Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
No tylko ze ja przyjmuje to drugi tydzień i teraz te trzy dni jakoś się czuje jakby napięta... dziś w nocy to co 2 h się budziłam... I też taki napięty brzuch, przy przewracaniu lekko ciaglo na dole... a takto w dzień mi nic nie dolega... zobaczę jak dziś jeszcze będzie... dziś mały rusza się od rana normalnie w sumie to czuje z jednej strony jak nawala 😅
-
M-ka pamiętam jak mnie tak w nocy atakowali, te ciągnięcia najgorsze. I było wszystko W porządku ja myślę że mały rośnie sobie po prostu;)
Jadę skontrolować Tadka 🙃☺Atena37, Hania123 lubią tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Mamy całkiem dobre wyniki 😭❤️ Ostatnio dzwoniła do mnie nasza hematolog ze tak myśli o tych wynikach wątrobowych i umówi nas do gastroenterologa. Najbliższy termin? Marzec.. stwierdziliśmy ze powtórzymy badania i jak będą takie same lub gorsze to idziemy prywatnie. Wczoraj zeobilysmy i są sporo lepsze ❤️❤️ Jutro wizyta u hematologa ale myśle ze będzie zadowolona 😁
Żałuje ze nie można tu wrzucać filmików. Mój szogun to myślałam ze w nocy wyjdzie z dostawki. Nogi już miała poza. Tak się okrutnie rzucała ze aż się przestraszyłam w pewnej chwili 🙄 rano pokazałam filmik staremu i tylko się uśmiał 🤷♀️ Czytałam ze wiele dzieci tak ma, wiec to chyba normalne 😂 ale czegoś takiego to jeszcze nie widziałam. I jak ona ma tyć jak ona się ciagle trzepie? Nawet przez sen 😂agaga lubi tę wiadomość
-
Ale wczoraj miałam tragiczne usypianie, nie mogłam spokojnie oddychać, w ogóle najbardziej doskwiera mi oddychanie teraz bo ciężko znaleźć mi odpowiednią pozycję żeby było swobodnie, chociaż gin ostatnio sprawdzała że macica nie uciska jeszcze płuc 🤷 ale wczoraj właśnie nie mogłam swobodnie oddychać, zaczęłam się denerwować, mam wrażenie że serce mi szybciej biło. Rano mierzyłam ciśnienie i ogólnie ciśnienie jest ok ale tętno za to 106, po 15min 80 a potem 110 i czuje się tak trochę dziwnie. W internecie wyczytałam że powyżej 100 jest już zbyt wysokie w ciąży i rzeczywiście nigdy wcześniej w ciąży takiego nie miałam. Czy któraś z was miała taką sytuację i wszystko było całkowicie ok? Ah i wczoraj podczas prysznica też miałam takie jasne mroczki mimo że czułam się totalnie dobrze, więc olalam
Monia01 lubi tę wiadomość
-
agaga wrote:Ale wczoraj miałam tragiczne usypianie, nie mogłam spokojnie oddychać, w ogóle najbardziej doskwiera mi oddychanie teraz bo ciężko znaleźć mi odpowiednią pozycję żeby było swobodnie, chociaż gin ostatnio sprawdzała że macica nie uciska jeszcze płuc 🤷 ale wczoraj właśnie nie mogłam swobodnie oddychać, zaczęłam się denerwować, mam wrażenie że serce mi szybciej biło. Rano mierzyłam ciśnienie i ogólnie ciśnienie jest ok ale tętno za to 106, po 15min 80 a potem 110 i czuje się tak trochę dziwnie. W internecie wyczytałam że powyżej 100 jest już zbyt wysokie w ciąży i rzeczywiście nigdy wcześniej w ciąży takiego nie miałam. Czy któraś z was miała taką sytuację i wszystko było całkowicie ok? Ah i wczoraj podczas prysznica też miałam takie jasne mroczki mimo że czułam się totalnie dobrze, więc olalam
Jaaa miałam pod koniec. Między 95 a 106, raczej niżej nie schodziło, właśnie sprawdziłam. Ale ja miałam tez ciśnienie podwyższone. Dostałam dopegyt na nadciśnienie, w 38 tygodniu. W sumie to nie wiem czy cokolwiek mi dał bo nadal było podwyższone, może teoche mniej. W 39 wywołanie przez nadciśnienie. Ale w szpitalu ciśnienie o dziwo miałam git 😂 z dzidzia wszystko super. Myśle ze możesz mierzyć rano i wieczorem, zapisywać i na wizycie pokazać ginowi -
Luna super ze wyniki sa lepsze! ❤ no a czas oczekiwanka na wizyty to porazka.... tutaj jest to samo,a nawet dluzej ...
Polska jest taka duza i wszystko ma przepelnione...
Dziewczyny jak to sie liczy te miesiace u dzieci?? Bo juz mam pusty mozzg...
1 tydzien drugi.. trzeci... i co? 1miesiac ? (Bo 4tydzien?)
Czy 4 tydzien? A miesiac wypadnie w dzien urodzin.?
Czyli klara urodzila sie 20go/pazdz , wiadome ze 20go/listop nie jest to 4tydzien, to jak to? W jej 4 tydzien piszemy 1miesiac czy w dzien 20go listopada? Bo uzupelniam ksiazeczki robie zdjecia pamiatkowe i nie mam pojecia 😳😳😳👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Luna super ze wyniki sa lepsze! ❤ no a czas oczekiwanka na wizyty to porazka.... tutaj jest to samo,a nawet dluzej ...
Polska jest taka duza i wszystko ma przepelnione...
Dziewczyny jak to sie liczy te miesiace u dzieci?? Bo juz mam pusty mozzg...
1 tydzien drugi.. trzeci... i co? 1miesiac ? (Bo 4tydzien?)
Czy 4 tydzien? A miesiac wypadnie w dzien urodzin.?
Czyli klara urodzila sie 20go/pazdz , wiadome ze 20go/listop nie jest to 4tydzien, to jak to? W jej 4 tydzien piszemy 1miesiac czy w dzien 20go listopada? Bo uzupelniam ksiazeczki robie zdjecia pamiatkowe i nie mam pojecia 😳😳😳
Raczej logiczne mi się wydaje że 1 miesiąc miała 20 listopada -
Marienn, hahaha miałam ta sama rozkmine pod koniec ciąży z moim kislem zamiast mózgu, ale szybko się ogarnelam 😂 4 tyg to 28 dni a 1 msc to 30/31 dni 😁 tak wiec kolejne miesiące kończy 20-ego 😁 moja Nadia jutro ma 3 Msc a to jest 13 tygodni i 1 dzień 🙈
-
Luna, filmiku wstawic nie mozesz ale mozesz porobic kilka zdjec i nam wrzucic jakie ma super pozycje 🥰😂😳 chetnie sie przygotuje co mnie czeka 😂
Swoja droga to musi byc szok widziec jak dziecko w sniw sie rzuca 😂😂👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna, bardzo sie cieszę z wyników twojego cukieraska
Super , niech zdrowo rośnie
Marien wcale nie jesteś idiotką tylko te mózgi po ciązy jak i w trakcie jej bycia roztapiają się jak lód w temp 30 stopni hahah;*
ja dzisiaj mężowi tłumaczyłam drogę do diagnostyki .. skończyło się mapą z google.
tak pomieszałam, że sie poddałam i poprosiłam z rozpaczy o batonika z żabki ..;p
,, Jezu ja nie wiem przecież nie musze wiedzieć wszystkiego ! idz mi po batonika , Chryste Panie!! ,,
tak było25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Zdjęcia nie oddaj tego niestety nawet w minimalnym stopniu, poza tym były robione tylko przy delikatnej lampce 🙈 mogę tylko powiedzieć ze od jednej pozycji do drugiej minęło jakieś pół sekundy i zaraz nogi były na drugiej, przeciwnej ściance łóżeczka. Wyglądało to jak egzorcyzmy 😂
https://naforum.zapodaj.net/468b6a7846cf.png.html
https://naforum.zapodaj.net/bb943a485f56.png.htmlHania123, NadziejaUmiera lubią tę wiadomość
-
Luna toz to mała akrobatka 🙉🙈❤25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Hahahahha Luna ! Wyobrazam to sobie juz 😆 i nie lubixsie tak wtulic i poczuc sie milutko tylko takie akrobacje 🤣😳
Karolina... no na koncoweczce to juz i tak szacun ze jeszcze dajesz rade cos tlumaczyc 😂🤣🤣 ale takie teksty sa dobre 😂
Ja mam nadzieje wkoncu zjesc sniadanie😳 i chyba musze postawic na mrozonki i pominac sniadanie, odrazu jakis mrozony obiad bo nie mam chleba 😂 jeszcze tydzien ... tydzie nie moge jezdzic autem... 🤦♀️👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja dzisiaj wyślę Piotra ( mój mąż ma na imie Piotr i pozwólcie , że będe pisac Piotr a nie mąż bo to wkurzające tak co chwile mąż mąż mąż ;p) na zakupy , jakieś warzywa na patelnie , kurczak , spzinak ..będziemy jeść makarony i ryż bo cóż innego. Miałam pierogi lepieć ale nie mam weny
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Wpadam na cieply obiad Karolcia 😹🙋♀️🙋♀️ oj jadlabym...
Uwielbiam ryz... ale tylko Uncle Bens Long Grain 🤣 innych nienawidze 😅
Mamy chyba skok rozwojowy... dziecko jest nieodkladalne w dzien, tylko mamo nos mnie... albo daj cyca albo nos mnie na reku... no pieknie... 😎 juz mam zero zycia...
Dziewczyny, pytanie odnosnie tych mezow... jak i kiedy zaczelyscie mowic do tesciowej Mamo? Tato do tescia?
To konieczne? Bo juz mowie bezosobowo.. "wezmie, pojdzie, poda mi.." 😂😁 ale zastanawiam sie jak to dalej bedzie 😂👩 31l. + 👱♂️ 31l.