Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Może weszły w taki wiek? W sumie to tylko kilka dni różnicy, więc chyba musi coś w tym być 😅
Grunt, żeby nie było płaczu... Całą resztę zniosę, serio. Ale jak płacze to dostaje zawału i aż mi w głowie huczy 😂
U nas leżenie na brzuchu to dla niej kara, ale tak jak Wy staramy się kilka razy dziennie ją położyć. Głowa też wysoko, więc trzymamy... Ale boje się, że sobie coś zrobi, albo że udusi się o podłoże 😂
Ja właśnie stwierdziłam, że może odstawie te kawę, może przez nią ona nie śpi... 😂🤪
Proszę! Czyli już pediatra! My idziemy w środę, a tatuś jest z nami do końca tygodnia. Szczerze? W sumie może już iść do roboty, czasami mam wrażenie, że tu dwójka dzieci jest 😂 -
Tak myśle ze to już TEN WIEK Hahah 😂 ale dokładnie, grunt ze nie ma płaczu. Marudzenie zniese 😂
Może to i ta kawa 🙈 chociaż szczerze wątpię 😂
A u was tatuś wstaje w nocy? Ja swojego starego już nawet nie budzę bo jest nieprzytomny i ma takie ruchy ze mam ochotę nim tylko potrząsnąć 🤦♀️ Chyba ze niespanie nocne się przedłuża to wtedy stary nosi 😂 ale ja i tak nie zasnę jak słyszę to jego sapanie zniecierpliwione 🤪 -
U nas stary nie wstaje... Cycka mu nie pożyczę, s druga sprawa to tak jak u Ciebie... To zawrotne tempo, ruchy po przebudzeniu.... NO NIE. Już wolę sama wstawać 😂
W ciągu dnia pomaga, ale pampers to teren skażony, mleka nie poda beze mnie... Więc nosi jak marudzi i to tyle. 🥴
Ja jestem na pełen etat. 🤪 -
Czyli nie muszę swojego zabić, inni tez tacy są 😂 u nas jeden, w porywach do 2 pampersow dziennie jest zmienianych przez tatę, resztę matka 😂 odruch wymiotny nadal silny u niego, JEZU 🤦♀️🙈 wiec tez zostaje noszenie a później stękanie ile to kroków zrobił 😂😂
M-ka1990 lubi tę wiadomość
-
Byla dzisiaj u nas córka mojego męża, no i młoda cały czas "TY jesteś tylko moim tata" a on jej przytakiwał ze tak że tylko jej tatą jest, aż mi się przykro zrobiło bo powinien powiedzieć że jej i Małego.... albo hormony mi buzują albo mam racje....
-
Alutka na pewno dzieciak czuje się zagrożony, jest zazdrosna;)
Czuję się zagrożona więc pewnie będzie Wam ciężko na początku Ale pewnie się z tym liczyłas id samego początku;)
Nie stresuj się i bądź dzielna . Myślę że twój facet powinien przede wszystkim rozmawiać z córką jak najwięcej i tłumaczyć że jest najważniejsza, pierwsza Ale że Nie długo będzie mały kolejny cud że będą razem się bawić, jeździć na wycieczki ogólnie że będzie fajnie;)25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dokladnie, porozmawiaj z mezem, aby przygotowal corke juz teraz na to ze bedzie miala braciszka i ze to ona bedzie bardzo wazna ksiezniczka dla taty ale ze pojawi sie ktos jeszcze kto bedzie tez wazny itp.. takie rozmowy juz teraz napewno ja przygotuja...
Tutaj nie ty odgrywasz role tylko on i ja tez bym sie wkurzyla na maxa... wiec tule cie mocno w zrozumieniu...
Pogadaj z mezem... 😘 bo potem bedzie juz gorzej...👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ależ ja mam wzdęcia..
😑😑😑😑😑😑😑😑😑
Marien jak tam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2021, 22:33
niewyspana lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Lepiej, nie mam biegunki ale pofolgowalam se z najpojaki gazowanymi z meczy mnie zgaga... no i raz zwymiotowalam... ale to po tym ze na zgage napije sie tego mleczka gaviscon i po tym odrazu wymiotuje.
Ogolem juz mi ciezko... ale jeszcze chwila zebym sie uporala ze wszystkim i bede mogla lezec i pachniec i wyczekiwac 😆
Dzis jezdzilismy za ostatnimi rzeczami i kupilam walizke wiec juz prawie, wozek juz stoi a lozeczka moze jutro pojutrze...
Jutro bede zamawiala ostatnie rzeczy z polski znalazlam sklep naszsmyk.pl ktory wysyla do mnie za 20€ paczke wiec spoko 😆mieszkam w kraju w ktorym nie ma nawet przewijaka dla niemowlaka 😭
A ty Karolcia jak tam ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2021, 22:45
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja właśnie wypiła tą cholerna glukoze. I na początku pierwsze 5 minut chciało mi się wymiotować. Teraz też momentami Ale jest lepiej. Mogłam tylko przeplukac gardło niestety
Poza tym staruszki tutaj rozmawiają o tym że maseczki trzeba nosić.
Mi jest słabo, od samego pobrania krwi plus ta glukoza. Na pewno nie założę teraz maseczki.
Generalnie czuje się dobrze plecki nie bolą. Mama była 3 dni u mnie. Oczywiście musiała zapytać o zgodę moja siostrę.. dziwne to wszystko u mnie Ale już to olewam;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dla mnie glukoza byla smaczna 😆 tak mi sie chcialo pic ze bylam happy 😆 moze w polsce macie troche inna ☺️
Ale juz za chwilke bedziesz po... ☺️
Przykre ze siostra nie rozumie ze twoja mama nie jest dla niej na wylacznosc...
Ale czy ona nie ma meza? Nie chcialaby czasem pobyc z mezem bez mamy?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna jaka masz butelkę dla małej?
Marienn, im dalej w moją ciążę tym bardziej Cię podziwiam że ślubem i weselem w 34tyg :o mi teraz zaczyna być ciężko a Ty tak balowalas jeszcze
Alutka ja też myślę że to już dobry czas żeby twój mąż zaczął rozmawiać z córką o tym co się będzie za kilka miesięcy. Możliwe że nie będzie łatwo na początku ale w jakimś stopniu będzie przygotowana a nie rzucona na głęboką wodę. Nie wiadomo też jak inni, np jej mama, ja nastawiają na to więc tym bardziej mąż powinien mieć jej pełne zaufanie.
Wydaje mi się że mój synek odwrócił mi się wczoraj w brzuchu. Do tej pory leżał główka w dół i czułam kopnięcia powyżej pępka, lżejsze od raczej poniżej. A wczoraj ostro w nocy kopal poniżej pepka a teraz teżu was dzieci się obracały czy raczej już siedziały w jednej pozycji?
-
Agaga, mamy butelkę avent ze smoczkiem 0. Mala załapała bez problemu a leci jej trudniej niż z cycka 😂
Co do obrotów, to Nadia dluuuuugo przed końcem obróciła się głowa w dół i tak już została. Ale tez miałam pare razy wrażenie ze się obróciła bo ruchy były inne. Zawsze okazywało się ze wcale nie 😁
Marienn, dobrze ze przeszła biegunka, ale nowe atrakcje tez straszne 🙈 współczuje ale już niedługo 😁 już tylko kilka tygodni suuper 🥰
Alutka, tez właśnie pomyślałam jak agaga, może np mama dziewczynki jakoś ja nastawia? Również uważam ze powinnaś pogadać z mężem se musi jej wszystko wyjaśnić na spokojnie, żeby później nie była zazdrosna za bardzo.
Karloina, ja za drugim razem tez słabo zniosłam ta krzywa.. aż wyładowywałam na leżance w zabiegowym 🙈 -
Zaraz ostatnie pobranie, teraz czuje jak mi gorąco i słabo. Końcówka najgorsza
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
niewsypana, Luna, wy o tej kawie i tak może coś w tym być.... a może spróbujcie ze 2 dni bez kawy w ogóle?
Ja od porodu nie piłam i moje dziecko ma w ciagu dnia może z godzinę lub dwie łącznie aktywności, a tak to śpi.. Dziś w nocy poszła na rekord i spała 5,5 godziny.. położna mówi, że to jest ok, bo ona bardzo dobrze przybiera, więc gdyby była głodna to by się obudziła..
A jak jednego dnia wypiłam rano testową kawę, jedną ,z ekspresu, ale słabą, bo dosłownie pół kolby nasypałam kawy tylko, to miałam 3 godziny kiedy karmiłam ją, odkładałam i budziła się, i tak w kółko... po tym dniu więcej się nie odważyłam na kawę znów
Marienn, pogoń go, niech łóżeczko też ci złoży! Będziesz spokojniejsza -
Wielokrotnie z młoda rozmawialiśmy, i on i ja, mała bardzo się cieszy że będzie miała brata, ciągle oglada rzeczy dla młodego, bo ale jednak te 7 lat była jedynaczką, a teraz będzie miała brata. Wiem że na pewno będzie w jakimś stopniu zazdrosna, ale musimy jakoś to pogodzić żeby nie czuła że jest odrzucona czy coś. Na szczęście młoda przyjeżdża tylko na weekendy wiec mam nadzieje zetragedii nie będzie. Zresztą sama zanim zaszłam w ciążę nam mówiła żebyśmy jej zrobili brata albo siostrę 🤣 tak jak mówicie, niewiadomo co jej mama jej mówi, ato jest straszna wiedzma.
-
Annamaria
tak juz pogonilam go i wczoraj zlozylismy wozek ale na lozeczka nam juz sily nie starczylo bo do 20.00 jezdzilismy po sklepach po ostatnie rzeczy, dzis apakuje juz ta walizke i wieczorem ma po pracy mi zlozyc te lozeczka, zebym mogla "sie bawic" w tygodniu jak on w pracy 😆
Juz nie mogw sie doczekac 😂👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Agaga ja sie tez butelek balam, ale wyszlo mi ze Lovi jest dobra i Tomme Tippe wiec mam dwie takie zeby byla roznica. Wiem tez zeby sie na NUK nie zlapac bo sa do kitu.
Smoczki tez wzielam rozne typy ortodontyczne itp
Im wiecej bedziesz czytaj tym mniej bedziesz wiedziala 😆 niestwty ale za kazdym razem mi sie mozg lasowal jak czytalam👩 31l. + 👱♂️ 31l.