Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Ahh nom cale swieta adorowala swojego drugiego wnuczka i synowa... na nas nikt uwagi nie zwrocil... no i ona to odczula ze zle zeobila bo nikt nic jej nie mowil a dzis juz z rana przyjechala bez zapowiedzi "do wnusi" no to zrobilam kawe i chcialam delikatnie powiedziec co odczulismy, cala nasza trojka.... nawet moj maz powiedzial ze tego sluchac sie nie dalo jak wlazila w dupe do innej synowej i wnuczusia... oh ah itp... padlo wiele takich pyskliwych odpowiedzi wczoraj z jej strony przy stole do mnie gdzie sie glupio poczulam jako juz żona...
Ale bylam twarda...
Dzis przyjechala chyba z poczuciem winy, no ale jak tylko zaczelam temat co to mialo byc to wybuchla jak wulkan... i wykrzyczala mi niestworzone rzeczy ... kosmos...
Moj maz byl w takim szoku ze zaniemowil skad ona takiw rzeczy bierze.... trzasnela drzwiami i tyle... powiedziala mi na koniec ze mam se mame i mam se z nia gadac a nie musze do niej.😳
No przeciez do dupy jej nie wlaze... 🙋♀️ Bye bye Tesciowa..
Weszlam w etap gdzie skonczyly sie nasze relacje... zrozumialam juz ze sie nie da zyc w zgodzie, im bardziej sie starasz tym jest gorzej...
Tamta synowa ma w nich tak wywalone ze jak na to patrzylam to nie umialam uwierzyc jaka jest nieprzyjemna itp a oni jej tak slodzili i wnusiowi...
Przykro nam bylo bo Klarcia nie dostala wcale uwagi mimo tego ze byla malusia, slodziutka i grzeczniutka....
"Bo jest mala to niech lezy" 😑👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Yh Marien doskonale Cię rozumiem . U mnie są wszyscy super na Pokaz. Jedynie teść jest kochany, czuje że serio kocha wnuka ..
Nie ma co się przejmować..25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Marienn strasznie współczuję takiej sytuacji, wyróżnianie w rodzinie jest okropne tym bardziej że często jest właśnie w stosunku do ludzi którzy mają często wywalone 🤯 dobrze że poruszyliscie termat to przynajmniej nic już nie trzeba udawać, jak sama tak chce to będzie miała.
Ja się dzisiaj pierwszy dzień ogarnęłam, czyli ubrałam w normalne ciuchy, bo cały tydzień chodziłam w koszuli 🙈 poczułam że minimalnie zaczynam ogarniać życie, już nie boli mnie krocze praktycznie no i Wituś w końcu zrobił kupę i to taka z przytupem 🙉 ale się bardzo cieszę. Jutro mamy wizytę położnej, nie mogę się doczekać żeby spr ile waży mały i czy wszystko ok.
Moi rodzice u nas byli i oglądaliśmy film i mały miał taką długą przerwę w jedzeniu, budził się, łapał cycka i usypiał. Mam nadzieję z to nie namaci w dzisiejszej nocy
A to mój Wituś 🥰. Nie cytujcie proszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 11:03
-
Dzieki dziewczyny... ❤ jest mi troche lepiej jak ktos to rozumie...
Czuje ze musimy sie chyba odizolowac od starych ludzi..
Mlodych wokol siebie nie mamy, i stad chyba oczekiwania nasze że ze starszymi bedzie tak jak z mlodymi... i sie przeliczami... nie mozemy traktowac Matek tak jak przyjaciol.... a nikogo innego tu nie mamy..
Bo nasze siostry i bracia to jeszcze dzieci i sie nie da..
Wiec od dzis postanowilismy juz ze przeciez ludzie wyjezdzaja i zyja bez matek i daja sobie rade... my tez se damy i nie bedziemy juz prosic o uwage...
Bo ktos mysli ze nam sie uklada, wszystko mamy to my se poradzimy... a my tylko szukamy uczuc 😔
Ale widocznie nie znajdziemy... 😔
Akurat Tesć i moj tata sa bardzo wpozadku... ale to nic nie daje..
Agaga kochana masz wspanialego Synka ♡ Przecudowny!
😍 i te ubranko swiateczne 😘😘
Super ze wkoncu dochodzisz do siebie 😘
😳🔫 dostalam okresu... 😭😭👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, nie ma co się przejmować takimi ludźmi. Wiem ze łatwo powiedzieć skoro zależało Ci na tych relacjach ale widocznie ona nie jest tęgi warta. Masz swoją rodzine - męża i córeczkę - i to najważniejsze. Współczuje okresu 🤦♀️ Nadzieja chyba tez o tym pisała, szkoda ze tak szybko 🤪
Karola, super ze tak fajnie spędziliście święta. Szkoda tylko choinki 🙈
Agaga, śliczny bobas 😍zaczniesz coraz więcej ogarniać, daj sobie czas 😁 my z Nadia już mamy stały plan poranka, nawet śniadania jem wcześniej niż o 12 😂 No i cieszymy się z 💩😂😂 i nie ironizuje, wiem jaka to radość 😂
U nas święta szalone, jestem mega dumna z malutkiej, była taka grzeczna i ciagle uśmiechnięta ze ja nie wiem czym sobie zasłużyłam na takie cudne dziecko 🥺 w zdecydowanej większości było super, szkoda tylko ze stary już jutro do pracy ale w styczniu ma urlop i już odliczam dni 🤪 mamy plan m in na basen z Nadia 💪🏻 -
Marien na pewno dacie radę, masz swoją rodzinkę, męża i corcie na których możesz przelewać swoje uczucia i na pewno mnóstwo dostajesz. A może mama i teściowa potrzebują czasu żeby sobie pewne rzeczy przemyśleć i jeszcze te relacje się jakoś naprawią. Ciężko jest bez wsparcia bliskich ale wieczne problemy, niezadowolenie i dogryzanie nie przyniosą nic dobrego tylko będą toksycznie truć.
A z okresem to współczuję, najgorzej. 😰 Ledwo przestało lecieć z połogu a tu już okres -
Tak wlasnie widzialam ze Nadzieja tez dostala niedawno @ ... i wspolczuje... bo jeszce do niedawna mialysmy dlugo trwajacy pológ...
Czuje sie jak 💩 po tej sytuacji... i naprawde po raz pierwszy sie wystraszylam.. wiecie my mieszkamy na obczyznie, wynajmujemy tu dom, nie mamy nic... ustalilismy ze wracamy w strony męza. Tam sie budujemy ale tam tez nie ma nikogo... ani jednej osoby. Tescie mieli tez wracac za niedlugo bo w tych okolicach ich stron kupili dom... dawalo mi to nadzieje jakas... (niby 30km od naszego ale odczucie spoko bylo)
Ja nie jestem z ich stron wcale, i po dzisiejszej sytuacji uswiadomilam se ze ja sie wybieram gdzies w swiat w nieznane... a jak mnie zostawi? A jak zdradzi?(niby nie ale roznie bywa.)
Do kogo ja mam isc? Komu sie wygadam? Gdzie mam sie udac? A
Zalamana jestem...
Obietnice to jedno a zycie to drugie...
Strasznie nas to zycie poturbowalo... przeprowadzki, zmiany otoczenia..
jak Patrze na ludzi w Polsce... czy nawet u was... macie znajomych, jestescie z jednakowych stron, ludzie ze szkół, prac... jakos to jest, tu zagadasz, tam spotkasz Kowalskiego w sklepie... a ja niestety...
Masakra podlamalam sie.. ogarnal mnie strach...
____
Przepraszam musialam sie wygadac.
_____
Luna, super ze Nadia byla taka kochana♡ Klarcia tez tak pieknie spedzila swieta ❤ Wiem jakie to cudowne uczucie gdy dziecko to aniolek.... I oby tak dalej bylo! ❤
Tez to przezywam ze od jutra maz juz do pracy...
Ale plan mam taki ,ze jutro wstane z podniesiona glowa... i bede juz robic wszystko dla mnie i mojej coreczki... ♡Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 00:23
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marien ja Cie rozumiem ,też zaczynałam od zera. W Poznaniu mam tylko znajomych z pracy czyli żadnych w gruncie rzeczy.
Jedynie rodzina Piotrka.
Myślałam że znajdę swoją "bratnią dusze" na spotkaniach z położna ale covid pokrzyżował mi plany . A moja koleżanka która robiła mi pazurki i się polubiłyśmy, wyjechała z Poznania;(
Nie łam się, ja zawsze sobie powtarzam.." jakoś to będzie " wiem kiepskie pociesznie ale zobaczysz, będzie lepiej;)
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Kalorcia, dziekuje ❤ Ty tez nie masz lekko...
Obstawiam jeszcze ze jak dziecko bedzie wieksze, na placach zabaw czy w przesszkolu na jakis spotkaniach poznam mamusie...
Moze wroce do Polski to poznamy jakies malzenstwo i zastapia nam rodzine...
Dzis juz obudzilam sie z wieksza ambicja na zycie
Bede silna 💪
Luna a pisalas o basenie... tez bym chciala zaczac chyba chodzic jak Klarcia bedzie wieksza i licze ze zniosa rystrykcje
Dostalyscie wy lub dzieciaki jakis pozadny fajny prezent?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Tadzio dostał mnóstwo zabawek ale najbardziej odpowiednią zabawką na teraz jest książeczka;) i grzechotka.
Ja dostałam od męża w końcu telefon porządny;)
A po urodzeniu Tadzia dostałam naszyjnik ,mąkę stópeczki🙊💓 muszę zanieść do jubilera żeby mi grawer zrobil;)
Mamuśka bez brzuszka
https://naforum.zapodaj.net/55e78a6527e1.jpg.html25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Oh Wygladasz super! I nawet chyba juz nie masz tam zadnego brzuszka 😎 Wszystko wrocilo do normy?
Ja na tyle zdjec swiatwcznych nie wybralam zadnego ladnego🤣🥴
Najladniejsze wyszlo mi selfie z męzem 😊 a zdjecia w calosci sa okropne 🤣
Ja dostalam wymarzona zlota branzoletke, mate do masazu i jakies pierdoly 🥰 A Klarcia zabawki i maszyne do robienia MM 😍 odrazu lzejsze zycie 😁
Na szczescie moge ja jescze karmic kp 🥰
Maz opowiada Klarci od jakiegos czasu bajki o kubusiu puchatku i ona tak gaworzy do tej bajki ze szok😁🥰 dostala nawet misia Puchatka z tego tytulu ❤
Ja probowalam opowiadac bajke o ksiezniczce to byl placz 😂😂 wiec chyba nie jestem w tym najlepsza 😂👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Mam brzuszek marien, przyznam szczerze że tragedii nie ma a ja juz mogę się doczekać swoich treningów w domku i basenu..położna mówi, że z mięśniami wszystko ok , uffff
Wiadomo,mam rozstępy i flaczka na brzuchu ale wszystko jest do zrobienia.
Super że twój mąż czyta baje Klarci
Mój śpiewa przyśpiewkę kolejorza..🙄
Twoja córcia jest dla mnie taką kruszynką słodką, a w tej sukieneczce wyglądała cudownie. Dziwię się że Twoja teściowa nie miała ochoty zjeść małej;)
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Haha, Marienn 😂 ile czasu można z matka spędzać, jeszcze będzie ględzić jakieś bajki dodatkowo 😂😂
Karola, miałaś surogatkę wynajęta? 🤔
Fajnie ze jesteście zadowolone z prezentów 😁😁 Nadula dostała matę piankowa, krzesełko do karmienia i taka pszczółkę na biegunach. No i masę zabawek, niektóre stary kazał od razu na Vinted wystawiać bo mamy już mega podobne 😂😂😂 ja od mamy dostałam nowe okulary, zasponsorowała mi, a od starego iRobota 🙈 nazywa się Zbigniew i od dziś sprząta mi chatę 😂 No i jakieś tam pierdolki. Najbardziej soe cieszyłam z prezentów Nadii 😂
A co do basenu, chcemy iść ma razie sami a jak jej się spodoba to może jakieś zajecia grupowe. Ja nie umiem pływać 🙈🙈🙈 i postanowiłam ze Nadia musi umieć od małego i koniec 😁 -
Luna ja nie mialam włosków jak byłam mała i mowili na mnie Władek ..hehe ty malutką ubierasz w sukieneczka a mnie mama ubierała w ogrodniczki i buty po kuzynie z traktorem..🙄
Śliczną masz córeczkę, śmieszka mała🥰
Super ze jesteś zadowolona ze Zbigniewa, niech Ci ulży jak najdłużej:)
I nie nie mialam surogatki🤭naprawdę mogę Wam pokazać brzuch bez bluzki, nie martwcie się napewno jest podobny do waszych brzuszków;*25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Haniu ,gdzie jesteś kochana?25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Haha Karola musze poszukac tych przyspiewek o kolejarzu... 🤣🤣
Luna glupio mi byloo tym pisac ale Klarcia jak nie ma rozowego to kazdy mowi ze to On.
He, Him,His... non stop.. nawetna szczepionce babka mowi what's his name ... 🙈 ale to chyba przez to ze one są łyse 🤣
IRobot i telefon 🎁 podoba mi sie 😁😁😁😁
Nadia jest sliczna 😍🥰😘 i juz taka duza ! Ale to leci...
Ps. Ja z mezem tez nieumiemy plywac 🙈👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Super prezenty dziewczyny, iRobot, telefon, maszynka do mleka - w ogóle podziwiam wstawanie w nocy i szykowanie mleka 🤯 dla mnie szykowanie cycka jest już wyczerpujące 🤣
Nadia jaka duża 🥰 same śliczne dzieci tu mamy z resztą ☺️
My dzisiaj po wizycie położnej, w tydzień mały przybrał 300g więc bardzo dobrze, ogólnie wszystko z nim w porzadku. Położna pokazała jak wyciągać gluty katarkiem 👍 tylko jak mnie oglądała to powiedziała że jednak mogłam być troszkę lepiej zszyta bo jakiś kawałek śluzówki? Czy cos został wyciągnięty 🤷 no i ja czułam jakiegoś tam farfocla małego którego wcześniej nie miałam. Niby nie będzie mi to wnicxym przeszkadzało ale przy seksie może być sucho i boląco na początku. Nie wiem czy to w związku z tym ale jestem zasmucona że nie jest idealnie tak jak było wcześniej 😩 -
Agaga, zszyli mnie chyba podobnie, tez mam takiego farfocla 😆 mój gin pytał czy mi to przeszkadza bo jakby co to może mi to laserem machnąć 🤷♀️ Ale mi w niczym nie przeszkadza wiec nie zakładaj ze będzie złe, sama się przekonasz, moze będzie ok 😁
Alutka, wy już w domku?