Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, myśle, ze nie przesadzasz, domyślam się co czujesz, bo moja teściowa jest tak samo toksyczna. Robi wszystko żeby drugiemu człowiekowi sprawić przykrość albo zrobić po złości, musi być tak jak ona chce i koniec. Ja nie wiem jak tak można, moja mama uwielbia mojego męża, mój mąż moja mamę tez, traktuje ją nawet chyba bardziej jako mamę niż swoją. A dla mnie teściowa jest okropna, tak zle się czuje w jej towarzystwie. Strasznie to przykre.

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze wszedzie jest to samo... moja mama moze idealna nie jest, moj maz ma do niej duzy dystans ale moja mama na kazdym kroku powtarza ze nest szczerze zadowolona z mojego meza. Komplementuje go ze zaradny, pracowity, niepije, dba o mnie, o nas... wogole cudowny...
    A tesciowa mi soklada do pieca ciagle, bo blada jestes, po co do fryzjera chodzisz, oszczedzaj, wogole chcialaby abym ciagle chodizla po uzywancach i nie robila se wlosow a paznokcie to juz wcale luksus... tylko jak jej druga synowa wydala na wozek 2tys € a my 500€ to nie komentowala, a jak ona miala juz 3 sesje zdjeciowe po 200€ a my zadnej to tez nie skomentowala... ale jak ide do fryzjera za 100€ to swiat sie wali jaka ja jestem nieoszczedna bo bym se farbe kupila tak jak tamta i tez by bylo (tamta ma czarne wlosy to moze se farbowac farba)
    Oni kupili samochod z salonu za 25tys€ chyba na raty tl tesciowa zaczela mowic aa moze i my se kupimy (ze oni na starosc) a my kupilismy 5 letnie auto za 7tys € okazyjnie to nie pochwalila...
    My jestesmy usamodzielnieni juz i chcemy cos osiagnac, wiec oszczedzamy jak mozmey ale bez przesady... ale jak ja COS kupie to ona robi tak jakbym wydala nasz majatek..
    Wiecie ze zauwazyla ze w dwa dni swiat mialam DWIE ROZNE KOSZULE?? i powiedziala mi w niedziele ze STAC CIE NA DWIE KOSZULE? 🙄 Pewnie, ze tak bo jedna kosztowla mnie 10€ 😁😁
    Wiec w jej oczach ja roztrwaniam majatek...
    Ale to tylko wisienka na torcie...

Luna, Magdalena naprawde wspolczuje i nie ukrywajcie tego przed mezami... ja tez juz mowie wszystko..

Ps. Jak moj maz wyszedl do wc w swieta to uslyszlam ze NIE MAM GDZIE JECHAC DO POLSKI.
    Czyli mam juz zabronione do ich domu rodzinego..
    Zaczynam rozgladac sie za hotelami czy cos... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 13:58

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym ja usłyszała takie coś za plecami męża. To hym poczekala aż wróci i bym powiedziała " a teraz powtorz"
    I albo mąż coś z tym /z nią zrobi ale już nigdy bym nie przyjechała z dzieckiem do niej ,na pewno. Bo wykluczając mnie ,wyklucza moją rodzinę a moją rodziną to moje dziecko ,mój mąż i pies;)
    Nóż kurwa mi się w kieszeni otwiera..Co za baby

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻

Wysłany: 28 grudnia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem świadoma tego, że jak urodzę będzie jeszcze gorzej. Będę krytykowana na każdym kroku i będę miała z nią jeszcze większy problem. Napewno będzie robiła wszystko na przekór mi.
    Wiem o czym Marienn mówisz, jeśli chodzi o wydatki… my z mężem tez jesteśmy samodzielni, mamy swoje mieszkanie, które sami kupiliśmy i spłacany kredyt, sami żyjemy, nikt nam nie dokłada, nikt nam nic nie dał, na wszystko zapracowaliśmy sami. A ona i tak komentuje, ze jesteśmy rozrzutni, ze czas oszczędzać.. jak braliśmy ślub to grosza nie dołożyła, a najwiecej miała oczywiście do powiedzenia, nawet jeśli chodzi o usadzenie gości przy stołach, powiedziała ze jak posadzimy ją koło jednego wujka to ona nie przyjdzie na nasz ślub.
    A najlepsze było jak przyszła do nas do domu i przestawiała mi kwiaty 😅 oczywiście mówiła mojemu staremu gdzie ma je stawiać a ten jak głupi jakiś latał i przestawiał te kwiaty, wiec tez skończyło się ostrą awantura aż kwiaty wróciły na swoje miejsce 😅

l22npx9ikikem2mh.png

• Marienn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, nastepnego dnia jak wyperla od nas z procy to jej powiedzialam na glos "Co powiedziala ze nie mam gdzie jechac do polski " to odpowiedziala "Przeciez kazalas mi mowic prawde i byc szczera to jestem" maz to slyszal i pobladł... ale nie zdazyl nic powiedziec bo trzasnela drzwiami...

Nastepnego dnia tesc tlumaczyl ze chodzilo o to ze zle zrozumielismy 🤣🙈 bo ze nie ma tam warunkow dla dziecka... 🙄 serio? Mozna bylo to inaczej powiedziec albo powiedziec co trzeba zrobic i bysmy to zrobili... ale ja wiem ze chodzi o mnie... w dupie ją mam tak szczerze..
    Powiedzialam mezowi ze teraz jak chce, to ma przyjsc do mnie i powiedziec mi w twarz o coctej babie chodzi, musze uslyszec prawde bo zawsze ja lubilam, winko z nia pilam, wesolo bylo... co jej nie pasuje? Nigdy nic zlego jej nie zrobilam wiec kompletnie nie kumam...

Magdalena, 🙄 ze slubem mialam to samo, moja tesciowa w oczy powiedziala ze lna ma syna wiec do slubu dokladac sie nie musi bo to nalezy do matki panny mlodej... 🙈
    Serio znacie takie tradycje? Ze slub/wesele robi tylko strona panny mlodej?
    Moja mama ciezko to zniosla.... dolozyla ile mogla i pomogla...
    Latala na slubie pomagala, a tesciowa siedziala jak gosc :)
    Poprosilam raz by zapakowala na wyjscie dla JEJ siostry ciasto to powiedziala " masz tam mame to idz niech zapakuje" 🙄

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png

Wysłany: 28 grudnia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa akurat na ślubie szukała tylko momentu w którym uciec do domu. Widać po niej było ze meczy ją nasze wesele. Ale mimo wszystko nie zepsuła nam tego dnia.
    Nam do ślubu tez dołożyli tylko moi rodzice. Moja mama dużo mi przed ślubem pomogła, tym bardziej ze to był początek mojej ciąży i potrzebowałam trochę pomocy bo sama bym wszystkiego nie ogarnęła. Teściowa tylko komentowała, ze obrączki drogie, ślub w plenerze drogi, sala na wesele nie taka… aż szkoda gadać naprawdę

l22npx9ikikem2mh.png

• Hania123 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzięki Marienn, że pytasz. Ogólnie raz lepiej, raz gorzej. Coś tam podczytuje forum, nie umiem zrobić Sobie dłuższej przerwy🙈
    Ogólnie myśleliśmy, że uda mi się samej poronić, ale nie ma szans. Więc czekam na tel od lekarza i będziemy umawiać się chyba na metotreksat, bo jak widać bez niego się nie obejdzie. W niedziele beta 69.9, a dziś 79.3. Także próbuje się nastawić na szpital. Przede mną i tak histeroskopia i drożność, ale to jak dojdę do Siebie. Święta były ciężkie do przejścia, ale jakoś dałam radę. Ból był momentami mocny, ale to normalne. Jeszcze zważając na to, że pomimo ciąży mam owulacje. Chce już być po wszystkim, wejść w nowy rok z nową siłą i wiedzieć już co jest powodem tej zasranej Cp…

Ciężko mi będzie Was nadrobić, ale widze że bez szalonych świąt się nie obyło

2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
    Cp - 19.05.21💔
    Cp - 03.01.22💔
    Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
    4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.01.2023〰️ET 4.1.1
    7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
    16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
    23.02.2023〰️Jest 💓
    27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
    01.08.2023~1340g Leosia🧸
    21.08.2023~2023g Synka✨
    05.09.2023~2500g 🥰
    28.09.2023~3056g Cudu❤️

💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
    age.png

Wysłany: 28 grudnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, tak mi przykro 😓 trzymaj się kochana 😢

Hania123 lubi tę wiadomość

l22npx9ikikem2mh.png

• agaga Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania przykro mi :( mam nadzieję że otrzymasz w końcu dobra diagnozę z cp i będziecie mogli coś na to zaradzić 🤞

Dziewczyny współczuję takich toksycznych teściowych :/ nie musimy się kochać ale jako tako znosić i szanowac chociaż. Moja na szczęście taka nie jest, czasem gada jakieś swoje głupotki ale nie było sytuacji żeby mnie obraziła czy jakoś wprost powiedziała coś złego. Chyba zacznę ja bardziej doceniać po waszych historiach 😅

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 🙈 Moja cen nie znala a i tez mowila ze drogo 🤣😳 serio cos z nimi nie tak...

Dzis maz rozmawial ze swoim tata (tesciem) i okazuje sie ze tesciowi jest mega smutno po tym jak sie ona zachowuje, bardzo mnie lubi i staral sie w domu z zona rozmawiac ale ona nie chce... takze chociaz tyle mnie cieszy ze tesc jest za mna...

Hania ❤ Tule Ciebie mocno i wierze ze wkoncu znajdzie sie odpowiedz na to co sie u ciebie dzieje 😔😔
    Tak bardzo bym chciala abys wkoncu uzyskala odpowiedz 😘 i bede ci caly czas kibicowac ✊

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png

Wysłany: 28 grudnia 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam dzisiaj wszystkie pranie i prasowanie, nareszcie ☺️
    Tyle mam rzeczy na rozmiar 62, że aż byłam w szoku skąd tego tyle. Ciuchów na rozmiar 68 narazie nie prałam, mam nadzieje, ze później będę miała czas i sile to ogarnąć. A wy do jakiego rozmiaru byłyście przygotowane ? Bo ja nawet na 68 to niewiele mam tych ciuszków a nie mam już sił na zakupy żeby cokolwiek dokupić wiec myśle, ze ten rozmiar będę dokupowała na bieżąco.
    Jutro przyszykuje łóżeczko i kosz Mojżesza ☺️
    Teraz pozostało tylko czekać. Stres coraz większy.

l22npx9ikikem2mh.png

• Marienn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze? Ja pralam tylko
    0-3 i 56cm
    Czyli nawet nie wiedzialam ze 0-3 oznacza 62cm 😂😂
    I jak widzialam 62cm to nie pralam ;)
    Ale 0-3 tak :)

Jutro zaczynam prac 62cm i 3-6 😊😊😊

Nie ma szans ze wlozysz 68 na poczatek ;)
    Nawet jak urodzisz dziecko 58cm to uzyjesz 56cm na start napewno ;) 🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u nas położna, mały ma delikatnie wzdęty brzuch, mamy podawać espumisan
    Waży 4665 także bardzo ładnie.
    Ale musimy odpuścić chusteczki i myć w w mące ziemniaczanej . I tylko smarować olejkiem że słodkich migdalow;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja prałam i prasowałam 56 i 62. 68 miałam baaardzo mało. Na spokojnie zdążysz to ogarnąć i dokupić później, nie stresuj się tym 😁
    Marienn, ale maleństwo masz 🥰 dluuugo posłużyły Wam male rozmiary, przynajmniej się nie zmarnowały 😁
    My wchodzimy w 74 😱 od urodzenia nikt Nadii nie mierzył, muszę jakoś sama spróbować to zrobić bo jestem mega ciekawa 😁

Karola, a widać ze brzuszek meczy? Mam nadzieje ze kropelki pomogą 😊 ze skóra coś nie tak? Obserwuj tez po tym olejku bo nam np nie służył. Ale super rosnie, wielki chłopak 🥰

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Klarcia nadal ma 56cm 🤣 i jakies 5kg ale dziwnie 62cm sa takie juz na styk, dlatego zaczelam dzis prac 62cm i 3-6m.

Klarcia jest drobniusia 🤣🥰
    Jestem z tego bardzo zadowolona ;)

Twoja Nadia to juz ogolem duze dziecko, siada juz powoli?
    Napewno juz sie ja fajnie nosi 😊😊

Karolcia a skad takie zalecenia na pupe? Odpazona?
    Czy uczulenie?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, wg mnie i długość i waga nie ma żadnego znaczenia. Grunt żeby dobrze przybierały 😁

Powiem Ci ze Nadia to leniuszek. Od jakiegoś tyg dopiero nie muszę jej podtrzymywać głowy przy noszeniu w pionie ale nadal jej się lekko kolibie 😂 mojej przyjaciółki dzidzia jest młodsza 1.5 tyg i jest sporo sztywniejsza. Nadia przewracała się z brzucha na plecy cały jeden dzień, kolejnego już o tym zapomniała i więcej to się nie zdarzyło 😂 nawet nie myśli o przewrotach z pleców na brzuch a do siadania to jeszcze daleeeeko 😁 ale poza tym ciagle jest mega ruchliwa, uważam ze na wszystko ma czas 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Hania123 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wiem, dziękuje ❤️ Ja już pomału w głowie poukładałam Sobie, że jak to się skończy to czas zacząć walczyć o zdrową ciąże. Trudno, trzeba. W końcu to jest moje największe marzenie. Ale obstawiam albo końcówkę 2022, albo 2023.. ten zastrzyk też nie jest obojętny i trzeba mieć tego świadomość 🙈
    Dziękuje dziewczyny za dobre słowo ❤️
    Super się czyta o tych waszych maluchach 🥰 często wracam do momentu jak się wszystkie starałyśmy, a wy już mamusie i tak świetnie Sobie radzicie ❤️

2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
    Cp - 19.05.21💔
    Cp - 03.01.22💔
    Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
    4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.01.2023〰️ET 4.1.1
    7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
    16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
    23.02.2023〰️Jest 💓
    27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
    01.08.2023~1340g Leosia🧸
    21.08.2023~2023g Synka✨
    05.09.2023~2500g 🥰
    28.09.2023~3056g Cudu❤️

💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
    age.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Luna, Klarcia nadal ma 56cm 🤣 i jakies 5kg ale dziwnie 62cm sa takie juz na styk, dlatego zaczelam dzis prac 62cm i 3-6m.

Klarcia jest drobniusia 🤣🥰
    Jestem z tego bardzo zadowolona ;)

Twoja Nadia to juz ogolem duze dziecko, siada juz powoli?
    Napewno juz sie ja fajnie nosi 😊😊

Karolcia a skad takie zalecenia na pupe? Odpazona?
    Czy uczulenie?

Tadziu ma wrażliwą skórę i ma odparzenia pod paszkami. :)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, a uzywasz husteczek wodnych? Ja zauwazylam ze jak uzyje innych niz pampers water to mala ma mocno zaczerwienione. Do tego smaruje bepanthenem caly czas..

Luna, masz racje, nie ma co popychac dziecka.. moja mala tez jest strasznym leniuszkiem i dlatego caly czas dopytywalam Nadzieje jak jej Jakub, bo jak czytam na grupie pazdziernikowej jak te maluchy juz prawie chodza 🤣😂 to se mysle kurde ... 🙄🔫 Moja jeszcze sama nie chwyta zabawek, nie obraca sie, nie umie trzymac glowki (wyje przy tym) nic nie umie 😁🙈 ale za to pieknie sie usmiecha swiadomie i super spi 🥰😁😁😁
    I wcale nie mam zamiaru jej do niczego zmuszac :P

Chociaz ostatnio przeczytalam artykol o tym ze dzieci inteligentne szybciej wszystko robia 😳 tekst roku!

Nadia ma swoj czas i nawet jak zapomni ze wczoraj umiala cos robic to jej sie wybacza odrazu 🥰😍 w zamian za piekny usmiech 😎😎😍

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena1997 wrote:
    Marienn, nie pokłóciliśmy się o psa, a właśnie o moja teściowa. Zle to może napisałam.
    A mój psiak w wigilie dostał pierwszy atak padaczki, napędziła nam strachu.
    Mam psa z padaczką od 3 lat gdyby coś to służę radą <3

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ