Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Marien u mnie łóżeczko już stoi;)
W nim trzymam szpyrgały😝25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Marienn wrote:Wy juz macie porozkladane lozeczka, wozki itp? U mnie wszystko poskladane i zastanawiam sie czy 34t+ to nie za wczesnie by patrzec na wozek czy lozeczko?
Zebym za wariatke nie wyszla... 😂
Kochana łóżeczko u nas stoi od dwóch miesięcy, poki co materacyk przykryty. Wózek złożony, bujaczek też, bo wszystko poprane ale nie chciałam żeby się kurzyło.Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Dziewczyny,
A mi się pomyliło, myślałam, że mam dziś połówkowe a okazało się (całe szczęście przed wyjazdem do lekarza), że owszem, w czwartek, ale dopiero za tydzień
Szkoda, bo już się nastawiłam, że dziś poznamy płeć w końcu a tak będzie nas dzidzia trzymała tydzień dłużej w niepewności...
Jeśli chodzi o zakupy to mam wstępnie zarezerwowany przewijak woodies na olx od babeczki, jest jedynym na rynku, który ma szanse zmieścić się we wnęce u nas w łazienceNo i pozapisywałam pełno ubranek merino na vinted i olx, czekamy tylko na tą płeć jeszcze! Jesteśmy też umówieni, że jak na połówkowych wszystko będzie ok, to kupujemy wózek, też już upatrzony mamy
Wyjdzie na to, że nasza dzidzia będzie miała 90% rzeczy używanych, ale chyba nam to nie przeszkadza, sami jesteśmy less waste, więc niech się uczy od małego
))
38+1 DSN, synek 3520g, 57cm -
Hive bez obaw nikt nie mowi ze wszystko musi byc nowe
My tez lozeczko, bujaczek czy kosz mojzesza mamy uzywane ale materace nowe...
Dlatego wszystko jest zrozumiale ❤
Trzymam kciuki za polowkowe ✊
Uffff laski dobrze ze mnie podtrzymalyscie ze nie wyjde na wariatke jak sie rozloze za tydzien z tymi dzieciecymi rzeczami 😂🥰👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, karmiąc piersią trzeba podawać witaminę D
przynajmniej w pl takie są zalecenia.
Hive, dobrze ze się zorientowałas zanim wyszłaś z domu haha 😂 a co do używanych rzeczy, to wg mnie super wyjście. Jeśli tylko ubranka są czyste to w czym to moze przeszkadzać. Ja chętnie brałam ubranka od rodziny i znajomych jeśli chcieli nam podarować, wiec Nadia od rozmiaru 62 będzie śmigała w wielu ciuszkach po kuzynach 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 20:09
-
Luna tesciowa na medal! 🥰🥰🥰🥰 podziekowalas ladnie? 😂🙈
Kochana okey to jesli w PL macie takiw zalecenia tp ja chetnie sie do nich zastosuje. Powiedz mi prosze tylko jak to wyglada, od ktorego dnia zycia? I czy przed czy po jedzeniu? I jak dlugo powinno sie podawac? Mam takie jakies kapsulki w olejkiLuna33 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna33 wrote:Dziewczyny, otrzymaliśmy kombinezon zimowy od teściowej! Rozmiar 80-86. Będzie idealny w okolicach sierpnia-października przyszłego roku ❤️
Przynajmniej masz dobry argument żeby go NIGDY nie założyć 😂😂Luna33 lubi tę wiadomość
Marienn, podajemy od pierwszego dnia w domu i tak tez instruowała później położna. Przez pierwszy rok jest to dawka 400 jednostek, później wzrasta z tego co wiem. Nie wiem czy pora dnia ma znaczenie. My podajemy przed jedzeniem, bo po jedzeniu jest spanie 😂
Oczywiście ze podziękowałam, oczywiście powiedziałam ze za duży ale stwierdziła ze nie. A nawet jedli to najwyżej nóżki nie będą jej wystawać. Trzymajta mnie 😂 ale nie ciagnelam tematu żeby staremu nie było przykro że tak wybrzydzam..
Hive, dokładnie 😁 sama mi daje te argumenty 🙈 -
Marienn wrote:Luna tesciowa na medal! 🥰🥰🥰🥰 podziekowalas ladnie? 😂🙈
Kochana okey to jesli w PL macie takiw zalecenia tp ja chetnie sie do nich zastosuje. Powiedz mi prosze tylko jak to wyglada, od ktorego dnia zycia? I czy przed czy po jedzeniu? I jak dlugo powinno sie podawac? Mam takie jakies kapsulki w olejki
U nas zalecenia dla każdego na witaminę D
- planowanie ciąży 800-2000 IU/doba
- ciąża i KP - 1500/2000 IU/doba
- noworodki i niemowlęta 0-6 msc 400 IU/doba od pierwszych dni życia
- niemowlę 6-12 msc 400-600 IU/doba
- od roku do 18 r.ż. 600-100
- wcześniaki 400-800IU/doba (do osiągnięcia wieku skorygowanego 40 tygodni)
Dzieciaczkom podaje się ją zazwyczaj w formie kropelek prosto do buzi w okolicach jedzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 22:27
Dzieki Luna za Instrukcje a wiesz moze czy trzeba tez podawac jesli mala bedzie na butelce? Na mleku modyfikowanym?
🥰Moja tesciowa tez by powiedziala ze zawiniesz rekawy i bedzie dobre 😂😂 chociaz ona uwaza inaczej ze najlepszym prezentem na odwiedziny dziecka jest paczka pampersow i 4 paczki husteczek mokrych bo przeciez to najpotrzebniejsze 😂😂👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Dzieki Luna za Instrukcje a wiesz moze czy trzeba tez podawac jesli mala bedzie na butelce? Na mleku modyfikowanym?
🥰Moja tesciowa tez by powiedziala ze zawiniesz rekawy i bedzie dobre 😂😂 chociaz ona uwaza inaczej ze najlepszym prezentem na odwiedziny dziecka jest paczka pampersow i 4 paczki husteczek mokrych bo przeciez to najpotrzebniejsze 😂😂
U nas trzeba niezależnie od formy karmienia, polecam się postem wyżej, napisaliśmy prawie w tym samym momencie 😅38+1 DSN, synek 3520g, 57cm -
Luna33 wrote:Dziewczyny, otrzymaliśmy kombinezon zimowy od teściowej! Rozmiar 80-86. Będzie idealny w okolicach sierpnia-października przyszłego roku ❤️
Nam też dzisiaj kikut odpadł, więc mogliśmy z pełną odwaga w czasie kąpieli przykryć Młodą caaaaałą pieluszką 😂
Marien,
Tak jak dziewczyny pisały, podajemy.
Witamina D najlepiej przyswaja się do południa, później może być za ciężka dla brzuszka. No i odnoszę wrażenie, że najlepiej witamina bez żadnych dodatkowych olejow. U nas jest tłuszcz mtc i chyba musimy zmienić, mimo, że to ten najprostszy... 🙄
-
Dzień dobry wszystkim
u mnie dzisiaj według om 26 a według usg 27 tc
w 37 tyg może maly juz się pakować 😅😅
Zaczęły mi się bole brzucha, ale takie rozciąganie, więc teraz rośnie szybko.. od wczoraj nie mogę się przekręcić na drugi bok jak leżę, ale młody się rusza więc jest wszystko dobrze
Za parę dni przyjdzie mi paczka od sióstr z Niemiec, nakupowaly ciuszków dla dzidziusia, a druga paczka będzie za niedługo wysłana i będą tam rzeczy dla mnie typu staniki do karmienia, podgrzewacz do butelek. -
Mój Tadzio o 5 dni starszy Ale sugeruje się OM;)25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻