Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny😄 witam serdecznie po dłuższej nieobecnosci niestety nie wchodzilam tutaj po prostu z braku czasu synkiem trzeba się zajac sa wakacje przedszkole zamknięte i na buszowanie w sieci zostają wieczory a wtedy to padam spać 😱😅
Jestem po drugiej dawce pfeizera wszystko ok z dzieckiem rośnie zdrowo skutkow ubocznych szczepienia nie miałam zadnych procz bolacej lekko ręki . mąż natomiast goraczkowal i byl słaby jeden dzien.
Wczoraj po 5 tyg widziałam moje drugie dziecko i poznalam płeć byłam w lekkim szoku az po wyjściu polecialy lzy chyba wzruszenia bardziej choc myślę ze to presja otoczenia byla także bo duzo osob w rodzinie życzylo mi córeczki skoro mam synka juz a tu bedzie drugi syn 😄😅
Widocznie jest mi pisane miec synów😄
Ale nie mialam parcia na córkę tylko objawy i zachcianki mnie zmylily i tak dopuszczalam mysl ze syn moze byc ale chyba nie do końca dlatego to wzruszenie .
Mąż zadowolony wiadomo😄 choc mowil ze bylaby córka i tez by byl wiadomo ale cieszy sie ze ród przetrwa dwoch następców😄😅
No i tak juz na spokojnie teraz moge odetchnac 😄
Ufff
Karloina lubi tę wiadomość
-
Niewyspana 🙈
https://naforum.zapodaj.net/5471aa741dcc.jpg.html25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Przewijak na łóżeczko i ochraniacz zamówiony;)
Wszędzie auta, króliki, chmurki 😍
I zgaga..po każdym posiłku..Milka8686 lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Alutka128 wrote:Jejciu myślałam że ten dzień nie może być lepszy, a jednak może!! Znalazłam w Serbii polskie piwo 0% plus polski serek topiony 😍
-
Karloina wrote:Przewijak na łóżeczko i ochraniacz zamówiony;)
Wszędzie auta, króliki, chmurki 😍
I zgaga..po każdym posiłku..
Jejku az mi glupio jak czytam ze macie dolegliwości typu zgaga. Myślałam ze w drugiej ciąży tego zaznam a tu tyle co nic 😱
Lekkie mdlosci na poczatku tylko w 1 m-cu.
Potem już bardzo dobrze.
Ja Jestem w ciaglym ruchu i to mi pasuje wieczorem padam ale za to staram sie w dzien wszystko ogarnac bo wiem ze wieczorem juz nie posiedze bo brak bedzie sil.
Dzis ciocia mi mowi a to trzecia będziecie mieli dziewczynkę może 😅 o matko a ja na to ze już sie raczej na 3 nie zdecyduje choć różnie to bywa. -
Nadzieja sliczny brzuszek ♥️♥️♥️ tez jestes szczuplutka!
Jesli chodzi o piwo to polecam Haineken 0.0% w bitelce szklanej. Smakuje jak normalne piwo. Naprawde.
Moje ataki zoladka mnie wykoncza... mala jest tak duza chyba ze juz ma mega frajde z kopania po zoladku albo tak sie uklada ze mnie uciska nie wiem jak moge ja przestawic... wolalabym dostawac po zebrach ..NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Nadzieja brzuchu piękny;)
Marien moze pogadaj z córką 😆😁🤭
Milka oprócz zgagi i cycków jak balony Ale z wodą bo są mega ciężkie ,nie mam żadnych dolegliwości
NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Zadzwonilam do szpitala bo juz nie wytrzymalam....
Po wywiadzie telefonicznym mam reflux Zoladkowy.
Nie wolno mi slodkiego, gazowanego, cytrynowego, kwasnego, smazonego. Mam pic siemie lniane i rumianki.
To nie podlego niczemu co zwiazane z zagrozeniem ciazy wiec oni wiecej nie pomoga.
Moj pojechal szukac siemia lnianego..
Zmiana diety czas start..👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dobrze że zadzwoniłaś siemie lniane piłam jak miałam zespół jelita . Teraz dodaje do jajecznicy np;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dzięki dziewczyny
Marienn musisz zrezygnować z najlepszych rzeczy jak dla mnie 😂
Karola mi zgaga wróciła w tym tygodniu. Mam po każdym posiłku. Pamiętam jak byla w I trymestrze potem na długo zapomniałam co to zgaga a teraz znów. Masz na to jakieś sposoby?
Mi sprite pomaga ale na krótkoSynek
Poród SN 8 października 2021
-
To o zgadze tez mowili, tez mialam
Rumianek, mieta, i siemie lniane. Tez mleka, kefiry itp.
To pomoze. A zgaga mj sie pojawiala po gazowanym i slodkim.
Edit: dodatkowo kazali mi pic Gaviskon mleczko.
Aaa i zapomnialam powiedziec ze jutro kazali mi przyjechac na 9rano na usg do szpitala zebysmy sprawdzili czy przez wymioty mala przybiera na wadze...
Wiec jade... chociaz ją zobacze 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 22:01
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja mam mleczko z apteki coś takiego jak syrop gelatum aluminium jakoś tak. Bezpieczne w ciąży.
Edit
nnadzieja nie chcę Cię wprowadzać w błąd, konsultowałam ten syrop z lekarzem u którego byłam ostatnioWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 23:08
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dziewczyny szczepilyscir sie na krztuscca ? Jesli tak to w ktprym tyg i czy czulyscie sie po nim ok? Bo musze na dniach sie umowic... napewno sie zaszczepie na to ale tak pytam z ciekawosci czy jakos sie u was objawialo po szczepieniu?👩 31l. + 👱♂️ 31l.