X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie :) jakos sama nie lubie miec ubran na sobie na gole cialo wiec wyobrazam se ze te body na krotki rekaw beda nam bardzo przydatne pod ubranka 😁😁

Ohh dziewczyny witam was w moim 34tygodniu i powiem odrazu... na tym etapie jest juz rewolucja 🤣 zmeczenie na maxa, ciezko sie juz przewracac na boki...sennosc 😏 ogolem juz zaczelam sapac, miec zadyszki i sie mocno meczyc... takze tego 🙈 badzcie przygotowane ze cudowny czas po 34t sie troszke chyba zmieni 😉😆😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien współczuję samopoczucie mam nadzieję że się nie pogorszy.
    U mnie częste klucia w plecach w pachwinach no dosłownie wszędzie;) mało chodzę staram się leżeć jak najwięcej.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Hive Koleżanka

Wysłany: 11 września 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wróciły wymioty, i to takie chlustające, mam 2 sekundy żeby dobiec do zlewu/na dwór/do WC :( Nie taki miał być ten drugi trymestr :( I jak leżę na plecach to czuję się tak jak musi się czuć wywrócony na plecy żuk, który nie może wstać. To tarabanienie się, wstawanie bokiem, akcja logistyczna 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 18:13

38+1 DSN, synek 3520g, 57cm
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogarnęłam całą komodę i szafy z ciuchami i padam na pysk....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 11 września 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Luna, Niewyspana, Annamaria Wy piłyście herbatkę z liści malin z tego co pamiętam? Czy jedna dziennie wystarcza czy powinno się więcej? piję 1 dziennie i tak się zastanawiam

Agaga ja też zastanawiałam się nad wózkami junama, są bardzo atrakcyjne, aczkolwiek zdecydowaliśmy się na bebetto holland, fajny wielofunkcyjny, ale duży.. gondola i solidne koła, niestety zajmuje nam dużo miejsca.

Wreście zdecydowałam się na karuzelkę i zamówiłam, z tamtej (kiedyś wybranej) od canpol zrezygnowałam
    https://zapodaj.net/26e4235fc5455.jpg.html

MartaMi92 lubi tę wiadomość

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale was rozumiem... hive wspolczuje wymiotow to jest jakas masakra ..mam nadzieje ze to przejdzie...

Jedyne co jest dobre w tym 34t to moje dziecko sie zmienilo bo te kopniaki czy dotykania juz nie sa takie same, teraz robi to jeszcze piekniej i wypucha sie slodziej przez brzuch 😆🥰

Hiive przepraszam ale mi umknelo, wiesz juz czy chlopak czy dziewczynka? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 19:11

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 11 września 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn u mnie z kopniakami to samo. Rusza się cały brzuch czasami :D mąż stwierdził że to już mnie pewnie boli:D a najlepsza jest rączka kilka razy dziennie po lewej stronie na tej samej wysokości:) zawsze za nią łapię

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam że uderzam z tym do Was ale tylko do Was mam zaufanie i wiem że nie zostawicie mnie samej.
    Odebrałam wyniki testow genetycznych w kierunku trombofili. Wyszły mi wyniki nieprawidłowe: MTHFR 667C>T uklad heterozygotyczny, MTHFR 1298A>T uklad heterozygotyczny, PAI 4G uklad heterozygotyczny. Lekarz zasugerowal że to właśnie to było przyczyną naszego niepowodzenia i sugeruje od chwili pozytywnego testy odrazu zastrzyki z heparyna i odpowiedni kwas foliowy.
    Czy któraś z Was ma doświadczenia jakieś w tym temacie. Może macie do polecenia dobrego ginekologa z Warszawy?

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:
    Dziewczyny, przepraszam że uderzam z tym do Was ale tylko do Was mam zaufanie i wiem że nie zostawicie mnie samej.
    Odebrałam wyniki testow genetycznych w kierunku trombofili. Wyszły mi wyniki nieprawidłowe: MTHFR 667C>T uklad heterozygotyczny, MTHFR 1298A>T uklad heterozygotyczny, PAI 4G uklad heterozygotyczny. Lekarz zasugerowal że to właśnie to było przyczyną naszego niepowodzenia i sugeruje od chwili pozytywnego testy odrazu zastrzyki z heparyna i odpowiedni kwas foliowy.
    Czy któraś z Was ma doświadczenia jakieś w tym temacie. Może macie do polecenia dobrego ginekologa z Warszawy?

Heeej, kochana najlepiej napisz do dziewczyn z wrześniowego wątku, tam wydaje mi się że mają większe doświadczenie... ja nie wiem nic na ten temat....

Lenka88 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka , ja niestety nie pomoge bo nawet nie wiem o co chodzi... ale tak jak mowi alutka, dziewczyny z klubu AA lub wrzesniowego watku napewno beda wiecej wiedzialy one sa bo ogromnych przejsciach.
    Jedyne co to ciezko jest tak sie wbic na ich watek , ale nie odpuszczaj 😘

Nadzieja twoj Kubus po lewej a moja po prawej wystawia cos ale jeszcze nie wiem czy to nozka czy raczka, chociaz obstawiam ze moze jest jednak glowka do dolu... 🙈
    Pytam sie ostatnio kiedy bede miala jakies usg, a oni mi mowia ze w 40tygodniu jak nie urodze 🙈🙈🤣🤣 wczesniej nie potrzebuje nic wiedziec🙈🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka dzirkuje, przelamalam się i napisałam. Jest mi tak cholernie ciężko... moja kuzynka tydzień temu urodziła synka. Nic nie wie o naszej stracie.
    Cały czas Was podczytuje bo to Wy dajecie mi siłę...

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, ja również niestety nie pomogę, bo nic nie wiem o tym temacie, ale z całej siły trzymam za Ciebie kciuki ✊🏻 Mam nadzieje ze po zlokalizowaniu tego problemu uda się zajść w zdrowa ciąże, mocno w to wierze ☺️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Hive Koleżanka

Wysłany: 11 września 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Doskonale was rozumiem... hive wspolczuje wymiotow to jest jakas masakra ..mam nadzieje ze to przejdzie...

Jedyne co jest dobre w tym 34t to moje dziecko sie zmienilo bo te kopniaki czy dotykania juz nie sa takie same, teraz robi to jeszcze piekniej i wypucha sie slodziej przez brzuch 😆🥰

Hiive przepraszam ale mi umknelo, wiesz juz czy chlopak czy dziewczynka? 😁

Niestety niewiemy 😔 na USG obraca się każdorazowo tak, że nie ma pewności. Co wizytę zmienia płeć 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2021, 00:12

• Hive Koleżanka

Wysłany: 11 września 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:

Lenka,
    Ja również zmagam się z tematem trombofili i codziennie przyjmuję zastrzyki. Z tego co wiem to mutacje MTHFR są uznawane za łagodne i nie powinny być związane z poronieniami, natomiast nie siedzę w temacie wystarczająco głęboko. Lekarzy przeszkolonych w temacie, garść rzetelnych informacji i wsparcia znajdziesz w fundacji trombofilię. tu ich Instagram a na nim lub NK do strony www. Trzymaj się ciepło, trombofilia, nawet poważna to nie wyrok 😘https://www.instagram.com/trombofile/?hl=pl

• Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hive od kiedy przyjmujesz zastrzyki? Przyjmujesz tylko zastrzyki? Czy też acard? Niestety ja akardu na dłuższą metę nie toleruje no powoduje obfite krwawienie. Trzymam mocno kciuki żeby wszystko się powiodło i córeczka rodła jak na drożdżach:)

• Hive Koleżanka

Wysłany: 11 września 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:
    Hive od kiedy przyjmujesz zastrzyki? Przyjmujesz tylko zastrzyki? Czy też acard? Niestety ja akardu na dłuższą metę nie toleruje no powoduje obfite krwawienie. Trzymam mocno kciuki żeby wszystko się powiodło i córeczka rodła jak na drożdżach:)

Acard nie jest lekiem dobrym na wszystko, niestety dużo ginekologów daje go "zapobiegawczo". Ma ściśle określone wskazania kiedy jest potrzebny. Polecam znaleźć dobrego hematologa (na stronie masz lekarzy z podziałem na województwa) i u niego prowadzić pod tym kątem ciążę. Ja tak właśnie zrobiłam i mam przynajmniej spokojną głowę, że ktoś o mnie dba :) No i jeśli ktoś w temacie a nie oderwany od stołu operacyjnego (jak to często bywa z ginekologami) powie Ci, że nie potrzeba leczenia, albo że potrzeba takiego i takiego to jest to w mojej opinii zupełnie inny poziom zaufania.

Heparynę (i tylko heparynę, bez acardu) zaczęłam przyjmować późno, bo sama sobie problem zdiagnozowałam w trakcie 3 ciąży, po 2 poronieniach, tj. od 15/16 tc (jakoś tak). Ryzyko poronień hematologicznych jest największe 7/8tc-20tc, więc miałam w tym wszystkim więcej szczęścia niż rozumu. Heparynę (jeśli jest potrzebna) przypisuje się zazwyczaj już podczas starań, albo odrazu po stwierdzonej ciąży :)

Dziękuję, dzidzia rośnie :) Wiem, że w stopce opisana jest dziewczyna, ale kolejne USG wykazały, że nic nie jest przesądzone 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 22:59

• Zwyczajna Nowa

Wysłany: 11 września 2021, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny- Wszystkim Wam gratuluję pociech. Ja jestem dopiero swiezynka i dlatego postanowiłam tu do Was napisać. Z racji Waszego doświadczenia. Jestem po pozytywnym teście ciazowym. Jest to samiutki początek, dlatego też moje pytanie. Mam infekcje intymna, czytałam ze różnie to bywa na samym początku infekcjami. Do lekarza chyba nie ma po co jeszcze iść bo nic nie zobaczy skoro to sam początek. Dlatego chcialam Was zapytać czy stosowałyście coś na samych początkach przy infekcji, coś co jest bezpieczne, czy mimo wszystko udać się do lekarza ? Z góry dziękuję Wam za odpowiedź- będę wdzięczna.

• Karloina Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zwyczajna . Na samym początku ciąży miałam infekcje i pomogłem sobie żurawiną. A dokładnie sokiem żurawinowy 100% z apteki.;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Zwyczajna Nowa

Wysłany: 11 września 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Hej zwyczajna . Na samym początku ciąży miałam infekcje i pomogłem sobie żurawiną. A dokładnie sokiem żurawinowy 100% z apteki.;)

I do w zupełności wystarczyło i pomogło? Ja mam uplawy o nieprzyjemnym zapachu i myślałam nad jakimś kremem żeby to zwalczyć no ale jakoś się boję ingerować

• Marienn Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zwyczajna, ja bym sie w kremy nie bawila, ewentualnie poszlabym do lekarza rodzinnego aby zrobil ci badanie moczu i sprawdzil bakterie.
    Pamietaj aby tego nie lekcewazyc.
    Tak jak mowi Karolina ja tez pilam 100% naturalny sok z zurawiny do rozrabiania z Healthy Shop.
    Nie z marketow.
    Wiem tez ze dziewczyny parzą rumianek i robia z saszetki "tampona" i przykladaja do pochwy na czas odpoczynku.
    Poczytaj o tym :)

Hive dobrze ze tutaj jestes i chociaz troszke pomagasz dla Lenki ♥️ zawsze to spokojniejsza glowa 😘

Dostalam biegunki... martwi mnie, bo nic mnie nie boli, a biegunka jest... juz 4 razy dzis... i mysle czy to jest nie jest znak ze bede musiala zbierac sie szybciej?
    Aby to tylko byla jelitowka bo ja nie jestem gotowa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2021, 00:43

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ