X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh nom cale swieta adorowala swojego drugiego wnuczka i synowa... na nas nikt uwagi nie zwrocil... no i ona to odczula ze zle zeobila bo nikt nic jej nie mowil a dzis juz z rana przyjechala bez zapowiedzi "do wnusi" no to zrobilam kawe i chcialam delikatnie powiedziec co odczulismy, cala nasza trojka.... nawet moj maz powiedzial ze tego sluchac sie nie dalo jak wlazila w dupe do innej synowej i wnuczusia... oh ah itp... padlo wiele takich pyskliwych odpowiedzi wczoraj z jej strony przy stole do mnie gdzie sie glupio poczulam jako juz żona...
    Ale bylam twarda...
    Dzis przyjechala chyba z poczuciem winy, no ale jak tylko zaczelam temat co to mialo byc to wybuchla jak wulkan... i wykrzyczala mi niestworzone rzeczy ... kosmos...
    Moj maz byl w takim szoku ze zaniemowil skad ona takiw rzeczy bierze.... trzasnela drzwiami i tyle... powiedziala mi na koniec ze mam se mame i mam se z nia gadac a nie musze do niej.😳

No przeciez do dupy jej nie wlaze... 🙋‍♀️ Bye bye Tesciowa..
    Weszlam w etap gdzie skonczyly sie nasze relacje... zrozumialam juz ze sie nie da zyc w zgodzie, im bardziej sie starasz tym jest gorzej...

Tamta synowa ma w nich tak wywalone ze jak na to patrzylam to nie umialam uwierzyc jaka jest nieprzyjemna itp a oni jej tak slodzili i wnusiowi...
    Przykro nam bylo bo Klarcia nie dostala wcale uwagi mimo tego ze byla malusia, slodziutka i grzeczniutka....
    "Bo jest mala to niech lezy" 😑

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yh Marien doskonale Cię rozumiem . U mnie są wszyscy super na Pokaz. Jedynie teść jest kochany, czuje że serio kocha wnuka ..
    Nie ma co się przejmować..

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn strasznie współczuję takiej sytuacji, wyróżnianie w rodzinie jest okropne tym bardziej że często jest właśnie w stosunku do ludzi którzy mają często wywalone 🤯 dobrze że poruszyliscie termat to przynajmniej nic już nie trzeba udawać, jak sama tak chce to będzie miała.

Ja się dzisiaj pierwszy dzień ogarnęłam, czyli ubrałam w normalne ciuchy, bo cały tydzień chodziłam w koszuli 🙈 poczułam że minimalnie zaczynam ogarniać życie, już nie boli mnie krocze praktycznie no i Wituś w końcu zrobił kupę i to taka z przytupem 🙉 ale się bardzo cieszę. Jutro mamy wizytę położnej, nie mogę się doczekać żeby spr ile waży mały i czy wszystko ok.

Moi rodzice u nas byli i oglądaliśmy film i mały miał taką długą przerwę w jedzeniu, budził się, łapał cycka i usypiał. Mam nadzieję z to nie namaci w dzisiejszej nocy :)

A to mój Wituś 🥰. Nie cytujcie proszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 11:03

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny... ❤ jest mi troche lepiej jak ktos to rozumie...
    Czuje ze musimy sie chyba odizolowac od starych ludzi..
    Mlodych wokol siebie nie mamy, i stad chyba oczekiwania nasze że ze starszymi bedzie tak jak z mlodymi... i sie przeliczami... nie mozemy traktowac Matek tak jak przyjaciol.... a nikogo innego tu nie mamy..
    Bo nasze siostry i bracia to jeszcze dzieci i sie nie da..
    Wiec od dzis postanowilismy juz ze przeciez ludzie wyjezdzaja i zyja bez matek i daja sobie rade... my tez se damy i nie bedziemy juz prosic o uwage...
    Bo ktos mysli ze nam sie uklada, wszystko mamy to my se poradzimy... a my tylko szukamy uczuc 😔
    Ale widocznie nie znajdziemy... 😔
    Akurat Tesć i moj tata sa bardzo wpozadku... ale to nic nie daje..

Agaga kochana masz wspanialego Synka ♡ Przecudowny!
    😍 i te ubranko swiateczne 😘😘
    Super ze wkoncu dochodzisz do siebie 😘

😳🔫 dostalam okresu... 😭😭

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, nie ma co się przejmować takimi ludźmi. Wiem ze łatwo powiedzieć skoro zależało Ci na tych relacjach ale widocznie ona nie jest tęgi warta. Masz swoją rodzine - męża i córeczkę - i to najważniejsze. Współczuje okresu 🤦‍♀️ Nadzieja chyba tez o tym pisała, szkoda ze tak szybko 🤪

Karola, super ze tak fajnie spędziliście święta. Szkoda tylko choinki 🙈

Agaga, śliczny bobas 😍zaczniesz coraz więcej ogarniać, daj sobie czas 😁 my z Nadia już mamy stały plan poranka, nawet śniadania jem wcześniej niż o 12 😂 No i cieszymy się z 💩😂😂 i nie ironizuje, wiem jaka to radość 😂

U nas święta szalone, jestem mega dumna z malutkiej, była taka grzeczna i ciagle uśmiechnięta ze ja nie wiem czym sobie zasłużyłam na takie cudne dziecko 🥺 w zdecydowanej większości było super, szkoda tylko ze stary już jutro do pracy :( ale w styczniu ma urlop i już odliczam dni 🤪 mamy plan m in na basen z Nadia 💪🏻

klz9df9h8o8dolch.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien na pewno dacie radę, masz swoją rodzinkę, męża i corcie na których możesz przelewać swoje uczucia i na pewno mnóstwo dostajesz. A może mama i teściowa potrzebują czasu żeby sobie pewne rzeczy przemyśleć i jeszcze te relacje się jakoś naprawią. Ciężko jest bez wsparcia bliskich ale wieczne problemy, niezadowolenie i dogryzanie nie przyniosą nic dobrego tylko będą toksycznie truć.

A z okresem to współczuję, najgorzej. 😰 Ledwo przestało lecieć z połogu a tu już okres :/

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie widzialam ze Nadzieja tez dostala niedawno @ ... i wspolczuje... bo jeszce do niedawna mialysmy dlugo trwajacy pológ...

Czuje sie jak 💩 po tej sytuacji... i naprawde po raz pierwszy sie wystraszylam.. wiecie my mieszkamy na obczyznie, wynajmujemy tu dom, nie mamy nic... ustalilismy ze wracamy w strony męza. Tam sie budujemy ale tam tez nie ma nikogo... ani jednej osoby. Tescie mieli tez wracac za niedlugo bo w tych okolicach ich stron kupili dom... dawalo mi to nadzieje jakas... (niby 30km od naszego ale odczucie spoko bylo)
    Ja nie jestem z ich stron wcale, i po dzisiejszej sytuacji uswiadomilam se ze ja sie wybieram gdzies w swiat w nieznane... a jak mnie zostawi? A jak zdradzi?(niby nie ale roznie bywa.)
    Do kogo ja mam isc? Komu sie wygadam? Gdzie mam sie udac? A
    Zalamana jestem...
    Obietnice to jedno a zycie to drugie...
    Strasznie nas to zycie poturbowalo... przeprowadzki, zmiany otoczenia..

jak Patrze na ludzi w Polsce... czy nawet u was... macie znajomych, jestescie z jednakowych stron, ludzie ze szkół, prac... jakos to jest, tu zagadasz, tam spotkasz Kowalskiego w sklepie... a ja niestety...

Masakra podlamalam sie.. ogarnal mnie strach...
    ____
    Przepraszam musialam sie wygadac.
    _____

Luna, super ze Nadia byla taka kochana♡ Klarcia tez tak pieknie spedzila swieta ❤ Wiem jakie to cudowne uczucie gdy dziecko to aniolek.... I oby tak dalej bylo! ❤

Tez to przezywam ze od jutra maz juz do pracy...

Ale plan mam taki ,ze jutro wstane z podniesiona glowa... i bede juz robic wszystko dla mnie i mojej coreczki... ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 00:23

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien ja Cie rozumiem ,też zaczynałam od zera. W Poznaniu mam tylko znajomych z pracy czyli żadnych w gruncie rzeczy.
    Jedynie rodzina Piotrka.
    Myślałam że znajdę swoją "bratnią dusze" na spotkaniach z położna ale covid pokrzyżował mi plany . A moja koleżanka która robiła mi pazurki i się polubiłyśmy, wyjechała z Poznania;(

Nie łam się, ja zawsze sobie powtarzam.." jakoś to będzie " wiem kiepskie pociesznie ale zobaczysz, będzie lepiej;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalorcia, dziekuje ❤ Ty tez nie masz lekko...
    Obstawiam jeszcze ze jak dziecko bedzie wieksze, na placach zabaw czy w przesszkolu na jakis spotkaniach poznam mamusie...
    Moze wroce do Polski to poznamy jakies malzenstwo i zastapia nam rodzine... :)

Dzis juz obudzilam sie z wieksza ambicja na zycie :)

Bede silna 💪

Luna a pisalas o basenie... tez bym chciala zaczac chyba chodzic jak Klarcia bedzie wieksza i licze ze zniosa rystrykcje :)

Dostalyscie wy lub dzieciaki jakis pozadny fajny prezent? :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadzio dostał mnóstwo zabawek ale najbardziej odpowiednią zabawką na teraz jest książeczka;) i grzechotka.

Ja dostałam od męża w końcu telefon porządny;)
    A po urodzeniu Tadzia dostałam naszyjnik ,mąkę stópeczki🙊💓 muszę zanieść do jubilera żeby mi grawer zrobil;)
    Mamuśka bez brzuszka

https://naforum.zapodaj.net/55e78a6527e1.jpg.html

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Wygladasz super! I nawet chyba juz nie masz tam zadnego brzuszka 😎 Wszystko wrocilo do normy?
    Ja na tyle zdjec swiatwcznych nie wybralam zadnego ladnego🤣🥴

Najladniejsze wyszlo mi selfie z męzem 😊 a zdjecia w calosci sa okropne 🤣

Ja dostalam wymarzona zlota branzoletke, mate do masazu i jakies pierdoly 🥰 A Klarcia zabawki i maszyne do robienia MM 😍 odrazu lzejsze zycie 😁
    Na szczescie moge ja jescze karmic kp 🥰

Maz opowiada Klarci od jakiegos czasu bajki o kubusiu puchatku i ona tak gaworzy do tej bajki ze szok😁🥰 dostala nawet misia Puchatka z tego tytulu ❤
    Ja probowalam opowiadac bajke o ksiezniczce to byl placz 😂😂 wiec chyba nie jestem w tym najlepsza 😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brzuszek marien, przyznam szczerze że tragedii nie ma a ja juz mogę się doczekać swoich treningów w domku i basenu..położna mówi, że z mięśniami wszystko ok , uffff
    Wiadomo,mam rozstępy i flaczka na brzuchu ale wszystko jest do zrobienia. :)

Super że twój mąż czyta baje Klarci
    Mój śpiewa przyśpiewkę kolejorza..🙄
    Twoja córcia jest dla mnie taką kruszynką słodką, a w tej sukieneczce wyglądała cudownie. Dziwię się że Twoja teściowa nie miała ochoty zjeść małej;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Marienn 😂 ile czasu można z matka spędzać, jeszcze będzie ględzić jakieś bajki dodatkowo 😂😂

Karola, miałaś surogatkę wynajęta? 🤔

Fajnie ze jesteście zadowolone z prezentów 😁😁 Nadula dostała matę piankowa, krzesełko do karmienia i taka pszczółkę na biegunach. No i masę zabawek, niektóre stary kazał od razu na Vinted wystawiać bo mamy już mega podobne 😂😂😂 ja od mamy dostałam nowe okulary, zasponsorowała mi, a od starego iRobota 🙈 nazywa się Zbigniew i od dziś sprząta mi chatę 😂 No i jakieś tam pierdolki. Najbardziej soe cieszyłam z prezentów Nadii 😂

A co do basenu, chcemy iść ma razie sami a jak jej się spodoba to może jakieś zajecia grupowe. Ja nie umiem pływać 🙈🙈🙈 i postanowiłam ze Nadia musi umieć od małego i koniec 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i od wczoraj Nadia (lub Radosław, bo jeśli nie jest ubrana na różowo lub w sukienkę to wyglada jak chłopak) ma 4 msc 😱🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 21:49

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz myśle, mam nadzieje ze nie uraziłam nikogo tymi imionami Zbigniew i Radosław 🙈 oczywiście nic złego na myśli nie mam, tak sobie tylko ze starym żartujemy

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja nie mialam włosków jak byłam mała i mowili na mnie Władek ..hehe ty malutką ubierasz w sukieneczka a mnie mama ubierała w ogrodniczki i buty po kuzynie z traktorem..🙄
    Śliczną masz córeczkę, śmieszka mała🥰

Super ze jesteś zadowolona ze Zbigniewa, niech Ci ulży jak najdłużej:)

I nie nie mialam surogatki🤭naprawdę mogę Wam pokazać brzuch bez bluzki, nie martwcie się napewno jest podobny do waszych brzuszków;*

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu ,gdzie jesteś kochana?

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Karola musze poszukac tych przyspiewek o kolejarzu... 🤣🤣

Luna glupio mi byloo tym pisac ale Klarcia jak nie ma rozowego to kazdy mowi ze to On.
    He, Him,His... non stop.. nawetna szczepionce babka mowi what's his name ... 🙈 ale to chyba przez to ze one są łyse 🤣

IRobot i telefon 🎁 podoba mi sie 😁😁😁😁

Nadia jest sliczna 😍🥰😘 i juz taka duza ! Ale to leci...

Ps. Ja z mezem tez nieumiemy plywac 🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super prezenty dziewczyny, iRobot, telefon, maszynka do mleka - w ogóle podziwiam wstawanie w nocy i szykowanie mleka 🤯 dla mnie szykowanie cycka jest już wyczerpujące 🤣

Nadia jaka duża 🥰 same śliczne dzieci tu mamy z resztą ☺️

My dzisiaj po wizycie położnej, w tydzień mały przybrał 300g więc bardzo dobrze, ogólnie wszystko z nim w porzadku. Położna pokazała jak wyciągać gluty katarkiem 👍 tylko jak mnie oglądała to powiedziała że jednak mogłam być troszkę lepiej zszyta bo jakiś kawałek śluzówki? Czy cos został wyciągnięty 🤷 no i ja czułam jakiegoś tam farfocla małego którego wcześniej nie miałam. Niby nie będzie mi to wnicxym przeszkadzało ale przy seksie może być sucho i boląco na początku. Nie wiem czy to w związku z tym ale jestem zasmucona że nie jest idealnie tak jak było wcześniej 😩

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga, zszyli mnie chyba podobnie, tez mam takiego farfocla 😆 mój gin pytał czy mi to przeszkadza bo jakby co to może mi to laserem machnąć 🤷‍♀️ Ale mi w niczym nie przeszkadza wiec nie zakładaj ze będzie złe, sama się przekonasz, moze będzie ok 😁

Alutka, wy już w domku?

klz9df9h8o8dolch.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ