Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Wasze historie są ciekawe ale takie życie 😅
Ja też jestem dobra wczoraj miała urodziny siostrzenica i to 18 ste .... I co miałam zadzwonić pp szkole do niej i tego nie zrobiłam... obudzilam po 2 w nocy i mi się przypomniało i jej pisałam, ale tak mi głupio jakoś ... 🤦♀️
A później nie mogłam usnąć w ogóle a teraz obudzilam się i wszystko mnie boli 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 09:08
-
U nas zaczęły się od kilku dni ulewania. Massaakrra.
W nocy i wieczorem nadal wiercenie, stękanie itp. Podajemy kropelki, Espumisan, nawet te które Niewyspana poleciła kupiłam, pediatra nam dał na nie zielone światło. Myślę że wkrótce osiwieje. Lekarz nie wie dlaczego mamy te dolegliwości, testowaliśmy mleko przeznaczone dla dziecko z alergią i gucio pomogło. Wrócimy na comfort. W pon mamy poradę z pediatra-gastrologiem. Dodatkowo skierowanie do kardiologa szmer nad serduszkiem. Mam dość. Nawet nikt nam nie wytłumaczył nic.. co to oznacza itp
Ja Mam wybudzać mojego księcia w nocy bo ostatnie dwie noce spał jak suseł , nie zgłaszał się po jedzenie. noce mam kolorowe, kp,mm, ulewania. Dziś wyglądam jak zombie. Cóż ..
Aleee zczęły się pełne uśmiechy na buźce 🥰
Wczoraj edukowalismy się na macie i między czasie zjadłam obiad w normalnych godzinach obiadowych (szok)
Luna u nas drapanie buźki skończyło się jakieś 2 tyg temu uff już o tym zapomniałam. My mamy wiecznie wiercenie, trzepanie rączkami i nóżkami.Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Nadzieja, u nas tez były szmery nad serduszkiem. Pediatra powiedziała ze to normalne u takich maluchów ale żebyśmy sprawdzili na echo serca. Byliśmy w środę właśnie i wszystko jest ok szmery bardzo delikatne są nadal ale maja zniknąć. Kontrola za 2-3 lata i zero powodów do niepokoju także tym się na zapas nie stresuj 😁
U nas ulewania przeszły prawie całkowicie odkąd bierze syrop na refluks a ja jestem na diecie. Nie wiem co pomogło ale obstawiam ze syrop bo diete mam dopiero trochę ponad tydzień i raczej na jej efekty trzeba JesCze poczekać. Na usg refluks nam nie wyszedł ale podobno nie zawsze jest widoczny.
Dobrze ze chociaż uśmiechy Ci wynagradzają to zmęczenie 🥰 -
Nadzieja tak jak pisze luna z serduszkiem wszystko się wyjaśni A ja trzymam kciuki żeby te wszystkie niedobre rzeczy minely;)
Wstałam wypić kawkę waniliową bitą śmietaną mniam mniam. Mam nadzieję ,że taka dawka cukru pobudzi Tadziulka;)
Jolasia lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Właśnie Madzia daj znac;)
Ja właśnie się stresuje tymi skurczami (pisałam na 2 grupie) A najbardziej myślę o tym co zrobię z psiakiem jak pojadę do szpitala, mąż dojedzie do mnie a ona sama będzie, no chora jestem 😁25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Żyje! Boli mnie w sumie tylko ręka a tak to nic się nie dzieje.
U mnie kolejna noc nieprzespana, kolejna z rzędu. Mam nadzieje, że jeszcze kiedyś się wyśpię 😭😭😭😭
Karola a u Ciebie w mieście porodówki są otwarte na odwiedziny dla tatusiów ? I porody rodzinne ? Bo u mnie od dwóch tygodni wszystkie szpitale w okolicy się zamykają, dlatego już powoli godzę się na to, że będę rodziła niestety sama 😭 -
Magdalena A w jakim województwie mieszkasz? U mnie w Wielkopolsce w Poznaniu jeszcze można. Odwiedziny pół godziny mogą trwać.25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Jeszcze są, nie wiadomo na jak dlugo;(25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Trzymam kciuki żeby jak najdłużej. Bo u nas to napewno nie wypali, w styczniu to pewnie będzie najgorszy okres. Mimo ze mój mąż jest zaszczepiony to i tak nie będzie mógł z nami być. Trochę jest nam przykro bo tak ważny dzień a nie będziemy mogli być razem.
-
Dziękuję Karola
Lunka podbudowalas mnie, dziękuję.
Kardiologa mamy na 30 grudnia dopiero. Staram się nie brać teraz do siebie wszystkiego co mówią i wymyślają lekarze.
Marienn a ty jak się czujesz w połogu ?
Ja od wczoraj nie krwawię, nadal mam uderzenia gorąca głównie wieczorem, takie zimne poty coś strasznego. Ginekologa mam dopiero na 1 grudnia skonstuje to.
Synek
-
Nadzieja dziekuje ze pytasz, ja juz nie krawie tylko bardziej plamie na brazowo... ale juz bhm chciala wyjsc z tych podpasek chociaz na chwile i wlozyc stringi 😂😂
W majciochach podpaskach od miesiaca czuje sie tragicznie, do tego odrost na glowie od sierpnia, brak paznokci daje mi do zrozumienia ze jestem naturalnie brzydka 😂😂😂😂
Wczoraj sie umalowalam, uprostowalam wlosy i bylo nawet nawet 😄 ale samopoczucie jest ciezkie ze wzgledu na te rzeczy plus ciagle czuje sie opluta, obrzygana 😂😂 a no i ten stanik cudowny, zawsze nosilam usztywniane push up a teraz takie flaki...
Po za tym nie czuje sie tragicznie, jestem wyspana, spie dobrze, wpieprzam slodkie na potęge podobno kazdy tak ma przy kp 😳
Duzo siedze, ogladam tv bo musze😂 bo mloda uwielbia sie tulic do cyca... wiec wszystkie trudne sprawy, dlaczego ja,,ukryta prawda ,kuchenne rewolucje to teraz moje filmy zyciowe 😂😂😂
Czasem mi robi sie przykro z blachego powodu..
Ale nie mam tragedii... przyzwyczajam sie do tekiego zycia, chociaz mi mega ciezko , nie wiem czy umiem, nie mam pojecia czy potrafie byc taka mamusia na 100% , ciagle mysle o pracy, o ludziach, o handlu, ogolem o pracyyy🥰
A jesli chodzi o serduszko i Kubusia to tak jak Luna mowi nie martw sie ❤ wiem ze to zmartwilo ale jak taka odlegla dala to napewno nie jest ASAP wiec nie ma co sie denerwowac, jakby bylo zle to data byla by na juz.
Ja potrzebuje z rana podniesionej adrenaliny by wyjsc z lozka 😊 dzis o 8 rano juz bylam na dole po karmieniu cycem, nie poszlam na druga drzemke 💪
Sponsorem mojej adrenaliny byl architekt 😳😄 ale to dobrze bo teraz wiem ze uda mi sie jednak rano wyjsc z lozka... gdy Klarcia spi do 11 😃 duzo udalo mi sie zrobic 😎
Luna, u nas paznokcie jeszcze obcinane nie byly, bo mala jeszcze sie nie zadrapala ani razu 😂
Ucaluj swojego opentanca 🥰🥰🥰👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn uśmiałam się bo z cycem mamto samo. W ogóle tak duże nigdy nie były.. więc nie wiem czemu są takie skoro pokarmu tak mało. 🤷🏼♀️
Grunt żeś się umalowała bo ja od porodu max że 3x😂 w ogóle czuję się jak fleja. Ja bywam nawet obsikiwana przy przewijaniu a dziś przy wietrzeniu pupki😄
Podobno najintensywniej jest przez pierwsze 3 miesiące . No ciekawa jestem 🤨Synek
-
Luna twój post mnie w pewien sposób pocieszył. Może wchodzę w fazę godzenia się z faktem porodu (tak jakbym miała inne wyjście haha) i przechodzi mi etap strachu a zostaje zobojętnienie że jakoś to będzie.
Jeśli chodzi o porody rodzinne to czytałam posty fundacji rodzić po ludzku że nie ma żadnych przeciwwskazań by zakazać porodów rodzinnych w ogóle a nawet szpitale nie mają prawa wymagać testów od ojców robionych na własną rękę bo jest to niezgodne z prawami pacjenta czy jakoś tak 🤔 musialybyscie same sobie doczytać bo nie chce wprowadzać w błąd ale trochę mnie to uspokoiło. . nie chciałabym wpadać na porodwke i od wejścia robić afery ale liczę że przez te kilka tygodni może już będę miała utorowana drogę przez inne rodzące.
Karola jesteś teraz pierwsza na wylocie każde Twoje milczenie będzie podejrzane 🤣
Magdalena, ja chyba miałam w okolicy 30tc spadek formy, czyli jakieś bóle mi wjechały, miałam problem ze snem ale przeszło o dziwo i bardzo mnie to cieszy więc może u Ciebie też te niedogodności chwilowe 💪
Hania gratuluję nowej pracy i tak sobie myślę że właśnie może tak ma być, nie wszystko da się w życiu zaplanować i poukładać ale do wszystkiego można się dostosować i jakoś sobie poradzić ☺️ -
Jesi chodzi o porody rodzinne, to rozumiem ze dla Was jest to mega ważne i nie dziwie się ze będziecie zawiedzione jeśli się nie uda. Ja rodziłam sama bo mój stary nie chciał być przy porodzie, a ja go nie zmuszałam, stwierdziłam ze trudno 🤷♀️ W czasie porodu ciagle z nim gadałam, albo przez tel, albo na messengerze, aż w końcu zaczął mnie wkurwiac kolejnymi pytaniami jak się czuje, jak idzie i jak rozwarcie i przestałam odpisywać i odbierać 😂 myśle ze jakby był ze mną to prosiłabym położna o drukowanie papierów rozwodowych 🤷♀️
I wiadomo ze każda z nas jest inna ale chciałam tylko powiedzieć ze tak tez się da i jeśli będzie taka konieczność to spokojnie dacie radę. Dobra położna zastąpi obecność starego 😂 ja miałam jeszcze studentkę która nade mną skakała i mogłam o wszystko poprosić, wiec nie było złe. Dla mnie większym problemem byłby zakaz odwiedzin. Ale z drugiej strony to tez 2-3 dni zazwyczaj, mi zleciało baardzo szybko
Ciezka sprawa z tymi zakazami ale nie ma co się na zapas przejmować i dokładać sobie stresu 🥰
Pozdrawiam, oświecona matka Polka Luna 🤪
Karola, dawaj znać 🤞🏻 -
Boli ,cały czas boli muszę chodzić bo jak siedzę to gorzej.nie mogę pisać z bolu25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻