Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaga, ja identycznie jak Nadzieja. Robiłam okłady ale bardzo bolało i dałam paracetamol. A co do wyrzutów sumienia, to normalne. Mamy dość, później płaczemy ze tak myślimy. Mi to nie przeszło nadal i nie wiem czy przejdzie. Mamy prawo być zmęczone i chcieć się chociażby wysikac bez dziecka. Ale to, ze tak pomyślisz, nie znaczy ze jesteś zła mama. Teraz ja to pisze Tobie a za jakiś czas ktoś będzie pewnie pisał mi 🙈
Nadzieja, tak, 2 wkłucia w nóżki. U nas dziś po pierwszym było ok, tylko się zdziwiła, po drugim już płacz. Teraz jest normalna, ale po pierwszych szczepieniach tez tak było, kryzys przyszedł wieczorem. Wiec czekam i oby nie. Nie mogłam w nocy spać ze stresu 🙄agaga lubi tę wiadomość
-
My dzisiaj na 18:30 mamy wizytę u fizjoterapeuty. Może panikuje, ale Tadziu zaciska piąstki tak że nie mogę mu ich otworzyć, wygina się w łuk kopie nóżkami. No musiałabym Wam to nagrać. Przy tym jest pisk ..
Dotarło do mnie że Tadziu przecież miał niedotlenienie w pierwszej minucie życia ponieważ był owinięty pepowiną . Może stąd takie zachowanie, może źle go z mężem chwytamy i nosimy . Nie wiem, nie mam pojęcia. Jedziemy sprawdzićagnieszka1290 lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dzięki Luna ❤️ ja niby też jestem świadoma że mam prawo ale sama świadomość tak średnio pomaga cieszę się że jestem na tym forum i mogę liczyć na Wasze wsparcie.
Muszę właśnie kupić paracetamol bo pewnie się niedługo przyda.
Karola dobrze że sprawdzacie 👍 daj znać jak po wizycie. U nas też było niedotlenienie i tez się martwię czy wszystko w przyszłości będzie ok, ale Wituś narazie rozwija się dobrze więc staram sie nie myśleć negatywnie.Klaudia10047 lubi tę wiadomość
-
Karola daj znac po wizycie... u mnie Klarcia do teraz zacisniete ma piastki, ostatnio znalazlam jak jej to masowac by rozluznic napiecie i jak masuje to otwiera...
Wiec zobaczymy jak skonczy 3mies.. jak nie to ide tez gdzies z nia.. czytalam ze to tez tworzy sie od wysokiego cisnienia w ciazy a ja je mialam.
A odnosnie szczepien, to u nas tez kluja w nozki ale odrazu po wkluciu podaja tez paracetamol ktory trzeba przyniesc ze soba. I kaza podawac co 4h dwa kolejne razy nawet jesli goraczki nie ma.
O okladach na nozki nie slyszlalam. Ale wspolczuje , ja juz sie boje ze bede przezywac ta kolejna szczepionke..
Aagaga ja tez to przerabiam zawsze, do teraz czasem sie obwiniam ze za malo opowiadam bajek dla malej, za malo so niej rozmawiam, za malo moze cos robie .. a daje z siebie najwiecej jak umiem....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 14:38
Natka23 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dziewczyny, ratunku, jestem załamana 😭
Właśnie wyszłam od lekarza, mała ma JUŻ 3600, lekarz powiedział, żeby lepiej wychodziła bo później będzie mi ciężko ją urodzić jeśli donoszę ją do terminu. Błagam dajcie jakieś sposoby na przyspieszenie 😂
Tak się zestresowałam cała sytuacja, trochę lekarz mnie wystraszył.
A oto moja kluseczka
https://zapodaj.net/e4105d3a199e6.jpg.htmlFelinka94 lubi tę wiadomość
-
Magdalena1997 wrote:Dziewczyny, ratunku, jeste załamana 😭
Właśnie wyszłam od lekarza, mała ma JUŻ 3600, lekarz powiedział, żeby lepiej wychodziła bo później będzie mi ciężko ją urodzić jeśli donoszę ją do terminu. Błagam dajcie jakieś sposoby na przyspieszenie 😂
Tak się zestresowałam cała sytuacja, trochę lekarz mnie wystraszył.
A oto moja kluseczka
https://zapodaj.net/e4105d3a199e6.jpg.html
No dziewczyny tu różnych rzeczy próbowały od sexu po pikantne dania , ja czytalam o jakiś daktylach jeszcxe kiedyś ale to byś musiała doczytać
A jeśli chodzi o wagę to się nie martw moja szwagierka urodziła 4,600 chlopaka naturalnie więc dobrze będzie;)
Nie denerwuj się bo to jeszcze gorzej -
M-ka, wysłałam Ci zaproszenie do grona przyjaciółek. Jeśli to możliwe to chciałabym nawiązać z Tobą jakoś kontakt poza forum? Chciałam zadać Ci kilka pytań odnośnie tej padaczki u psa. Dzisiaj moja psina miała dwa ataki, a nie chce tu zarzucać forum takimi tematami.
-
Magda ja dużo spacerowałam, dość intensywnie tak że czasem bolal mnie momentami brzuch i musiałam się zatrzymywać, seks sporadycznie ale dzień przed odejściem czopa byl 😅 no i dużo skakałam i kręciłam bioderkami na piłce. U mnie ostatecznie zaczęło się w najgorszy możliwy sposób bo odeszły mi wody bez większych skurczy więc nie wiem czy polecam 🤣
-
Dziś juz mam tak stresujący dzień, ze nawet seks odpada 😅
Ale rozmawiałam ze starym moim i zazwyczaj jest tak ze wszystko przychodzi w najmniej oczekiwanym i odpowiednim momencie. I teraz pewnie gdy bym potrzebowała kilku tygodni żeby zaopiekować się porządnie psiakiem i doprowadzić ją chociaż trochę do zdrowia to pewnie urodzę 🙄 -
Magdalena1997 wrote:M-ka, wysłałam Ci zaproszenie do grona przyjaciółek. Jeśli to możliwe to chciałabym nawiązać z Tobą jakoś kontakt poza forum? Chciałam zadać Ci kilka pytań odnośnie tej padaczki u psa. Dzisiaj moja psina miała dwa ataki, a nie chce tu zarzucać forum takimi tematami.
Kochana to jakaś inna dziewczyna pisała że jej psiak ma padaczkę tylko nie mogę sobie nicku przypomnieć 🤣
-
U mnie było podobnie bo moja sunia złapała kontuzje i nie wiedzieliśmy czy to będzie operacyjną czy nie, w sumie dalej nie wiemy, obserwujemy. Ale w pt o 15 byliśmy u weta, a o 3 w nocy odeszły mi wody 🙈 cieszyłam się że udało mi się być na wizycie i wiem wszystko co i jak
-
Magdalena, nie zalamuj sie 😊 Pamietaj ze usg moze sie mylic o 0.500g 😁 czyli moze miec nawet 3200g a moze juz ponad 4kg 😁😁😁 hah bedzie slodziutka pyza 😁 Juz na usg ma fajne poliki ❤ Juz mi sie podoba! Ale okey moze juz wyłazic powoli 😂
A odnosnie przyspieszenia? Nic mi nie pomoglo .. nawet daktyle, a jadlam po 2 paczki dziennie co mowili ze mozna kilka sztuk 😂😂 spacerowalam do oporu, uprawialam sex 2z dziennie z koncem wewnatrz zeby zmiekczyc, sluchalam muzyki relaksacyjnej, jadlam pizze z jalapenos, chodzilam po schodach po 5-6 pieter 2x dziennie, skakalam na pilce, mylam podlogi na kolanach codziennie... robilam chyba wszystko przez 4dni 😁 nie ruszylo nawet o milimetr... takze nie na kazdego dziala... albo na nikogo nie dziala i to sa zbiegi okolicznosci 🤣😎
Ale serio mozesz urodzic przyda sie foteczka maluszka 😁
Mka, pisalas ze nie bedziecie raczej ruszac tych nerek... jesli lekarz uwaza ze to zdrowe to jestem za, czasem lepiej nie dotykac 🥰❤ Malo ci zostalo juz do konca 😊
Alutka? Jak sie masz?
Niewyspana zagladasz tutaj?
Karolcia jak wizyta?
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Wizyta przebiegła super . Wiecie jak to jest, nagle dziecko spokojne i kto by pomyślał .😁
Sytuacja u Nas wygląda tak,że Tadziu tak samo jak ja bardzo męczył się przy porodzie. Było niedotlenienie ogólnie ja miłość zielone wody..dopiero fizjo mi przeczytał moją kartę informacyjną i do mnie dotarło, jakie było zagrożenie. Dlatego Tadzia układ nerwowy jest delikatny i ciężko go będzie wypracować. Amen 🙄😔25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Hej dziewczynki czytam wasze wpisy i niestety u nas tez był problem przy porodzie Jasio był owiniety pepowina wokół szyji w efekcie spadało tętno jak próbowałam urodzić. Zrobili mi w końcu Cc zlitowali się jak juz nie miałam siły. Ale całe szczęście że nie dusil lekarz do samego końca porodu naturalnego bo wiecie jak mogło by się to skończyć. Dostał 8 punktów bo miał problem z oddychaniem. Wszystko wydawało by sie że jest ok i zdrowy a teraz ma problemy z mową tzn. Ma prawie 5 lat a mowe na 2 latka. Wszystkie badania robiliśmy jakie mozliwe sa i wyszły dobrze ale skąd w takim razie te problemy z mową??. Pytałam neurolog i psychologa i psychiatre czy poród mogł mieć wpływ na jego mowę ale odpowiedzi nie uzyskałam.
-
Agnieszka bardzo współczuję sytuacji bo doskonale wiem jakie to uczucie człowiek dba o siebie i dziecko przez 9miesiecy, w trakcie porodu stara się najbardziej jak może a potem jedna zła decyzja może zadecydować na zdrowiu czy życiu dziecka a czy oprócz tego synem rozwijał się normalnie jako niemowlak? Mam nadzieję że jeszcze wszytsko uda się wyprostować i Twój synek będzie pięknie mówił
My też ciągle z tyłu głowy mamy obawy że coś może być nie tak, ale.to dopiero i tak wyjdzie później, jak będzie starszy... -
Karolina, dobrze ze wszystko super z Tadziem ❤
Agnieszka wspolczuje, ja nawet nie chce myslec o takich sytuacjach... i naprawde nie rozumiem czemu Ci lekarze tak ida w zaparte na te porody naturalne...
U nas Od 2 dni Klarcia zaczela juz tak pieknie tlumaczyc zabawkom ze źle wiszą albo sie nie ruszają 😳😂 az piszczy tak sie na nie denerwuje 🙈 jakie to smieszne 😂😂👩 31l. + 👱♂️ 31l.