X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh umknelo mi... przepraszam 😘

Ja czkawki nie czulam do 30tygodnia chociaz kazdy mi mowil ze pewnie juz ma, ja nie wiedziam jak to rozpoznac ale tez nie pilam gazowanych itp przez problemy z zoladkiem. Po 30t pamietam jak wypilam troche coli na noc, i lezac poprostu patrze na moj brzuch a tu hop, hop,hop .... w tym samym miejsu tak z 30razy 😂😂 takie kopniaki...
    Mowie do meza ze chyba czka to to regularny taki kopniak w jednym miejscu przez dluzszy czas... no i to sie potem killa razy ppwtorzylo na krocej juz.. ale zazwyczaj po gazowanym. I ostatnio czulam nisko na dole przy pipce taki puls jak kopniak z 15razy wtedy uswiadamiasz se ze to juz troche trwa i to jest czkawka 😂 ja przed 30t nie mialam wcale tego wiec albo nie czkala, albo ja nie czulam...

A zastanawiam sie czy ja moge czuc gazy dziecka? Typu czy jak ona puszcza baka to ja czuje w brzuchu? Bo czasem mam takie truuuu i brzuch mi faluje jakby ktos tam pierdnal 😂😂🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 12:21

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, a jak u Ciebie sytuacja? 😁

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien nie mam pojęcia co z tymi gazami 🙈🙉Ale śmiesznie by było czuć hehe;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi wyniki morfologi i leukocyty mam wynik 9 a norma jest do 10, ale to chyba nie jest zle bo to dalej norma?🤣

• Marienn Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dalej norma to powinno byc spoko 🙈 nie znam sie bo ja swoich wynikow nawet nie widze 😂 a jak Karola wstawila wynik z cukrzycy to nie wiem ocb skoro moj wynik glukozy wynosil 7.1 🙈😂takze nie porownuje juz 😂😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszędzie oznaczają inaczej Marien;)
    A co do twoich wyników m-ka, są w normie :) ja bym tylko może ciut więcej wody piła, jakaś żurawinka może niech wjedzie;)
    I ja np teraz zrezygnowałam z kąpieli tylko prysznic żeby nie siedzieć w tej wodzie bo mimo wszystko jest ona brudna 😁🙂

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina właśnie pije sporo wody koło 3 l dziennie się staram ale wtedy dzień wcEsniej akurat wycieczka i zapomniałam wziąść wody i mniej piłam i może dlatego yaki wynik;)
    Ja to od początku tylko prysznic bo kąpiele lubię gorace a nie można 🙄
    A żurawinę czasem tam jem nawet kupiłam 😁

• Zwyczajna Nowa

Wysłany: 14 września 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny to znowu ja 🙈 byłam u lekarza i przepisał mi clotrimazol krem na infekcje. Stosowała któraś z Was może ten krem ? Mam pewne obawy bo pisze żeby w 1trymestrze nie stosowac

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 14 września 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Nadzieja, a jak u Ciebie sytuacja? 😁

Już mi ciężko.. za tydzień wizyta. Jakichkolwiek objawów brak. Zaboli czasem na dole brzucha, zakuje, poszczypie i tyle. Spacerować daleko nie mogę, bo tak ciągnie w dół i po 10 minutach musze wracać na siku. Zbieram informacje, opinie o szpitalu, który wybrałam i mam wątpliwości. Ale póki co decyzji nie zmieniłam.

Luna, Niewyspana wiem, że nie brałyście do szpitala ale Waszym zdaniem przydał by się rogal do karmienia?

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, dla mnie nie. Ja nadal go nie używam bo mi niewygodnie z nim. Ale ja chyba po prostu mam beznadziejnego tego rogala 🤷‍♀️

klz9df9h8o8dolch.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 14 września 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha zobaczymy czy mi się sprawdzi, bo tak się cieszyłam jak go kupiłam, że będzie mi tak lekko z nim itp.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie mam poduszki do karmienia w domu, nie czułam takiej potrzeby. 😊

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana a jak twoja mama wkoncu przyzwyczaila sie do imienia wnuczki? Odwiedzila? 😘

Nadzieja to tak jak ty sieczujesz na tym etapie tak ja chyba teraz ... pachwina boli, ciagnie pod brzuchem...

Ja nie kupuje poduszki do karmienia..

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem szczerze mówiąc.
    Mówi ciągle "Mała", więc ja na chama używam tylko i wyłącznie imienia Diany. Zresztą, nie mam czasu z nią rozmawiać, jak i z nikim innym. 😅
    Nie było u nas jeszcze żadnych gości na szczęście. 😊 I nie zapowiada się, teściowie mają przyjechać chyba na koniec miesiąca.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to naprawde macie lajcik ☺️ ze nikt nie leci do was z balonami, misiami itp 🙈 nawet bym powiedziala ze dzieki temu macie czas dla siebie 🥰😘
    No a mamuska moze sie przelamie 🤗

Jejku pozarlam wlasnie 6 Ferrero Roche jakie to bylo pyszne🥰 ale odrazu zrobilam se rumianek bo to moze nie wplynac na moj zoladek najlepiej 🙈😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, że taki odpoczynek od ludzi jest potrzebny. Ja fizycznie czuję się naprawdę nieźle, psychicznie nadrabiam, ale samo nauczenie się dziecka... Już ponad 2 tygodnie, a ja nadal jestem zielona, nie wiem jak miałabym przyjść gości, tak czy siak dłużej niż godzina nie wchodzi w grę, czy teraz czy za miesiąc. I już zaczęłam myśleć o tym, że na święta raczej zostaniemy w domu. 🤦
    Zresztą, covid zaraz wróci na salony, więc tym bardziej.

Diana jest na ten moment przylepka, wtorek spędziłyśmy na leżeniu w łóżku. Ja musiałam co jakiś czas pomiziać, żeby dziecko spało. Jak wstałam i wychodziłam, to po max 15 minutach było popłakiwanie i musiałam wracać, inaczej nie spała.
    A dziecko bez snu, to nerwowe dziecko - podziękuję. 😅
    Już się nauczyła, że po 20 jest kąpiel i mam wrażenie, że tylko na nią czeka. 🙊

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Janicowa Nowa

Wysłany: 15 września 2021, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, udzialam się tu poraz pierwszy 😊 Od 4 miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia i, choć staram się już nie nastawiać, to znów czuję, że już to zrobiłam 🙈 Za 3 dni @, test robiłam przedwczoraj (wiem, może być za wcześnie i wyszedł negatywny).

Zastanawiam się jednak czy nie jestem w ciąży, bo ja zawsze miałam problem przytyć 1 kg!? A teraz w przeciągu tygodnia przybrałam 2-3 kg! Musiałam pierwszy raz w życiu kupić spodnie rozmiaru M, mam ciągle taki wywalony brzuch, momentami gazy, dużo sikam, piersi sama już nie wiem, ale są jakby krąglejsze, ciągle mam śluz, co też jest dziwne, bywam mentami taka zmęczona ni stąd ni zowąd.

Nie wiem czy się nie wkręcam, aż boję się sprawdzać żeby znów się nie rozczarować. Czekam do soboty na test i beta hcg. Bardzo chciałabym żeby to już był dzidziuś 🧡
    Będę wdzięczna, jeśli napiszecie mi, czy który z tych "objawów" występował u Was tak wcześnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 07:42

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam w aptece żeby kupić witaminy, no i gościu przede mną, bez maski, ja w masce. Wziął co chcial, zapłacił, na koniec wychodząc z apteki mówi "po co się ja szczepiłem na koronę jak znowu się zaraziłem ".... więc jestem trochę w strachu....
    Jeszcze na dodatek dzieciaki męża siostry chodzą do przedszkola i połowa grupy ma koronę, a oni właśnie zaczynają kaszleć i mieć temperaturę... więc no kiepsko to widzę...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka ważne że to nie początek ciazy a wcale nie musiałaś nic załapać i może być wszystko dobrze ;)
    Wiem że to ciężkie ale leżałam z dziewczyną w ciazy która miała covid i wszystko było dobrze ;)
    A ja dziś wizytą na 14 ,trochę się stresuje bo nic nie czuje ...

• Karloina Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 15 tc nic nie czułam. Dopiero w 17 tc bulgotki które myliłam z jelitami.
    Dzisiaj wstałam z delikatnym kluciem w podbrzuszu Ale czuje że w zebrach też więc podejrzewam że Tadzio się rozpycha..;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ