Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Marien jak słodko 😅 to masz zabawnie teraz z Klara już coraz fajniejxza będzie;)
A ja jestem po wizycie maly waży już 2050g 😁 szyjka ok badania ok, czekam tylko na posiew moczu jeszcxe...
Mówi żebym do urologa zgłosiła się za te 3 tygodnie i to usg jeszcze raz ... więc się sprawdzi, następna wizytą 26.01 też szybciej że względu na nerkę No ale ważne że nie olewa sprawy
Dostałam już skierowania na badania na te HIV i inne pierdoly i za 3 tygodnie to nie będzie za wczesnie ? Myślałam że to bliżej końcówki się robi..
No i dostałam receptę ja szczepienie na krztusiec szczepila sie któraś ? Tyle tych szczepien w tej ciazy jakośWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 23:34
-
Mka, ja mialam na krztusiec i z tego co pamietam to czas na to byl chyba do 32 lub 33 tydzien.
Wiecej zadnych szczepien nie bylo, ani posiewow, ani hiv ani nic tutaj nie robia 🤣 jedynie na kazdej wizycie byl mocz. Ah no i glukoza. Mowie ze mieszkam na zdupconej wyspie 😂
Ale za to szpital wspominam cudownie i nie chcialabym lezec ani rodzic w polsce. Dlatego wszystkie swojw dzieci musze urodzic tutaj 💪💪🙈
Suker ze bejbi ma juz 2kg 😎 jeszcze chwila i bedzie gotowe do wyjscia czekamy wiwc na kolejne twoje usg niech rosnie tam sobie 😍 Imie juz jakies jest? 😋😊
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
No mo mówił że na spokojnie jeszcxe z 3 tygodnie mam na TO szczepienie a dziś nawet do swojego nie zadzwonię bo przecież swieto ;p
Najlepsze że nie mam żadnego usg ładnego żeby wstawić zawsze takie robi że gowno widac za przeproszeniem ;p ale ważne że wszystko dobrze;p
Nie nadal nie ;p są jakieś wybrane ale ciągle myślimy 😅 -
Magdalena napisałam do Ciebie priv, przepraszam że dopiero teraz ale jakoś rzadko tu zaglądam 🙈
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyMarienn wrote:Karola daj znac po wizycie... u mnie Klarcia do teraz zacisniete ma piastki, ostatnio znalazlam jak jej to masowac by rozluznic napiecie i jak masuje to otwiera...
Wiec zobaczymy jak skonczy 3mies.. jak nie to ide tez gdzies z nia.. czytalam ze to tez tworzy sie od wysokiego cisnienia w ciazy a ja je mialam.
A odnosnie szczepien, to u nas tez kluja w nozki ale odrazu po wkluciu podaja tez paracetamol ktory trzeba przyniesc ze soba. I kaza podawac co 4h dwa kolejne razy nawet jesli goraczki nie ma.
O okladach na nozki nie slyszlalam. Ale wspolczuje , ja juz sie boje ze bede przezywac ta kolejna szczepionke..
Aagaga ja tez to przerabiam zawsze, do teraz czasem sie obwiniam ze za malo opowiadam bajek dla malej, za malo so niej rozmawiam, za malo moze cos robie .. a daje z siebie najwiecej jak umiem....
Hejka. Sorki że się tak wcinam. Mam bobaska 15 miesięcznego i też szczepienia przechodziliśmy. Nam pediatra zaleciła smarować miejsce wkłucia żelem Altacet i bardzo to pomagało, także polecam 🙂. A przeciwgorączkowy lek dopiero gdy gorączka wyskoczy -
Luna jak Wam upłynął dzień po szczepionce?
Mka a nad jakimi imionami się zastanawiacie ?
Jestem ciekawa ile waży Jakub.
Nie wiedziałam że dzieci tak szybko wyrastają z ciuchów..raz że ubranka jak nowe już nie mam gdzie tego upychać, a dwa to budżet.
Na sprzedaż póki co się nie zdecydowałam bo trochę mi szkoda oddawać to za grosze.Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Nadzieja mam to samo, Klarcia dlugo nosila 0-3 bo urodzila sie 49cm wiec miala na dlugo a wczoraj juz wiedzielismy ze 62cm to juz na styk, mam przygotowane 3-6 i chyba sie przezucimy..
U nas sie nie sprzedaje tylko oddaje, ja spakuje w ta torbe co odkurzaczem sie wciaga powietrze i odkladam. Szkoda mi tez bo wszystko nowe.... niektore nawet nie ubrane...
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja ubranka sprzedaje na Vinted, faktycznie taniej niż kupiłam, wiadomo, ale zarobiłam już spooooro na tym wiec nie żałuje. Zostawiam tylko ulubione 😁 i kupuje trochę na Vinted i trochę nowych. Nadzieja, a wy jaki rozmiar aktualnie?
Po szczepieniu cały dzień było zupełnie normalnie. W nocy miała 37,8 stopni, nie mogła za bardzo spać i się wiercila. Ale rozkopała się z koca, nie przykryłam jej i spadła szybko temperatura i zasnęła. Bałam się jak zareaguje tym razem ale było ok 😁
A my dziś bylosmy na basenie, było suuuper 😁😁 -
Mka ładne i widzę że macie z czego wybierać bo bierzecie kilka pod uwagę. My długo zastanawialiśmy się nad dwoma😁
Luna większość to 68, choć kilka rzeczy jeszcze jest dobre z rozmiaru 62 ( tylko firmy smyk ), zauważyłam że co sklep to trochę inaczej. Teraz kupuje na 68, 74. Wyprzedaże jakieś słabe na razie
Ale nie podawałas Nadii paracetamolu?M-ka1990 lubi tę wiadomość
Synek
-
U nas po szczepionce nie mozna z maluchami wychodzic przez 2 doby 🤨 a po ostatniej Klarcia miala 38.2 w drugiej i trzeciej dobie dopiero....
Luna zazdroszcze wam tego Vinted jak skurczybyk!
Jak bylo na basenie? Dlugo bylyscie? Nadia nie plakala? Bylyscie same czy pierwszy raz z mezem?
Ps.dziewczyny dostalam miesiaczki 24/12 i mialam normalnie 5dni.. a dzis plamilam , to normalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 21:10
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
nick nieaktualnyMarienn wrote:U nas po szczepionce nie mozna z maluchami wychodzic przez 2 doby 🤨 a po ostatniej Klarcia miala 38.2 w drugiej i trzeciej dobie dopiero....
Luna zazdroszcze wam tego Vinted jak skurczybyk!
Jak bylo na basenie? Dlugo bylyscie? Nadia nie plakala? Bylyscie same czy pierwszy raz z mezem?
Ps.dziewczyny dostalam miesiaczki 24/12 i mialam normalnie 5dni.. a dzis plamilam , to normalne?
Marienn może plamienie owulacyjne? Zwłaszcza, że już tyle czasu minęło od porodu to okres mógł się uregulować -
Nie wiem, nigdy nie mialam plamien owulacyjnych..... i caly dzien delikatnie plamie, nawet teraz na wieczor przy kapieli wylecial ze mnie malusi glutek krwi ... to wyglada jak koncowka miesiaczki ale tydzienpo zakonczonej....🥴🥴🥴👩 31l. + 👱♂️ 31l.
nick nieaktualnyMarienn wrote:Nie wiem, nigdy nie mialam plamien owulacyjnych..... i caly dzien delikatnie plamie, nawet teraz na wieczor przy kapieli wylecial ze mnie malusi glutek krwi ... to wyglada jak koncowka miesiaczki ale tydzienpo zakonczonej....🥴🥴🥴
Po porodzie to raczej ci nic nie zostało tam bo to już długo. Końcówka miesiączki to napewno nie. Nie wiem ile trwa takie plamienie owulacyjne ale to może właśnie to. Albo jakieś problemy z hormonami po porodzie i stąd plamienie w trakcie cyklu. Jakby ci się to jutro utrzymywało to może skonsultuj to z ginekologiem? -
Nadzieja, nic nie dawałam, temperatura sama spadła a Wy kiedy teraz się szczepicie?
Rosną te dzieci okrutnie szybko 🙈
Marienn, byliśmy w trójkę, z mężem. Nadia była w ciężkim szoku 😂😂 wszystko obserwowała, w ogole nie płakała ani się nawet nie krzywila. Byliśmy 30-40 min. Bylibyśmy triche dluzej ale Nadula tak się zrelaksowala, ze usnęła w wodzie 🙈😂
A co do krwawienia, miałam podobnie. Kilka dni jakby okres. od tej pory, a minęły ze dwa msc, miałam tylko plamienie chyba z 2-3 dni. Później już nic. Nie wiem co to było 🤷♀️ Jeśli u Ciebie nie przejdzie to może skontroluj u lekarza? Może jeszcze rozregulowane hormony? -
PaniM niestety nie pomogę, nie miałam. Najlepiej zapytać ginekologa albo położna. Pamiętam jak miałam z polozna takie pogadanki to mówiła że często występują u kobiet ciężarnych.
Marienn u mnie był tylko obfity okres bez plamien.
Luna a Ty masz regularnie okres? U mnie teraz jakby owulacja i ciekawe czy następny zacznie się na czas.
Szczepienie mamy 12.01 także już blisko. My też 6w1 powiedz mi czy opłata taka sama co przy 1 dawce ?Synek
-
nick nieaktualnyPaniM wrote:Dziewczyny a czy któraś z was w czasie ciąży zmagała się z hemoroidami/żylakami odbytu? Wyszedł mi na zewnątrz jeden i boli jak diabli i nie wiem czym można złagodzić ten ból.
W aptece są dostępne maści na hemoroidy, tylko nie wiem czy muszą być specjalne dla kobiet czy to nie ma żadnego znaczenia -
Już jestem. Kurde tyle sie dzieje. Mały dostał kataru. Płacze dzien i noc. Inhalujemy i ściągamy cały czas. Dzisiaj byliśmy u lekarza zrobic badania na bilirubine bo coś długo żółtawy jest.
Oskrzela dzięki Bogu zdrowe.
A Tadziu waży 5150🤗
Marien z tymi piąstkami nie ma co sir stresować ponic do 3/4miesiaca tak mogą dzieci zaciskać.25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Nadzieja, ja miałam tylko raz przez kilk dni to krwawienie. Od tej pory poza plamieniem pare razy nie miałam nic. Nie wiem o co chodzi 🤦♀️
Co do szczepień, w naszej przychodni jest tak, ze szczepionki musimy kupić w aptece i przynieść ze sobą. Nie wiem czy to plus czy minus, ale przynajmniej mogę wybrać aptekę gdzie jest najtaniej. A różnice są spore, szczególnie na tym Prevenar13.
Planujecie szczepić na menigokoki? Ja chyba tak ale nie wiem kiedy.. No i to jest dopiero spory koszt…