Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🥰 Nadzieja ! Dobrze ze pojechalas 💪 Lepiej jechac 10razy za duzo niz raz za malo 🥰
    Trzymam kciuki za Ciebie i za Kubusia zeby za dlugo Cie nie meczyl 😍

Hania, bardzo mi przykro ze tak sie u ciebie dzieje, a maz jezdzi twoim autem czy ma swoje? Jesli tylko on jezdzi tym autem to bym tez go podejrzewala, jedyne jeszcze co przychodzi mi do glowy to moze kupilas auto z tym opakowaniem? Dlugo to auto masz? Moze bylo ukryte za fotelem? I przy jezdzie wyskoczylo?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.;)
    Hania ja bym siedziała i myślała już non stop. Takie sprawy wyjaśnia się od razu. Porozmawiaj jeszcze raz z mężem bo sprawa jest co najmniej dziwna, trzymam kciuki;)

Nadzieja, obyś długo się nie męczyła, bądź silna!🥰

Ja miałam okropną noc. Pozycja na siedząco pomagala mi przetrwać zgage. Nic nie pomagało. Mleczko , rennie dosłownie nic..

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, bardzo dziwna sytuacja... nawet nie wiem co o niej myśleć...

Nadzieja, pewnie lada moment się zacznie 🥰

Marienn, jak u Ciebie? Jakieś skurcze? Cokolwiek? :)

Karloina, spróbuj siemie lniane, imbir, mi to pomaga :) współczuję Ci kochana 😘

Wczoraj w końcu znalazłam dla siebie ciuchy 🤣🤣🤣 a i buty jeszcze na poprawę humoru kupiłam 🤣🤣🤣 wydalam 200e, mąż trochę wkurwiony ale ja zadowolona 🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic sie nie dzieje, jestem po wizycie u rodzinnego. Zmienil mi sie rodzinny lekarz bo moj poszedl na emeryture i dostalam taka fajna babeczke, ta juz delikatniej sprawdza gdzie jest glowka.
    Wielkosc brzucha odpowiednia, glowka nisko, cisnienie podniesione 137/97 ale podobno mam nie panikowac, serce dziecka 140.
    Z moczu wszystko okey.
    Skurcz mialam moze 2x od 34t.
    Jedyne co to mnie boli brzuch jak prowadze auto, albo jak podskakuje na tych ulicznych hopkach(policjantach), w nocy jak sie przewracam to mnie boli... poza tym nic ..
    Za tydzien wkoncu mam fizjoterapeute💪🙈🤣 moze nie urodze do tego czasu🙈🤣 i zdaze skorzystac 😋

Karola, probuj siemie lniane😘 nawet jak nie masz zgagi to wypij se raz dziennie. Uspokoi kwasy.

Alutka zaszalalas 💪🥰 maz wybaczy ! Napewno! Szczesliwa zona to szczesliwy dom 🤣

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Hania123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn wiecie ja też wczoraj myslalam, że może on. Ale na 1000% nie i jestem pewna. Bo nie miałby kiedy. Auto mam dobre pare lat. A jechałam z bratową w samochodzie… hmm.. zawsze mówi, że nie chce przed ślubem ciąży.. także ona to najbardziej prawdopodobna opcja 🤷🏼‍♀️ Niestety się już nie dowiem.. podejrzewam.. a wszystko musi w końcu wrócić do normy 😊

2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
    Cp - 19.05.21💔
    Cp - 03.01.22💔
    Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
    4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.01.2023〰️ET 4.1.1
    7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
    16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
    23.02.2023〰️Jest 💓
    27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
    01.08.2023~1340g Leosia🧸
    21.08.2023~2023g Synka✨
    05.09.2023~2500g 🥰
    28.09.2023~3056g Cudu❤️

💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
    age.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 6 października 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy. Ilość wody w normie. Nic się nie ruszyło. Zadbali mnie dwukrotnie dla pewności. Dzięki dziewczyny za miłe slowa ❤️
    Masakraaaaa jakie to bolesne było.
    Mam zapisać się na pt na ktg i powiedzą co dalej.
    Padam już a głodna jestem..

Hania podejrzana sprawa. Nie wiem nawet co by poradzić.
    Marienn u Ciebie chociaż 2 skurcze były a u mnie chyba nic albo nie wyczuwalne🤨
    Karola współczuję zgagi i sobie też bo ja ją ciągle mam😞
    Alutka no i dobrze zrobiłaś bo zachcianki to nie tylko jedzenie. Kupić też sobie coś do noszenia można 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 13:25

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja Ale się nameczysz troszkę Ale jeszcze trochę i będziesz tulić swój cud;)

Dzisiaj skoczę do sklepu i kupię siemie lniane.
    Za tydzień zacznę prać ubranka,postanowione;)
    Myślę że 32tc akurat będzie okej;)

Nie mam dużo Wam powiem. Całą komode ,plus zimowe kombinezony ,koce itp w workach jeszcze.
    Siostra ma mi wysłać dresik od 6 miesiąca życia więc za nim dojdą to akurat swoje popiore.
    I oczywiście zrobiła się wielka awantura. Otóż moja siostra juznkonczy prać ubranka i pierze w płynie dla dorosłych. Wiecie,ja się nie wtrącam, jak chce to okej . Obiecałam sobie, że ja mam swoje i pilnuje swojego;)
    Powiedziałam na kamerce przy mamie i siostrze że ja mam proszek do prania hipoalergiczny. Taki poleciła mi położna, będę pierwszy raz mamą więc słucham doświadczenia położnej.
    Ja pitole jaki dym,że ja wymyslam..a przecież to moja sprawa ;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, grunt ze wszystko wyjaśnione ☺️ A mala awantura czasem nie zaszkodzi 🙈😂

Nadzieja, dobrze ze sprawdziłas ale szkoda ze to fałszywy alarm :( czekamy nadal! 🥰

Marienn, widzę ze co kraj to inne rady dot pielegnacji itd 😁 ja uważam ze powinnismy robi tak jak czujemy i jak nam podpowiada instynkt. Ja nie trzymam się ścisłe wszystkich zaleceń bo bym oszalała chyba 🙈 robie tak żeby dziecko było spokojne i zadbane i mam nadzieje ze mi się to udaje 😁

Karloina, czyżby szykowało się dziecko z bujna czupryna? 🤪 współczuje tej zgagi 🙄

My dziś byliśmy na pobraniu krwi 😭 mala była rano mega szczęśliwa i uśmiechnięta a teraz chyba przez ten stres marudna :( nie wiem jak ja przeżyje szczepienia 😭

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, w kazdym kraju jest inaczej 😍 Rozbawilo mnie jak na kursie polozna mowi "czy mamy tu Polki? Bo one zazwyczaj wiedzą juz duzo wiecej 🙈 i maja takie dziwne wymyslne gadżety i sprzety dla niemowlakow...
    Ale zawsze Polki maja takie super kaftaniki i spioszki zapinane od boku.." 🤯🙈 -tutaj takich nie ma 🙈🤣
    Rozbawilo mnie to na maxa 🙈🤣
    I to prawda Luna, kazdy chce dla swojego malucha jak najlepiej i ja sama tez nie bede sie scisle trzymac zasad bo wsyzstko wyjdzie w trakcie 😊

Nadzieja, w takim razie mocne kciuki 💪🥰 i przytulaj dzis meza na maxa 🙈😍

Hania, moze to jest jednak wyjasnienie sprawy....?

Jesli te przepowiednie z czupryna i zgaga sa prawda to ja tez powinnam miec owlosiona laleczke 🙈

Pojechalam do galerii pochodzic cos moze kupic, ale powiem wam ze jest tak ciezko ze nie ma szans, nie chcialo mi sie tych wieszakow przekladac nawet.... a jak juz zobaczylam cos dla siebie to pomyslalam ze nieee bo moze malej cos kupie🙈🤦‍♀️ Jejku chyba mi sie mamusiowosc wlacza 🤦‍♀️🤣

Luna, usciskaj Nadie od eCioci i mam nadzieje ze mocno jej pielegniarki nie posuly humorku ❤

Dzis Klara uwziela sie na moj zoladek i jak mnie kopie ze chyba wszystkie wnetrza mi poprzestawia 🤦‍♀️😑

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, i dobrze robisz ze nie tlumaczysz komus, bo widzisz akurat Twojej mamie pasuje ze to co mowi to twoja siostra robi....
    Ale te rady ze starszego pokolenia nie zawsze sa cudowne....
    I akurat jak chodzi o proszek to zwykly jest naprawde za mocny.. no ale coz. Jak bedzie ci siostra mowila ze jej dziecko ma cos ze skórką to mozesz jej przypomniec 😘
    Nie przejmuj sie, teraz wiadome ze twoje "wymysly" podlug mamy beda dziwne 🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jak nie będzie miał Tadeusz czupryny to się wkurze. Normalnie tak mnie męczy, czuje kwas, ślina gęsta jak nie wiem. Mam nadzieję,że nikogo tym nie obrzydze.
    Zjem rosołek, dostałam od kochanej teściowej i mam nadzieję że zjem bez tego uczucia kwasu..

Marien dokładnie tak jak piszesz, nie mam obowiązku tłumaczyć i nie mam obowiązku robić tak jak moja mama kiedyś.
    Ja rozumiem, urodziła 5 dzieci ,ma doswiadczenie i chwała jej za to,zuch kobieta . Ale przecież czasy są inne..ja jestem inna. Stać mnie na proszek za 40/50zl i będę w nim prać ubranka 😝

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos proszku to jestem troche zla, bo na poczatku kupilam Kapsulki do pralki + plyn No1 w Irlandii polecany na polkach sklepowych jako najlepszy, i tak se wszystko w nim wypralam ale caly czas narzekalam ze pralka jest okropna bo plucze chyba dobrze bo osad taki, w dotyku jakby mydelko na wszystkim czuc...
    Popralam tez koce w domu itp i mnie szlag trafial mowie ze cos nie halo.... juz mialam pralke wymieniac, wkoncu mowie okey kupie Persil Non-bio (niebieski) kapsulki
    (Od lat uzywam zielony dla nas) i wypralam w tym dla bobaskow Non-bio i wszystko idealnie....
    Teraz sie zastanawiam czy mam od nowa wszystkie ciuszki dla malej prac? Czy poczekam moze jak sie urodzi i jakby miala podraznienia od tego osadu to wtedy?
    Nie widzi mi sie od nowa prac i prasowac 🤦‍♀️🤣

Ten osad jest nie widoczny, tylko w dottku jakby czuc mydelko na tkaninach...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Marien wiem o czym mówisz bo czasami za dużo płynu dałam i tak to wyglądało. Ja bym wybrała jeszcze raz. Wiem , dodatkowa robota Ale zrobisz jak uwazasz;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻

Wysłany: 6 października 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może na samo płukanie włącz?

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki morfologii Nadulki i jestem załamana… chyba nie jest dobrze

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sie dzieje ?

Samo plukanie nic nie da,bo pralka ciulowa, moze jutro wezme sie za jakas czesc, i zrobie to jeszcze raz... 😐

Nadzieja , ty tez masz taki czasem obolaly brzuch? Nie ze na dole, poprostu brzuch jakby zbity, jakby narzady w nim cie bolaly? Czy tylko ja tak mam.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 19:13

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png

Wysłany: 6 października 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a kiedy wizyta? Najlepiej lekarz niech obejrzy wyniki. Nie martw się na zapas. Ściskam !

Marienn mam już od jakiegoś ponad tygodnia twardy, zbity i ciągnie w dol. Ale nie odczuwam że to np. narządy więc nie pomogę. Natomiast dziś Czuje ból na dole jakby pęcherz i szczypanie ale to wskutek tych dzisiejszych badań.

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardy tez juz mam, i taki mega naciagniety, naeet eyszly mi rozstepy na dole, czyli musial sie mocno rozciagnac...
    W dol mnie nie ciagnie, ale wlasnie ten bol w brzuchu mnie wkurza np leze na boku i klade sie na wznak i czuje jak wszystko w srodku mnie boli... mala caly czas tam sie wierci wiec nie ma chyba miejsca moze stad moje bolesci wewnatrz ...
    Tak czy inaczej Nadzieja musisz wolac Kubusia na Swiat bo Eciocie czekaja ❤

Luna daj znac 🙏

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien, Nadzieja może wołać Kubusia Ale Ty powoli szykuj się na Klarcie;)

Ja Wstałam o 5, zrobiłam śniadanie i kawkę mężowi. Wczoraj wrócił bardzo późno pracy, zdążyliśmy się aż przytulić;)

Dzisiaj mieliśmy dla siebie aż półtorej godziny;)
    Cieszę się, że chociaż tyle.
    Naprawdę jest mi dobrze w domu z tym mężem i cieszę się jak jest;)

Miłego dnia dziewczyny;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy bardzo podwyższone płytki krwi. Kilka innych wartości odbiega tez od normy ale nie aż tak. Mamy wizytę dziś o 12, trzymajcie proszę kciuki, ona musi być zdrowa…

klz9df9h8o8dolch.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ