X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was na bieżąco ale od wczoraj jakoś mnie glowa pobolewa i ciężko mi coś napisać:) ale widzę że u Was wszystko dobrze to najważniejsze;)
    Ja czekam na tą wizytę jak nie wiem...

• Karloina Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien u mnie łóżeczko już stoi;)
    W nim trzymam szpyrgały😝

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 9 września 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Wy juz macie porozkladane lozeczka, wozki itp? U mnie wszystko poskladane i zastanawiam sie czy 34t+ to nie za wczesnie by patrzec na wozek czy lozeczko?
    Zebym za wariatke nie wyszla... 😂

Kochana łóżeczko u nas stoi od dwóch miesięcy, poki co materacyk przykryty. Wózek złożony, bujaczek też, bo wszystko poprane ale nie chciałam żeby się kurzyło.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Hive Koleżanka

Wysłany: 9 września 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    A mi się pomyliło, myślałam, że mam dziś połówkowe a okazało się (całe szczęście przed wyjazdem do lekarza), że owszem, w czwartek, ale dopiero za tydzień :D

Szkoda, bo już się nastawiłam, że dziś poznamy płeć w końcu a tak będzie nas dzidzia trzymała tydzień dłużej w niepewności...

Jeśli chodzi o zakupy to mam wstępnie zarezerwowany przewijak woodies na olx od babeczki, jest jedynym na rynku, który ma szanse zmieścić się we wnęce u nas w łazience ;) No i pozapisywałam pełno ubranek merino na vinted i olx, czekamy tylko na tą płeć jeszcze! Jesteśmy też umówieni, że jak na połówkowych wszystko będzie ok, to kupujemy wózek, też już upatrzony mamy :) Wyjdzie na to, że nasza dzidzia będzie miała 90% rzeczy używanych, ale chyba nam to nie przeszkadza, sami jesteśmy less waste, więc niech się uczy od małego ;)))

38+1 DSN, synek 3520g, 57cm
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hive bez obaw nikt nie mowi ze wszystko musi byc nowe :)
    My tez lozeczko, bujaczek czy kosz mojzesza mamy uzywane ale materace nowe...
    Dlatego wszystko jest zrozumiale ❤

Trzymam kciuki za polowkowe ✊

Uffff laski dobrze ze mnie podtrzymalyscie ze nie wyjde na wariatke jak sie rozloze za tydzien z tymi dzieciecymi rzeczami 😂🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, karmiąc piersią trzeba podawać witaminę D :) przynajmniej w pl takie są zalecenia.

Hive, dobrze ze się zorientowałas zanim wyszłaś z domu haha 😂 a co do używanych rzeczy, to wg mnie super wyjście. Jeśli tylko ubranka są czyste to w czym to moze przeszkadzać. Ja chętnie brałam ubranka od rodziny i znajomych jeśli chcieli nam podarować, wiec Nadia od rozmiaru 62 będzie śmigała w wielu ciuszkach po kuzynach 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 20:09

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, otrzymaliśmy kombinezon zimowy od teściowej! Rozmiar 80-86. Będzie idealny w okolicach sierpnia-października przyszłego roku ❤️

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Luna to teściowa idealnie kupiła ubranko 😁

Luna33 lubi tę wiadomość

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 9 września 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Dziewczyny, otrzymaliśmy kombinezon zimowy od teściowej! Rozmiar 80-86. Będzie idealny w okolicach sierpnia-października przyszłego roku ❤️

Jaka przyszłościowa teściowa 😂

Luna33 lubi tę wiadomość

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna tesciowa na medal! 🥰🥰🥰🥰 podziekowalas ladnie? 😂🙈

Kochana okey to jesli w PL macie takiw zalecenia tp ja chetnie sie do nich zastosuje. Powiedz mi prosze tylko jak to wyglada, od ktorego dnia zycia? I czy przed czy po jedzeniu? I jak dlugo powinno sie podawac? Mam takie jakies kapsulki w olejki

Luna33 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Hive Koleżanka

Wysłany: 9 września 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:

Przynajmniej masz dobry argument żeby go NIGDY nie założyć 😂😂

Luna33 lubi tę wiadomość

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, podajemy od pierwszego dnia w domu i tak tez instruowała później położna. Przez pierwszy rok jest to dawka 400 jednostek, później wzrasta z tego co wiem. Nie wiem czy pora dnia ma znaczenie. My podajemy przed jedzeniem, bo po jedzeniu jest spanie 😂

Oczywiście ze podziękowałam, oczywiście powiedziałam ze za duży ale stwierdziła ze nie. A nawet jedli to najwyżej nóżki nie będą jej wystawać. Trzymajta mnie 😂 ale nie ciagnelam tematu żeby staremu nie było przykro że tak wybrzydzam..
    Hive, dokładnie 😁 sama mi daje te argumenty 🙈

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziś odpadł nam kikut 🥳 świętuje bo pielęgnacja go mnie przerażała 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Hive Koleżanka

Wysłany: 9 września 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Luna tesciowa na medal! 🥰🥰🥰🥰 podziekowalas ladnie? 😂🙈

Kochana okey to jesli w PL macie takiw zalecenia tp ja chetnie sie do nich zastosuje. Powiedz mi prosze tylko jak to wyglada, od ktorego dnia zycia? I czy przed czy po jedzeniu? I jak dlugo powinno sie podawac? Mam takie jakies kapsulki w olejki

U nas zalecenia dla każdego na witaminę D :)
    - planowanie ciąży 800-2000 IU/doba
    - ciąża i KP - 1500/2000 IU/doba
    - noworodki i niemowlęta 0-6 msc 400 IU/doba od pierwszych dni życia
    - niemowlę 6-12 msc 400-600 IU/doba
    - od roku do 18 r.ż. 600-100
    - wcześniaki 400-800IU/doba (do osiągnięcia wieku skorygowanego 40 tygodni)

Dzieciaczkom podaje się ją zazwyczaj w formie kropelek prosto do buzi w okolicach jedzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 22:27

• Marienn Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Luna za Instrukcje a wiesz moze czy trzeba tez podawac jesli mala bedzie na butelce? Na mleku modyfikowanym?

🥰Moja tesciowa tez by powiedziala ze zawiniesz rekawy i bedzie dobre 😂😂 chociaz ona uwaza inaczej ze najlepszym prezentem na odwiedziny dziecka jest paczka pampersow i 4 paczki husteczek mokrych bo przeciez to najpotrzebniejsze 😂😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Hive Koleżanka

Wysłany: 9 września 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Dzieki Luna za Instrukcje a wiesz moze czy trzeba tez podawac jesli mala bedzie na butelce? Na mleku modyfikowanym?

🥰Moja tesciowa tez by powiedziala ze zawiniesz rekawy i bedzie dobre 😂😂 chociaz ona uwaza inaczej ze najlepszym prezentem na odwiedziny dziecka jest paczka pampersow i 4 paczki husteczek mokrych bo przeciez to najpotrzebniejsze 😂😂

U nas trzeba niezależnie od formy karmienia, polecam się postem wyżej, napisaliśmy prawie w tym samym momencie 😅

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Mam nadzieję, że dasz jej go w przyszłym roku, żeby sama sobie założyła, najlepiej w 35 stopni + 😂
    Nam też dzisiaj kikut odpadł, więc mogliśmy z pełną odwaga w czasie kąpieli przykryć Młodą caaaaałą pieluszką 😂

Marien,
    Tak jak dziewczyny pisały, podajemy.
    Witamina D najlepiej przyswaja się do południa, później może być za ciężka dla brzuszka. No i odnoszę wrażenie, że najlepiej witamina bez żadnych dodatkowych olejow. U nas jest tłuszcz mtc i chyba musimy zmienić, mimo, że to ten najprostszy... 🙄

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwki dziewczyny za pomoc ♥️ zrobilam screeny i napewno tak zrobie jak sie mala urodzi,dobrze ze was mam bo w tym kraju nic sie nie podaje 🙈😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) u mnie dzisiaj według om 26 a według usg 27 tc :) w 37 tyg może maly juz się pakować 😅😅
    Zaczęły mi się bole brzucha, ale takie rozciąganie, więc teraz rośnie szybko.. od wczoraj nie mogę się przekręcić na drugi bok jak leżę, ale młody się rusza więc jest wszystko dobrze :)
    Za parę dni przyjdzie mi paczka od sióstr z Niemiec, nakupowaly ciuszków dla dzidziusia, a druga paczka będzie za niedługo wysłana i będą tam rzeczy dla mnie typu staniki do karmienia, podgrzewacz do butelek.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Tadzio o 5 dni starszy Ale sugeruje się OM;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ