Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy znacie kogoś kto miał/ma wózek Stokke Xplory? Zdania skrajne na forach i w internecie, mało merytoryczne... Znalazłam piękną używkę w dobrej cenie (bo cena nowego powala) i boję się trochę o ten brak amortyzacji, mimo, że mieszkamy w mieście... Boję się, że on nie pojedzie po równej, ubitej leśnej drodze np, czy parkowej alejce. Ktoś coś?38+1 DSN, synek 3520g, 57cm
-
Mi jakoś na dniach przyjedzie łóżeczko dla małego
to łóżeczko jest używane od 12 lat w rodzinie po każdym dziecku a jest w idealnym stanie
Mąż kuzynki nawet doczepił do łóżeczka kółka wiec na noc na spokojnie bede mogła dostawiać sobie do łóżka
I teraz pytanie, jaki materac kupić najlepiej? Jakiej grubości? Bo jestem zielona w tym temacie ;p -
Annamaria wrote:niewsypana, Luna, wy o tej kawie i tak może coś w tym być.... a może spróbujcie ze 2 dni bez kawy w ogóle?
Ja od porodu nie piłam i moje dziecko ma w ciagu dnia może z godzinę lub dwie łącznie aktywności, a tak to śpi.. Dziś w nocy poszła na rekord i spała 5,5 godziny.. położna mówi, że to jest ok, bo ona bardzo dobrze przybiera, więc gdyby była głodna to by się obudziła..
A jak jednego dnia wypiłam rano testową kawę, jedną ,z ekspresu, ale słabą, bo dosłownie pół kolby nasypałam kawy tylko, to miałam 3 godziny kiedy karmiłam ją, odkładałam i budziła się, i tak w kółko... po tym dniu więcej się nie odważyłam na kawę znów
Marienn, pogoń go, niech łóżeczko też ci złoży! Będziesz spokojniejsza
Ale no, nie piję. 😭 tylko nskgrosze jest to, że naprawdę oczy mi się zamykają. -
Hive , ja kiedys slyszalam o tym ze szybko skrzypi i ze jest twardy bardzo... bo wizualnie mi sie podobal.
Ale ja jednak postawilam na miekki wozek.
Podjedz gdzies do sklepu z wozkami i sobie wyprobuj 🥰
Alutka fajnie,ze macie takie tradycje rodzinne ☺️
Ja jestem z tych osob bardziej nowoczesnych ale w zadnym wypadku nie neguje takich wyborow ❤👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn właśnie tego się boje ze im więcej zacznę czytać tym będzie gorzej 🤣 ale tommi tippi też słyszałam także to już druga opinia o lovi właściwie też, więc trochę łatwiej opierać się na wyobrach innych. Nam z wózkiem poszło o tyle gładko że mężowi spodobał się konkretny model, dla mnie był ok, przeważyły względy praktyczne i z głowy bo tego tematu też się obawialam. Jest tego tyle że głowa to się kwadratowa robi.
Marienn jak będziesz pakować walizkę to podziel się jakaś lista z zawartością 😍 -
Marienn wrote:Hive , ja kiedys slyszalam o tym ze szybko skrzypi i ze jest twardy bardzo... bo wizualnie mi sie podobal.
Ale ja jednak postawilam na miekki wozek.
Podjedz gdzies do sklepu z wozkami i sobie wyprobuj 🥰
Alutka fajnie,ze macie takie tradycje rodzinne ☺️
Ja jestem z tych osob bardziej nowoczesnych ale w zadnym wypadku nie neguje takich wyborow ❤
Wiesz, gdyby to łóżeczko było w jakimś złym stanie to bym kupiła, ale ono wygląda jak nowe także czemu by nie skorzystać jak mały pewnie będzie spał do roku w łóżeczku a później kupimy mu już łóżko dla niego -
O tym że szybko skrzypi też mi sie obiło o uszu. Kurczę niby to tylko wózek ale chciałabym jak najwygodniejszy;(
Alutka, ważne żeby materac nie był za miękki . Taki średnio twardy;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 16:44
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Alutka nie chodzilo mi o nowy bo sama mam uzywane 😘
Tylko bardziej o nowoczesny styl
Ale chetnie zobacze twoje lozeczko i mozliwe ze siw w nim zakocham 🥰😘
A materac my wczoraj kupowalismy i nie zwracalam uwagi na twardosc 😂🙈 tylko na antyalergicznosc, waterproof, oddychal, i takie tam bajery 🙈
Nie kupilam nic drogiego, bralismy ze sredniej polki..
Agaga podrzuce moja liste, oczywiscie , jak sie juz spakuje, bo dzis zamiast sie pakowac zalatwiam swoje sprawy urzedowe bo mi w papierach masakry narobili i wychodzi na to ze nie dostane macierzynskiego mimo tego ze na to zasluguje... ambaras w urzedach... 😭 a ja nie mam sily..
I dalej nic nie zrobilam przez caly dzien tylko dzwonilam, drukowalam, pisalam emaile itp 😑
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja kupiłam też że średniej półki Ale również patrzyłam na te rzeczy;)
Czytałam w Internecie głównie stąd info;)
Marien Ale z tym macierzyńskim nie da się nic zrobić?
Od tego 27 tc czuje widzę jak mi brzuch faluje;)
Już nie ma pojedynczych kopnięc raczej takie płynne25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Wyobrażam sobie jaki masz dylemat i podejrzewam że zejdzie Ci z tym trochę 😅😝
Edit: nie mam cukrzycy 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 20:27
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Luna nie chce blagac ale prosze podeslij chociaz jedno zdjecie 🥰🥰🥰🥰🙈🙈
Karola, ja wierze ze da sie z tym cos zrobic, dzis juz wyslalam tyle emaili, poruszylam niebo i ziemie ze moze ktos sie moja sprawa zajmie, bo nie wyobrazam sobie siedzoec bez kasy. Nie po to pracuje w tym kraju prawie 10lat zeby dzis zostac wykiwana..
Karolcia te ruchy teraz juz sie tak bed zmienialy ze szok, od 30t jeszcze inne beda 🙈 a czkawke juz macie? ☺️
Ok biore sie za walizke 🥰🥰😆 czas start! Ciekawe czy mi sie to dzis uda..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 20:56
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Mam nadzieję ze uda Ci się to załatwić Ale pamiętaj, no stresss;)
Czkawka..hm chodzi o takie szybkie ruchy? Dygotania?25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Marienn, myślałam ze tylko w Polsce takie cyrki 😂 trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie sprawy 😁 i za walizkę, najgorzej się zabrać 😂
Karola, super ze cukrzycy brak 💪🏻
Apropo czkawki, jak mnie wkurzała jak Nadia była jeszcze w brzuchu tak teraz to jest jakiś dramat 🙈 codziennie przynamniej 2 razy, zazwyczaj więcej. Najgorzej jak jest zaraz po jedzeniu bo się pięknie wtedy ulewa 🤪
Zdjęcia chętnie wrzucę chociaż na chwile ale w tej chwili one są nieobrobione i ze znakami wodnymi wiec tak średnio 😂 -
Wydaje mi sie ze na dzis sie spakowalam, zostaly przekaski itp
Wrzuce liste jak to wyglada u nas :
My musimy miec mala torbe/plecak do rodzenia
A duza walizke na sale. Walizka na sale nie wjezdza z nami do rodzenia.
Moja duza walizka ma 86Litrow i mozna powiedziec ze sie ladnie zmiescilam. W 65-75L bym nie weszla pewnie.
https://zapodaj.net/70c47c87ca702.jpg.html
https://zapodaj.net/c70ca91cded81.jpg.html
Karola super ze cukrzycy brak 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 22:54
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marien super lista,myślę że na pewno skorzystam;* A co do czkawek bo mi nie odpowiedziałaś pewnie Ci umknęło;)
Jakie to uczucie jak dzieciak ma czkawke bo Ja pisałam o dygotaniach szybkich uderzeniach i nie wiem czy to to?😅
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Czyli to to co myślę25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Co do wyników to nacczo miałam 74
Po eliksirze 😁126
A po ostatnim pobraniu 116;)
Cieszę się bo ostatnio dużo jadłam słodyczy i bałam się że ten cukier będzie wysoki25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻