Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna niezła akrobatka 😁
    Marien ja do teściow też bezosobowo więc 👊
    Karolina mój mąż też Piotr 🤣

• Karloina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to masz asiorka w domu M-ka😝🙄

Ja to teściów mówię po imieniu:)
    Wychowywała mnie tylko mama, robiłam za ojca ,babcie i dziadka bo niestety dziadkowie wcześnie odeszli.
    Piątke dzieci wychowała sama i zrobiła to niesamowicie dobrze . Nie chodzi o to że jestem teraz jakaś OHH I AHHHH, absolutnie.
    Po prostu myślę i mam taka nadzieję, że jestem dobrym człowiekiem. Jest jaka jest, ale jest najlepsza. I nie chciałabym mówić do kogos innego mamo. Jakoś nie potrafię się przełamać;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 15:26

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi przez gardlo tez to mamo - tato nie przejdzie...
    Ostatnio mowie do tescia ,
    "A sa wyniki juz?
    A on "czyje?
    -yyyy noo tescia..

Kurcze... nie umiem inaczej 😹😹 da sie cale zycie bezosobowo? 😂😂jak tak to extra!

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no mam 😁 a no rozumiem Cie Karolina mój tata zmarł jak miałam 12 lat i nie wyobrażam sobie teraz mówić tato...

Marien teraz zawsze możesz mówić babcia dziadek bo mają wnuczkę 🤣

• Karloina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to ! Teraz jest babcia i dziadzio 😇😁

M-ka1990 lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nooom A babcia co bedzie pila? 😹😹

Karolina ty nie musisz sie tluamczyc ja po tym czasie z Toba tutaj, nie znam cie ,ale widze ze jestes baaaaardzo ciepla osoba 😍 bije od ciebie takie dobro, delikatnosc .. cieplo... opanowanie...naprawde, malo ludzi takich jest na forum..
    Nie dziwie sie tez ze jestes przedszkolanką ❤ z takim cudownym charakterem :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien 🥺 dziękuję pięknie za te słowa, jest mi bardzo miło. To samo jestem wstanie wywnioskować po twoich wiadomościach.
    Masz dobrą duszę 🥰

Jej..ale.bede miała superw wieczór dzięki Tobie,)

Halo gdzie reszta dobrych ludzi? :) Haniu co słychać???

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Wpadam na cieply obiad Karolcia 😹🙋‍♀️🙋‍♀️ oj jadlabym...
    Uwielbiam ryz... ale tylko Uncle Bens Long Grain 🤣 innych nienawidze 😅

Mamy chyba skok rozwojowy... dziecko jest nieodkladalne w dzien, tylko mamo nos mnie... albo daj cyca albo nos mnie na reku... no pieknie... 😎 juz mam zero zycia...

Dziewczyny, pytanie odnosnie tych mezow... jak i kiedy zaczelyscie mowic do tesciowej Mamo? Tato do tescia?
    To konieczne? Bo juz mowie bezosobowo.. "wezmie, pojdzie, poda mi.." 😂😁 ale zastanawiam sie jak to dalej bedzie 😂
    Ja mówiłam od razu po ślubie. Teściowa od razu zarządziła, a teściu chciał, żebym mówiła mu po imieniu. Niestety tesciowa powiedziała, że absolutnie NIE.

No i jakoś tam dawałam rade.
    Ale ostatnio tak mnoe wyprowadziła z rownowagi, ze więcej ode mnie "mamo" nie usłyszy. PO MOIM TRUPIE.
    Na szczescie, ostatnio w ogóle z nia nie rozmawiam. xd

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj Diana pierwszy raz zapiszczała.
    Aż mi uszy rozsadziło xD

M-ka1990 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheee ja po ostatnich akcjach z największa przyjemnością będę się do swoich zwracać Pan/Pani. Jeśli będę miała okazje. Do tej pory mówiłam bezosobowo i nigdy nie miałam zamiaru mówić mamo i tato. Ale jeśli ktoś ma dobre stosunki ze swoimi i dobrze się z tym czuje, to pewnie, czemu nie 😁

Niewyspana, co teściowa odwaliła?

Dziewczyny, wszystkie jesteście git 😁 dla mnie to dziwne ze na forum z samymi kobitami jest spoko atmosfera i zero dram 😱 niespotykane zjawisko 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 20:19

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna masz rację żadnej dramy i każda coś od siebie i naprawdę jest miło 😁 oby jak najdłużej 😁
    A dziewczyny pytanie o laktator to w szpitalu musiałyście mieć? Bo mój mówi żeby narazie nie kupować...

• Karloina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, co się stało?😏😬
    Luna ja odnoszę wrażenie ,że u nas jest spoko atmosfera. Tylko u nas , czasami jak wchodzę na jakis wątek to aż mi smutno się robi ;( Ale lubię bardzo zaglądać na wątek AA 💚i do dziewczyn rozsiewac wiruski i od czasu do czasu napisać im jak bardzo im kibicuję, bo dla mnie to weteranki💚

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, ja nie miałam w szpitalu ale cieszę się ze kupiłam bo używałam go chyba drugiego czy trzeciego dnia w domu. Nawał przyszedł nagle i wiem ze są otwarte apteki, sklepy itd, ale nie musiałam kupować pierwszego z brzegu skoro miałam upatrzony konkretny model 😁

Ale to tylko moja sytuacja 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka,
    Ja miałam w szpitalu i całe szczęscie.
    W drugiej dobie musiałam w nocy odciągac pokarm, bo mi cycki rozsadzało.. Nawał zaczął mi się bardzo szybko.
    Oczywiście, można chyba wypożyczyć w szpitalu, ale ja miałam swój i byłam zadowolona.

Cóż.
    Teściowie mieli do nas wpaść, ale okazało się, że dzień wcześniej jadą do rodziny, gdzie są dzieciaku w wieku szkolnym/przedszkolnym. Więc poprosiłam, żeby nie przyjedzali, bo ja sie boje o Diane, covidy, RSV i każde inne przeziębienie - no z dziecmi Mała się póki co nie widuje.
    Wiem, że i przesadzam, ale taka jest moja decyzja i tyle. Nie będę się bujać z nią po szpitalach teraz....

Teściowa powiedziala, ze luzik! Dzieciaki mają zdalne. Więc ok, niech przyjezdzaja.
    Dzień po ich odwiedzinach Diana z gorączką i kaszlem, bo co?
    Bo okazało sie, ze tesciowa mnie okłamała i dzieci normalnie do szkoły chodziły. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 21:25

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo fuck.. niewyspana to naprawde musiala cie wkur..
    Masakra...
    Ja sie tak unioslam jak moja mama przyszla i na wejsciu pocalowala Klare jak ona miala 5 dni... miala mowione nie dotykac ale musiala pocalowac... a tak to w masce weszla 😂😂 nerwicy dostalam... 🤬 Dlatego doskonale rozumiem twoj bol...

Dzieeczyny ja tez jestem w szoku ze nam tutaj sie tak dobrze mowi ale moze to dlatego ze anonimowo 😂
    Jakby przyszlo zrobic to samo na jakims insta czy fcb to juz by nam nie poszlo zapewne i nie rozmawialybysmy o dwojeczkach, pologach tylko kazdy by mowil ze jest super :)
    A turaj jednak wchodza "trudne" tematy na tapete 😳😅

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow..niewyspana powiem Ci tak.. też będę przesadzać, bo tutaj chodzi nie o Ciebie j o to,że Ty będziesz smarkac..bo dałabys sobie radę. Ale tutaj chodzi o maleńkie dziecko.. I masz rację i masz do tego prawo. Przesadzaj ile wlezie bo to twoje dziecko A rsv to paskudna choroba.

Zresztą..jak można kłamać z czymś takim?

Bez sens, przecież chodziło o dobro wnuczki. .
    Też bym była wściekła. Mam nadzieję, że ta sytuacja nie wpłynie bardzo na Dianke💗

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, nosz 🤬🤬🤬!!!!!! Jak mala?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka ja kupiłam laktator żeby odciągnąć np jak będę chciała zejść na dół na paznokcie 🤪albo na zakupy i Piotrek zostanie z Tadziem;)
    Ale jest duży..i nie zmieszcze do walizki;(

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba się wstrzymam chociaż mam jeszcze czas i mogę zmienić zdanie 😁 ale dzięki za rady zawsze to rozjaśniło mi sytuację;)
    Niewyspana doskonale Cie rozumiem i nalezalo im się opierdol , tu liczy się zdrowie dziecka a nie ich widzi misie... Ja jestem w ciąży i ogólnie staram się też uważać a co widzimy się z siora Piotrka to mówią że są zdrowe a co chwilę któreś smarcze kaszle itp...
    Jeszcxe jedno pytanko na krztusiec się szczepiłyście?;)

• agaga Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana beznadziejna akcja z klamaniem :o nie wyobrazam sobie. Oby Dianka szybko wydobrzała.

Ja ze swoimi rodzicami też się ostatnio nie spotykałam bo brat byl podziebiony i babcia a mieli z nią kontakt. Mam nadzieję że jak będzie dziecko to też tak będą świadomie do tego podchodzić.

Marien ja do teściów mówię np. "czy byłaś/byłeś" i nie dodaje ani mamo ani nie mówię po imieniu bo wytłumaczyłam sobie że własnej mamie też mówię na Ty, tylko na końcu dodaje mamo 🤪

Mka ja się szczepilam 1.5tyg temu czyli w 34tc Adacelem ale co go sama wychodziłam i prawie wyprosilam to moje bo to musiałam iść do zwykłego lekarza poz a potem ze szczepionka do punktu szczepień w mojej przychodni ale ostatecznie mnie zaszczepili. Oczywiście nikt nigdy nie słyszał o tej szczepionce, w pierwszym spotkaniu z lekarzem doświadczyłam klasycznej uprzejmości w przychodniach 😑 właśnie nawet jak stanęłam w kolejce do rejestracji to pani 40-50lat która stała z boku z koleżanką zwróciła mi uwagę że one też stoją w tej kolejce. Tak mnie to powiem wam zamurowało że tylko usiadłam z tym brzuchem na krześle i czekałam i nawet nic nie odpowiedziałam 😒

a po samym szczepieniu bolała mnie trochę ręką przez 2-3 dni i tyle :) we wtorek planuje zaszczepić się na covid, mam nadzieję że będzie ok.

m3sxs65gvjb9w3j9.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ