X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka,
    W takim tygodniu ciąży, ruchy będą jeszcze nieregularne i to całkowicie normalne jest. 😊

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy tydzień rządzi się swoim prawami;)
    Was bolą kopniaki czasami i mnie będą bolały więc cieszę się dopóki mogę;)
    Jestem dzisiaj wzdeta pozwoliłam sobie wczoraj na zupkę chińską..no tak za mną chodziła że musiałam.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam nieświadomie błąd i mam stracha,
    Męża wysłałam po bezalkoholowe piwo, kupił, wlał mi w szklankę a ja głupia nie spojrzałam i wypiłam duszkiem pol piwa,
    Później spojrzałam a to piwo ma 2%.... Dla starego to bezalkoholowe bo to mało alkoholu, a ja mam teraz stracha czy nie zaszkodziłam maluchowi...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaszkodziłaś na milion procent.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Nie zaszkodziłaś na milion procent.

Boże jak się cieszę że tak mówisz. W sumie potem myślałam "kurde we Francji się pije winko do każdego obiadu i ciężarne też piją wino do obiadu więc pewnie tym nie zaszkodziłam".

Już nigdy więcej nie ufam mezowi jeśli chodzi o piwo bezalkoholowe dla mnie, teraz czytam etykiety 🤭😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno jest wszystko w porządku;)
    Niewyspana jak się czujesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 00:21

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, naprawdę nie masz się czym martwić :)
    I pamiętaj, że alkoholu na pewno nie mają te pies z dopiskiem nie 0% a te z 0,0% :)

Karola,
    Nie jest źle. Nie mogę zasnąć na noc, ale jak już zasnę to śpię jak suseł.
    Śniła mi się moja Maleńka dzisiaj :) Miała piękne, ciemne , długie włoski... Eh. Jeszcze trochę.
    Biorę jakies głupie globulki... Już mam ich dosyć, gorszych w życiu nie brałam. Wylewają się litrami.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana jeszcze troszkę i będziesz tuliła swoje dzieciątko 🥰 szybko minął Ci ten czas ?

Ja dzisiaj zaczęłam 21 tc i szczerze, nie wiem kiedy 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 07:58

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 30tc leci bardzo szybko:) A u mnie nagle po 30/31 zwolniło... I naprawdę ciężko jest mi wytrzymać każdy kolejny dzień, nagle doba ma milion godzin. :/
    A już w ogóle odczuwam masakrę przez to, że te cyce mi ciekną. Dzień w dzień, noc w noc.

Teraz będzie Ci czas leciał bardzo przyjemnie 🖤

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna,
    Podnieś rączkę i pokaż, że jesteś. 🙈

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, czytam 🙈 nie mam do powiedzenia nic poza ZARA UMRĘ to się nie odzywam 😂
    Dziś o dziwo lepiej spałam, mniej ze mnie ciekło, myśle ze przez to ze skończyłam niedawno globulki. Już wariowałam czy to wody czy nie, mimo ze mam paseczki które pokazywały ze nie 😂😂
    2 dni przeżywałam ze mala nie zasypia i ciagle się wierci, dziś przeżywam ze jest jakaś spokojna. Oficjalnie: odjebalo mi do reszty 🤷‍♀️
    Ale dziś wizyta i zobaczymy co u tego szoguna.

Drugi trymestr to złoto. Mi minął bardzo szybko, czułam się super, początek trzeciego tez git. Na aktualnym etapie może się coś zacząć w każdej chwili wiec jest dreszczyk emocji. No i rano sobie leżę i chciałabym żeby mala już leżała obok mnie a wieczorem myśle ze ja nie chce rodzic bo przecież i tak nie ogarnę 🤷‍♀️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😁😁😂😂 czytam was i sie smieje oczywiscie milo ;)
    Fajnie wiedziec co nas czeka 😁🥰
    Jeszcze troche wam zostalo to cieszcie sie tym slodkim czasem ciszy 🥰

Powiem wam ze szwagierka opowiedziala mi ze jej wcale nie od eszly wody , wiec mowie do niej skad wiedzialas zeby jechac do szpitala?
    Mowi ze cala noc tak uciskal ja pecherz ze chodzila co 30min siku a praktycznie nic nie lecialo ,jakies kropelki tylko .. i rano o 8 zobaczyla zielone na podcieraniu sie...
    Wtedy wiedziala ze sie zaczelo po jechala o 9 do szpitala i powiedzieli ze to juz poczatek tego znaku ze ma rodzic.

Ja nie wiem skad ona wiedziala ze zielone to zle, i trzeba jechac... ale dobrze ze mi o tym powiedziala... bo ja myslal ze tylko wody plodowe sa oznaka porodu.

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone wody są bardzo, bardzo złe. 🥴 Lepiej takich nie widzieć.

Luna,
    A to ja mogę Ci przybić piątkę. Za każdym razem coś mi nie pasuje. Raz za dużo, raz za malo, a może coś nie tak, a może by tak jechać do szpitala? A może nie.
    🥴

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Ciąża to stan umysłu, bardzo trudny 😂

Wczoraj stwierdziłam ze zobaczę czy mi się brzuch zmieści w moich ukochanych przedciazowych ogrodniczkach, myśle sobie ze najwyżej poluzuje na ramionach i będzie git. No może i by było gdyby nie to ze mi się dupa nie zmieściła. Załamałam się 😂

Marienn, często wody nie odchodzą podobno, dopiero w szpitalu, albo musza nawet przebijać pęcherz płodowy. Zielone wody bardzo złe, do szpitala jak są regularne skurcze które nie przechodzą po prysznicu. Jak będzie w praktyce? Pewnie panika 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, to na pewno brzuch. To nie dupa. To brzuch. 😂 Zanurzył proporcje i o... To na pewno to 😂

Też będę panikować.
    Mam tylko nadzieję, że zdążę wziąć prysznic 😂

Wczoraj kupiłam batoniki musli i jakieś takie owocowe do walizki. Bo w szpitalu na bank umrę z głodu. 🙈
    O, suszone morele też mam. Jeszcze wafle ryżowe!

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, to na pewno brzuch mi się tak rozlał 😂😂😂

Tez muszę kupić takie rzeczy. I kabanosy. Ktoś mi podpowiedział kabanosy i stwierdzam ze to genialny pomysł 😂
    W Salve podobno jest dobre jedzonko. Oby. A z drugiej strony, jakby było niedobre to może bym schudła 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidziwam was dziewczyny i nie dziwię się;p ja już mam schizy a co dopiero będzie do końca ciazy... czy kiedyś to się uspokoi... aktualnie jestem na etapie oprócz cyckow brak objawow😅

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Tak tak, to na pewno brzuch mi się tak rozlał 😂😂😂

Tez muszę kupić takie rzeczy. I kabanosy. Ktoś mi podpowiedział kabanosy i stwierdzam ze to genialny pomysł 😂
    W Salve podobno jest dobre jedzonko. Oby. A z drugiej strony, jakby było niedobre to może bym schudła 😂
    W Salve dobre, ja do Rydygiera... Podobno też ok, ale nie ufam nikomu z jedzonkiem jednak 😂😂

Ale dobry pomysł z tymi kabanosami, też kupię 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 10:23

M-ka1990 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Powidziwam was dziewczyny i nie dziwię się;p ja już mam schizy a co dopiero będzie do końca ciazy... czy kiedyś to się uspokoi... aktualnie jestem na etapie oprócz cyckow brak objawow😅
    Jeszcze przyjdą 😂😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:

Ja największe schizy właśnie miałam w 1 trymestrze, teraz jak są ruchy to człowiek spokojniejszy 😂
    Ja spałam okropnie dzisiaj, całą noc się wiercilam, znaleźć pozycji do spania nie mogłam 😭
    Dlaczego ciążą nie może trwać tylko 5 miesięcy 😂😂😂 już narzekam a co będzie dalej 😮

qb3c2n0aaonxly0p.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ