Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
No wiadomo że kasa to już rzecz drugorzędną, najważniejsze bezpieczeństwo. Teraz mamy cybex cloud q. Fotelik można rozłożyć na płasko jak gdzieś się idzie czy wpina w stelaż wózka. Napalilam się na tą opcję bardzo ale teraz chyba stwierdzam że nie warto, chociażby kosztem tej wagi. W ogóle jak oglądałam crash testy z fotelikami to trzeba się modlić żeby nie mieć nigdy wypadku bo te małe kruszynki nawet w najlepszych fotelikach są strasznie rzucane :o
-
Nie chodziło mi o to ze kasa nieważna bo można kupić tańszy i bezpieczny 😁. My poszaleliśmy i żałujemy, chociaż nie wiem czy coś tańszego by pasowało do naszego auta, wg sprzedawcy w ich sklepie tylko ten był ok.. fajna opcja z tym rozkładaniem na stelażu, ale wszędzie chyba jest coś za coś. Ja bym oddała chętnie to rozkładanie w aucie na rzecz kilku kg mniej 😂
A funkcji obrotu w bazie jak na razie użyłam 3 razy 🙈 -
Luna obrót chyba przy starszym dziecku się przyda 👍
Właśnie nie wiem czy tańszy to nie jest 1800zl ale mocno rozważam zmianę 🤣
To rozkładanie to plus dla dziecka że nie jest takie skulone ciagle, narazie rozłożyliśmy w przychodni jak czekaliśmy u lekarza ale wciąż uważam że chyba nie warto o avionaucie czytałam. Muszę się jeszcze bardziej wgryźć w temat. Narazie nigdzie za bardzo nie jeździmy ale za jakiś czas chcielibyśmy się wybrać gdzieś dalej więc wolałabym się nie denerwować.
Luna to jakie macie auto że niby jeden fotelik pasował? Największy problem jest chyba z BMW bo mają pochyłe kanapy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2022, 18:21
-
O boziu co za krasnalek słodki 😍 No przesłodkiego macie synka 😁
Pewnie z tym obracaniem masz racje. Chociaż jak mi teraz powiedzieli ze ten drugi fotelik pasujący do bazy niekoniecznie musi pasować do dziecka to se palnęłam w łeb. Musi pasować i koniec 😂
Mamy volvo i właśnie problemem są te pochyłe kanapy. Pasował niby jeszcze jakiś maxi cosi ale bez bazy a zalezalo na na bazie żeby nie zapinać pasami. No człowiek uczy się na błędach 😁 od wiosny już może nie będę ciagle jej z fotelikiem nosić tylko na rękach do i z auta. Zobaczymy 😁 -
O Jezu o tym że fotelik ma pasować do dziecka to jeszcze nie słyszałam :o to ładnie.
No właśnie my fotelik też możemy pasami wpinać i nawet jak się to ogarnie to sprawnie idzie ale z bazą jest też większe bezpieczeństwo bo wsyzstko jest sztywne i nie lata.
Sesje noworodkowe są przeurocze 😍 -
Ciężko mi Was nadrobić, mały tylko na rączkach, marudny bardzo i zmęczony. Zasnąć nie może. Wydaje mi się że to skok rozwojowy. Ma trudności żeby cyca złapać i płacze beżmz powodu.
A z miłych wiadomości to mój Tadziu strzela do nas uśmiechami pięknymi jak nie beczy oczywiście;)
Agaga piękne zdjęcia, cudowne wręcz 🥰
A tu mój Tadeo 🥰😊
https://naforum.zapodaj.net/7f8c8e627ac1.jpg.htmlLuna33 lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Agaga śliczna sesja❤ malutki slodziaczek
Karolina Tadeusz piękne ma te minki I wygląda na dużego na zdjęciach;)
Co do fotelików to my kupiliśmy cybexa cloud z ale to uzywany a tylko bazę kupiliśmy nowa ale to i tak wydaje mi się ze dużo kasy jak na fotelik... no nic zobaczymy jak się będzie uzytkowal -
M- ka Tadeusz ważył tydzień temu 5200. Jest klockiem😁
M-ka1990 lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Haha Karola ... moja Klarcia w srode miala 5250g 😋🤣 wiec Tadziu pewnie od niej wiekszy..
Ale on sliczny i ma fajne pyzy 🙈😁
Agaga jaki slodziak malusi 😋❤🥰sliczny 🥰🥰
A jak pytasz o fotelik to my kupilismy cybex Aton 5 i powiem tak..
Zaluje ale nie przezywam.
Jest ciezki szczegolnie teraz gdy mala juz wazy... zle sie uklada ten isofix od niego w aucie,wlozylismy poduszke pod spod zeby choc troche zmniejszyc ulozenie malej bo byla za bardzo na stojąco... ale szczerze irytuje mnie sam fotelik tez bo ona wyglada w nim jakby siedziala..
Podobal si sie mega Maxi Cosi Marble, jego koszt z baza byl o 200zl drozszy ale dzis bym moze nie zalowala. Na yt tez ten marble mial dobre opinie, wyglada na taki co by dziecko w nim bylo bardziej zrelaxowane, ale serio filmy pokazuja ze testy ma super. Dzis bym napewno juz wziela ten Marble.
A noga od isofix u nas jest tez regulowana ale wg mnie ma za szeroki odstep dziurek bo na jednej nie siega a na drugiej daje baze za wysoko.. 🙈
A obrotowe cybex pokazywali nam w sklepach nie skusilam sie, mimo ze ma opcje lezenia, bo ile ja tego uzyje? A obrot do dzis mi jeszcze napewno by sie nie przydalz bo przeciez wyjmuje dziecko z calym fotelikiem
Dziewczyny dylemat mam 😭 mam dwie siostry mlodsze..
Jedna ma 21L i byla moim swiatkiem na slubie
Druga 18L w tym roku bedzie dopiero miala
Wybieram chrzestna dla malej, od poczatku jakos tak bylo ze znow ta starsza siostra , bo rozsadniejsza, bo jakas spokojniejsza... ogolem nie wiem tak czulam od poczatku. Jutro (lub w tym tyg) bedziemy rozwozic zaproszenia na chrzest i mam rozkmine czy mlodsza sie nie obrazi?
Nie przezyje tego jakos? Nie bedzie sie dolowac ze znow tamta wybrana?
(Bo tutaj zageanica jest nas malo, mamy tylko 15osob rodziny z obu stron, wiec jakas okazja takich uroczystosci to taki fajny dzien, no a mloda jest z tych co lubia wyjsc jak gwiazda 🤣😎 no i moze byc jej przykro ze tym razem nie bedzie wybrana.... wiecie jakie to odczucie? )
Wiem ze jak ją wybiore to starsza zrozumie, powie okey ja bylam swiadkiem... ale nie wiem czy wybrac chrzestna z powodu kolejnosci? Czy poprostu jak to jest?
Nie wiem czemu uparlam sie tez znow na starsza? Moze dlatego ze lepiej ciut sie dogadujemy? Mlodsza jest jeszcze mlodziutka. Nie wiem... czy wybrac mlodsza bo poprostu tak wypada?
Mi nie zalezy w sumie... i nie wiem co zrobicWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 00:35
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Agaga jaki cudny😍 miodowy miś ekstra!
Karola piękny, widać jak urosł 🥰
Marienn ja bym chyba nie brała że względu na kolejność. Chociaż ciężko doradzić bo Na tę chwilę dobrze dogadujesz się ze starszą a nie wiadomo za kilka lat czy np. młodsza będzie lepiej dogadywała się z Klara ? A jak Twój mąż i twoja mama to widzi?
U nas to chyba teraz ten długi skok, Jakub marudzi bez powodu, nie ma apetytu i widzę niesamowity progres.. fika obroty, sam trzyma się na przedramionach leżąc na brzuszku głowa uniesioną sztywna😂 bodziak przedwczoraj jeszcze dobry - dziś za krótki 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 12:11
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Haahaha Nadzieja, to mnie pocieszylas 🙈😋 czyli po skoku jest takie bum i wszystko sie zmienia 🙈🙈🤣🤣
Dziekuje, w takim razie sie chyba psychicznie nastawie 🙈🤯
Zostalo nam kilka dni do 3 miesiecy i bedzie mozna powiedziec ze wchodzimy w nowy etap 💪
A odnosnie tych Chrzestnych to maz tez uwaza ze starsza siostra bedzie lepszym wyborem, do nastpnego wezme mlodsza bo juz troche podrosnie do tego.
A mamy nie pytam, u nas jest tak ze nie rozmawiamy o takich rzeczach z rodzina... bo to potem nam nie wychodzi na najlepsze 🤣 bo kazdy mowi ze to dzięki niemu czy ze tak nam doradzil... my kazdego zaskakujemy swoimi decyzjami 😁😁 a nie chce nigdy usylszec "a nie mowilam" wiec wole unikac takich mamusich porad chociaz bardzo bym chciala, nie ukrywam ze megaaa bym chciala miec takie relacje ale wiele razy sprawdzilam ze sie jednak nie da lepiej pytania i porady omijac u mamusiek 😊 lepiej nam sie z tym wspolnie rodzinnie zyje
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Masz jeszcze chwilke, moze przyjdzie z nienacka a kiedy jakas kontrol? Czy juz nie ma kontrolnych wizyt?
Wierze ze siedzisz jak na tykającej bombie 🙈🙈
Ja na 39+ mowilam ze nie urodze, czulam ze potrzebuje jeszcze z 3 tyg pochodzic w ciazy zeby powiedziec ze jestem gotowa 😹 A Klarcia pewnie potrzebowala wyjsc 41t 😂 stad takie moje odczucia 😊 no coz ale ją wyjeli o sie nie dowiem👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Magdalena ty nie siedź tylko spij;)
My od 3 dni nie śpimy w nocy dramat.
Marien podjęliście decyzję co do chrzestnej?25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karolina a co się dzieje u Was w nocy ?
My na szczęście super przesypiamy. W dzień u nas kiepsko. 🤨
Dziewczyny czym się kierowaliście przy wyborze fizjoterapeuty ? Polecenie czy opinie , staż w zawodzie?
My będziemy po raz pierwszy i zamawiam do domu. I kompletnie nie wiem na kogo się zdecydować..Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Ja patrzyłam na opinię głównie.
Bo sam fizjo to młody facet ale ludzie polecali. I nie żałuję że poszliśmy do niego. A co do nocek to mały po prostu płacze i chce być noszony . Zresztą czuje ze trące pokarm. Dzisiaj odciągnęłam tylko 60 ml . To pewnie stres..25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Podjelismy, zostaje starsza siostra tak jak mialo byc. Trudno i tak i tak nie dogodze. Mlodsza bedzie najwyzej do kolejnego dziecka. A czuje jakos ze starsza ma blizej sercem do Klary .. i ogolem jest bardziej zainteresowana.
Ja nie wiem ale my to sie dopiero wysypiamy, codziennie 22-8 , 23-9 a dzis to juz wogole 21.30-10.00 rozumiecie?
Az poszlam ja obudzic bo widzialam jak sie wierci ale se jeszcze dosypia 😂🙈 nie wiem w kogo ona poszla.. a moze wiem, bo ja tez lubie spac 😂😎
Magdalena i jak wizyta?
Karolcia wspolczuje ci na maxa... Klara raz plakala przez 2h od kiedy sie urodzila i ja prawie plakalam z nia .. wtedy se wyobrazilam co czuja Matki dzieci ktore ciagle placza szok... wspolczuje...
Nadzieja na Fizjo sie nie wypowiem bo u nas inaczej jest👩 31l. + 👱♂️ 31l.