Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdro tej organizacji i czasu laski
Ja myslalam ze to beda piekne pierwsze wspolne swieta z bejbi , zapach ciasteczek, zywa choinka, ja piekna ubrana w sukienke.... i co? Z mojej obserwacji wynika ze to sie nie uda 🙈🙈😂 bo jak?? 🤣
Ogromny szacun dla tych mamusiek z organizacja i super wygladem
Teraz np. Maz byl z mala na spcerze, ja szybkie sprzatanie odkurzanie itp a teraz wymyslilam ze nie dam cyca bo to bedzie trwac wieki, wiec maz karmi MM a ja lece dalej z generalnym sprzataniem zaleglosci 😂😂
Cycki se najwyrzej odciagne...
Nowe zycie jest naprawde kozackie 🤣🤣👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marien, nici z mojej zabawy z masą solną. Mama przyjechała dzisiaj 🤪😌25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Pierwsza myśl to taka ,że coś się stało. Ale cieszę się, nie będę sama jak się zacznie:)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dzień dobry zostały mi równe 4 tygodnie do porodu :o jeszcze troche czasu ale psychicznie chciałabym to mieć już z głowy 😅
Czy któraś z was używała lub planuje używać TENS podczas porodu? Niby nie jest stwierdzone że pomaga ale ostatnio na YT ogladalam filmik dziewczyny ktora miała pozytywne doświadczenia z tym a kupiła za 40zl więc nawet jeśli miałby nie działać to żaden majątek. Zastanawiam się czy jest w ogóle sens 🤔 -
Agaga nie wiem, ja nie mam i nie planuje Ale jeżeli kosztuje to grosze to czemu nie;)
Dziewczyny muszę Was się doradzić..otoz niedługo na świecie przywitam swojego synka. I nie wiem co robić z odwiedzinami zaraz po porodzie.
Mamy tutaj od Piotrka strony 2 dziewczynki które chodzą do przedszkola i ostatnio jedna z nich byla na kwarantannie bo w grupie był covid. W ich przedszkolu pracuje moja koleżanka po fachu i mówi że cały czas chorują dzieci.
Teraz muszę zakomunikować że z Tadeuszem zobaczą się tylko rodzice Piotrka i moja mama .
Przesadzam?25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Agaga moment minie już nawet nie wiem co to tens...więc nie pomogę...
Karolina uważam że to jest bardzo dobrze podejście, tym bardziej że naprawdę nie tylko covid panuje teraz a i bostonka wśród dzieci to rsv więc im się nic nie stanie jak zobaczą później a Ty na spokojnie się wprawisz itp
My mieliśmy jechać wczorwj do mojego siory ale mój trochę podziębiony więc odpuściliśmy... a ona do teściowej że i tak dziecko jej zakatarzone że lepiej wyszło bo jej głupio bylo nam o tym napisać... rozumiesz... mi tam nie potrzebne chorowanie strzegę się jak mogę....
A ja sie witam w 27 tygodniu jeśli dobrze aplikacja pokazuje to mam 7 miesiąc i zaczynamy III trymestr😁 -
M-ka ale zleciało, ostatnia prosta
Karola ja też mam taką rozkmine siostra męża ma 2 córki i prawdopodbnie przyjeżdża na święta do rodziców którzy mieszkają pod nami więc obawiam się że i tak wszyscy będą chcieli przyjść i będę tylko słuchać, że wymyślam, że przecież nic się nie stanie i że jestem jakaś nawiedzona 😒 a mam obawy że nawet ja nie będę w stanie i nastroju na jakieś odwiedziny i small talk. A jak urodzę przed świętami to już całkiem obawiam się że nie unijne spotkań bo jak to w święta się nie spotkamy albo się pokloce ze wszystkimi. A dzieci właśnie szczególnie te przedszkolne ciągle przeziębione i zaskarżone.M-ka1990 lubi tę wiadomość
-
https://www.mjakmama24.pl/niemowle/noworodek/odwiedziny-u-noworodka-niepotrzebne-i-niebezpieczne-jak-je-ograniczyc-aa-9gxL-cxET-Jhp4.html
Agaga przeczytaj sobie ten artykuł ja już postanowiłam, że tylko moja mama bo przyjechała mi pomóc i rodzice mojego Piotrka zobaczą Tadzia. Dziewczynki minimum 2 tyg po narodzinach ;)to zależy od połogu oczywiście mojego;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Wasze i dzieci zdrowie i samopoczucie najważniejsze;) a jeśli oni nie zrozumieją tego ze nie chcecie się widzieć to ich problem ,mamy pandemie sytuacja taka nie inna więc sory...
A tu pokazuje że 6 miesiąc w cały świat widzę;pWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2021, 14:03
-
Aga, ja również nie używałam wiec nie pomogę. Oczywiście ze odwiedziny na początku tylko ewentualnie dla dziadków, tez jestem tego zdania. Nasza mala do tej pory nie miała kontaktu z dziecko żadnymi bo się boje jakiegoś wirusa..
Ja nie wiem czy u nas nie zaczyna się ząbkowanie.. mala od wczoraj daje popalić a dziąsła tez takie dziwne.. nie idzie jej uspokoić, w ciągu dnia albo śpi albo płacze. Jutro stary do pracy i ja nie wiem jak to będzie..
na poprawę humoru zamówiliśmy sobie maczka. Jedyne co mogę jeść teraz to frytki i nuggetsy. Nie przywieźli mi sosu do nuggetsow 😭 musiałam jeść takie suche, dzień jeszcze bardziej do dupy 🙄 -
Karolcia, uwierz mi ze jak Tadzio bedzie na swiecie to bedziesz miala takie uczucie ze chcesz go pokazac kazdemu, ze bedziesz myslala okey niech przyjda, nic sie nie stanie, ale z tylu glowy bedzie ci siedzialo ze co zrobisz jak te malenstwo sie zarazi? Przeciez zadnego leku nie powinno sie podawac do 1 miesiaca zycia... wiec co ja wtedy zrobie?
Dlatego ja uwazam ze ktos zakatarzony, czy nawet ciagajacy nosem nie powinien przychodzic, bo moze zostawic zarazki na klamce ktora ty dotkniesz albo maz ... wszedzie... dlatego bez ryzyka... dzieci ktore chodza do przedszkola to juz szczegolne zagrozenie na tym etapie...
Wiadome ze to nie uniknione ale coz warto przeczekac chociaz troche i mowic o tym otwarcie.
Sama przez to przechodze bo moja siostra pracuje w przedszkolu i tak bardzo chce odwiedzac Klare a ciagle siorba nosem, ma zatoki, ostatnio nawet miala wszy ..😳 wiecznie jest jakis problem bo ona na codzien jest tam i to jest serio trudne aby mogla nas odwiedzic...
Luna .. wspolczuje Ci ale zapewne tak jak mowisz, to zabkowanie, moze sprobuj zel na dziasla?
Ja nie wiem jak to jest, ten McDonald nie doje,dza do was taki zimny? 🤣 mi to sie on kojarzy ze zawsze szybko stygl... nawet na MCDrive to juz takie nie za gorące wydawali to jak to do domu dojezdza 😳🤣👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Nie chce nawet zapeszac, moja cycunia jest prze kochana, miala skok rozwojowy mocniejszy przez 2 dni ale nie plakala tylko chciala byc na cycu... przez weekend z tatusiem zrobila sie taka cudowna... ja nie wiem ale on ma nieziemska cierpliwosc do niej, nosi ja na rekach, na plecach na barkach... widac ile jej poswieca czasu, wzial ja na spacer na kaczuszki na 2 godzinki... dzis bylismy u dziadkow po raz pierwszy Klarcia poza domem, cudownie spala grzecznie OGolem jestem zachwycona jak moj maz sobie z niq radzi i mysle ze czemu ja nie mam takiej cierpliwosci? Ja robie wszystko haotycznie, irytuje sie jak ona piszczy czy placze albo jak nie moze usnac... a jego to nie rusza on ma taki anielski spokoj...
Widze ze ona u mnie to na cycu a z nim to przytulanki usypianki 🤣😁🥰 niby to dobrze ale czy ja oby jestem dobra matka? 🤣🙈🤯
Wczoraj moj troszke se pozwolil na drineczki z kolega, i przyszedl do lozka o 1 w nocy zawiany, ale do dzis sam tego zaluje🤣 mowi ze alkohol jest dla ludzi a on to nie ludź 🤣 bo sie chwycil i chyba za duzo se pozwolil, dzis cierpial mocno ale nie odpuszczal malej... ja nie wiem jak on to robi... a ja nie potrafie na trzezwo z lozka wyjsc o 8 rano🤣🤯🙈👩 31l. + 👱♂️ 31l.
A odnosnie zebow to podobno prawda, moga dosc dlugo sie ustawiac.. ale moze warto sprobowac czyms posmarowac zeby jej ulzyc😍 Szkoda ze musi tak cierpiec...
😑 aby szybko przeszlo....
Luna, myslisz ze wiekszosc czasu u malutkiej zacisniete piąstki to moze byc cos z napieciem miesniowym?
Zauwazam na zdjeciach na forach ze inne dzieci z pazdziernika czesto maja otwarte raczki, spia z otwartymi raczkami czy sie podpiaraja na otwartych... a u nas od kiedy mala sie urodzila to qiekszosc robi na zaknietych piąstkach, obserwuje to bo ma bardzo dlugie palce, pod palcami na jakby napieta skorke dosc czesto jak jej otwieram... Oczywiscie sama otwiera raczki ale robi to chybaaa zadko...
U nas nie ma zadnych spotkan z pediatra ani zadnym lekarzem... w srode tylko pierwsza i ostatnia wizyta z rodzinnym😳 rodzinny niby decyduje czy gdzies nas skierowac... bede rozmawiac... ale ciagle o tym mysle...🤯👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, super ze mąż tak się angażuje 🥰 to takie urocze jak chłopy z tymi malutkimi istotkami tak się obchodzą czule ❤️
Mój stary w pt miał 3 dawkę szczepienia na covid, wczoraj zdychał. Myślałam ze go zabije. Na szczęście po południu mu przeszło i resztę dnia wczorajszego poświecił małej. I dziś na zmianę próbowaliśmy ją uspokajać ale finalnie i tak tylko u mamusi na raczkach było spanko.
Co do piastek, ja wogole nie jestem żadnym znawca tematu ale powiem Ci na naszym przykładzie jak było. Naczytałam się tez ze jak dzidzia leży na brzuszku i ma zaciśnięte piąstki to jest wzmożone napięcie 🤦♀️ Byliśmy u fizjo jak Nadia miała 8 tyg i on stwierdził ze z napięciem wszystko ok a ona rozwija się super. Piąstki zaciska bo to duży wysiłek.
Ostatnio czytałam ze do 3-4 Msc dziecko może przez spora cześć dnia mieć nadal zaciśnięte. Niby od ok 3 msc powinno coraz mniej. Nadia faktycznie już jakiś czas ma luźniejsze te łapki ale nadal się zdarza ze zaciska. Do fizjo na kontrole wybieramy się w styczniu ale ja nie panikuje, myśle ze wszystko ok. Na brzuchu nadal zaciska zazwyczaj 🤷♀️ Ale nawet my czasem zaciskamy to dziecko tym bardziej.. 😁
Ale jeśli jest tu ktoś mądrzejszy w tym temacie to poproszę o poprawienie moich mądrości 😁
Co do tego nieszczęsnego leżenia na brzuszku, Nadia nadal nienawidzi 🤦♀️ Byliśmy u hematologa 3 razy, Paji doktor okazała się chyba jakaś niespełniona fizjoterapeutka 😂 na pierwszej wizycie stwierdziła ze Madia średnio leży na brzuchu. Na drugiej ze super jej idzie. I na tej ostatniej w tym tygodniu znów słabo 🤷♀️🤪 No ale co ja mam jej zrobić.. kładę, chwile leży, płacz, podnoszę. W końcu się nauczy 😁 z reszta ona leży ładnie, podnosi się na przedramionach itd ale szybko się wkurza. No bywa 😂 -
Dziewczyny nie chce za Alutke pisać. Ale zaczyna się chyba u niej coś chyba pomału. Napisała na wątku grudniowym, że łapią skurcze 🙈 Alu mam nadzieje, że nie masz mi za złe. Ogromne kciuki kochana, jak będziesz miała siłe to odezwij się proszę 😘2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Luna, dzieki, troszke mnie uspokoilas... chociaz ja chyba nie predko spoczne w spokoju bo ogolem to ja mam problem z dlonmi... mam dlugie palce i od dziecka mam jakis jakby przykorcz pod palcami i ja nie dam rady swoich palcow wyprostowac na plasko... sa zgarbione... 😑
Ja sie do tego przyzwyczailam ju, zauwazono to u mnie jak mialam jakiez 8 lat (swoja droga dziwne ze nikt nie zauwazyl wczesniej) mama zaczela jezdzic zenmna po lekarzach ale diagnozy byly dziwne... typu "moze to z czarnobyla?(ja Rok 90' VS czarnobyl 86' chyba)
Moze to brak witaminy D, moze od tego ze chorowalam mocno i dostawalam silne leki"
Kiedys nie bylo witamin, suplementow... podobno kazdy mowil ze to nie genetyczne... wierzylam im...
W ciazy pokazywalam ginekologom to mowili ze nie ma szans to jakis przykorcz... (probowali mi to rozmasowac, wtedy sie poprawia ale jak przestaje masowac czy ceiczyc to wraca do tego samego stanu wiec lekarze stwierdzili ze nie ma sensu zebym cwiczyla🤯🥴)
Ale teraz jak mala sie urodzila to zastanawiam sie czy ona tego nie ma tez? Wiem nikt mi nie powie... sama musz obserwowac, na chwile obecna boje sie ze moze miec cos z napieciem gdzies paluszkach ale troche mnie podbudowalas.... moze to tylko moj strach... dam sobie czas tak jak mowisz moze do 3/4 miesiecy i bede obserwowac...
A co do lezenia na brzuszku, to chyba tez bym juz tak sie nie stresowala, napewno zacznie podnosic glowke i lezec w swoim tempie... probowalas tej maty wodnej?
Naprawde podobno pomaga... ja juz kupilam ale jeszcze za wczesnie aby uzyc...
Zobacz ofertę:
https://allegro.pl/oferta/dmuchana-mata-wodna-sensoryczna-dla-niemowlat-xxl-10798390294
Sa rozne kolory itp.
Dajesz ciepla wode do srodka, dobrze wplywa na brzuszek i mla bedzie zainteresowana rybkami itp w srodku... moze warto za taka kase sprobowac?
Hania dzieki za info Mam nadzieje ze wszustko dobrze u Alutki 💓 swoja droga to moze byc jej Ciezko ogarnac taki burzliwy watek wraz ze swoim porodem w tym miesiacu ale trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 01:23
👩 31l. + 👱♂️ 31l.