X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Alutka ważne że to nie początek ciazy a wcale nie musiałaś nic załapać i może być wszystko dobrze ;)
    Wiem że to ciężkie ale leżałam z dziewczyną w ciazy która miała covid i wszystko było dobrze ;)
    A ja dziś wizytą na 14 ,trochę się stresuje bo nic nie czuje ...
    Nie stresuj się! Wszystko jest w porzadku;*

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Nie stresuj się! Wszystko jest w porzadku;*

Postaram się 😁 znowu cisnienie będę miała większe przed wizyta 🤣

• Karloina Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed każdą wizytą się troszkę stresuje. Zawsze jak rozmawiam ze swoją mamą to mówią "mówili że ciąża to piękny czas,chyba czas stresu"
    Niestety po urodzeniu będziemy już całe życie się stresować
    Także chyba dużo kobiet tutaj Cię rozumie bo ma podobnie;)
    A co do ciśnienia ..zawsze 90/60 masakra A orzed wizytą mi mega wywalalo 😅

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no właśnie;) No nic dam znać po wizycie;)

• Marienn Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka nie stresuj sie, corona to nie koniec swiata, i nie jest tak latwo sie zarazic. Pomysl ze ja pracowalam do 6 miesiaca ciazy w sklepie gdzie obslugiwalam na 8h ponad 500 osob. Z czego duzo nie mialo maski... tez sie stresowalam.. i napewno ludzie mieli corone.

Niewyspana, fajnie ze o tym piszesz... a kapiecie juz mala teraz codziennie?
    Juz powoli nie moge sie doczekac jak mala bedzie lezec tak ze mna i sie wylegiwac 🥰😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 15 września 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka daj znać jak po wizycie i nie stresuj się. Ja też chyba dopiero w 18tc poczułam że to pukanie to nie jelita :)

Ja za to dzisiaj wstałam z takim bólem pleców. Trochę to może być spowodowane tym że malowałam łóżeczko na podlodze od wygięcia, ale w takim razie jestem już prawdziwym próchnem jak takie zwykłe czynności tak mi dają w kość :o

Aż wyciagnelam dzisiaj piłkę i napompowalam i mam plan żeby zamiast na lozku czy cos, więcej siedzieć na tym. Może jakoś wzmocni mi plecy 🤔

M-ka1990 lubi tę wiadomość

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Hive Koleżanka

Wysłany: 15 września 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 nie przejmuj nie leukocytami, dopóki mocz czysty a Ty nie masz objawów to zostawiamy ją w spokoju, bo nie świadczy o żadnej infekcji, ja mam koło 12tys leukocytów i to też jest ok, porostu w ciąży krew się zmienia i jedną z tych zmian jest właśnie podwyższenie białych krwinek :)

Alutka, tak jak dziewczyny pisały covid jest słaby w 1 trym głównie ze względu na gorączkę, która może zadziałać negatywnie na rozwijający się zarodek/płód. Jeśli byłaś szczepiona to nie masz się czym martwić wgl, bo może i nie ochroni cię szczepienie w 100% przed zachorowaniem, ale praktycznie do 0 zmniejszy ryzyko poważnego przechorowania, które mogłoby się wiązać z niedotleniem płodu/pobytem w szpitalu etc. :) Mąż zaczął teraz pracę z POZ i przyjął dziś z 15 dzieci z katarkami i przeziębieniami, więc no niestety, sezon na koronę i spółkę czas start.

A my dziś idziemy do szkoły rodzenia pierwszy raz :))) A jutro połówkowe, może się w końcu dowiem kto tam siedzi... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 14:15

38+1 DSN, synek 3520g, 57cm
  • Lizzy Znajoma

Wysłany: 15 września 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;) według apki 6.09 miałam owulacje i wtedy też miałam jej objawy. Wczoraj 14.09 odczuwałam jakgdyby skurcze macicy i kłucie w lewym jajniku wysoko promieniujące. Jak myślicie czy to może być objaw ciąży? Nie chce się nakręcać na próżno

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam oddać ten mocz na posiew, wróciłam do domu o 10, i mówię sobie "pospie godzinke", no i właśnie się obudziłam 🤣🤣🤣🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Hive Koleżanka

Wysłany: 15 września 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizzy wrote:
    Czesc dziewczyny ;) według apki 6.09 miałam owulacje i wtedy też miałam jej objawy. Wczoraj 14.09 odczuwałam jakgdyby skurcze macicy i kłucie w lewym jajniku wysoko promieniujące. Jak myślicie czy to może być objaw ciąży? Nie chce się nakręcać na próżno

Niestety/stety objawy wczesnej ciąży są podobne do zmian przed miesiączką, to zdecydowanie zbyt szybko żeby mieć nadzieję że takie objawy zwiastują ciążę :) cierpliwie trzeba poczekac, chociaż ja w 3 ciążach wiedziałam że jestem w ciąży, nie po objawach, poprostu tak mentalnie :)

38+1 DSN, synek 3520g, 57cm
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie ;) wszystko wporzadku maleństwo ma już 10 cm;) na 90% znam plec ale mąż mówi żeby potwierdził za miesiąc na pewno i w sumie nikomu nrazie nie powiem ;) za miesiąc kolejna wizyta;)

Luna33, Karloina lubią tę wiadomość

• Marienn Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka Super! Jak juz bedziesz pewna plci to tez chetniw sie dowiem 🥰❤ super ze wszystko dobrze 🥰

Alutka mam tak samo ostatnio 🤗 wstaje rano a potem ide spac na drzemke 😂🙈 ale dzis sie nie dalam 😂 chodze i robie juz dzis sie nie klade 🙈🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki;) oczywiście że Wam napisze jak będę wiedziała;)
    Kurde a ja do spania to do 12 w nocy siedzę później do 9 śpię z dwoma pobudkami w nocy 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 16:58

• Karloina Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio gorzej się śpi. Może dlatego że moja psina ma potrzeby spania w moich nogach. A Ja co chwilę ją wyganiam. Sory, obok naszego łóżka ma swoje posłanie przecież🙃
    Dzisiaj od rana jak nie kłucie w zebrach po lewej stronie. To kłucie w podbrzuszu głównie lewa strona . Trochę się przestarszylam Ale juz puściło.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina Ty dzisiaj zaczęłaś 3 trymestr 🍾🍾🍾

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego tak się czuje 🙄🙈😆

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie byl u mnie sasiad i pokazal mi nagranie ze w nocy o 2.30 dwoch gosci chcialo ukrasc nasze auto.. probowali od bagaznika i od pasazera... na szczescie jakis sasiad to zauwazyl i zadzwonil na policje i zaczal pies szczekac....
    No jak to zobaczylam na nagraniu to sie we mnie zagotowalo... auto jest na podjezdzie pod samym domem... sie wiem jak oni to chcieli zrobic..

A ja wstaje co 2-3h na siku i ze wogole siw nie obudzilam 😑
    Masakra..

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Angie25 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę, bo się uduszę.
    Dawno mnie tu nie było, dałam na luz, przestałam mierzyć temp. W tym roku nie obserwowałam cyklu i sama nie wiem co sądzić o tej sytuacji, może sobie zaczęłam wkrecać ale mój organizm ewidentnie mnie trolluje. Okres miałam dostać 2 dni temu, czyli 31 dni od ostatniej miesiączki. Cykle mam Max 27 - 31 dniowe. Teraz tak sobie myślałam że będę miała wcześniej okres, bo pdbrzusze mnie pobolewa już ok. 10 dni od 2 dni mam brązowe plamienia. Bardzo delikatne tylko przy korzystaniu z toalety, mam zawroty głowy i pobolewa mnie głowa. I dzisiaj, żeby ostudzić swój zapał zmierzyłam temp. Wyszło 37.2 . Moja najwyższa temp wcześniej czyli jakieś 10 ms temu to 36.6. Nie mam temp. Podwyższonej nawet jak jestem chora. Czy jest sens testować? Czy nakręcam się czy jest szansa na ciążę? Trochę nie mogę w to uwierzyć bo w badaniach u partnera wyszła morfologia na poziomie 0%... sama nie wiem co myśleć.... 😪 jeszcze dodam, że takie plemienia mam pierwszy raz w zyciu. Jeśli to nie ciąża to co to może oznaczac?

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie sama nie wiem co Ci powiedzieć temperatura , zawroty głowy i bol to trochę na ciaze ale to plamienie już nie bardzo... Ja tak wiele razy miałam przed okresem i później przychodził ale każdy jest inny i w sumie ciężko powiedzieć... może poczekaj jeszcze parę dni jak się nie rozkręci to zrób test...

Marienn coś uszkodzili Wam samochód? Dobrze ze ten sąsiad zobaczył i pies zaczął szczekać... a Ty się nie przejmuj że nie slyszalas tak akurat wyszlo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 22:16

• Marienn Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zrobili nic raczej, na filmie widac ze probowali drzwi bagaznika itp cos od spodu ale to raczej amatorzy bo nie mieli sprzetu chyba ze soba...
    Rano mnie tylko zdziwilo ze na wyswietlaczu w aucie mialam komunikat cos w stylu uwaga zanim odpalisz auto upewnij sie ze wszystko jest wlaczone, cos takiego, nigdy nie widzialam twgo wiec podejrzewam ze to przez nich cos takiego ... dzieki Bogu psy zaczely szczekac...
    Dzis wyzamykalismy ogrody itp na kludki a ja wszystko pozaslanialam na noc , schizuje ale nie chcialabym przezyc czegos strasznego...

Angie, zrob rano test najlepiej czuly na 10mlu 🥰 potem bedziemy myslec co dalej 🤗

Karolcia Twoj psiak pewnie czuje i sobie szykuje miejsce na stale przy tobie 🥰❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ