X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna niezła akrobatka 😁
    Marien ja do teściow też bezosobowo więc 👊
    Karolina mój mąż też Piotr 🤣

• Karloina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to masz asiorka w domu M-ka😝🙄

Ja to teściów mówię po imieniu:)
    Wychowywała mnie tylko mama, robiłam za ojca ,babcie i dziadka bo niestety dziadkowie wcześnie odeszli.
    Piątke dzieci wychowała sama i zrobiła to niesamowicie dobrze . Nie chodzi o to że jestem teraz jakaś OHH I AHHHH, absolutnie.
    Po prostu myślę i mam taka nadzieję, że jestem dobrym człowiekiem. Jest jaka jest, ale jest najlepsza. I nie chciałabym mówić do kogos innego mamo. Jakoś nie potrafię się przełamać;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 15:26

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi przez gardlo tez to mamo - tato nie przejdzie...
    Ostatnio mowie do tescia ,
    "A sa wyniki juz?
    A on "czyje?
    -yyyy noo tescia..

Kurcze... nie umiem inaczej 😹😹 da sie cale zycie bezosobowo? 😂😂jak tak to extra!

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no mam 😁 a no rozumiem Cie Karolina mój tata zmarł jak miałam 12 lat i nie wyobrażam sobie teraz mówić tato...

Marien teraz zawsze możesz mówić babcia dziadek bo mają wnuczkę 🤣

• Karloina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to ! Teraz jest babcia i dziadzio 😇😁

M-ka1990 lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nooom A babcia co bedzie pila? 😹😹

Karolina ty nie musisz sie tluamczyc ja po tym czasie z Toba tutaj, nie znam cie ,ale widze ze jestes baaaaardzo ciepla osoba 😍 bije od ciebie takie dobro, delikatnosc .. cieplo... opanowanie...naprawde, malo ludzi takich jest na forum..
    Nie dziwie sie tez ze jestes przedszkolanką ❤ z takim cudownym charakterem :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien 🥺 dziękuję pięknie za te słowa, jest mi bardzo miło. To samo jestem wstanie wywnioskować po twoich wiadomościach.
    Masz dobrą duszę 🥰

Jej..ale.bede miała superw wieczór dzięki Tobie,)

Halo gdzie reszta dobrych ludzi? :) Haniu co słychać???

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Wpadam na cieply obiad Karolcia 😹🙋‍♀️🙋‍♀️ oj jadlabym...
    Uwielbiam ryz... ale tylko Uncle Bens Long Grain 🤣 innych nienawidze 😅

Mamy chyba skok rozwojowy... dziecko jest nieodkladalne w dzien, tylko mamo nos mnie... albo daj cyca albo nos mnie na reku... no pieknie... 😎 juz mam zero zycia...

Dziewczyny, pytanie odnosnie tych mezow... jak i kiedy zaczelyscie mowic do tesciowej Mamo? Tato do tescia?
    To konieczne? Bo juz mowie bezosobowo.. "wezmie, pojdzie, poda mi.." 😂😁 ale zastanawiam sie jak to dalej bedzie 😂
    Ja mówiłam od razu po ślubie. Teściowa od razu zarządziła, a teściu chciał, żebym mówiła mu po imieniu. Niestety tesciowa powiedziała, że absolutnie NIE.

No i jakoś tam dawałam rade.
    Ale ostatnio tak mnoe wyprowadziła z rownowagi, ze więcej ode mnie "mamo" nie usłyszy. PO MOIM TRUPIE.
    Na szczescie, ostatnio w ogóle z nia nie rozmawiam. xd

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj Diana pierwszy raz zapiszczała.
    Aż mi uszy rozsadziło xD

M-ka1990 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheee ja po ostatnich akcjach z największa przyjemnością będę się do swoich zwracać Pan/Pani. Jeśli będę miała okazje. Do tej pory mówiłam bezosobowo i nigdy nie miałam zamiaru mówić mamo i tato. Ale jeśli ktoś ma dobre stosunki ze swoimi i dobrze się z tym czuje, to pewnie, czemu nie 😁

Niewyspana, co teściowa odwaliła?

Dziewczyny, wszystkie jesteście git 😁 dla mnie to dziwne ze na forum z samymi kobitami jest spoko atmosfera i zero dram 😱 niespotykane zjawisko 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 20:19

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna masz rację żadnej dramy i każda coś od siebie i naprawdę jest miło 😁 oby jak najdłużej 😁
    A dziewczyny pytanie o laktator to w szpitalu musiałyście mieć? Bo mój mówi żeby narazie nie kupować...

• Karloina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, co się stało?😏😬
    Luna ja odnoszę wrażenie ,że u nas jest spoko atmosfera. Tylko u nas , czasami jak wchodzę na jakis wątek to aż mi smutno się robi ;( Ale lubię bardzo zaglądać na wątek AA 💚i do dziewczyn rozsiewac wiruski i od czasu do czasu napisać im jak bardzo im kibicuję, bo dla mnie to weteranki💚

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, ja nie miałam w szpitalu ale cieszę się ze kupiłam bo używałam go chyba drugiego czy trzeciego dnia w domu. Nawał przyszedł nagle i wiem ze są otwarte apteki, sklepy itd, ale nie musiałam kupować pierwszego z brzegu skoro miałam upatrzony konkretny model 😁

Ale to tylko moja sytuacja 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka,
    Ja miałam w szpitalu i całe szczęscie.
    W drugiej dobie musiałam w nocy odciągac pokarm, bo mi cycki rozsadzało.. Nawał zaczął mi się bardzo szybko.
    Oczywiście, można chyba wypożyczyć w szpitalu, ale ja miałam swój i byłam zadowolona.

Cóż.
    Teściowie mieli do nas wpaść, ale okazało się, że dzień wcześniej jadą do rodziny, gdzie są dzieciaku w wieku szkolnym/przedszkolnym. Więc poprosiłam, żeby nie przyjedzali, bo ja sie boje o Diane, covidy, RSV i każde inne przeziębienie - no z dziecmi Mała się póki co nie widuje.
    Wiem, że i przesadzam, ale taka jest moja decyzja i tyle. Nie będę się bujać z nią po szpitalach teraz....

Teściowa powiedziala, ze luzik! Dzieciaki mają zdalne. Więc ok, niech przyjezdzaja.
    Dzień po ich odwiedzinach Diana z gorączką i kaszlem, bo co?
    Bo okazało sie, ze tesciowa mnie okłamała i dzieci normalnie do szkoły chodziły. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 21:25

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo fuck.. niewyspana to naprawde musiala cie wkur..
    Masakra...
    Ja sie tak unioslam jak moja mama przyszla i na wejsciu pocalowala Klare jak ona miala 5 dni... miala mowione nie dotykac ale musiala pocalowac... a tak to w masce weszla 😂😂 nerwicy dostalam... 🤬 Dlatego doskonale rozumiem twoj bol...

Dzieeczyny ja tez jestem w szoku ze nam tutaj sie tak dobrze mowi ale moze to dlatego ze anonimowo 😂
    Jakby przyszlo zrobic to samo na jakims insta czy fcb to juz by nam nie poszlo zapewne i nie rozmawialybysmy o dwojeczkach, pologach tylko kazdy by mowil ze jest super :)
    A turaj jednak wchodza "trudne" tematy na tapete 😳😅

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow..niewyspana powiem Ci tak.. też będę przesadzać, bo tutaj chodzi nie o Ciebie j o to,że Ty będziesz smarkac..bo dałabys sobie radę. Ale tutaj chodzi o maleńkie dziecko.. I masz rację i masz do tego prawo. Przesadzaj ile wlezie bo to twoje dziecko A rsv to paskudna choroba.

Zresztą..jak można kłamać z czymś takim?

Bez sens, przecież chodziło o dobro wnuczki. .
    Też bym była wściekła. Mam nadzieję, że ta sytuacja nie wpłynie bardzo na Dianke💗

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, nosz 🤬🤬🤬!!!!!! Jak mala?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka ja kupiłam laktator żeby odciągnąć np jak będę chciała zejść na dół na paznokcie 🤪albo na zakupy i Piotrek zostanie z Tadziem;)
    Ale jest duży..i nie zmieszcze do walizki;(

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba się wstrzymam chociaż mam jeszcze czas i mogę zmienić zdanie 😁 ale dzięki za rady zawsze to rozjaśniło mi sytuację;)
    Niewyspana doskonale Cie rozumiem i nalezalo im się opierdol , tu liczy się zdrowie dziecka a nie ich widzi misie... Ja jestem w ciąży i ogólnie staram się też uważać a co widzimy się z siora Piotrka to mówią że są zdrowe a co chwilę któreś smarcze kaszle itp...
    Jeszcxe jedno pytanko na krztusiec się szczepiłyście?;)

• agaga Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana beznadziejna akcja z klamaniem :o nie wyobrazam sobie. Oby Dianka szybko wydobrzała.

Ja ze swoimi rodzicami też się ostatnio nie spotykałam bo brat byl podziebiony i babcia a mieli z nią kontakt. Mam nadzieję że jak będzie dziecko to też tak będą świadomie do tego podchodzić.

Marien ja do teściów mówię np. "czy byłaś/byłeś" i nie dodaje ani mamo ani nie mówię po imieniu bo wytłumaczyłam sobie że własnej mamie też mówię na Ty, tylko na końcu dodaje mamo 🤪

Mka ja się szczepilam 1.5tyg temu czyli w 34tc Adacelem ale co go sama wychodziłam i prawie wyprosilam to moje bo to musiałam iść do zwykłego lekarza poz a potem ze szczepionka do punktu szczepień w mojej przychodni ale ostatecznie mnie zaszczepili. Oczywiście nikt nigdy nie słyszał o tej szczepionce, w pierwszym spotkaniu z lekarzem doświadczyłam klasycznej uprzejmości w przychodniach 😑 właśnie nawet jak stanęłam w kolejce do rejestracji to pani 40-50lat która stała z boku z koleżanką zwróciła mi uwagę że one też stoją w tej kolejce. Tak mnie to powiem wam zamurowało że tylko usiadłam z tym brzuchem na krześle i czekałam i nawet nic nie odpowiedziałam 😒

a po samym szczepieniu bolała mnie trochę ręką przez 2-3 dni i tyle :) we wtorek planuje zaszczepić się na covid, mam nadzieję że będzie ok.

m3sxs65gvjb9w3j9.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ