X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 16 września 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie doczytałam czy już macie wybrane wózki dla waszych dzidziusiow? Ja kompletnie nie wiem na jaki się zdecydować. Może podzielcie się swoimi wyborami?

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie przyszły mi wyniki z posiewu gdzie jest napisane "nie znaleziono bakterii " a za każdym razem wychodzą mi bakterie, o co może chodzić?🤔

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka to znaczy że wszystko jest ok;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Dziewczyny nie doczytałam czy już macie wybrane wózki dla waszych dzidziusiow? Ja kompletnie nie wiem na jaki się zdecydować. Może podzielcie się swoimi wyborami?

My szukalismy wozka w teren, do lasu, na plaze.... kola pompowane i dobra amortyzacja, no i chcialam duza gondole wiec u nas padlo na Camarelo Avenger Plus (czarny) , jestem mega zadowolona juz patrze na niego i czekam az wloze tam Klarcie ❤

Karolcia moj tez ostatnio pozno wraca ,ale dzis mamy skladac lozexzka 🙈😋 no ciekawe ❤

Alutka to dobrze ze masz dobry wynik😘

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to czemu chociażby ostatnio wyszło mi duża ilość bakterii a teraz ich raptem nie mam? Może to labolatorium coś pochrzaniło?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna,

Czy Nadia też trzepie się przy piersi, marudzi w ciągu dnia, płacze? Niby chce jeść, pcha łapki do buzi, ale jednak robi aferę przy dostawieniu?

klz9krhm1wqtef7i.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 16 września 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:

My zdecydowaliśmy się na bebetto holland

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Luna,

Czy Nadia też trzepie się przy piersi, marudzi w ciągu dnia, płacze? Niby chce jeść, pcha łapki do buzi, ale jednak robi aferę przy dostawieniu?

Afera przy jedzeniu jest codziennie wieczorem. Trzepie głowa przy cycku jakby tydzień nie jadła a jak ja przystawiam to się krzywi i odpycha. Jak załapie to 3 sekundy i wypluwa i się odpycha. I marudzenie i wymachiwanie kończynami wszystkimi bo nadal głodna. Wiec przystawiam, 3 sekundy, afera i tak w kółko. Przyznaje się ze wieczorami tak co 2-3 dni wjeżdża butelka z odciągniętym mlekiem, zawsze mam w lodowce w razie potrzeby. A w dzień je spokojnie i się najada 🤷‍♀️

U nas chyba wjechała sapka. Przynajmniej mam nadzieje ze to sapka, bo już się martwię mega.. w sobotę idziemy do lekarza bo w innym wypadku osiwieje. Niech ja oslucha dla mojego spokoju 🙏🏻

Co do wózka, mamy Muuvo quick i jest spoko, ale amortyzacja mogłaby być lepsza. Na nasze potrzeby i tereny jednak na szczęście wystarcza.

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Afera przy jedzeniu jest codziennie wieczorem. Trzepie głowa przy cycku jakby tydzień nie jadła a jak ja przystawiam to się krzywi i odpycha. Jak załapie to 3 sekundy i wypluwa i się odpycha. I marudzenie i wymachiwanie kończynami wszystkimi bo nadal głodna. Wiec przystawiam, 3 sekundy, afera i tak w kółko. Przyznaje się ze wieczorami tak co 2-3 dni wjeżdża butelka z odciągniętym mlekiem, zawsze mam w lodowce w razie potrzeby. A w dzień je spokojnie i się najada 🤷‍♀️

U nas chyba wjechała sapka. Przynajmniej mam nadzieje ze to sapka, bo już się martwię mega.. w sobotę idziemy do lekarza bo w innym wypadku osiwieje. Niech ja oslucha dla mojego spokoju 🙏🏻

Co do wózka, mamy Muuvo quick i jest spoko, ale amortyzacja mogłaby być lepsza. Na nasze potrzeby i tereny jednak na szczęście wystarcza.
    To mamy tak samo... Ja to już czasem płaczę, bo nie wiem jak mogę jej pomóc, czy coś ją boli, co robię źle... 😭
    Z butelką jeszcze nie próbowaliśmy, ale oczywiście już sama siebie osądzam, że pewnie się nie najada moim mlekiem i jest kijowe.
    Co jest nieprawdą, ja wiem, ale... To zachowanie aż boli...

A jakie macie objawy? To pewnie standardowa, niemowlakowa sapka, u nas też coś takiego chyba jest.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    To mamy tak samo... Ja to już czasem płaczę, bo nie wiem jak mogę jej pomóc, czy coś ją boli, co robię źle... 😭
    Z butelką jeszcze nie próbowaliśmy, ale oczywiście już sama siebie osądzam, że pewnie się nie najada moim mlekiem i jest kijowe.
    Co jest nieprawdą, ja wiem, ale... To zachowanie aż boli...

A jakie macie objawy? To pewnie standardowa, niemowlakowa sapka, u nas też coś takiego chyba jest.

Rozumiem Cię, u nas jest to samo. Strasznie się wtedy pręży, płacze, i ja sama tez jestem bliska płaczu ze nie wiem o co jej chodzi. Przecież już powinnam ja rozumieć a nie rozumiem. Na szczęście jak już usnie to noce są idealne i w ciągu dnia tez jest ok.

Mala nam charczy. I wiem ze to właśnie objaw sapki ale czasem mam wrażenie ze to nie w nosku tylko jakoś głębiej, jakby mokra chrypka.. mąż i moja mama twierdzą ze przesadzam i nic jej nie jest ale dopóki nie powie mi tego lekarz, to nie będę spokojna.
    Wogole nie wiedziałam ze umówienie dziecka do pediatry to taki problem.. już nie mówię o wizytach na NFZ gdzie często czeka się tydzień 😱 ale nawet znalezienie prywatnie lekarza NA JUŻ graniczy z cudem..

Dziś pierwszy dzień jesteśmy same 😁 mam tylko nadzieje ze piesek będzie współpracował i nie zachce mu się wyjść na spacer w najmniej odpowiednim momencie.. 🙈

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, a czy zaznałas czego takiego jak spokojne leżenie Diany w łóżeczku? Kiedy nie śpi? Bo u nas nie ma na to szans. Nadia cały czas jest w ruchu. Łapki i nóżki w ciągłym ruchu, ciagle wydawane odgłosy, spokój tylko na raczkach 🤷‍♀️ Ogolnie mamy bardzo żywe dziecko, przedstawienie jakie robi jak się budzi z drzemki to jest jakiś kosmos 😂😂 w życiu nie widziałam żeby niemowlę się tak przeciągało i wydawało takie odgłosy 😂😂 jest malutką dziewczynką a momentami brzmi jak stary traktor 🙈

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh dziewczyny jak was czytam to sie nawet troszke boje, tym bardziej ze wczoraj rozmawialam ze znajoma ktora ma bejbi 2 miesiace i karmi butelka, nie ma mleka od poczatku. I jej dziecko wogole nie placze, nie ma kolek, nie ma placzu wogole niw wymysla... i mowila mi ze dziekuje Bogu ze nie miala mleka bo na cycku pewnie bylaby porazka, dzieci wiecznie glodne i grymaszace 😭 i teraz jak was podczytuje to se mysle "a moze ona miala racje" 😑

Wogole to nie spie od 4 rano ... mloda juz wiw jak chodzic w zebra, dretwienie reki i bezsennosc mnie juz dopadla.. pewnie bede musiala isc na druga drzemke 😑

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie myślę karmieniu piersią. Tzn chce wiadomo. Ale ostatnio rozmawiałam z mamą i mówiła że przy naszej 5 karmiła na początku piersią Ale nie dała rady. Z ostatnim moim bratem jak pojechała do lekarza to lekarz kazał natychmiast przejść na mleko modyfikowane bo mój brat już był szary. I spadł z wagi. Dlatego jak okaże że to geny 🤪to będę musiała porzucić cyca choć ja tak naprawdę nie mam ciśnienia. Najważniejsze jest zdrowie.i komfort maluszka.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam straszne ciśnienie tylko z mojej strony na karmienie piersią, bardzo tego chce ale się boję że jak się nie uda to się rozczaruje sama na sobie ze nie dałam rady.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego musisz zmienić myślenie bo stres może spowodować, że się zablokujesz i nie będziesz mogła . Nie Katuj sie.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieszanw uczucia co do piersi, z jednej strony chce bo mialabym moze lzej z cycem.. a z innej strony wiem ze na modyfikowanym lepoej by sie najadala, i moze bylaby spokojna. .. jesli genetycznie to moja mama mnie pierwsza na modyfikowanym wychowala bo nie miala, dwiw kolejne juz miala pokarm..

Ja wlasnie nie chce sie stresowac tym ale mamuska mi mowi ze 'ja juz zrobie wszystko zebys ty karmila cyckiem'
    A mnie to tak irytuje ze szok..

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zawsze myślę, co będzie w sytuacji kiedy nie będę mogła karmić? Będę gorsza? Będą na mnie krzyczeć? Teściowa albo moja mama będą się modlić żebym zaczęła karmić? Bo nie rozumiem tego. Dużo dzieci jest dokarmianie mlekiem modyfikowanyn i żyje. Jest zdrowe. Ni3 chciałabym usłyszeć od mamy ,że zrobi wszystko zrbym tylko karmiła cycem. Wolałabym usłyszeć " córciu ważne, że mały jest zdrowy i spokojny A Ty i tak jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka "

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Karola, ladnie to napisalas i dotarlo do mnie ze musze chyba sac mamie do sluchu jak mi tak powie. Bo serio stresuje mnie to i irytuje, a ja nie chce czuc sie wlasnie gorsza bo nie bedzie mleka... 😑
    Dziekuje ❤ twoje slowa daly mi do myslenia..

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien Ty i twój mąż stworzyliście życie. Czy można być z czegoś bardziej dumnym?:)
    Trzymam kciuki, żebyśmy mogły karmić piersią Ale jak się nie uda,to nic. Przecież będziemy dla tych maluszków najlepsze na świecie;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że na pewno jesli się nie uda mi karmić piersią to moja mama bardzo będzie mnie przy tym wspierać, ale nie wiem jak teściowa będzie się zachowywać, ona jest kobieta starej daty, ciągle mi mówi że ciaza to nie choroba itp itd. I najbardziej się boję tego że będą się mieszać w wychowywanie dziecka mieszkają dosłownie obok nas tego się obawiam najbardziej.

qb3c2n0aaonxly0p.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ