X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zwyczajna,
    Idź mimo tego że lekarz nie zobaczy ciąży, powiesz mu że jesteś we wczesnej ciąży i on musi Cie zbadać i dać jakieś leki odpowiednie dla Ciebie.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 12 września 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zwyczajna
    Ja też udalabym się do lekarza.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz uplawy to te bym poszła. Mnie tylko piekło przy siusianiu dlatego żurawiną pomogła, zresztą do tej pory jem żurawinę.
    Marien jak sytuacja?

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo żurawina jest na zapalenie pęcherza, a ona ma infekcje intymna, tego nie wyleczy żurawiną

Wiosanna888 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem tylko nie wiedziałam o jaką infekcje chodzi A zapalenie pęcherza to też infekcja w organizmie;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog mowil ze zurawina nie dopusci do zadnej infekcji nawet jesli sie jej nie ma, a jesli jakiekolwiek ma to zurawina wyleczy i w sumie mnie przez cala ciaze nie dopadla 😆

Sytuacja u mnie troche opanowana, przejelam sie tak ze snilo mi sie ze krew mi leci, ze nie mogw dojechac do szpitala, masakra... no i obudzilam sie przerazona, bo mala nie kopala.. maz zrobil mi jajecznice zeby obudzic smaczkiem malą no i kopnela od niechcenia dwa razy.. moze jest zmeczona.. nie wiem.. ale bede obserwowac...
    Mam nadzieje ze to jelitowka albo cos zjadlam..

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Mi ginekolog mowil ze zurawina nie dopusci do zadnej infekcji nawet jesli sie jej nie ma, a jesli jakiekolwiek ma to zurawina wyleczy i w sumie mnie przez cala ciaze nie dopadla 😆

Sytuacja u mnie troche opanowana, przejelam sie tak ze snilo mi sie ze krew mi leci, ze nie mogw dojechac do szpitala, masakra... no i obudzilam sie przerazona, bo mala nie kopala.. maz zrobil mi jajecznice zeby obudzic smaczkiem malą no i kopnela od niechcenia dwa razy.. moze jest zmeczona.. nie wiem.. ale bede obserwowac...
    Mam nadzieje ze to jelitowka albo cos zjadlam..
    Albo powoli organizm się oczyszcza przed porodem, czytałam że takie oczyszczanie może być nawet 3 tyg przed porodem,
    Pij dużo elektrolitów, i się nie martw na pewno jest wszystko dobrze ❤

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to bylo dlugo bo nie jestem na to gotowa jeszcze, wg tabeli mala ma dzis jakies 2600g czyli nawet byloby spoko ale nie nie...
    Dzis jedziemy po ostatnie rzeczy, wanienke, materac do lozeczka, przewijaki itp.. walizka zamowiona online wiec w tym tyg bede chyba juz gotowa... no i namawiam meza aby dzis mi porozkladal juz lozeczka, wozki itp... ale ma opory ze moze za tydzien... chyba wole dzis...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwsze oczyszczanie właśnie koło 34 tygodnia. 5 dni i przeszło.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja jem żurawinę i pije dużo wody z cytryną;)
    Wodę z cytryną co drugi, trzeci dzień A tak to czystą wodę i zero infekcji;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien może za dzien ,dwa da Ci spokój organizm;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, mała na pewno jeszcze posiedzi te conajmiej 3 tygodnie :) ale łóżeczko i wózek już bym rozłożyła i skręciła, tak żeby sobie patrzeć 🤣

Karloina ja więcej soków pije jak wody, może dlatego mam te bakterie cały czas? Czas przerzucić się na wodę 😅

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soki są zdrowe (mam na myśli te wyciskanie A nie Tymbarkii ten cały szit..) jednak człowiek składa się z Wody i jak dla mnie woda to życie;) 😅😁

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 16 tygodniu;) ja też pije dużo wody czasem właśnie jakaś lemoniadę i staram się ta żurawinę jak mi wejdzie ;)no i staram się jesc zdrowo ale wiecie jak to bywa 😁 ogólnie od wczoraj mam takie spuchnięte podbrzusze i mnie znowu ciągnęło ale dziś już spokój;) jedziemy z mężem na wycieczkę chyba do żelazowej Woli do muzeum od nas blisko chociaż tyle ;)

• Marienn Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, ja ukochalam sobie jedna wode, jedna fime, niestety z najwyzszej polki i stary smieje sie ze moglam se tansza wybrac 😆😭😂 ale nie podchodzi mi tansza...
    No i wypijam tak okolo 2-3L dziennie
    Wczesniej tez pilam z cytryna ale to po niej mialam okropna zgage...

Wiec pije czysta. Alutka pij wode :) mnie przekonal argument taki ze nic wody nie zastapi, a brak wody w organizmie powoduje przedwczesny porod...

Odrazu zaczelam pic. Upiękniaj sobie to , ja zaczelam od kupienia buteleczki ze slomka i se przelewalam, potem kupowalam sportowe butelki z dziubkiem, a teraz juz mi nie gra roli 😂 takze wierze ze znajdziesz swoj ulubiony sposob 🥰

Biegunki juz nie mam ale zalatwiam sie wodniscie 😭 troche kluje podbrzusze a mala wsadza noge w zebra 😂 wiec moze bede zyla i nie wylezie za wczesnie 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2021, 12:54

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, jak tam Dianka? Nadal śpi i je? 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Niewyspana, jak tam Dianka? Nadal śpi i je? 😁
    Nie wiem jak u Ciebie, ale u nas dziecko zaczęło... Być bardziej aktywne 😂
    21-12 następnego dnia normalnie pampers, cycek, drzemka.
    A później wybija południe i dziecko stwierdza, że nie będzie spało. No chyba, że na kolanach u mamy albo taty 🙈
    Noce są piękne, gdybym jej nie wybudzała po 4h to spalaby chyba koło 7 🙈

Teraz z nią leżę, jesteśmy po cycku i niby od 10 minut śpi. Ile to potrwa? Nie wiem, ale myślę, że nie opłaca mi się opuszczać łóżka. 😂

Rozłożyliśmy dzisiaj mate edukacyjną, będę chciała ją tam kłaść, zwłaszcza na brzuszku, żeby ćwiczyła - jednocześnie dzieciaki robią sobie wtedy masaż brzuszka, więc może będzie ją mniej bolał 🙈
    A jak u Was?

W ogóle pijesz kawę??? 😳

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, już nie śpi. 🤣

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Zwyczajna Nowa

Wysłany: 12 września 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za porady trochę mnie to uspokoiło ❤

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 września 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, zapytałam bo właśnie Nadia tez zrobiła się aktywna 😂 wstaje około 8 i do 13 nie ma spania. Ewentualnie na spacerze szybka drzemka. Później koło 13 usypia na jakieś 2.5-3 h, a później loteria 😂 jemy i albo usypia znów na taki czas albo nie śpi juz do nocy. A na noc zasypia jej się ciężko. Usypiamy ja od 20 do 23, wieczorem musi wjechać butelka z odciągnięty mlekiem i po niej trochę łatwiej usypia. W nocy budzi się co 3 h wiec niech to się nie zmienia 🤞🏻🙈 ewentualnie na lepsze 😂

Dziś np spała 13-15.30, zjadła i poszła spać dalej a ja się martwię czemu, skoro ostatnie pare dni w tym czasie była raczej aktywna 😂 jestem niereformowalna.

Znam te emocje jak usnie na mnie 😂 czuje sie jak saper odkładając ja do łóżeczka 😂😂

Nadia na brzuchu tak średnio chce leżeć, ale kładziemy codziennie, nawet po kilka razy żeby w sumie chociaż te 30 min polezala. Chyba ze ma dobry dzien to wtedy jej nie przeszkadza 😂 A Diana chętniej ćwiczy?
    Nasza mala mega wysoko podnosi głowę. Położna kazała ja przytrzymywać zeby jeszcze tak nie szalała 🤷‍♀️

Kawę pije za zgoda położnej 😁 wiadomo ze nie czarna mega mocna ale normalna z mlekiem ☺️

Jutro pierwsza wizyta u pediatry i będziemy umawiać się na usg bioderek. W piątek tatuś wraca do pracy i będziemy sobie razem rządzić na chacie 😂

klz9df9h8o8dolch.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ