X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka,
    W takim tygodniu ciąży, ruchy będą jeszcze nieregularne i to całkowicie normalne jest. 😊

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy tydzień rządzi się swoim prawami;)
    Was bolą kopniaki czasami i mnie będą bolały więc cieszę się dopóki mogę;)
    Jestem dzisiaj wzdeta pozwoliłam sobie wczoraj na zupkę chińską..no tak za mną chodziła że musiałam.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam nieświadomie błąd i mam stracha,
    Męża wysłałam po bezalkoholowe piwo, kupił, wlał mi w szklankę a ja głupia nie spojrzałam i wypiłam duszkiem pol piwa,
    Później spojrzałam a to piwo ma 2%.... Dla starego to bezalkoholowe bo to mało alkoholu, a ja mam teraz stracha czy nie zaszkodziłam maluchowi...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaszkodziłaś na milion procent.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Nie zaszkodziłaś na milion procent.

Boże jak się cieszę że tak mówisz. W sumie potem myślałam "kurde we Francji się pije winko do każdego obiadu i ciężarne też piją wino do obiadu więc pewnie tym nie zaszkodziłam".

Już nigdy więcej nie ufam mezowi jeśli chodzi o piwo bezalkoholowe dla mnie, teraz czytam etykiety 🤭😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno jest wszystko w porządku;)
    Niewyspana jak się czujesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 00:21

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, naprawdę nie masz się czym martwić :)
    I pamiętaj, że alkoholu na pewno nie mają te pies z dopiskiem nie 0% a te z 0,0% :)

Karola,
    Nie jest źle. Nie mogę zasnąć na noc, ale jak już zasnę to śpię jak suseł.
    Śniła mi się moja Maleńka dzisiaj :) Miała piękne, ciemne , długie włoski... Eh. Jeszcze trochę.
    Biorę jakies głupie globulki... Już mam ich dosyć, gorszych w życiu nie brałam. Wylewają się litrami.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana jeszcze troszkę i będziesz tuliła swoje dzieciątko 🥰 szybko minął Ci ten czas ?

Ja dzisiaj zaczęłam 21 tc i szczerze, nie wiem kiedy 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 07:58

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 30tc leci bardzo szybko:) A u mnie nagle po 30/31 zwolniło... I naprawdę ciężko jest mi wytrzymać każdy kolejny dzień, nagle doba ma milion godzin. :/
    A już w ogóle odczuwam masakrę przez to, że te cyce mi ciekną. Dzień w dzień, noc w noc.

Teraz będzie Ci czas leciał bardzo przyjemnie 🖤

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna,
    Podnieś rączkę i pokaż, że jesteś. 🙈

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, czytam 🙈 nie mam do powiedzenia nic poza ZARA UMRĘ to się nie odzywam 😂
    Dziś o dziwo lepiej spałam, mniej ze mnie ciekło, myśle ze przez to ze skończyłam niedawno globulki. Już wariowałam czy to wody czy nie, mimo ze mam paseczki które pokazywały ze nie 😂😂
    2 dni przeżywałam ze mala nie zasypia i ciagle się wierci, dziś przeżywam ze jest jakaś spokojna. Oficjalnie: odjebalo mi do reszty 🤷‍♀️
    Ale dziś wizyta i zobaczymy co u tego szoguna.

Drugi trymestr to złoto. Mi minął bardzo szybko, czułam się super, początek trzeciego tez git. Na aktualnym etapie może się coś zacząć w każdej chwili wiec jest dreszczyk emocji. No i rano sobie leżę i chciałabym żeby mala już leżała obok mnie a wieczorem myśle ze ja nie chce rodzic bo przecież i tak nie ogarnę 🤷‍♀️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😁😁😂😂 czytam was i sie smieje oczywiscie milo ;)
    Fajnie wiedziec co nas czeka 😁🥰
    Jeszcze troche wam zostalo to cieszcie sie tym slodkim czasem ciszy 🥰

Powiem wam ze szwagierka opowiedziala mi ze jej wcale nie od eszly wody , wiec mowie do niej skad wiedzialas zeby jechac do szpitala?
    Mowi ze cala noc tak uciskal ja pecherz ze chodzila co 30min siku a praktycznie nic nie lecialo ,jakies kropelki tylko .. i rano o 8 zobaczyla zielone na podcieraniu sie...
    Wtedy wiedziala ze sie zaczelo po jechala o 9 do szpitala i powiedzieli ze to juz poczatek tego znaku ze ma rodzic.

Ja nie wiem skad ona wiedziala ze zielone to zle, i trzeba jechac... ale dobrze ze mi o tym powiedziala... bo ja myslal ze tylko wody plodowe sa oznaka porodu.

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone wody są bardzo, bardzo złe. 🥴 Lepiej takich nie widzieć.

Luna,
    A to ja mogę Ci przybić piątkę. Za każdym razem coś mi nie pasuje. Raz za dużo, raz za malo, a może coś nie tak, a może by tak jechać do szpitala? A może nie.
    🥴

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Ciąża to stan umysłu, bardzo trudny 😂

Wczoraj stwierdziłam ze zobaczę czy mi się brzuch zmieści w moich ukochanych przedciazowych ogrodniczkach, myśle sobie ze najwyżej poluzuje na ramionach i będzie git. No może i by było gdyby nie to ze mi się dupa nie zmieściła. Załamałam się 😂

Marienn, często wody nie odchodzą podobno, dopiero w szpitalu, albo musza nawet przebijać pęcherz płodowy. Zielone wody bardzo złe, do szpitala jak są regularne skurcze które nie przechodzą po prysznicu. Jak będzie w praktyce? Pewnie panika 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, to na pewno brzuch. To nie dupa. To brzuch. 😂 Zanurzył proporcje i o... To na pewno to 😂

Też będę panikować.
    Mam tylko nadzieję, że zdążę wziąć prysznic 😂

Wczoraj kupiłam batoniki musli i jakieś takie owocowe do walizki. Bo w szpitalu na bank umrę z głodu. 🙈
    O, suszone morele też mam. Jeszcze wafle ryżowe!

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, to na pewno brzuch mi się tak rozlał 😂😂😂

Tez muszę kupić takie rzeczy. I kabanosy. Ktoś mi podpowiedział kabanosy i stwierdzam ze to genialny pomysł 😂
    W Salve podobno jest dobre jedzonko. Oby. A z drugiej strony, jakby było niedobre to może bym schudła 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidziwam was dziewczyny i nie dziwię się;p ja już mam schizy a co dopiero będzie do końca ciazy... czy kiedyś to się uspokoi... aktualnie jestem na etapie oprócz cyckow brak objawow😅

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Tak tak, to na pewno brzuch mi się tak rozlał 😂😂😂

Tez muszę kupić takie rzeczy. I kabanosy. Ktoś mi podpowiedział kabanosy i stwierdzam ze to genialny pomysł 😂
    W Salve podobno jest dobre jedzonko. Oby. A z drugiej strony, jakby było niedobre to może bym schudła 😂
    W Salve dobre, ja do Rydygiera... Podobno też ok, ale nie ufam nikomu z jedzonkiem jednak 😂😂

Ale dobry pomysł z tymi kabanosami, też kupię 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 10:23

M-ka1990 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Powidziwam was dziewczyny i nie dziwię się;p ja już mam schizy a co dopiero będzie do końca ciazy... czy kiedyś to się uspokoi... aktualnie jestem na etapie oprócz cyckow brak objawow😅
    Jeszcze przyjdą 😂😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:

Ja największe schizy właśnie miałam w 1 trymestrze, teraz jak są ruchy to człowiek spokojniejszy 😂
    Ja spałam okropnie dzisiaj, całą noc się wiercilam, znaleźć pozycji do spania nie mogłam 😭
    Dlaczego ciążą nie może trwać tylko 5 miesięcy 😂😂😂 już narzekam a co będzie dalej 😮

qb3c2n0aaonxly0p.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ