Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, ja bym pewnie poszła, ale tylko ze względu na mojego męża, żeby jemu nie sprawić przykrości. Ale nie specjalnie bym udawała, ze wszystko jest ok. Poszłabym, zjadła ciasto, wypiła kawę i do domu ☺️

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, po co masz się zachować jak teściowa. TY masz klasę i po prostu możesz tam pójść i się uśmiechnąć, nie koniecznie do niej;)
    Teścia masz spoko nie?;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy marien w sumie wypadałoby iść tak jak mówią dziewczyny ale ja nie lubie się denerwować a pewnie sytuacja może być dziwna no i żeby znowu Ci czegoś nie dowaliła... no ale obgadaj z mężem co on uważa;) I ewentualnie wyjdziesz jak będzie cos nie tak ;)

• Karloina Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego w nowym roku;*
    Zdrowia jak najwięcej;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za rade ❤❤🥂🥂

ZDROWIA I SZCZESCIA W NOWYM ROKU ❤😎

Sylwester z tvp2 najlepszy🤫🤣

My mamy taka mala domoweczke o dziwo u nas w domku wyszlo spontanicznie z rodzenstwami ;) 😁😍

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w nowym roku;)
    https://zapodaj.net/dbb51c9086c07.jpg.html

Atena37 lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻

Wysłany: 1 stycznia 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, piękna rodzinka 😍 ale Tadzio chyba niezbyt zadowolony widać po minie 😅 ale jest piękny 😍

l22npx9ikikem2mh.png

Wysłany: 1 stycznia 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zostaliśmy w domku, wpadli do nas znajomi i w sumie była to dla mnie trochę męczarnia… o 23 marzyłam o łóżku 😅
    A to my

https://zapodaj.net/5e65f1b3ac40f.jpg.html

Wyglądam już jak kawał dobrego słonia 😂

Życzę Wam wszystkiego co najlepsze, zdrowia przede wszystkim, reszta przyjdzie sama 😊

Atena37 lubi tę wiadomość

l22npx9ikikem2mh.png

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cudownego roku, na pewno taki będzie z tymi małymi bombelkami 😂❤️ Zdrowych i radosnych dzieciaczków, spokojnych końcówek ciąż i szybkich porodów. I dla Was dużo miłości i szczęścia 🥰

Karola, Tadziu chyba nie dowierza ze dopiero się urodził a już drugi rok zaczyna 😂 piękni jesteście 😍

Magda, jak super 😍 tyyyyyle miłości w nowym roku życzę 😁 w ogóle po tych fotkach, które wstawiasz, widać jakie masz śliczne mieszkanie, suuuper!

My byliśmy u znajomych, wczoraj wzięli ślub cywilny i zrobili mala domówkę 😁 w domu byliśmy przed 22, wszyscy poza mną przespali fajerwerki, a mala jak usnęła o 22 to wstała na jedzenie o 6 i dalej spanko do 8.30 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2022, 17:04

klz9df9h8o8dolch.png

Wysłany: 1 stycznia 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, dziękuje ☺️

Pięknie wyglądasz ! A Nadia to taka duża dziewczynka już! Śliczna jest 😍😍😍

l22npx9ikikem2mh.png

• Karloina Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piękne jesteście!!🥰🤩 tylko ja byłam w piżamie w sylwestra?😆

Pytanie z innej beczki, czy znacie takie kropelki jak delicol?

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja też po domowemu siedziałam :D ale dziewczyny pięknie w cekinach 🥰

Mój mąż pytał o delicol w aptece to aptekarska powiedziała że lepiej Espumisan ale nie wiem na jakiej podstawie 🤷. Mimo że zalecany po 1 miesiącu to dajemy czasem małemu.

Ja Wam również życzę przede wszystkim zdrowia bo reszta się już potem jakoś poukłada 👍 mam nadzieję że to będzie piękny rok dla każdej z nas z maluchami i kolejnymi brzuszkami ❤️

Z rzeczy przyziemnych to męczy mnie karmienie piersią 😩 ciągle mnie trochę boli, przedwczoraj to miałam taki kryzys że do lewej jak miałam przystawić to spazmów prawie dostawałam, taki ból. Staram się żeby Wituś złapał cała brodawkę ale to czasem walka bo on zrobi dziubka i koniec. Już minęły dwa tygodnie a ja ciągle czuję jakiś ból, czasem tylko przez pierwsze sekundy a czasem nawet w trakcie :/ no i wczoraj jakiś zastój mi się aż od pachy zrobił, grzalam, masowalam, przystawilam i dupa. Dzisiaj rano jechalam z laktatorem i chyba trochę zeszło chociaż ból w tym miejscu pozostał 😩 czy Was po dłuższym czasie już w ogóle karmienie nie boli? Czy robią się wam zastoje jeszcze?

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1fffb8af9302.jpg

Ja nie mam zdjecia zndzieckiem a z mezem mam tylko selfie 🙈😎 wiec wystawiam wam moja gwizadke ;)

Ale kazda z Was wyglada pieknie!
    Magda coz za Klasa na koncowce ciazy znalezc sukienke z cekinami ❤🥰 Bosko!

Dzieciaczki Sliczne❤

Delicol-raz podalam i mala rano wymiotowala jak kot... wiecej nie podalam.

Luna, Swietnie Nadia Spi 😎 Tak jak moja Klarcia zasnela o 20.30 to obudzilam ją sama o 3.00 na jedzenie i spala do 10 😳❤
    Gratulacje dla znajomych 🥂

🥂

Agaga mi karmienie piersia tez przeszkadzaloz i zalowalam na poczatku ze sie zdcydowalam ale od jakis 3 tygodni nie robi mi to juz roznicy... przestalam narzekac i mowie ze to w sumie nie jest takie zle... wiec mysle ze u Ciebie tez to minie ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2022, 15:49

agaga, Atena37 lubią tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, ale Klarcia ma długie stopki 😱😁😁 śliczna dama 😍
    A z tym spaniem tez masz szczęście widzę 😁 super 😁

Karola, nie stosowałam wiec się nie wypowiem. A co się dzieje?

Agaga, mnie jakieś 2-3 tyg bolało dość mocno, lanolina była bez przerwy w użyciu. A jak już przeszło to nic nie boli, a bałam się tego bo mam dość wrażliwe brodawki. Teraz kocham kp za to ze w nocy nawet nie muszę aie do końca budzić, tylko wyciągam cyca, jedzonko i spanko dalej 😂
    Zastojów nie miałam, raz tylko takie guzki wyczułam kąpiąc się ale ręcznie pod prysznicem odciagnelam, później przestawiłam mala i było już ok, także tu nie pomogę. Ale jestem zdania ze spokój mamy jest ważny tak jak najedzone dziecko. Jeśli mnie od początku kp by męczyło, to na pewno bym tego nie ciągnęła. Także próbuj, trzymam kciuki ✊🏻 Ale mysl tez o swoim komforcie 😊

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w nowym roku oby był lepszy i duzooo zdrówka;)
    Pięknie wyglądaliście❤ ja nie mam żadnego zdjęcia jakoś minął ten sylwester mój mąż i tsk wcześniej poszedł spać a dziś w pracy... więc może dziś posiedzimy ;)

• Karloina Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara😍
    Luna mały płakał strasznie, prężył się.. często ma takie jazdy W koncu podałam mu te kropelki przed karmieniem. I nareszcie słyszę jak robi kupę i puszcza gazy.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marienn i Luna za odpowiedź. Masz rację Luna że najważniejszy jest spokój mamy, na szczęście jeszcze nie mam takich sytuacji żeby porzucić kp, takie momenty załamań mi się zdarzają ale od tego najgorszego dnia narazie się poprawiło, zaciskam zęby na pierwsze sekundy i jest ok. Jednak ta wygoda mocno przewyższa jeszcze niedogodności, ale jak mówicie że nawet 3 tyg to jeszcze będę czekać. Zbyt dużo wygody do stracenia :)

Karola my dajemy Espumisan bo niby ma taki sam skład jak Sab Simplex niemiecki a tam jest dopuszczony od 1 dnia życia.

A Klarcia rzeczywiście wygląda jakby miała długie stopki 😁

Wczoraj byliśmy na sesji noworodkowej i dziś dostaliśmy ujęcia. Boziu jakie te sesję są urocze 🥰

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga, No i jaka oszczędność kasy haha 😂 chociaż ja już się boje cokolwiek jeść bo kolejne rzeczy uczulają mala.. najbezpieczniejszy jest jeden rodzaj parówek i chleba, po tym jest spokój. Cokolwiek chce urozmaicić to cyrki się dzieją 😭
    Pochwal się zdjęciami jeśli masz ochotę 😁 to prawda ze one są przesłodkie 🥺

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga pokaz nam zdjecia😁😁😁

Ja niestety oszczednosci na cycku nie mam :( bo karmie na wszelkie mozliwosci kp+kpi+mm 🤣🤣 i szczerze tyle razy mialam dosc i mowie i poco ?? Prosciej dac butle i nie miec problemu z cyckami, z niedojadaniem, ze sciaganiem wogole ajjj.. kazdemu mowilam ze rzuce tym w cholere, a przy kolejnym dziecku to odrazu na butlw wchodze... a teraz jak mala skonczyla jakies 7tyg wszystko juz na luzie zie zaczelo robic... cycki sciagam kiedy mi pasuje, czasem nawet,4-5h w dzien nie zdejme mleka bo akurat sie tak ulozy ze mala doje butla potem zasnie itp..
    Jakos juz nie przykladam wagi na cycki, mleko jest, nic nie boli, poprostu sie chyba oswoilam z tematem :) i zmienilam podejscie... i nawet w sumie wygodny ten cycek czasem ;)

Ps. Jak juz bedziesz miala stabilizacje w piersiach to siw wszystko zmieni. Mi polozna zasugerowala o 6tyg ze chyba ja juz przeszlam i stad ta zmiana... :) duzo o tej stabilizacji poczytalam i chyba faktycznie pomogla ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2022, 20:56

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2022, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będę miała bez znaku wodnego to coś podrzucę z fotek :)

Chyba tak jest z tą stabilizacja że teoretycznie maszyna już powinna działać bez zarzutu 😅
    Ja Cię Marien podziwiam :o masz trochę z tym roboty ale pewnie już sobie wypracowałas rytm no i z wyjściem mniejszy problem bo mala może zawsze mm zjeść. Fajnie że bez problemu je i pierś j butle.

Czy wy dawalyscie smoczki maluchom? Jeśli tak to kiedy? Ja czasem sobie myślę że może nie będzie potrzebował smoka a czasem nie mogę się doczekać kiedy dostanie 🤣 gdzieś czytałam że 4tyg żeby nie zaburzyć odruchu ssania 🤔

m3sxs65gvjb9w3j9.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ