Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja też była tak pewna, bo w rodzinie to same chłopaki i też tak będzie!!! Bo takie geny.
To jej mówię milion razy, że to NIE MA znaczenia...
Sama chciałam synka, ale... Ta satysfakcja, że moje dziecko już utarło jej nos - bezcenna. 🙈🍓
Moja dzielna Truskaweczka 🍓
Oby jej teraz nic nie wyrosło xD -
😂😂😂Tesciowe sa fajne! 🙈
Dziewczyny a czy nie stresuje was to jak to bedzie po porodzie? Ja nie uwazam sie za ideal ale nowoczesne czasy sa juz takie ze chyba se poradze a boje sie ze i mamuska i tesciowa beda mnie atakowaly 'nie rob tak, nie ubieraj tak, zaloz to tak, nie kladz go tak...' juz sie tego obawiam 🤭🤭🤭🙈🙈🙈
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Nadzieja, jakbym czytała o sobie 😂
Marienn, ja np mam ciężki charakter bardzo 😂 moja mama dobrze wie ze jak powie mi co mam robic to ja będę robiła na odwrót bo NIENAWIDZĘ jak ktoś próbuje mną rządzić. Teściowa chybavtez się tego uczy 😂 zna mnie już tyle lat a dopiero zaczyna się uczyć... 🤷♀️
Oczywiście za pomoc na początku będę mega wdzięczna bo obie wychowały po 2 dzieci i wszystkie nadal żyją 😂 ale liczę na taka pomoc pod tytułem jak wykapać dziecko, a nie ze mu za zimno bez kolejnego kocyka 😂😂😂 -
Ja najbardziej obawiam sie o swoja mame, bo niestety jest bardzo obrazalska i placzliwa... nie lubie jej sprawiac przykrosci ale ona strasznie sie obraza jak mowie nie... wczoraj chciala mi przywiezc zupe, powiedzialam ze nie mam serio ochoty i nie bede odgrzewala pozniej bo naprawde nie no.! I juz foch bo od mamusi nic nie chcesz... strasznie sie tego boje, tak samo jak idziemy np do tesciow na kawe a do moich rodzicow nie, to potem jest 'aha tam ci lepiej'
Przykre, tyle razy rozmawialam z nia, prosilam i ja i narzyczony tlumaczylismy ze ma sie uspokoic.... ale to pomaga na chwile... strasznie to przezywam jak to bedzie... bo wiem ze ona chce dobrze ale to czasem przeradza sie w chorobe a ja nie mam sumienia jej powiedziec nie ...
Mam ogromna nadzieje ze zrozumie wszystko 💪 i przestanie sie fochac o wszystko🤞🤞🤞👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Trzeba twardo. Inaczej się nie nauczą.
U nas teraz jest przełom, bo powiedziałam wprost, że nie życzę sobie, żeby któraś dzwoniła do mnie codziennie i truła mi dupę.
Mam dosyć tego, że co chwilę musiałam wisieć na telefonie. Raz w tygodniu, czasami dwa - wystarczy.
Jak coś mi się nie podoba, to od razu to mówię.
Tak samo zabroniłam kupowania czegokolwiek dla dziecka bez mojej zgody.
Moja mama jak usłyszała, że zrezygnowaliśmy z poprzedniego imienia, to stwierdziła, że i tak będzie tak mówiła na dziecko.
To wprost jej mówię, że w takim razie nie będzie widywała mojego dziecka.
Trzeba twardo, bo inaczej będzie naprawdę ciężko. -
Niewyspana Nie? ! Nie powiedziala ci tak ze bedzie nazywala dziecko po swojemu??? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Jezuss...
Ja juz wdrazam ta asertywnosc i widze poprawe , te, juz nie dzwoni jak kiedys, powiedzialam czasem napisz do mnie na fcb lepiej jak cos chcesz zapytac a nie z kazda pierdola telefon, a ja odbieram bo jak nie odbiore to przeciez cos mi sie chyba stalo albo lepiej "twojej matce moglo sie cos stac i potrzebuje pomocy a ty telefonu nie odbierasz" 🤷♀️🤦♀️
Wiec ta kwestie telefonow mam juz za soba...
Ale o tym ze jedziemy do tesciow np to jej nie umiem powoedziec bo wiem ze sie rozplacze...
Zastanawiam sie wlasnie jak to bedzie. .. moj narzeczony mowi ze ma czasem dosc tego zalu jej o nic... o to ze w niedziele nie przyszlismy np... no sorry ja nie musze co niedziela na obiadki zasowac... albo ze 2 dni nie zadzwonilam zapytac jak ona sie czuje... 🤦♀️🤷♀️ ale staram sie byc asertywna... naprawde sie staram... ale czasem wpedzi we mnie takie poczucie winy ze sie pierwsza odzywam po godzinie i pytam jak ona sie czuje czy cos... 🤦♀️👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Nie daj się złamać!
Przepraszam Cię bardzo, ale dla mnie to jest po pierwsze bardzo niezdrowe, a po drugie baaardzo toskyczne. W dodatku według mnie to zwykła manipulacja i powinnaś wyłożyć kawę na ławę - narzeczony ma rację, też bym szału dostała....
Ktoś tu musi zrozumieć, że masz już własną rodzinę.
Taka jest prawda, dla mnie najbliższą rodziną i tą najważniejsza jest mąż i moje nienarodzone dziecko.
Strasznie mnie denerwuje takie zachowanie, dlatego ja wtedy zawsze pytam, kiedy ostatnio dzwoniły do swoich mam/teściowych. Mamy jeszcze 3 babcie.
Więc no... Ja mam 27 lat zaraz i nie zamierzam być na każdy telefon mamusi.
Zresztą, później jak urodzą się nam wszystkim dzieci... Jestem pewna wręcz, że telefon będzie wyciszony i wzięty do ręki może raz dziennie.
-
Kurczę, faktycznie to niezdrowa sytuacja. Twoja mam musi zrozumieć ze na pierwszym miejscu jest już Twoje dziecko. A wyrzuty o wizyty u teściów są smutne. Domyślam się jak się z tym czujesz, ze masz wyrzuty sumienia, chociaż zupełnie niepotrzebnie. Ciężka sprawa, ale sama wiesz ze nie można tak żyć na dłuższa metę. Mam nadzieje ze szybko u Ciebie wszystsko się poukłada ☺️
-
Dzieki dziewczyny wzielam sobie wasze rady do serca 💜
Po drodze dzis wlasnie zostalam zaatakowana dlaczego moj narzyczony nie chce dzis obiadu no bo ja to rozumiem moge nie miec smaka ale on? Naprawde juz nic od nas nie chce? 🤷♀️🙈 no o szczerze delikatnie powiedzialam ze nie chce bo mamy ogromna przyjemnosc jak sobie ugotujemy cos razem a ty dalas nam doslownie jeden obiad wczoraj wiec dzis moge chyba nie wziasc? itp... 😁Bylam z siebie dumna mimo ze widzialam tą mine typu "macie rodzicow w dupie"
Ale co tam 💪 co nas nie zabije to nas wzmocni 💜👩 31l. + 👱♂️ 31l.
No i dobrze trzeba se dogadzac 😂
Moje wczorajsze zakupy to maliny, borówki, gruszka, pomarańcze banany, winogrona i sok świeży z pomarańczy.
Codziennie teraz bede robię koktajle, smoothie.
A jutro znowu po owoce.
Na obiad dostałam od mamy słoik pomidorowej😁Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Ja tez codziennie robie sobie smoothie z owocow i polubilam mleko smakowe jakos tam kupilam Mleko orzechowe, kokosowe i idealnie pasuja do mojego smoothie 😁💪 meczy mnie jezdzenie po owoce i wczoraj kupilam zapas torebek mrozonych owocow moze nie bede takie zle 🙈
Twoja Pomidorowa juz mi narobila zapachu 🤤🤤🤤😂👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Hej dziewczyny !
Czy któraś z Was miała na początku niska bete(negatywny wynik dla ciąży ) a potem wzrosła?
W 10 dniu po owulacji miałam wynik beta HCG 3,3
Mam nadzieje, ze to za wcześnie i dlatego taka niska.
Dajcie proszę znać czy któraś robiła test z krwi zbyt wcześnie po owulacji tak jak ja i wyszła niska a potem okazało, się ze jesteście w ciąży ? ☺️ -
Ja nie robiłam bety ani razu wiec nie pomogę
A tez mam pytanie, czy Wam dziewczyny w ciąży tez jest tak gorąco ciagle? 😁 ja jestem z natury zmarzluchem i jest mi zawsze o wszędzie zimno. A teraz wręcz przeciwnie. Ciagle mi gorąco, muszę otwierać okna i łazić rozebrana, jak na moje standardy ubierania się w lutym 😂😂 -
Luna33 wrote:Ja nie robiłam bety ani razu wiec nie pomogę
A tez mam pytanie, czy Wam dziewczyny w ciąży tez jest tak gorąco ciagle? 😁 ja jestem z natury zmarzluchem i jest mi zawsze o wszędzie zimno. A teraz wręcz przeciwnie. Ciagle mi gorąco, muszę otwierać okna i łazić rozebrana, jak na moje standardy ubierania się w lutym 😂😂 -
Robiłam betę ale to kilka dni po spodziewane miesiączce i była wysoka, bo na testach wychodziła bardzo blada kreska.
Mi też nie jest juz tak zimno jak przed ciążą. A zawsze popołudniami już jestem tak znuzona że kładę się do łóżka i leżę pod kołdrą.Synek
Poród SN 8 października 2021