Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
https://zapodaj.net/7f73a9f732da5.jpg.html
Powoli zbieram wszystko do jednego pudła i wysyłam do siebie;)
Urocze są te ubranka 😊25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Hah widze ze ci sie zbiera 🙈🙈 super! Juz jest tego ladna gromadka 🥰
Ja tez dzis nie moglam sie oprzec na najmniejsze bodziaki na swiecie 😂 do 4.5kg czyli do 1miesiaca okolo 🙈
Niby mam tegp juz trpche ale te byly slodziusie
https://zapodaj.net/ab678dd6b9496.jpg.html
I takim oto sposobem nie wiem kto przenosi tyle ubranek 🙈🙈👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Myślę że jeszcze pajacykow dokupić
Czapeczka, rękawiczki i kombinezon;)
Marien Ale cuda🥰😍25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ja jeszcze w tym tyg planuje spisac wszystko na kartke ile czego mam sztuk... ale mysle ze na poczatek naprawde mam wszystkie ubranka i az za duzo. Nie mam kombinezonu do wozka... 🙈
Ale moze jeszcze blizej wrzesnia pojawi sie cos w sklepach... bo z polski nie zamawialam. Paczka w polsce juz czeka na kuriera za tydzien bedzie u mnie chyba, nie moge doczekac sie tych kocykow i rozków.
Nie wiem tez czy okolo 16szt pieluch terowych/muslinowych to jus dosc? Zawsze moge dokupic jak cos...
Teraz chyba trzeba bedzie wziasc sie za te grubsze rzeczy... przewijak na lozeczko, wanienka, laktatowy czy co tam jeszcze typu termometry itp... masakra.. teraz sie zacznie 😂😂👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja mam ok 20 pieluszek tetrowych, najwyżej dokupi sie;)
No ja jestem taką osobą że już bym najchętniej chciała mieć wszystko na cacy..a tu niestety;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karolcia teraz po 20t juz ci bedzie lecialo 😁
Nie moge sie doczekac ktora panienka pierwsza wyjdzie na swiat i jak ujrzymy ta sliczna buzke 🥰😍 Mam nadzieje ze chociaz na chwilke ktos tu wrzuci foteczke 😁♥️👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja mam nadzieję że nawet po narodzinach naszych cudów będziemy tu czasem zaglądać i dzielić się doświadczeniami;)
Pamiętam moment kiedy musiałam zrezygnować z forum, bo za bardzo się starałam przez czułam się okropnie. Ale gdyby nie forum i wasze dobre słowo ..pewnie dużo rzeczy byłoby inaczej;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Luna33 wrote:Ja mam nadzieje ze nasze panienki wyjdą szybko bo inaczej nas wykończą 😂 domyślam się ze Niewyspana ma to samo wiec pisze w liczbie mnogiej. Tak mnie bolą zebra!!!!
I zmieniam zdanie, od 37 tygodnia jadę podłogę na kolanach codziennie 🤪
Ja dzisiaj przez pół nocy płakałam z bólu wchodzenia nogami w żebra. Nie wiem co się dzieje, od wczoraj to jest jakiś kosmos, jeżeli chodzi o zachowanie dziecka... W dodatku mam takie skurcze, twardnienie brzucha... Za każdym razem jak się poruszę brzuch mam jak skała. Serce wali i dosłownie w ciągu 5 sekund jestem cała mokra z gorąca. 🙊
No i czyści mi organizm.
Luna, ja się w uj boję, że to przyjdzie jednak za wcześnie. 🤦 chyba, że to tak wygląda w tych ostatnich tygodniach.
Młoda jest 8 dni większa, więc według USG ma 35+1 i takim terminem posługują się w szpitalu.
Ale kuźwa... Idę przepakować walizkę po weekendowym szpitalu, bo coś mi nie gra. Przez chwilę wczoraj nawet miałam wrażenie, że brzuch zaczął mi opadać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 09:39
-
Ja właśnie wydrukowałam listę od niewyspanej i będę działać
Dziewczyny już w tą niedzielę jadę do Poznania i mamą bardzo chcę żeby została jeszcze tydzi3n, teraz zobaczymy się dopiero w grudniu o ile przyjedzie jak urocze.. (
A mi z drugiej strony tęskni się za domem,za moim M.. I psiakiem najslodszym na świecie.
No i też mój się cieszy że niedługo będziemy razem..
W sumie od 6 lipca jestem u mamy.25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Niewyspana, ja mam wrażenie ze Nadia od poniedziałku nie śpi. Dzisiaj może teoche spokojniej ale te 3 dni to był jakiś kosmos. Skopała mnie porządnie. Tylko jak wbija kuloska w mój prawy bok to boli, poza tym na szczęście nie, ale byłam w szoku ile się rusza. Mnie zebra bolą w nocy najbardziej. Jak śpię na boku za długo to mam wrażenie jakby się zgniataly.
Kurczę faktycznie dziwnie to u Ciebie brzmi.. ale już bliziutko i może po prostu Twój organizm tak reaguje.. oby Jeszcze 2 tyg.
Ja również muszę przepakować walizkę, tym razem do Salve. Żeby mi się kuzwa nie pojebalo w końcu gdzie mam urodzić 😂😂😂 najgorzej ze wizytę kwalifikacyjna mam dopiero 4.08, mam nadzieje ze wcześniej się nie zacznie :o
Karloina, ja podziwiam ze już tyle wytrzymałas 😂 ja z mama mam super relacje ale dluzej niż weekend u niej mógłby zakończyć się wojna 😂 No i tyle czasu bez mojej kaleki?? Nie ma opcji 🥺 -
Macie rację, jak będę się dobrze czuła to w sierpniu przyjadę jeszcze do mamy na tydzień chociaż.
W Poznaniu mam swoją małą rodzinkę. I czas wrócić wyprzytulac ich Wszystkich;)
Dziewczyny A gdzie zamawialyscie pościel kolderke i materacy do łóżeczka?25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
niewyspana wrote:Do kwalifikacji już niedługo, oby wszystko było ok.
Gdyby nie to Rydygier lub Madurowicz
Leżę dzisiaj jak kłoda, zobaczymy co mi jutro lekarz powie. Ale te twardnienia brzucha to mam kilka razy na godzinę 😬
Karola,
Wracaj do starego!
O której jutro wizyta? Czekam ma relacje 😁 jak często masz teraz wizyty?
-
Ale tu się na forum dzieje
zdjęcie brzucha Wam wrzuce jak się ogarnę bo od tego sprzątania chodzę już jak menelka
wczoraj zostały wystawione ostanie meble, komoda już stanęła w swoim miejscu i się nie ruszy.
https://zapodaj.net/0df242e9be305.jpg.html
Boje się następnego i ostatniego miesiąca bo teraz zaczął mnie boleć nie tylko dół kręgosłupa ale cały. Mieszkanie mam generalnie wysprzątane od zakamarków po wymyte klosze, żerandole więc teraz będę już tylko na bieżąco. Czeka mnie pranie i prasowanie, pakowanie torby zacznę w sierpniu.
Dziewczyny czy już powinnam wszytsko prać? Wy kiedy miałyście przygotowane? No i materacyk do łóżeczka, prześcieradełko kiedy to rozłożyć ? Bo już mam schizy że się bedzie kurzyć tam itp. Kupiłyście/kupujecie matę edukacyjną?
Ja wybrałam Linoleo Paula.
Wanienkę kupiłam wielorybka od skip hop
Niewyspana Trzymam kciuki za wizytę
Karola ja kupiłam kołderkę i pościele w Ikei. A materacyk mąż kupił niepamiętam jaki sklep ale jest superWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 10:22
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Luna33 wrote:O której jutro wizyta? Czekam ma relacje 😁 jak często masz teraz wizyty?
Jutro o 9 mam. Po wizycie mam paznokcie, więc lepiej, żeby było wszystko ok 🤣
Kolejną wizytę mam po 2 tygodniach, czyli 6 sierpnia i... Nie wiem co dalej, bo moja prowadząca będzie miałam urlop akurat do dnia mojego kalendarzowego rozwiązania. Więc obstawiam, że to będzie moja ostatnia wizyta.
Karola,
Ja nie pomogę, nie kupujemy takich rzeczy jak kołderki, poduszki itd.materacyk znalazłam na allegro.
Nadzieja,
Wyprane miałam wszystko w drugim tygodniu czerwca, czyli takie 3 mce przed. Wszystko już dawno wyprasowane, pochowane.
Prześcieradło mąż założy, jak będę w szpitalu z Malutką. -
Ja również nie posiadam pościeli wiec tez nie pomogę. Materacyk mamy z ikea 🤷♀️ Zobaczymy jak się sprawdzi. Z tym ze na początek mamy dostawkę a łóżeczko poczeka na swoją kolej.
Pranie i prasowanie skończyłam w zeszłym tygodniu, lubię czuć nóż na gardle 😂
Ja na paznokciach właśnie dziś, zdejmuje hybrydę u rak i nie wiem jak ja będę funkcjonować 😭 przynajmniej stopy zostaną zrobione 🥺 -
Myślicie ze moje łóżeczko jest odświeżone ? Otóż nie. Każdym czekać będzie do mojego 37tyg ciąży..!ja muszę wszystko planować A najlepiej jak na wszystko macham ręką i pozwalam na to czekanie.. Ale jestem wkurwiona. Miałam przyjechać i miec łóżeczko gotowe.25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karolcia poszewki do poscieli kupowalam w Smyku i Na allegro. Jesli chcesz to podesle ci ktore dokladniej zebys wiedziala, ja jestem zadowolona.
Koldra tutaj :
https://allegro.pl/oferta/koldra-antyalergiczna-100x135-medicare-0-45-kg-100-7782820377
Oraz u tego sprzedawcy tez wzielam ta posciel :
https://allegro.pl/oferta/posciel-bawelniana-100x135-myszka-mini-8536-minnie-9787151508
_ jest zapinana na zamek itp. Sliczna jakosc.
Od nich tez bralam 2x przescieradlo (jedno frottte, jedno jersey) maja duzy wybor takich produktow. I naprawde super jakosc.
Z tego przescieradla jstem najbardziej zadowolona bo jnne przychpdzily w odmiennych od zdjecia kolorach a ten przyszedl naprawde szary. Jak chcialam
https://allegro.pl/oferta/przescieradlo-do-lozeczka-z-gumka-szare-140x70-9091350830
Poduszka oddzielnie ale na poczatek nie bedzie potrzebna.
Nadzieja slodko w tym pokoiku 🥰🥰🥰 zazdroszcze ci ze juz mozesz ustawiac 😁😁 ja dopiero po slubie zaczne skrecanie mebli... chyba... chociaz nie wiem czy wytrzymam 😂
Niewyspana jesli jest biegunka i bole skurcze to jednak moze byc znak... ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 12:35
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna,
Ja nie zdejmę, pie*dolę. 🤣
Zrobię sobie jutro mega krótkie, w jasnym kolorze.
Stopy też mam.
Ale już kolejne paznokcie będę chyba robiła sama. Kupię sobie lampę, lakiery 3w1.
Nie będę w stanie zostawić dziecka na czas paznokci w domu, ja po prostu to wiem.