Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladny 🥰 wyglada na solidny! Duze kola, ciekawe jak amortyzacja... ale gustowny 🥰
Juz nie moge sie doczekac co wybierzecie 🥰
Mka , ja zaczelam pomalutku kupowac jakos w 18t ale malo, po 20t mama mi nakupila duzo rzeczy, a ja ruszylam ze wszystkim po polowkowych po 24t wtedy juz kupowalam wozek, przescieradla i wogole wszystko !
Oczywiscie to co mialobyc uzywane typu lozeczko to ogladalam i polowalam juz od 15tygodniai jak tylko wyszlo to nie zastanawialam sie.
Teraz mamy dwa lozeczka, jedno 140cm na dole do salonu a drugie 120cm do sypialni 🤣😁 do tego kosz mojzesza i wozek bedzie na dole, mysle ze wysatrczy 🤣
Teraz jade znow na male conieco do Tkmaxx i Kilka innych sklepow... 😁😁 moze cos upoluje 😁😁
Wczoraj kupilam se wkoncu 2 staniki do karmienia piersia 🙈🙈 a mowilam ze nie kupie, ale nie ma wyjscia, nie znajde nic wygodniejszego nawet jak nie bede karmic na pierwszy tydzien 🤣👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dlatego szukam wózków w okolicy żeby móc podjechać zobaczyć :)ja muszę kupić staniki bo już są za małe;/
Wczoraj się nalatalam i miałam kolke Ale chyba jednak te kłucie było przez więzadła.25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
No ja tak myślałam koło 20 tygodnia ale zobaczymy jak wyjdzie;) narazie na spokojnie;)
Ja narazie yo nie ogarniam za vo miałabym się zabrać w pierwszej kolejności ale nie stresuje się tym ;)czekam na wizytę w środę i mam nadzieje ze wszystko dobrze;) -
Właśnie dzisiaj przyszła mi paczka z Niemiec, później powysyłam wam fotki, spisalam na kartkę czego mam wszystkiego (dokładnie chodzi o ciuszki) spójrzcie czy tyle wystarczy czy jeszcze coś dokupić. Szczerze to ja bym już więcej na początek nie kupowala, najwyżej później dokupię jak mały się urodzi. Oczywiście kupię jeszcze rajstopki dla małego,
https://naforum.zapodaj.net/d93130c7aba4.jpg.html -
Kochana na bym dokupila body na dlugi rekaw, zeby miec min 7sztuk i tak samo na krotki. Dziecko bedzie sie brudzic kupą, ulewaniem itp. 4szt to naprawde malo.
Czapeczki wzielabym min 3 pod uwage,
No i spiochy na start min 4szt
Pieluchy tetrowe licze min 10szt bo to pod cycka, pod dupke, pod kapanie.. pojdzie ci...
To tak z mojej opinii jak juz sie szykuje do szpitala to widze ze tak by to wygladalo....
Dokupilabym spodenki i bluzki na dlugi rekaw albo jakies dresiki czy cos na codzien..
No i nie masz chyba malego sweterka u nas rekomenduje sie min 2 sztuki na start zapinane sweterki zeby nalozyc extra dla malucha.
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kurde teraz to nie wiem bo ja mam np chyba ze 20 pieluszek tetrowych.
Duzo ubranek dostałam no i często na vinted zamawialam bo trafialam okazję
Smoczki mam 3 chyba;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 13:19
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ja w sumie z zakupami jeszcze ostrożnie ale to dlatego że dopiero czekam aż tata zrobi mi dużą szafę w salonie i będę mogła tam już pakować rzeczy.
Ciuszkow trochę dostaliśmy, zrobiłam narazie pierwsze rozeznanie czyli co jest w miarę dobrym stanie i nie jest wscieklo różowe, bo szwagierka mówiła że po jej córkach różowe to mogę sobie zostawić na jakąś mega awaryjna sytuację jak już mi wszystko wyjdzie z szafy 🤣
Wózek kupiliśmy z drugiej ręki, jeszcze na gwarancji 11 miesięcy. Jestem właśnie w trakcie praniaa kupiliśmy junama diamond. Ma fajną amortyzację, plastikowa gondole co na zimę i błoto może się przydać. Jest spory ale mieszkamy w domu i mamy duże auta więc na tym nam nie zależało. Planuje na dniach malowac rodzinne łóżeczko jeszcze.
Resztę rzeczy typu pieluchy, a planuje z 20szt, ręczniczki i inne narazie zbieram do koszyka na allegro. Potem jak już będę miała miejsce to będę tylko klikać i kupować. Planuje też kokon i nowy wkład do wózka w jakimś ładnym wzorze.
Z innych sprzętów to planujemy kupić suszarkę do ubrań automatyczna. Nie mamy dużego mieszkanka a zimą tym bardziej może być problem z suszeniem.
I tak jak dziewczyny raczej miałam ciążę bezobjawowa to dobijam do 25tyg i coraz częściej bolą mnie nogi, ciągnie mnie brzuch, gorzej mi się śpi. Brzuch już serio zrobił się duzy i moje ciało czuje różnice.
Mka także spokojnie, ciesz się że ci narazie lekko i nic nie przeszkadza, do końca tak raczej nie będzie 🤣M-ka1990 lubi tę wiadomość
-
Ja każdego rodzaju ubranek mam po 6-7 sztuk i nam starcza. Tyle ze małej bardzo żądło zdarza się ulać. Częściej mamy wypadki przy przebieraniu kiedy postanowi wszystko obsikać 😂 Body na krótki rękaw nie założyłam jeszcze żadnego. Mamy w mieszkaniu około 22 stopni a wydaje mi się ze mala jest raczej cieplolubna 😁
Dla mnie spodenki i śpiochy bez stopek to jest przekleństwo. Skarpety są na stopach od 3 do 7 minut 😂
Pieluch mam miliard i dla mnie to wygoda bo mogę co chwile zmieniać a nie muszę się martwić o pranie. Generalnie rzeczy małej piorę co około 3 dni.
Ręczniki mam 2, teraz dostaliśmy trzeci ale 2 nam wystarczają na luzie. Kokonu tez jeszcze nie użyliśmy ale to dlatego ze w ciągu dnia dostawka jest z nami w salonie i mala w niej spędza czas. Oczywiście jeśli nie jest na rękach bo skończyło nam się już wieczne spanko 😂😂
Ale wiadomo ze wszystko wyjdzie w praniu u każdej z was 😁 każde dziecko jest inne j każdy ma inne potrzeby 😁
Ja żałuje ze nie kupiliśmy suszarki bębnowej a teraz już nie bardzo nawet mielibyśmy gdzie ja postawić -
agaga wrote:Ja w sumie z zakupami jeszcze ostrożnie ale to dlatego że dopiero czekam aż tata zrobi mi dużą szafę w salonie i będę mogła tam już pakować rzeczy.
Ciuszkow trochę dostaliśmy, zrobiłam narazie pierwsze rozeznanie czyli co jest w miarę dobrym stanie i nie jest wscieklo różowe, bo szwagierka mówiła że po jej córkach różowe to mogę sobie zostawić na jakąś mega awaryjna sytuację jak już mi wszystko wyjdzie z szafy 🤣
Wózek kupiliśmy z drugiej ręki, jeszcze na gwarancji 11 miesięcy. Jestem właśnie w trakcie praniaa kupiliśmy junama diamond. Ma fajną amortyzację, plastikowa gondole co na zimę i błoto może się przydać. Jest spory ale mieszkamy w domu i mamy duże auta więc na tym nam nie zależało. Planuje na dniach malowac rodzinne łóżeczko jeszcze.
Resztę rzeczy typu pieluchy, a planuje z 20szt, ręczniczki i inne narazie zbieram do koszyka na allegro. Potem jak już będę miała miejsce to będę tylko klikać i kupować. Planuje też kokon i nowy wkład do wózka w jakimś ładnym wzorze.
Z innych sprzętów to planujemy kupić suszarkę do ubrań automatyczna. Nie mamy dużego mieszkanka a zimą tym bardziej może być problem z suszeniem.
I tak jak dziewczyny raczej miałam ciążę bezobjawowa to dobijam do 25tyg i coraz częściej bolą mnie nogi, ciągnie mnie brzuch, gorzej mi się śpi. Brzuch już serio zrobił się duzy i moje ciało czuje różnice.
Mka także spokojnie, ciesz się że ci narazie lekko i nic nie przeszkadza, do końca tak raczej nie będzie 🤣
Potwierdzam, suszarka bębnowa zmienia życie! To jeden z lepszych zakupów jakie zrobiliśmy, a dodatkowego miejsca nie zajmuje bo stoi u nas na pralceWszystko wychodzi cieplutkie, mięciutkie, suchutkie i pachnące, jak nie załadujemy po brzegi to nawet nie trzeba prasować, no normalnie rewolucja jak dla mnie na poziomie zmywarki!
Alutka, to zależy jak u Ciebie w rodzinie z historią ulewania, u mnie niemowlaki ulewają jak szalone, historie refluksowe i kolkowe to coś na co niestety czekam z dużą pewnością. Siostra za dnia zmieniała młodego po 3-4 razy dziennie (górę). Z pieluchami podobna sprawa, lepiej więcej i nawet mniejszych. Jedna dyżurowo w wózku, jedna w łóżeczku, jedna gdzieś zagubiona u rodziny 🤣 - tego się spodziewam38+1 DSN, synek 3520g, 57cm -
Hive wrote:Potwierdzam, suszarka bębnowa zmienia życie! To jeden z lepszych zakupów jakie zrobiliśmy, a dodatkowego miejsca nie zajmuje bo stoi u nas na pralce
Wszystko wychodzi cieplutkie, mięciutkie, suchutkie i pachnące, jak nie załadujemy po brzegi to nawet nie trzeba prasować, no normalnie rewolucja jak dla mnie na poziomie zmywarki!
Alutka, to zależy jak u Ciebie w rodzinie z historią ulewania, u mnie niemowlaki ulewają jak szalone, historie refluksowe i kolkowe to coś na co niestety czekam z dużą pewnością. Siostra za dnia zmieniała młodego po 3-4 razy dziennie (górę). Z pieluchami podobna sprawa, lepiej więcej i nawet mniejszych. Jedna dyżurowo w wózku, jedna w łóżeczku, jedna gdzieś zagubiona u rodziny 🤣 - tego się spodziewam
Hive a jaki model suszarki masz? Będę teraz polować na jakąś okazję cenowa
Ja ciuszki planuje bardziej przejrzeć i spisać ile mam czego właśnie jak będę miała już miejsce magazynowewtedy coś będę dokupować.
A z pieluchami tak jak mówisz, im więcej tym lepiej. Tym bardziej że ja pamiętam że jako nastolatka już, to mama używała starych pieluch do wycierania kurzy itd 🤣 także dużo przeżywa i były wielofunkcyjne.
Ja z racji małego metrażu nie planuje narazie żadnego kosza czy czegoś tylko myślę właśnie o kokonie, co podejrzalam u znajomych. Ewentualnie jak pojawi się potrzeba to kupimy coś na bieżąco. Na szczęście czasy mamy takie że wystarczy jeden klik i 2 dni później mamy paczkę w domu -
agaga wrote:Hive a jaki model suszarki masz? Będę teraz polować na jakąś okazję cenowa
Ja ciuszki planuje bardziej przejrzeć i spisać ile mam czego właśnie jak będę miała już miejsce magazynowewtedy coś będę dokupować.
A z pieluchami tak jak mówisz, im więcej tym lepiej. Tym bardziej że ja pamiętam że jako nastolatka już, to mama używała starych pieluch do wycierania kurzy itd 🤣 także dużo przeżywa i były wielofunkcyjne.
Ja z racji małego metrażu nie planuje narazie żadnego kosza czy czegoś tylko myślę właśnie o kokonie, co podejrzalam u znajomych. Ewentualnie jak pojawi się potrzeba to kupimy coś na bieżąco. Na szczęście czasy mamy takie że wystarczy jeden klik i 2 dni później mamy paczkę w domu
Samsung z opcją smart, ale jaki dokładnie model to niewiemWiem, że na telefonie mąż dostaje powiadomienie, że już wyprane 🤣
Co do miejsca to łączę nie w bólu, my np rezygnujemy z łóżeczka i będzie tylko dostawka, a w dostawce kokon, który będzie z nami podróżował na zasadzie przenośnego łóżeczka w gości, no i na drzemki czy coś też się nada. Nie będziemy się też raczej decydować na bujaczek, tylko na krzesełko, na które można zadokować coś ala bujaczek i mieć dzidzię na swojej wysokości. Naoglądałam się pełno filmiki na yt i pintereście pt. baby in one bedroom apartment i teraz powoli wdrażamy to w życie, zaczęliśmy od odgracenia i reorganizacji przestrzeni bez rzeczy dzieciowych wokół siebie. Nie jesteśmy typem zbieraczy, a zadziwiająco wielu rzeczy udało się nam pozbyć/lepiej je poukładać... Dlatego teraz zanim kupię jakieś cudowne ubranko trzymam je dłuuugo w ulubionych i myślę, czy na serio jest potrzebne -3/4 rzeczy nie przechodzi weryfikacji czasu 🤣
38+1 DSN, synek 3520g, 57cm -
Alutka bierz pod uwage ze ubranka na 62cm to juz po 3 miesiacu zycia
No chyba ze maly urodzi sie 59cm
Tego niegdy nie przewidzimy, ja mam pieluxh chyba z 25sztuk rozne tetrowe, muslinowe itp
Bo wiem ze bede uzywac duzo..
A bodziaki lepsze od bluzeczek bo bluzeczki beda sie podwijac wiec mam na 56cm troche wiecej licze ze mala nie urodzi sie ponad 56 🙈
Reczniki tez mam 2szt
Sweterki rozpinane i bluzy na 56cm mam po 2szt
A skarpetek mam chyba z 30par 🤣🤣
Ja juz ubranek nie kupuje bo mam mase,
Teraz ciagle zastanawiam sie nad kombinezonem,albo spiworem do wozka.... mam jeden ale nie jakis mega gruby tylko misiowy wiec nie mam pojecia czy potrzebuje grubszy ... obstawiam ze nie 🤣🤣👩 31l. + 👱♂️ 31l.
No jak uważasz:)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Body z krótkim rękawem jest według mnie bez sensu, zwłaszcza jeśli dziecko rodzi się od września do maja. Nie założy się tego, będzie za zimno, zwłaszcza, że takie maluszki mają problem z termoregulacją
Lepiej długi rękawek, a nie narzucać jakiejś bluzy czy sweterka po domu, bo to niepraktyczne. 😊
I to mi się właśnie sprawdza.
Używamy tak naprawdę pajacyków, body z długim rękawem, spodenki. Wczoraj założyliśmy body z krótkim, bo było ponad 26 stopni. I więcej pewnie nie założymy:) -
Ja planuje body z krotkim jako POD bluzeczke na dlugi rekaw
albo pod sukieneczke na dlugi rekaw
wtedy bedziemy zakladaly krptki pod spod
Nie bede zakladala bluzeczek na dlugi rekaw na gole cialo
Bynajmniej tak mi sie to teraz widzi
A bluzy zapinane czy sweterki to tylko jak gdzies bedizemy sie wybierac👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Ja planuje body z krotkim jako POD bluzeczke na dlugi rekaw
albo pod sukieneczke na dlugi rekaw
wtedy bedziemy zakladaly krptki pod spod
Nie bede zakladala bluzeczek na dlugi rekaw na gole cialo
Bynajmniej tak mi sie to teraz widzi
A bluzy zapinane czy sweterki to tylko jak gdzies bedizemy sie wybierac
No, siostra swojego wczesniaczka z listopada tak pierwsze pół roku ubierała. Krótkie body było podkoszulką pod pajacyka. Ale to też zależy od temperatury w domu oczywiście, u nas nocą jest do 20 stopni, tak optymalnie dla nas koło 19, więc trzeba będzie dziecko ubrać trochę 😂38+1 DSN, synek 3520g, 57cm