół roku za niego płaciłam a go nie miałam, musiałam wykupić gdzieś indziej. Nigdy więcej, tylko zniżkę studencka mieli fajna 😂
Marienn, o matko, biedna 😭😂 jak mógł tak Cię zostawić?? W CIĄŻY?! 😁 to jednak stan umysłu jest 😁
Milka, to faktycznie fatalny czas dla maluch firm. Trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło ✊✊
Karloina, testujesz dziś??
Z Toyą na szczęście nie miałam nic wspólnego, ale myślę, że mogą sobie z Astralem przybić piąteczkę.
Geniusze od siedmiu boleści. 🙈 -
Dziewczyny obawiam sie ze albo wytworzyl mi sie jakis stan zapalny kosci udowej na lewej nodze albo stan zapalny miesni... dziwnie to promieniuje, kiedys jako dziecko mialam stan zapalny prawego uda... i chyba odczowam ten sam bol tylko w lewym... utykam troszke na noge, wiem ze nie moge masci... szukam w necie co by moglo mi troszke pomoc... poczekam doxwizyty z ginekologiem moze on cos przepisze jak nie przejdzie...
Mam cicha nadzieje ze moze to tylko naprawde jakies wezadla ... moze znacie jakies domowe sposoby co moge zrobic? 🙈🙈🙈troche to uciazliwe a ide dzis do pracy stac na 10h 😑👩 31l. + 👱♂️ 31l.