Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga, szpital który wybrałam zamknął się na porody rodzinne, a najbliższy w którym są jest 50 km od nas, to trochę daleko. Po rozmowach i tak zauważyłam, ze niezbyt chyba chciałby w tym uczestniczyć, nie chce go namawiać tez. Dam radę sama 😅

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że dasz 💪 oby zaczęło się skurczami i szybko poszło. Szkoda że szpitale całkiem się zamknęly na porody rodzinne. To że nie było odwiedzin to wspominam dobrze bo kobiety na tej sali wyglądają strasznie, czują się strasznie i ostatnie czego się chce to łażący ludzie. Jeśli jest się 2 dni to nie zdąży się tego odczuć. Co do dzieci to to też optymalny czas żeby się poznać, nauczyć podnosić, przekładać, przystawiać do piersi. Mi jak podali na jedną stronę dziecko to nie wiedziałam jak odłożyć 😅 jak przełożyć na jedną stronę, wstać obolała

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga mój to nie chce i raczej wątpię i tak żeby wpuszczali ... no właśnie ja też się zastanwiam że zostanę sama i nie będę umiała go podnieść... naprawdę trochę zaczynam się stresować

• agaga Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MKa myślę że położne powinny pomóc jak będziesz potrzebowała. Ja odkładałam na łóżko i przekładałam po kilka razy aż obróciłam. Natomiast mały prawie nic nie robił w pieluchy więc tego nikt mi nie pokazał. A to jak w domu zaczął się obsikiwac cały to doszłam do tego żeby dodatkowo siusiaka układać w dół.

Marienn zastosowałam u siebie twoja radę i daje Wit D rano bo jak dawałam na noc to o 6 rano mały nam płakał i się prężył. 2 dni narazie ok

M-ka1990 lubi tę wiadomość

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam taką nadzieję, zresztą mój nie szczepiony to wiadomo jak wpuszczają...o widzisz dobrze wiedzieć o siusiaku 😅 oby tylko jak najkrótszy pobyt w szpitalu ;)

• Ania 😃 Nowa

Wysłany: 11 stycznia 2022, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 😊 pisze tu na forum bo mam wątpliwości pewne, ponad półtora roku brałam tabletki antykoncepcyjne. Odstawiłam 7grudnia, okres dostałam 10 grudnia i trwał 7 dni. Cykl mam 28 dni i jak zawsze regularnie nawet przed braniem tabletek. Okres spóźnia mi się już 4 dzień. Drugi tydzień objawy jak zespół napięcia przedmiesiączkowego. Najbardziej bóle podbrzusza i strasznie tkliwe piersi. Zrobiłam wczoraj test ciążowy. Nie czekając nawet do minuty popatrzyłam i pod światłem była widoczna bladziutka kreseczka, ale się nie przejęłam i wyrzuciłam test do kosza, uznając że jest negatywny i zwalając opóźnienia w okresie na rozlegulowanie po odstawieniu tabletek. (Z partnerem sex uprawialiśmy bez zabezpieczenia bo nie ukrywam, że byśmy chcieli mieć dziecko). Po kilku minutach poszłam znów do łazienki bo ucisk mam taki na pęcherz że hej. Tknęło mnie żeby wyjąć test i ku mojemu zdziwieniu bladziutka kreska widoczna już nie tylko pod światło i pod kątem. Zastanawiam się czy to możliwe, że mogę być w ciąży tak szybko po odstawieniu tabletek. Oczywiście zamierzam test powtórzyć, jak do piątku okres nie wróci. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie wiedziałam jak odkleić to coś czym się pampersa zapina, byłam zielona jak trawa 😂 a i tak ogarnelam wszystko, lepiej lub gorzej ale mala nadal żyje i ma się niezle 😂 podnosilam ja na początku w rozku bo mi było łatwiej. Na prawdę dacie radę, obiecuje wam 🙈

A my byliśmy wczoraj u fizjo. Już się martwiłam ze Nadia się nie przekręca na brzuch a jej rówieśniczki tak. Tyle z nieporównywania dzieci.. ale fizjo powiedział ze do 6 msc na spokojnie ma czas. Co ciekawe, powiedział ze może jej być ciężej bo jest długa, szczupła i ma długa szyje (nie wiem gdzie 😆) i to wbrew pozorom utrudnia sprawę. Za to był zdziwiony ze łapie się już za stopki bo stwierdził ze to wg książek koniec szóstego miesiąca. To ze przekręca się z brzucha na plecy jest ok. Takze na prawdę nie warto czytać cudów w necie i co gorsza porównywać tych bobasów. Każdy jest inny a czy wszystko jest ok może ocenić specjalista. Oczywiście jestem teraz mądra a jak Nadia nie bedzie siedzieć a jej koleżanki tak to będę szukać dziury w całym 🤓

Ania, ja myśle ze wszystko jest możliwe 🙈 jedyna opcja jest powtórzenie testu lub zrobienie bety. Ciąża jest możliwa, możliwe tez ze kreska wyszła po dłuższym czasie niż w instrukcji i wtedy to może nie być ciąża.. niestety raczej nikt tego nie przewidzi ale jeśli się staracie o dzidzie to mocno trzymam kciuki żeby to oznaczało ciąże 🥰 daj znać po powtórce!

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna no w sumie nie mamy wyjścia jakoś musimy sobie poradzić same;)
    Też mam plan anrazie w rozku małego nosić itp 😅

Ania ja bym poszła na betę to Ci da większą pewnosc niż test

• Marienn Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie stresujcie sie (latwo mowic) 😹 chociaz ja nie balam sie dziecka tylko porodu, wiedzialam ze poradze sobie nawet z kąpaniem i nie potrzebowalam nikogo ani asekuracji przy pierwszym kąpaniu. Za to porodu balam sie i szczerze odrazu mowie, ja nie urodze nigdy naturalnie...

Ale wiem ze kazda ma inaczej i mamy tu przyklady lekkich porodow :)
    Tak samo jest z dzieckiem :) oczywiscie rozki sa fajne i mega przydatne 😊
    Ale tez wiem ze niektore dzieci rodza sie spiete a inne takie luzne. To podobno tez jakies napiecie miesniowe, Klara urodzila sie tak ze miala dosc sztywnie glowke w porownaniu do innych dzieci jak obserwowalam..

Magdalena, czekam na Twoj porod! ;)

Agaga ciesze sie ze jakis postep po zmianie godziny Vit jest.
    Nam polozna to poradzila, bo tez dawalam pod wieczor. Powiedziala zeby nie dawac z rana jak dziecko wstaje po nocy bo zoladek jeszcze dobrze nie pracuje.
    Zaczelam dawac okolo 11 i jest super :)

Luna, super ze wszystko gra u Nadii 😁 spryciara lapie juz nozki! 🤭 czyli musisz uwazac bo moze zjesc skarpetke 😁😁🤭🤭

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś u lekarza, dostaliśmy skierowania, teraz będę musiała szukać specjalistów. Lekarka miła, pogoladala dziecko, osłuchała, posprawdzala. Ale potem rozmawiałam z mamą i pyta się mnie "ważyła małego i mierzyła?". Ja się w sumie zdziwiłam bo nie, w trakcie na to nie wpadłam a teraz sobie uświadomiłam że rzeczywiście słabo :/ może dopiero przy pierwszym szczepieniu to zrobi 🤔 chociaż z tym szczepieniem to też burdel w przychodni bo babki że szczepień mają jakiś problem z lekarzami że lekarze schodzą do punktu oglądać dzieci przed a tam jeden gabinet blabla. Typowy burdel :/

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga u nas ten skok 2 dni był, wczoraj było spokojnie.
    Pediatra powinna Ci małego zważyć żeby zobaczyć czy przybiera to podstawa. Chyba że położna to u was kontroluje.
    My dziś po szczepieniu, mieliśmy 1 wkłucie, za 8 tyg kolejne dawki. Mój maluch Jest długi, urósł, ale przybrał nie dużo. Mam zwiększyć ilość mm. A wcześniej mówiła że cały czas pierś a mm jak najmniej. ciężko mi to ogarnąc..oby tylko problemy brzuszkowe nie powróciły.
    Muszę Jakuba w dzień układać na prawy boczek podczas snu bo upodobał sobie jedną stronę. W leżeniu na brzuszku będę go wspierać poduszeczka lub zwiniętym kocykiem pod pachami. Lekarz mówiła że on jeszcze nie musi się trzymać na przedramionach więc nie panikuje. Niepokoi mnie ta jedna strona i waga.
    Jutro mamy kontrolne USG brzuszka.
    W ogóle muszę zamówić ubranka bo wsztkie pajacyki za krótkie

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny,

Znów nie miałam nawet kiedy zajrzeć na forum, podziwiam Was że w natłoku obowiązków jesteście jeszcze w stanie pisać tu regularnie, ja przy codziennych obowiązkach jak mam chwilę zeby usiąść to jesg dobrze 😅😅😅
    U mnie mąż wrócił do pracy, teściowa też wiec juz jesteśmy sami, może i lepiej, jakoś lepiej sobie radzę sama niż z nimi 😅😅😅
    Maly trochę bólów brzuszka ma, ale nie jest źle,
    Ja powtarzałam wymazy i dalej mam antybiotyk, z tym że lekarz mi mówił że mogę karmić z tym antybiotykiem a na ulotce pisze co innego więc biję się z myślami co robić.
    Teściowa mnie wkurwią, ona swoje mądrości, ja swoje, więc lekko nie jest 😅😅😅

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/c3302caf38b4c.jpg.html

Cześć a to ja w 33 tygodniu ciazy 🤗
    Alutka miło Cie czytać;) ważne że czasem coś się odezwiesz;) a no właśnie niby pomoc dobra ale samemu to samemu na spokojnie i tyle sie zrobi ;)

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka jeszcze chwila i przyzwyczaisz się do takiego trybu życia 🤣 czasami zamuast gorącej herbaty pije mrożona jak sobie przypomnę że zrobiłam 😂 jak się nie oderwę od Jakuba to ona mi 10x wystygnie. Mój syn nie może chwili pobyć sam cóż 🙄

Mka ładnie wyglądacie 😃 jeszcze kilka tygodni Wam zostało, wysypiaj się i odpoczywaj póki możesz 😂

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka super wyglądacie;*

Ja Wam powiem ,że ja już czuje ze te emocję i hormony minęły, mogę teraz powiedzieć, że mimo kolek malego w pełni czuje sie super w nowej roli życia. Jest ciężko, ale z każdym dniem jest coraz lepiej;)

M-ka1990, Annamaria lubią tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka, ładnie wyglądasz!

A to ja! Słonica 😅
    https://zapodaj.net/853d93522618e.jpg.html

U mnie dzisiaj ciężki dzień, cały dzień mogłabym spać, bez sił kompletnie, dodatkowo skurcze i brak apetytu. Jestem kłębkiem nerwów, zaczęłam się bać 😭

l22npx9ikikem2mh.png

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena wcale nie ja bym powiedziała że nie dużo większy od mojego ;) ślicznie wyglądasz;)
    A skurcze mocne i często?;p
    Spokojnie wszystko będzie dobrze ❤

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciągu dnia miałam dość silne, później się uspokoiło. Akurat dzisiaj miałam wizytę położnej wiec byłam trochę spokojniejsza.
    Chciałabym mieć to wszystko już za sobą, naprawdę.

l22npx9ikikem2mh.png

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem ale jeszcze chwilka i będziesz po;) dawaj znać 😁
    I zostanę chyba ja sama 🤦‍♀️

• Marienn Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze dziewczyny jakie wy piekne w tych brzuszkach!
    Mka, ja Cie nigdy z twarzy nie widzialam, ty nie mialas czarnych wlosow? Sliczna z ciebie dziewczyna !
    Magdalena, sliczny duzy brzuchol!
    Ahhhhh wiecie az zatesknilam! 😍😍😍

My dzis tez po wizycie, mala przybrala ladnie na wadze 5250g juz wazy! Ale ma 58cm tylko 😃😃 takze wy sobie wyobrazcoe jak wy rodzicie takie a ja dopiero po 3 miesiacach mam takie 😂😂 Ale swoja droga waga robi swoje :) jest juz duziaaa i strasznie fajna!
    Wszystko ma idealnie, skorke, dupcie, tylko ma dwa palce u nog zawiniete pod spod, i nie chce podnosic glowki na brzuchu.
    Wiec sprobuja nas skierowac do fizjo. Ja bym te palce teraz juz czyms zamocowala na jakis usztywniacz ale to niby musze skonsultowac bo oni woleliby to usztywnic jak zacznie chodzic... a mi sie wydaje trudniej wtedy...
    😑

Nadzieja, nie stresuj sie glowka, albo sie wyrowna albo samu mu zaskoczy, a masz poduszke z dziurka pod glowke?
    Ja na noc nie polozylabym malej na boczku bo bym nie bala ze pojdzie na nos, moze w dzien probuj?
    A odnosnie Mm to sie nie przejmuj, ja daje Klarci ile chce i kiedy chce, ostatnio eychodzilo juz tak ze tylko odcisgalam i dawalam z butli + mm, potem sie wystraszylam ze przeciez nie mialam jej z 2 dni przy cycku omg, pewnie nie zechce wrocic... i co? Ciagnie jak zawsze... a mnie brakowalo tego jej przytulaska 🥰
    Tak psioczylam na to kp a teraz nie wiem jak mam z tego zrezygnowac? :( to takie kochane ze ona je cyca...
    MM dostaje ile chce wiec tak zrob ze nie przejmuj sie tym, podawaj malemu w kazdej ilosci 😁💛

Alutka, wiesz z tesciowymi to wlasnie tak jest, dobrze dopoki dziecka nie ma😂 takze piateczka!
    Ogarniesz, bo to po kilku tygodniach bedzie inne wogole ;)

Karolcia, tez tak mam! I juz jest tak normalnie 😊

Mka nie bedziesz sama :) My bedziemy z toba 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 00:50

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ