Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna oczywiscie ze nie zwariowalas 🥰😍

Karolcia co z mezem ogladacie na Netflix?
    Zaczal sie nowy sezon dom z papieru i musze namowic meza do zasiadniecia przed tv ale problem polega na tym ze on odrazu usypia wieczorami 😂😂🤪

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My skończyliśmy Narcos oglądać.
    Dzisiaj oglądaliśmy coś w mojego P klimatach, zjawe. Fajny film jakoś dałam radę obejrzeć.

Nie uwierzcie . Mój pies obsikal mi plecy..no jakby na złość mi zrobiła. Szok ,wskoczyla na kanape i nasikala mi na plecy. Aż się poplakalam ze złości . Ona chyba zwariowala ja już nie wiem co mam robić. Ona przed ucieczką ma takie jazdy czy co?

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj nie jest taki do osgladania filmow,seriali itp alw slyszalam ze ten Narcos jest dobry.. 😁
    Obejrzelismy dzis 5 odcinkow Domu z Papieru.. wytrzymal, nie zasnal🙈🙈

Karolcia przepraszam ze to napisze ale ja bym nie wytrzymala z takim zachowaniem psa... :( albo jest mocno zazdrosny, albo rozpieszczony... wiem ze moze sie zdarzyc ale on ostatnio ewidentnie sobie za duzo pozwala... :(
    To juz by nie przeszlo u mnie... :( ale moze ty masz wiecej cierpliwosci..

Ja mam juz dosc kolejna noc z ktorej nie bedzie spania. N lezaco dretwieje mi reka, puchna palce i mrowi wraz z bolem. Nie ma szans jej w zaden sposob ulozyc, trzeba usiasc. Maz masujac znalazl kulkę mega bolesną pod lopatka i wydaje sie ze to od tego cos uciska, ale nie idzie rozmasowac... takze tego, albo uda mi sie spac na siedzaco albo bedzie masakra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 01:29

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiaj poddaje ją do teściów i nie wiem co dalej. Pewnie ja zabiorę. Ale mam dosyć. Jutro jedziemy do weta zobaczyć czy to jest cieczka. Ona się bardzo dziwnie zachowuje. I nie wiemy jak to bedzie bo ona ma jedną nerki. Druga jest włączona z pierwszą i nie działa.
    Nie wiem co zrobić. Kocham ją, to moja psina. Ja ogólnie zawsze za zwierzętami. Ale teraz spodziewamy się dziecka i niewyobrazam sobie takich sytuacji.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn dzisiaj mi się śniło że urodziłaś 🤣🤣 także się szykuj :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Annamaria jak sie czujecie? Jak ksiezniczka? ❤

Marienn, a póki co noworodkowy tryb, je i śpi cały czas :) Uczę się jej sygnałów, mimo wszystko z każdym dzieckiem od nowa trzeba sobie to przypominać, czy to, że się obudziła i kwili, to znaczy że :

a. jest głodna
    b. tylko chce na ręce się poprzytulać
    c. ma mokro

bo czasem proponowanie piersi zbyt często moze się skończyć bólem brzuszka i nerwowością u bobasa przy piersi, no ale już złapałyśmy chyba dobry rytm i trochę bardziej ją rozumiem :)

Także teraz ma jakąś godzinę lub półtorej dziennie aktywności, a tak to je i śpi cały czas.. korzystam, bo wiem, jak krótko trwa ten etap.... :)

Luna, super jest ten pomysł z wlewaniem mleka do kąpieli :) ja nie ściągam specjalnie, tylko zbieram w ciagu dnia , bo i tak mi leci z drugiej piersi cały czas, jak karmię. Mam taki kolektor pokarmu, dolewam do pojemniczka, do lodówki i wieczorem siup do wanienki :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 19 września 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola współczuję , też bym nie dała rady z psem po takiej sytuacji. Myślę że to przez złośliwość skoro wybrała Ciebie, gdyby przez chorobę to robiłaby gdzie popadnie a nie wybrała Twoje plecy.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola,
    Współczuję sytuacji z psem i też niestety uważam, że to może być złośliwie... Ale nie znam się na psach, więc mogę się mylić i to bardzo.

Ja mam problem z kotem - wchodzi mi pod nogi ciągle jak idę z dzieckiem, czai się, żeby wejść na łóżko jak ona tam leży, ja nie mam na to siły psychicznej. Nie chcę go tu, wiem, że to okropne, ale nie chcę. 😭

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana, a odganianie coś daje, kot idzie sobie wtedy i daje spokój, czy i tak uparciuch wraca mimo wygonienia go?

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png

Wysłany: 19 września 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn ja też okropnie sypiam, wiem co czujesz. Ja mam drętwienie i przeciążenie nogi w zależności na którym boku śpię. Dodatkowo dopadł mnie jakiś katar i pieczenie w gardle. Tę noc miałam fatalna bo utrudnione oddychanie. A teraz leczę się domowymi sposobami.

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    niewyspana, a odganianie coś daje, kot idzie sobie wtedy i daje spokój, czy i tak uparciuch wraca mimo wygonienia go?
    Szuka tylko aż przestanę patrzeć i wraca... Jak go zobaczyłam na łóżku centralnie obok dziecka to wpadłam w szał, tak się przestraszyłam.
    Boje się w nocy chodzić po mieszkaniu, bo on ciągle włazi nam pod nogi, albo łapie mnie tak, że się potykam ;(
    Panicznie się boje, że upadne z dzieckiem. 😭

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to widze ze macie wesolo ze zwierzakami.
    Karola zapytaj weta ale moze serio to po zlosci lub z zazdrosci, on czuje ze cos sie dzieje.. no ale bez przesady nie moze byc tak,ze sikaniem wymusza milosc... praca nad psem jest mega trudna.. rozumiem ze kochasz itp bo tez by mi serce pekalo ale trzeba znalezc rozwiazanie...

Niewyspana, kot to tez udreka bo chodzi jak chce, i jak widze zdjecia kotow w lozeczkach maluchow to sama sie przerazam 🤪 tylko czasem jest tak ze bierzemy zwierzaka i jak pojawia sie dziecko to wtedy zwierzak nas wkurza, to jest nieprzyjemne uczucie.

Wiem co mowie bo my mamy Papuge, taka wielką Amazonke. Mowi, spiewa itp chodzi se po domu jak pies...
    I tez sie boje jak to bedzie bo ona potrafi sie tak drzec jak cos chce ze pol osiedla slyszy... ale nie wyobrazam se jej oddac, chociaz mam takie mysli, i czasem krzykne "bo cie oodam" -sama sie gubie... Ucze ją, przykrywam kocem, ale i tak jej sie zdarzy sie drzec jak ide na gore a ona zostaje na dole... chce bym zeszla, nie wyobrazam se ze bedzie tak przy malej...

Alutka, jak mialas sen to moze jednak na odwrot i ja poczekam 🤪😂 nie spiesze sie 🙈🙈

Nadzieja, wspolczuje ci ten bol jest okropny, czasem se mysle jak to czy to po porodzie odejdzie, az nie do uwierzenia....

Annamaria, wspaniale sie czyta jak swietnie sobie radzisz ❤ takie doswiadczone wiadomosci przydadza sie po porodzie..

Dziewczyny, od wczoraj caly dzien Klara sie bardzo malo rusza. Obserwuje to z niepokojem, bo zawsze bylo wesole miasteczko w brzuchu, a teraz z rana jeden lekki kopniak... jakies delikatne musniecia, nie daje mi tak popalic jak wczesniej, wczoraj czekalam caly wieczor zeby mnie delikatnie dotknela... juz mialam sie zbierac na pogotowie ale dotknela, dzis rano tez tylko delikatne dotkniecie i cisza.. generalnie to wiem ze moga sie te ruchy juz zmniejszac ale tez tak mialyscie? Czy mam panikowac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 11:22

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn u mnie ostatnie tygodnie przed porodem to było parę ruchów rano po przebudzeniu, czasem coś w ciągu dnia i wieczorem harce dopiero. Chyba ostatnie 2 tygodnie takie były, a może i 3?

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png

Wysłany: 19 września 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn teraz ruchy są rzadziej wyczuwalne bo dziecko ma mało miejsca. Jednego dnia czuje delikatne muśnięcia a innego wojna w brzuchu także nie przejmuj się.
    Mój mąż uwielbia papugi, wiem że to jego marzenie mieć więc kiedyś kupimy. To wesoło z nią macie😁

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaze wam tego wariata 🙈
    https://zapodaj.net/6e0d315fdd366.jpg.html
    https://zapodaj.net/287ae9dc91bc6.jpg.html

Papugi sa fajne ale tez okropne, wydaja pył, mam juz 3 odkurzacze w domu, robot+ odkurzacz+ taki do reki na szybko.
    Nam sie trafil egzemplarz papugi grzecznej mimo wszystko, ale jak widze u innych to masakra... ten duzo krzyczy jak cos chce... nie polecam jak ktos mieszka w bloku....

No i dzieki kochane, Klara ruszyla na wojne i zaczela mocno kopac mialyscie racje, uspokoilam sie ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 13:04

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże, ja to się tak boje każdego ptaszyska... 😂😬

Ale kolory ma piękne.🙈

klz9krhm1wqtef7i.png

Wysłany: 19 września 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna jest😂 a na tym drugim zdjęciu siedzi jak modelka😜

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy ❤

Mam juz wkoncu wszystko poskrecane itp 😁 teraz zaczynam czas strojenia 🥰❤

Annamaria lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, to pochwal się potem kącikiem czy pokoikiem :)

a papugę masz pięęękną! Cudna!

Marienn lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie napewno chociaz nie bardzo pewnie jest czym 🥰🤪 nie ma nic super instagramowego ale jak juz skoncze to wrzuce...
    Teraz pralam kilka rzeczy jeszcze raz bo mam wrazenie ze mi pralka nie pluka dobrze... odczowam taki dziwny osad nie wyplukany.. niby piose w kapsulce i daje zawsze Extra Plukanie ale cos chy lba jest nie tak. No chyba ze te dzieciece kapsulki takie cos dziwne pozostawiaja... 😐

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ