Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna33 wrote:Niewyspana, a lekarz nic o tym nie mówił? Jeśli nie, to na pewno dlatego ze jest ok. Gdyby go to zaniepokoiło to na pewno byś wiedziała 😁
Alutka, nie myśl o czarnych scenariuszach. Sprawdzisz i będzie wszystko ok!
Ale nie wiem, jakoś tak... Mało.
Alutka, czekamy na informacje. -
Właśnie weszliśmy do domu,
Ogólnie jestem zamknięta na amen, szyjka długa , krwawienie było od żyłki która mi w pochwie pękła,
Brzuch boli, taki mój urok, plecy boleć będą i ostrzegła mnie że przy porodzie będę miec bóle krzyżowe.
Łożysko idealne, mały już 600 gram ma. No i na pewno jest chłopcem.
Ogólnie oszczędzać się i oszczędzać się....
Hania123 lubi tę wiadomość
-
Super Alutka, śpij teraz spokojnie po tych przeżyciach dzisiejszych;*25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Zero to nie wiem, myślałam, że jest stopień dojrzałości 1,2 oraz 3.
Chodzi o starzenie się łożyska.
1 i 2 tak najprościej mówiąc świadczą o dobrym stanie łożyska, po prostu. Dzidzia może na nim polegać, wszystko jest dobrze.
Przy stopniu 3 łożysko jest już wręcz starzejące się i może nie dostarczać tego co powinno - jeśli jednak przepływy są dobre to też nie ma się co martwić, bo dziecko jest odżywiane jak trzeba.
Ja mam łożysko 2 stopnia praktycznie całą ciążę, chociaż na moim etapie i Luny, mogłybyśmy mieć już trzeciego stopnia i to też byłoby hmmm, normalne. -
Jeszcze mam jedno pytanie, 10dpo i nadal test negatywny, wiem, ze moze byc za wczesnie jeszcze na wynik pozytywny i robie sobie nadzieje, ale z drugiej strony boje sie jednak, ze nic z tego nie bedzie i chcialabym zapytac czy szyjka macicy bardzo wysoko to jest pozytywny objaw? Wczoraj byla baaardzo wysoko, wczesniej tez, ale wczoraj wyjatkowo ledwo “siegnelam” 😅 miesiaczka powinna przyjsc za 5 dni.
-
Alutka, bardzo się cieszę ze wszystko dobrze 🥰 a stopień łożyska 0 oznacza ze jest bardzo wydolne, jeszcze lepsze niż 1, tak mi się wydaje. Ostatnio o tym czytałam i tez byłam zdziwiona ze skala zaczyna się od 0 🤷♀️
Ja mam wielki dylemat, zostanawialam się czy o tym pisać tutaj, ale mam nadzieje ze mnie zrozumiecie. Jeśli chodzi o mój poród mam 2 opcje:
1. Kładę się do szpitala 30.08, bo wtedy dyżur ma mój prowadzący. On się mną zajmuje i to jest dla mnie najlepsza opcja bo mu ufam i nie jestem skazana na losowych lekarzy którzy na pewno będą się mną interesować mniej niż prowadzący. Wtedy prawdopodobnie cc ale jeśli będę chciała to będę mogła przynajmniej spróbować sn. Ale nie mam pewności ze dotrwam do tego dnia. On cały przyszły tydzień jest na urlopie i jeśli coś się zacznie, muszę jechać do Matki Polki i liczyć na to ze jakoś to będzie. Wiem ze tak właśnie to wyglada przy porodzie, ale po „przygodzie” mojej koleżanki, przeraża mnie to ze czegoś nie dopilnują i coś się stanie. To silniejsze ode mnie, boje się i tyle.
2. Przez to ciśnienie cała rodzina wokół mnie skacze i na wszelki wypadek udało się załatwić skierowanie na cc w Salve, 25.08. I tu już nie mam wyboru ewentualnego spróbowania sn. Jadę rano, tną, mala jest na świecie. Przez to co powiedział mi dr na wizycie kwalifikacyjnej, mam wyrzuty sumienia na sama myśl ze skazuje mala na cc i to jeszcze przed terminem, na zimno. Czuje ze jeszcze sie nie urodziła a już ma beznadziejna matkę, która nawet nie chce spróbować tego co dla niej lepsze. Ale z drugiej strony mam nadzieje ze obie będziemy bezpieczne.
Wiem ze cc to poważna operacja ale moja głowa właśnie w taki sposób sobie to poukladala. I może pomyślicie ze jestem jebnieta i sama nie wiem czego chce, ale trudno bo to chyba prawda..
jeśli któraś z was ma ochotę mi coś doradzić, to będę wdzięczna -
Luna, mam porównanie tylko z obserwacji przyjaciółki, miała dwa razy CC. Pierwsze jak rozpoczął się poród i spanikowała przy 5 cm rozwarcia drąc się na cały szpital, że boli i ona chce CC już natychmiast i tu komplet niecenzuralnych słów.. ze względu na jej stan psychiczny i panikę zrobili jej to CC.
Drugie miała na zimno, przez paniczny lęk przed porodem w ogóle, załatwiła sobie skierowanie.
Jej opinia jest tak, że drugie CC na zimno zniosła fatalnie, o wiele wiele gorzej, dłużej dochodziła do siebie, bardziej bolało, mniej mogła robić przy dziecku i było to dla niej dość komplikujące codzienność i frustrujące.
Lekarze tłumaczyli jej, że przy CC bez akcji skurczowej macicy zupełnie inaczej wygląda potem obkurczanie tego narządu po wyjęciu dziecka, zszywanie jest dłuższe, ciut więcej ryzyka komplikacji po operacji.
Na moje o wiele lepiej wygląda opcja nr 1. I twój lekarz, i chyba lepsza opieka, decyzje zapadną na spokojnie..
Jak nic się nie dzieje, nie ma wskazań poza lękiem w twojej głowie (a każda z nas je ma, ja również milion scenariuszy przelatujących przez głowę) to ja bym poczekała
-
Tez o tym myślałam w ten sposób. Ale boje się ze jeśli pojadę, każą mi próbować naturalnie, będę miała cały czas w głowie koleżankę która niecały miesiąc temu tam się prawie wykrwawiła przez niedopatrzenie. No i swoją macice tez lubię, wolałabym ja zachować. Napisze do swojego lekarza, myśle ze on najlepiej mi doradzi
-
Cześć dziewczynki!
Dawno mnie nie było, ale czasem zerkam. Cudownie, że u Was okej. Suwaczki to kosmos! Luna, Annamaria trzymam mocno kciuki za gładki poród! Bo widzę, że końcówka.
Jak tam u Was? Jak się czujecie?
Alutka cieszę się, że wszystko dobrze 😘
U mnie wszystko dobrze. Mamy zielone światło. Ale jeszcze troszke chce poczekać. Choć nie wiem czy coś się nie wydarzyło pomimo tabletek. Czy ktoś malutki sie nie zakradł. Cień cienia… wiecie. Ale to mało realne. Zobaczę za pare dni. Ogólnie już po ślubie i urlop zaczynamy w końcu 😍
Buziaki dla Was2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Hania123 wrote:Cześć dziewczynki!
Dawno mnie nie było, ale czasem zerkam. Cudownie, że u Was okej. Suwaczki to kosmos! Luna, Annamaria trzymam mocno kciuki za gładki poród! Bo widzę, że końcówka.
Jak tam u Was? Jak się czujecie?
Alutka cieszę się, że wszystko dobrze 😘
U mnie wszystko dobrze. Mamy zielone światło. Ale jeszcze troszke chce poczekać. Choć nie wiem czy coś się nie wydarzyło pomimo tabletek. Czy ktoś malutki sie nie zakradł. Cień cienia… wiecie. Ale to mało realne. Zobaczę za pare dni. Ogólnie już po ślubie i urlop zaczynamy w końcu 😍
Buziaki dla Was
Hej Hania, myślałam o Tobie parę dni temu, super że macie już zielone światłojaki cień cienia? Pokazuj nam tu wszystko 😉
Hania123 lubi tę wiadomość
-
Luna, ja tylko nie zrozumialam ze w 1. Mialabys byc ze swoim lekarzem ale w tym szpitalu Matki Polki?
A jesli ogolem on zejdzie z dyzuru? Albo skonczy mu sie juz zmiana zanim u ciebie sie cos zacznie?
Tego bym sie obawiala ja panikara. Poza tym pewnie wolalabym byc przy swoim lekarzu.
Opcja nr 2 jest tez dobra z racji na lepszy szpital, ale nie dawaj se wbic do glowy ze nie probowalas urodzic sn to jestes zla matka... nawet tak nie mysl !
Dlatego jesli masz gwarancje swojego lekarza to wybierz 1
Ale jesli on powie ze moze byc ze jednak go nie bedzie to bym chyba do tego szpitala nie pojechala.
Hania, twoj slub? Pokaz te cienie? Co tam sie tworzy 🥰👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, mój lekarz w Matce Polce będzie 30.08 i wtedy może się mną zająć. Do 30 jest w ogóle na urlopie, zostaje ewentualnie kontakt sms w przypadku jakby cos sie zadziało. Tak więc nie mam żadnej gwarancji, że się z nim spotkam decydując się na Matkę Polkę.
W Salve nie znam lekarzy, ale mam możliwość umówienia się z położną, znajomą teścia, która pewnie by miała na nas oko.
A mój lekarz powiedział oczywiście ze nie może mi powiedzieć co mam zrobić. Jestem już na tak bezpiecznym etapie ze cokolwiek wybiorę, dla Nadii nie będzie to niebezpieczne. Zasugerował tylko, że jeśli mam się ciągle denerwować i ma mi skakać ciśnienie, to lepiej żeby to trwało krócej, niż dłużej.
Hania, gratulacje z okazji ślubu!Gdzie się wybieracie na urlop? Wypoczywajcie
A co do cienia.. informuj nas na bieżąco!Hania123 lubi tę wiadomość
-
Luna wlasnie to jest tak ze to musi byc twoja decyzja, a lekarz nie zagwarantuje ze bedzie przy tobie... i tego wlasnie bym JA sie obawiala bo taka moja natura.
Mozesz tez pomyslec w ten sposob ze inne kobiety nie maja znajomosci, ani swoich lekarzy jada i rodza... z tego co pisalyscie to w Salve jest lepiej a w tej Matce ... porazka. Wiec naprawde masz trudny orzech.. a jakby ci sie porod zaczal juz dzis? To gdzie bys jechala??
Moze tak warto tez do tego podejsc. Ale z innej strony masz wybor... wiec warto akorzystac z wyboru. ♥️
Jesli cisnienie ci skacze to mysle ze za pare dni juz powinnas urodzic, przyklad znajomej wlasnie tez byl zwiazany z cisnieniem... ❤ uroszila kilka dni po tym jak zaczelo jej skakac..👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dzięki Marienn 🥰 właśnie ja się upieralam ciagle ze na tym polega poród. Kobiety nie maja lekarza na wyłączność, zazwyczaj tez nie maja prywatnej położnej, tak wyglada poród.. a wszyscy wokół panika jak to będzie, stad moje dylematy..
Już się nie rozpisując bez sensu, podjęliśmy z mężem decyzje ze jeśli Nadia nie postanowi wyjść wcześniej, to 25.08 przyjdzie na świat. Wiec jeśli będzie wszystko ok, a musi być, to za tydzień będziemy już wszyscy razem w domku ❤️ -
Obstawiam ze niewyspana caly dzien myje podlogi na kolanach i biega po klatce schodowej gora-dol ? 😂🙈
Luna uemwazam ze decyzja sluszna ♥️ mysle ze tez bym tak zrobila 🥰
I juz nie moge sie doczekac zobaczyc tej pieknej laleczki 😁🥰 mam nadzieje ze chociaz na chwile bedziecie wrzucaly zdjecia bobasow 🙈 bo ja sie pokoikow waszych w zyciu bie doczekam 🙈😂😂😂Luna33 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.