Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna Chcemy żeby już było kompleksowo, nawet nie orientowałam się ile kosztuje na meningokoki.. ostatnio zapłaciliśmy w przychodni 510zl - u nas się nie przynosi wcześniej kupionych .
Po porodzie to chyba musi upłynąć trochę czasu aby cykle się wyregulowaly, ale dziwne że miałaś raz i cisza. Zobaczymy jak to będzie u mnie i Marienn.
Karolina współczuję - oby małemu przeszedł ten katar. A jak z brzuszkiem ? Podajesz w końcu delicol? U nas nic się nie sprawdziło. Bóle się skończyły po drugim miesiącu i wtedy odstawilam wszystko poza bobotikiem bo Jakub miewa wzdęcia. Delikol daliśmy raz a wcześniej stosowaliśmy Kolzym, probiotyk (biogaje lub dicoflor) Espumisan.Synek
Poród SN 8 października 2021
-
My za hexacime i prevenar płaciliśmy 430 teraz. Rota darmowe wzięliśmy. A to bexsero na meningokoki kosztuje około 340 zł..
Karola, nie zauważyłam postu. Współczuje malutkiemu kataru i wam stresu. Mam nadzieje ze szybko przejdzie.. a od fizjo macie jakieś ćwiczenia czy nie? -
Ja jednak mam kolejny okres... 🤮 myslalam ze to tylko plamienie... ale od 3 dni juz leci, i to nawet tak dziwnie wiecej... 🤮 Serio czuje sie jak gowno...
Nie dosc ze krwawilam 2 miesiace po porodzie to teraz mam dwie miesiaczki w 2 tygodnie 🥴
Ten brak wspolzycia chyba doprowadzi do rozpadu malzenstwa ... 😂 chwile przed @ udalo nam sie ladnie poprzytulac i nawet suchosc minela, myslalam ze bedzie juz lepiej... 😡 i znow dowalilo...
Dziekuje Karolcia, slyszalam o tych piastkach do 3 miesiaca... czekam az otworzy na dluzej niz minute 😁🥰 Glowki dalej nie chce podniesc na brzuszku.... a na ramieniu podnosi jak strzala 🥰
Wspolczuje ci tego katarku.... probowalas plastry aromactiv? Jak Klarcia miala chyba z miesiac to ciagala noskiem i przykleilam jej z boku lozeczka przez dwa dni (bo balam sie do ubranka ze za blisko bo dosc mocne sa) i minelo ❤
Wspolczuje wam platnosci za te szczepionki... u nas free.
Ale to taka kolej rzeczy, wy dostajecie kase na dzieci i wiecej wydajecie ja spowrotem, a u nas nie daja nic, kompletnie, ale tez za nic nie chca....
Slyszalam ze Polska tak podrozala ostatnio w tempie expresowym 🥴 masakra...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 02:43
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dzisiaj jadę odebrac te kropelki Sabsimplex ponoć są super na kolki tylko nie są dostępne w pl ale udalo się ogarnąć od jakiejś kobiety z Poznania, która przywiozła z Niemiec ale mała jej nie potrzebuję. A katar odciągamy non stop odkurzaczem i tyle tego leci że szok..
Od fizjo wiemy jak nosić gdy nie chce na brzuchu A musi ćwiczyć i jak masować.25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Marien, może nie jestem odpowiednią osobą do wypowiadania się ale po poprzedniej ciazy wsxydtko wróciło do normy po jakiś dwóch miesiącach ale o kolejnych dwóch gospodarka hormonalna tak.mi wariowała ze ze zakończonym okresie od 10dc do 23dc miałam plamienia, a nawet obfite krwawienie, a od 28dc normalny okres. I tak przez kilka miesięcy z rzędu. Lekarze mówili że to tak może być ze może już tak zostać... ze to niby owulka. Okazało sie ze miałam tak rozregulowaa gospodarke hormonalna ze o żadnej owulce nie było mowy. Nie chcę straszyc. Jedynie pisze ku przestrodze. Same najlepiej wiemy co nas niepokoi i trzeba dążyć do wyjaśnienia sytuacji jeśli cos nas niepokoi przed dłuższy czas. Szukalam lekarza który znalazł przyczynę, wdrazyl leczenie i właśnie jestem po drugiej owulacji 😀 takze starania czas start proszę trzymajcie kciuki. Boję się potwornie bo juz wiem z czam będzie wiazala się ewentualna ciaza ale podjęliśmy decyzję ze sprobujemy
-
Lana dziekuje❤ Faktycznie ja po stracie tez mialam takie rozwalenie hormonalneokres co chwila albo wcale... ale nie myslalam ze strata a ukonczona ciaza to to samo 😳🙈
MOCNE KCIUKI ZA CIEBIE !!!! 🥰🥰 Zaczynajcie to, napewo sie uda ❤
Napewno jak zajdziesz to bedziesz miala stres tak jak ja, ale spokojnie 😊 tym razem sie uda 😊
Nadzieja, cos ty? Az tak ze o wyjazdach sie mysli? 😳 Ty w sumie z mezem mozesz chyba probowac wszedzie o jakich krajach myslicie?
Karolina super ze usalo sie znalezc kropelki, a to napewno kolki? Czy zaparcia ? Koedys czytalam ze dzieci do 1.5m to nie maja wogole kolek 🤔🤔👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Jezu dziewczyny ja mam tak wyrwane z życia te parę dni że masakra, maly ma kolki, tu jeszcze święta, dzisiaj robią imprezę z okazji Narodzin małego, a ja po całe.dnie z cyckiem na wierzchu, masowanie brzuszka, ogrzewanie a w najgorszym wypadku Espumisan 🤦♀️ nie jestem w stanie Was nadrobić, wrócę jak już się ogarnę z życiem i małego ogarnę.
-
Esoumisan nie zrobi małemu krzywdy ja przed każdym cycem podaję po 10 kropli od wczoraj, jak usłyszałam od pediatry ,że mogę. Mały dzisiaj spał dzięki temu spokojnie;)
A mały je bardzo oo dużo cyca;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 12:35
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Marienn my już przez planowaniem dziecka myśleliśmy, potem ciąża więc nie chciałam stresu a teraz to tylko się utwierdzam że coraz tu gorzej patrząc na życie znajomych na obczyźnie. Tylko Berlin jest brany pod uwagę bo tam mąż dostanie pracę od ręki ( po znajomości )
Alutka wiem co to kolki i współczuję, trzeba to przetrwać
My dziś 3 miesiące świętujemyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 05:35
Luna33 lubi tę wiadomość
Synek
-
Jejku a ja chce wracac.... tvn juz nie ogladam bo jak slucham tego jak to zle to mam dosc. A wszyscy w najlepszych ubraniach, domach, autach ... wiem ze to nie argument ale kurcze no czasem juz nie wierze w Tv 🤣🤣🤣 wydaje mi sie ze chyba nie iest tam tak zle ❤❤😅
A jednak 😎🤔😂😳
Berlin fajny, Niemcy 😁Zawsze mi sie podobaly i zarobkowo fajnie i blizko Polski i na lądzie, wsiadasz w auto i jedziesz... a ja na wyspie okropnie , daleko....
Nadzieja slodki on 🥰❤ i duzy!
Karolcia, ciesze sie ze jednak u ciebie sie to sprawdza, moja chyba nie miala kolek bo nigdy tak sie nie zachowywala...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 21:26
NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Nadzieja jaki Kubuś przystojniak 😍
Wituś dziś skończył 3 tygodnie, nie wiem kiedy to zleciało :o zaczął trochę gorzej spać, wczoraj w ciągu 6h jadł 5razy z czego spał może 3 pomiędzy a resztę nie 🥴 smoczek wjechał kilka dni temu. Nie wiem czy wszystkie dzieci tak mają czy to już high need baby, ale sam raczej nie usnie bez niczego. Idealne zestawienie to smoczek, szum i delikatne bujanie w gondoli. Niby nie płacze dużo, ale jednak dość sporo mam wrazenie😅 potrafi mieć sucha pieluchę, po jedzeniu, odbity i na rękach dalej szuka niby cycka i się denerwuje w poniedziałek mamy położna zobaczymy ile przybrał.
Nocki odsypiamy rano do 12 bo wtedy śpi po 3h w łóżku. Zastanawiam się nad kołyska, może z tym by łatwiej uspial bo ciężko jak jestem zaspana rano. Ah j jeszcze powiększyły mu się bardziej gruczoły piersiowe, mam nadzieję że to wciąż w normie, wcześniej były wyczuwalne ale dużo mniejsze. Ciągle jakiś stres 😰
Mi po porodzie zrobił się tak jakby hemoroid nie boli ale czasem jakby swędzi, czuje taki dyskomfort. I muszę ćwiczyć mięśnie Kegla. Położna mówiła żeby wstrzymywać siku w trakcie po kilka razy i dzisiaj się zdziwiłam bo bardzo mi się chciało i wstrzymałam tylko trochę strumienia :o nie wiedziałam że jest tak kiepsko.
No niestety ale ciąża i poród nie zostawiają nas bez skazy 🙃
Fajnie że Luna, Nadzieja i Marienn są do przodu to zawsze w głowie układam co będzie kolejneNadziejaUmiera lubi tę wiadomość
-
Agaga, może skonsultuj się z fizjo urogin? Ja byłam przed porodem i ona mówiła żeby nigdy nie wstrzymywać strumienia moczu.. nie wiem, może po porodzie inaczej to wyglada, ale babka u której byłam mówiła ze odchodzi się id takich ćwiczeń. Tak tylko rzucam co słyszałam
Myśle ze jak nie trzeba małego usypiać na rękach godzinami to noe ma tragedii 😁 ale tyle pobudek 😱 oby szybko minęło ✊🏻
Nadzieja, Kubus jest takim przystojniakiem 😍 No śliczny!
Alutka, Karola, mam nadzieje ze przejdą te problemy brzuszkowe się umeczycie i wy i dzieciaki..
A życie w Polsce? W każdym miesiącu zastanawiamy się tylko co zdrożeje i o ile wzrośnie rata kredytu.. powoli zaczyna mnie to przerażaćNadziejaUmiera lubi tę wiadomość
-
Agaga to masz wesolo kobietko 😳 powiem wam ze albo mam cos z pamiecia albo to tak jest ze ja juz nie pamoetam jak to bylo jak mala miala 2-3 tyg 😂
Ale ja na nia nie narzekam i chce miec kolejne takie dziecko...
Tfu tfu...
Bez boli , bez ciemieniuchy, bez placzu, nie lubi byc na rekach, bez problemow skornych spi po 9-10h w nocu bez przerwy, bez krostek czy innych rzeczy ..
Jestem zachwycona co to za okaz mi sie trafil 🥰 i naprawde chcialabym juz nastepne, nie dlatego ze tesknie tylko dlatego zeby szybciej z pieluch wyjsc😂 zeby szybciej ten maraton dzieciecy zakonczyc 😁🥰 no i podobaja mi sie tskie dzieciaczki ale zeby nie robic przy tym ciagle.
Ale... musze czekac bo mialam cc... 🤨
Agaga dobrze ze mozesz odespac chociaz z rana do 12
Niczym i nie nie przejmuj... dom, sprzatanie czy inne bajery to nie wazne
Skoro nie placze to nie moze nie przyzwyczajaj go do bujania.? Bo pozniej bedzie ciezej... chociaz nie wiem jak to jest gdy dziecko chce byc bujane.. ale moze jak nie ma tragedii to sa sie go jakos polozyc przykryc i np trzymac za raczke albo polozyc swoja dlon na jego brzuszku zeby odczowal bliskosc...
Luna, slyszalam o tych wzrostach kredytu... przerazajace to jest... mam nadzieje ze jak wzroslo o 150zl naprzyklad to wyplata tez chociaz o tyle wzrosnie...👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Mój Synuś ma miesiąc 🙉
M-ka1990, agaga lubią tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Super Karola 🥰
Kiedy dzieciaczki zaczynają już widzieć i reagować trochę na to co widzą, albo jak coś się do nich mówi? Nie mogę się doczekać tego momentu. Zamówiłam dla Witusia karty kontrastowe, zobaczymy kiedy zacznie na to reagować.
Marienn to Ty masz naprawdę dziecko przy którym chce się mieć kolejne 😁 chociaż z drugiej strony jak ona taka spokojniutka to nawet nie odczujesz tych pieluch dobrze jak chwilkę poczekasz z drugim. A może po drugim pojawi się jeszcze trzecie 🤭
Dzisiaj nocka lepsza bo budził się co prawda co niecałe 2h ale karmiłam na leżąco w łóżku i od razu spał ❤️ o 6 tylko płakał długo bo go brzuszek bolal. Ale pospalam 😜 -
Dziewczyny, tak sobie mysle, a moze waszym maluszkom na brzuszek szkodzi witamina D?
Jakie podajecie? Moze za pozno?
Ja jak podawalam po 13 to Klarcia tez cierpiala, zaczelam podawac tak do 11 rano i jest super.
Czytalam gdzies ze mamuski zmieniaja witamine D i jest o wiele lepiej z brzuszkami.
A moze pijecie kawe? To tez podobno wplywa?
Nie zebym ingerowala czy cos, bo wiem ze to moze byc irytujace, ale poprostu tak mi na mysl przyszlo ❤ chociaz pewnie wy juz to wiecie 😎 🙈
Karolcia Happy Months dla Tadzia ❤
Agaga u nas Klarcia to nie wiem od kiedy zaczela za kims sie rozgladac, kurcze czemu ja se tego nie zapisuje 🤣😳
Ale wiem ze chyba od 4 tyg jakos stawialam ksiazeczke kontrastowa w wozku... i nie przesadzalam z zadnymi zabawkami, do dzis nie daje jej jeszcze tych takich kolorowych. Wszystkie sa blade, i delikatnie zabarwiane. Ma tylko ta ksiazeczke kontrastowa i jedna taka kolorowa muche z lusterkiem. Inne sa blade. Nie chce jej zasypac kolorami zeby tez nie przedobrzyc. Podobno dziecko do 3 mies zycia jak wytrzyma takie spokojne to juz pozniej takie prawdopodobnie bedzie czekam niecierpliwie 🤣
A polecam ksiazeczke kontrastowa z Canpol, dla nas jest swietna bo ma 3 kolory nie dwa. I szeleszczace scianki itp.👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Agaga u nas w drugim miesiącu. Książeczki kontrastowe pokazywałam Jakubowi wcześniej ale nie wpatrywał się wtedy. Teraz jest żywo zainteresowany kontrastami i zabawkami, wyraźnie widać które lubi bardzo a które mniej. W ogóle teraz jest już świetny czas, w pełni cieszę się z macierzyństwa, mały jest kochany, dużo się śmieje, Gaworzy, zwłaszcza kiedy mu coś opowiadam, przygląda się z zaciekawieniem kiedy coś obok niego robię, potrafi sam zasnąć. Jest to duży progres porównując pierwszy miesiąc gdzie w ogóle w dzień nie spal, mieliśmy dużo kłopotów brzuszkowych, ciężko było.Synek
-
Odświeżam bo znikamy25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻