X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was podziwiam że wy tak bardzo chcecie wyrzucić z siebie dziecię i się nie boicie A przynajmniej ja nie czuje tego strachu od was.
    Ja się panicznie boję
    Że będę za głośno
    Że nie Bede rozumiala co mam robić
    Że jak powiedzą przyj to ja się zamknę w
    sobie
    Ze zemdleje..
    Masakra;/

Mój kawał chłopca tak się wierci dzisiaj wspaniałe,że nie chce wstawać z kanapy tylko chce z nim gadać cały czas;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Was mieć ❤

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się porodu nie boje, jakikolwiek miałby on być. Nie wiem czemu, mam podejście takie ze nie mam specjalnego wyboru i ona musi stamtąd w końcu wyjść. Bardziej się boje tego co potem. Jak damy radę z mala i jak moja psychika to ogarnie. Oby nie było zle.
    Jeśli chodzi o ruchy to u nas z kolei trwa festiwal fikołków od dobrych 2 tygodni, nigdy nie była tak aktywna jak na końcówce..

Alutka, powiedz mu ze teraz to za późno, dowie się przy porodzie 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił teraz do mnie i wymusił to ode mnie 🤣🤣🤣 ucieszył się bo już córkę ma, a teraz synek :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno luna dzięki tym fikołkom jesteś spokojniejsza;)
    Ja być może pod koniec ciąży będę trochę marudzila i chciała żeby już było po wszystkim, kto wie;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Anna27 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posłuchałam się waszej rady i tym razem kupiłam test o czułości 10 , do stosunku doszło w zeszłym tygodniu w poniedziałek , zaś miesiączka powinna być jutro . Z tym że mam bardzo nieregularny cykl miesiączkowy , kiedy przy tym teście najlepiej go zrobić?

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna27 wrote:
    Posłuchałam się waszej rady i tym razem kupiłam test o czułości 10 , do stosunku doszło w zeszłym tygodniu w poniedziałek , zaś miesiączka powinna być jutro . Z tym że mam bardzo nieregularny cykl miesiączkowy , kiedy przy tym teście najlepiej go zrobić?

Spróbuj jutro rano z pierwszego siku ;) powodzenia ;)

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam po wizycie wszystko dobrze z maleństwem wporzadku ;) widać było jak się rusza tak słodko to wyglądało 🥰 serduszka nie słuchałam ale widziałam jak biję;)
    Co najlepsze z krwiakiem on tu nic nie widział... a robił mi długo usg ... I mówił że może się zdążyć plamienie ale wszystko wygląda dobrze ;) mam się oszczędzać ale nie muszę tylko leżeć;) duphaston mam brać do 12 tygodnia , a za dwa tygodnie usg genetyczne ;) powiedzcie mi robiliście te testy pappa? U mnie razem z usg kosztuje to 600zl... a i jeszcze szyjkę badal mówił że lekka nadżerka i tyle...
    A to moja dzidzia ;)

https://naforum.zapodaj.net/2aaeff5676f7.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 15:56

• Anna27 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Spróbuj jutro rano z pierwszego siku ;) powodzenia ;)

Nie wytrzymałam i to może mój błąd , zrobiłam chwilę temu ( wiem że ciąża wczesną by była i po południowy mocz nie bardzo ) i wyszedł negatyw ... Więc nie wiem czy jest sens robić jutro rano?

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna27 wrote:
    Nie wytrzymałam i to może mój błąd , zrobiłam chwilę temu ( wiem że ciąża wczesną by była i po południowy mocz nie bardzo ) i wyszedł negatyw ... Więc nie wiem czy jest sens robić jutro rano?
    Może poczekaj i zobacz czy przyjdzie okres czy nie... Ja wcześniej też dużo testów robilam ;) a teraz parę dni po terminie okresu czekałam;)

• Karloina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka cieszę się że jest wszystko super;)
    Ja robiłam tylko usg genetyczne.

M-ka1990 lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Wróciłam po wizycie wszystko dobrze z maleństwem wporzadku ;) widać było jak się rusza tak słodko to wyglądało 🥰 serduszka nie słuchałam ale widziałam jak biję;)
    Co najlepsze z krwiakiem on tu nic nie widział... a robił mi długo usg ... I mówił że może się zdążyć plamienie ale wszystko wygląda dobrze ;) mam się oszczędzać ale nie muszę tylko leżeć;) duphaston mam brać do 12 tygodnia , a za dwa tygodnie usg genetyczne ;) powiedzcie mi robiliście te testy pappa? U mnie razem z usg kosztuje to 600zl... a i jeszcze szyjkę badal mówił że lekka nadżerka i tyle...
    A to moja dzidzia ;)

https://naforum.zapodaj.net/2aaeff5676f7.jpg.html
    Ja nie robiłam pappy :)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Ja bym już na waszym miejscu odstawiła magnez, no i pila ten wywar z liści malin. :)
    Dzisiaj mam ostatni dzień brania. Chciałabym jeszcze dziś żyć bez bólu, bo te skurcze naprawdę bolą. 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Anna27 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Może poczekaj i zobacz czy przyjdzie okres czy nie... Ja wcześniej też dużo testów robilam ;) a teraz parę dni po terminie okresu czekałam;)

Zobaczymy . Trochę mnie wykańcza to czekanie. I nie powiem , zależy nam na tym dziecku bardzo , a ta jedna kreska nie motywuje 😔

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mąż mówi żeby też nie robić, później robiłyście jakieś jeszcze dodatkowe? Mam dwa tygodnie na zastanowienie ;)
    Niewyspana moze jeszcze chwilę I będzie po ;)
    Anna ile się staracie ? Miałaś jakieś badania cos więcej o sobie powiedz ? Ja Ci mogę powiedzieć że staraliśmy się 1,5 roku i dopiero po hsg I zabiegu laparoskopii się udało więc glowa do góry będzie dobrze;)

• Anna27 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Właśnie mąż mówi żeby też nie robić, później robiłyście jakieś jeszcze dodatkowe? Mam dwa tygodnie na zastanowienie ;)
    Niewyspana moze jeszcze chwilę I będzie po ;)
    Anna ile się staracie ? Miałaś jakieś badania cos więcej o sobie powiedz ? Ja Ci mogę powiedzieć że staraliśmy się 1,5 roku i dopiero po hsg I zabiegu laparoskopii się udało więc glowa do góry będzie dobrze;)

Staramy się stosunkowo krótko jeszcze. Ale jedno dziecko już mamy, to miało być nasze drugie marzenie. 🙂 Pierwsze udało się można by powiedzieć że za pierwszym razem. Byliśmy dwa tygodnie na wczasach i po powrocie zrobiłam test , była jedną kreska i cień cienia, zrobiłam betę i okazało się że jestem w drugim tygodniu ciąży. Teraz staramy się dopiero 2 miesiąc .

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na spokojnie;) wyluzowac trochę i będzie dobrze;) a jak nie to do lekarza żeby zobaczył czy wszystko ok ;)

• Marienn Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, jesli to jest 2 miesiac to spokojnie :) nam sie udalo w 4 miesiacu staran.
    Mi 10mlu test wyszedl z pierwszego siku 7 dni przed malpa.
    I potem tylko sprawdzalam jak kreska ciemnieje.
    Wiec jesli dzis ci nie wyszedl 10mlu to masz 50%szans ze jutro rano wyjdzie z 1 moczu albo ze poprostu uda sie nastepnym razem 🥰 staraj sie nie panikowac :)
    Jesli nie uda sie to moze lepiej kupic testy 10mlu Paskowe? Miec ich np 20sztuk i sobie robic co dziennie jesli ciebie to uspokaja ;) na allegro sa one za grosze...

Mka ciesze sie ze wizyta sie udala , maluszek juz jest taki duzy jak to szybko leci ♥️😍 super ze lekarz cie uspokoil ale naprawde oszczedzaj sie 🥰 ja tez bralam luteine do 12t
    Ja pappy itp nie robilam bo podobno ona potrafi namieszac, jesli wyjdzie ci podwyzszone ryzyko na prenatalnych to wtedy bedziesz myslec. Mi lelarz powiedzial ze to tylko zbedny stres...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj szybko leci ale Wy to dopiero macie już duże dzieciaczki ;) a prenatalne w którym się tygodniu robi ? Właśnie tak pomyślałam że to dodatkowy stres...

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka ja robiłam pappe i też się zastanawiałam czy powinnam , prowadzący mi powiedział żeby robić, lekarz który wykonywał też bo to dawało z pappa 93% ( o ile dobrze zapamiętałam) na zdrowe dziecko. Placilam 640zl.

Anna27 skoro dziś negatyw to ka bym test powtórzyła rano pojutrze, a jeśli masz nieregularne to nawet ciężko przewidzieć ktorego dnia robić.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ