Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Nic się nie dzieje, oby do końca września wytrzymać
Już kompletnie nie mam na nic sił
Leżę a ten mój maluch kopał a teraz ma czkawkę
A Ty Marienn jak się czujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 21:33
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Ja niesamowicie fajnie, sprzatam, piore, chodze troche ciezko, sapie, a na koniec dnia mam bol podbrzusza z przesilenia ale narazie sie nie daje, obiecalam sobie do 38t dochodzic 🙈
W nocy mega mi puchna rece, w dzien mniej... ale tylko glownie prawa. Budze sie juz od 4 rano nie spie....
Ale nie narzekam, moj maz mowi "ale ty masz power" wiec chyba jeszcze nie jest tak tragicznie...
Skorczy zadnych jeszcze nie mam.
Mala sie obrocila mi w poprzek, po lewej ma rece, po prawej nogi.... wiec ciekawe czy w tydzien sie ulozy do dolu...
Czkawka u nich jest smieszna 🙈😂 a gotowa juz calkowicie jestes do porodu?
Ja jeszcze przekaski kupic i do walizki spakowac.👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Każda przechodzi inaczej począwszy od objawów aż do rozwiązania. To fajnie że masz tyle siły💪. Ja cieszę się że wszystko przygotowałam wcześniej bo teraz nic nie daje rady. Planuje po wtorkowej wizycie przygotować łóżeczko ( zabrać wszystko co tam leży 😆) , a pościel, kokon, poduszeczkę wyjmę przed samym terminem.
W sumie wszystko przygotowane, dorzucę jeszcze przekąski bo dokupilam.
Psychicznie mniej przygotowana, ja mialam w życiu ze wszystkim trudno i pod górę i chyba się już tak nastawiłam, ale moje dziecko jest najważniejsze więc dam rade 🥰
A Ty jak nastawiona na poród?
Ja jeszcze oglądam filmiki na yt 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 06:54
Synek
-
Wiesz kochana, sile mam ale tez czuje ze kolejny tydzien moze zrobic roznice....
Pewnie juz nie bedzie tak kolorowo...
Mam dwa najgorsze zadania do wykonania
Pposprzatac w mojej szafie 🤪🤯🥴 bo tam to jest masakra. I zrobic dokumentacje z calego roku do ksiegowego. 😖☹ i to sa dwie masakry ktorych nienawidze. Jak to zrobie to bede mogla stwierdzic ze jestem gotowa 😂
A psychicznie ? Wcale. Boje sie.... jak cholera. Mysle i tym codziennie, wyobrazam se... dzis w nocy se lezalam i myslalam kto by mnie zawiozl jakbym nie miala auta... i jak by to bylo... jak mam rodzic... nie ogladalam jeszcze filmow na yt ale ostanio byl program w tv jak babeczka w Anglii rodzila i sprawnie jej to poszlo... niby 8h byla na porodowce ale zanim podniesli jej nogi i powiedzieli ok przyj to miala 4 mocne parte i dziecko wyszlo. Wiec kazdy jest inny ale to moze troche mnie zmotywowalo 😆tych gorszych porodow wole nie widziec😐😐😐
A nie masz jeszcze zadnych skurczy ani nic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 09:13
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Skurczy nie mam, biegunki owszem i zauważyłam że wydzielina nie jest już tak rzadka. Ciągle jestem głodna, a wcześniej przez prawie całą ciążę nie miałam apetytu.
Ja tylko oglądam jakieś porady położnych, lekarzy a opowieści z porodów różnych kobiet to nieee, nie chcę się gorzej nakręcać. Najwięcej opini jest negatywnych. Kilka dni temu miałam sen że podczas kąpieli zaczęłam krwawić i że to już, zaczęłam płakać że 3 tyg to za wcześnie i się obudziłam.
Jest to najważniejsze wydarzenie w życiu każdej kobiety więc mamy prawo przeżywać 😂Synek
-
Serio? Tez mialam taki sen wczoraj, ze zaczelam krwawic i chcialam jechac do szpitala a moj maz mowil ze najpierw na obiad do tesciow 🙈😂🥴 ale to sa kwestie przezywania, rzeczywiscie...
Ciekawi mnie ile twoj maly wazy teraz w tym tygodniu...
Mi wg tabeli wychodzi ze prawie 3kg 🙈 ja siw urodzilam 2800g, ale cala ciaze bylam mala, a Klara jest duza wiec moge urodzic klocka 😆
A jak chodzi o ogladanie porad to my mamy takie kursy online z poloznymi, ktore ucza wszystkiego od podstaw, mowia jak to wyglada itp. Juz 2 kursy po 4h mam za soba. Jeden najwazniejszy ostatni 8godzinny mam 28go wrzesnia. I wtedy beda juz mowic jak jechac do szpitala i oglem wszystko... nawet fajnie jest cos takiego musiec przechodzicbo sama moglabym sie niw zmobilizowac 😆
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Hej dziewczyny, sny ostatnio u mnie to koszmar.
Chyba w ciąży rzadko śnią się miłe rzeczy;)
My już po sniadanku, dzisiaj mam męża w domu i właśnie odpalamy netflixa.
Miłego kochane;*25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Kuzwa dziewczyny powiedzcie mi czy to ja jestem jakaś niewdzięczna? Właśnie teściowie radośnie poinformowali ze kupili Nadii pamiątkę z wakacji - smoczki. Wkurzylam się znów. Nie po to przeczytałam pół internetu żeby wybrać dobry smoczek, żeby teraz dostała pierwszy lepszy 🤷♀️ Zwłaszcza ze ona jak na razie nie chce smoczka wcale… jeśli maja taka wielka potrzebę kupowania czy nie mogą po prostu kupić pampersow? A inne zakupy konsultować z nami? Przesadzam? Wiadomo, mogę po prostu jej nie dać tych smoczków ale gotuje się już we mnie bo to kolejna taka akcja… 😤🤬
-
Luna też byłabym niezadowolona. A smoczek to żadna pamiątka. Na szczęście my dostajemy kasę a nie prezenty.
Prawda powinni zapytać co potrzeba.
Smoczek nawet gdyby Nadia brała to i tak żadnej pamiątki by z tego nie było.
Mogli np. ramki na zdjęcia albo album na zdjęcia ( my mamy taki do wklejania od zdjęcia USG po różne etapy rozwoju itp. fajna sprawa polecam )
Ale z niektórymi nie wygra się więc szkoda nerwów. Nie przejmuj się.Synek
-
Luna33 wrote:Kuzwa dziewczyny powiedzcie mi czy to ja jestem jakaś niewdzięczna? Właśnie teściowie radośnie poinformowali ze kupili Nadii pamiątkę z wakacji - smoczki. Wkurzylam się znów. Nie po to przeczytałam pół internetu żeby wybrać dobry smoczek, żeby teraz dostała pierwszy lepszy 🤷♀️ Zwłaszcza ze ona jak na razie nie chce smoczka wcale… jeśli maja taka wielka potrzebę kupowania czy nie mogą po prostu kupić pampersow? A inne zakupy konsultować z nami? Przesadzam? Wiadomo, mogę po prostu jej nie dać tych smoczków ale gotuje się już we mnie bo to kolejna taka akcja… 😤🤬
Moja matka wymyśliła sobie jakiś popieprzony projektor z muzyką i światełkami, mimo, że mówię, że NIE CHCE TEGO I NIE BĘDĘ UŻYWAĆ.
Komentarz tej kobiety "będziesz używać".
A taki chuj, nie będę.
Przepraszam, też musiałam się wylać.
Rozumiem Cię Luna, naprawdę. I nie przesadzasz. Naprawdę.
Jakich używacie pampersów?
Mogę polecić bambiboo... Kupiliśmy wczoraj paczkę, bo zrobiło nam się małe odparzenie, a one są bardzo przewiewne. No takich miękkich pampersów to jeszcze nie widziałam... Ale cenowo rozwalają. 🙊
Więc na codzien mamy pampers premium care - pochwalę się, że już używany dwójek.
A na teraz bambiboo, żeby szybciej się goiło. -
No racja, w sumie to smoczek czy butelka to dziwny prezent... ja tez bym sie wkurzyla bo to tez wybieralam dlugo i akurat na szczescie u mnie nie maja takich pomyslow. Ale przyznaje ci racje... trzeba podejsc tesciowa pytaniem "a to ortodontyczny? Anatomiczny? Symetryczny? " ona zwariuje od tego ze nie wie 🙈🤪 i zrobi jej sie glupio i wtedy mowisz a bo nie mamy w planach podawania "bylejakich smoczkow" to powinno dotrzec i utrzec jej nosa ze nie trafia w prezent.
Niewyspana, ja akurat projektor bede uzywac ale pozniej jakos wiec ten prezent by mnie zadowolil 😂 ale rozumiem ze nie chcialas takiego.
Dlatego ja jak ide do kogos to kupuje mokre husteczki, maskotke, kocyk, i daje pieniaze lub karte podarunkowa.
Wydaje sie to rozsadne.
Oczywiscie mama czy tesciowa powinny wiedziec czego nie chce. U mnie strona mojej rodziny wie ze nie chce kolorowych rzeczy, typu zielonych czy zoltych itp.
Chociaz mama ciagle mowi "prezentami sie nie gardzi" to tak mnie to irytuje! Mowie jej "nie po to ci to teraz tluke zebys mi przyniosla kolorowe zabawki'
A z koleji tesciowa ? Ona nic nie wie i od przygotowan do slubu sie do mnie nie odzywa 🙈🤪 wystraszyla sie ze bede jej synowa na powaznie i nie pyta nawet co slychac...
300x zapytalam meza ocb z jego matka to mowil ze sam nie rozumie czemu nie zapyta ani jego ani mnie jak sie czuje 🥴
Karolcia udanej soboty 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 14:27
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marien,
Ale to normalne, że Ty chcesz projektor!Ja po prostu nie chce i nienawidzę jak ktoś mi coś wciska.
Trudno. Sprzedam zaraz jak dostanę.
A teksty typu "prezentami się nie gardzi" to aż człowieka gotują! A w dupie!
Nie chcesz to nie, nikt nie będzie Ci na siłę przyjemności robił.... 😡😡😡😡😡
Dziwnie się teściowa zachowuje, jak mam być szczera... Może ma jakiś gorszy okres jesienny 🤪 -
Ja.dostalam smoczki także heuhueheu🤭😆
Oczywiście podziękowała i schowalam do szuflady głęboko, głęboko..bardzo gleboko;)
Zamówiłam olejek migdałowy naturalny dla mojego malucha.
I sobie kosmetyki do pielęgnacji włosów i twarzy typu olejek z czarnuszki;)
Jestem zadowolona bo nie przeplacilam. Duża promka w hebe.
Tylko te olejki dla Tadzia kupiłam gdzieś indziej;)
Dziewczyny A wy w czym myjecie wasze maluszki?
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karolcia,
U nas woda, czasami doleję olejku że słodkich migdałów, a czasami kropelkę płynu z bambino, bo jest polecany. To głównie jak główkę myjemy, bo nasza Dama ma bujną fryzurkę 🤪
Po kąpaniu rozgrzewam w dłoniach olejek ze słodkich migdałów i robię jej masaż! To jest frajda, widzę jak wtedy odpływa, a mi serce się rozpuszcza z miłości 😍 -
Karolcia ja kupilam olejek ze slodkich migdalow i mam polski plyn dzidzius. Moze jakos to bedzie 🙈
Niewyspana tez tak mysle ze jesli nietrafiony prezent to zawsze mozna sprzedac... 🤗 ale czasem komus mozna powiedzoec delikatnie ze nie trafia w gust chociaz prezentami sie nie gardzi 🙈😎😖🤯🙈omg...
A tesciowa tak... dziwna jest. Nic sie nie wydarzylo.. zawsze pisala dzwonila jak tak jak sie czujesz itp od sierpnia jakos jak zaczelismy przygotowania to skomentowala ze jak dla niej to za bogato ... 🙈🤯 nie skomentowalam tego.
Moj maz z nia pogadal ze co ty gadasz to ze nie chciala by to tak zabrzmialo...
Ale tak czy siak ani razu nie napisala ani nic jak ja sie czuje... ale szczerze ? A niech sobie zyje 🤗 uswiadamiam se ze mam juz swoja rodzinke 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 15:00
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dokładnie ja też nabieram takiej świadomości, że teraz mam już swoją rodzinkę.
Ja ,mąż ,mój psiak i za chwilę nasz Tadzio🥰25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Czyli nie jestem nienormalna. No musiałam się wygadać, bo już mnie to dobija..
My używany Dada z biedry, tez już rozmiar 2. Na szczęście żadnych odparzeń narazie nie bylo, pupka jest ładniutka 😂 niewyspana, smarujecie czymś przy zmianie czy nie? Niby nie trzeba jak jest skóra ok ale ja się boje ze wtedy coś się zadzieje i smaruje linomagiem przy każdej zmianie. I mam nadzieje ze to tez jest ok 😂
A co do kapieli, ja Np raz dziennie ściągam mleko, trochę zamrażam, trochę mam na awaryjne wieczorne sytuacje, a jak coś zostanie i już nie mogę tego podać Nadii to dodajemy do kapieli. I skóra ladnie przestała się łuszczyć, mam wrażenie ze to coś faktycznie daje, także polecam jeśli kiedyś nie wiedziaybyscie co zrobić z takimi resztkami niezjedzonymi 😁🙈