Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez nie chcialam podawac smoka, ale w 7 dobie chyba jej zycia polozna przyszla i powiedziala ze jak pcha raczki to nie zawsze znaczy ze glodna, czasem robi to ze stresu.... po dwa Klara wisiala kiedys mega dlugo na cycku, mialam dosc jej wolnego jedzenia.. i polozna kazala mi podac smoka, Klarcia wyplowala ale tak przytrzymywalismy itp i pomoglo... mega pomoglo :) uzywamy smoczkow z Lovi i Canpol.
    Ogolem to w dzien nie uzywa smoka wcale... daje jej go jak idzie spac poczym jak usnie to wyplowa. Kazde dziecko jest inne wiec polecam ci sprobowac podac :) i jesli uwazasz ze chcesz sprobowac to to zrob ❤

Ps. Nie ma mnie co podziwiac, bo przy tych karmieniach juz teraz jest duzo lepiej.
    Z MM uzywam Bebilon z proszku i dodatkowo kupuje takie buteleczki juz gotowe. Po nich Klarcia jest super najedzona. A do proszku uzywam maszyne ktora na gotowo w 2 min mi robi mleko bo na czajniku bym sie zajechala.... cycki robia juz co chca, tak jak mowilam nie mam dla nich normy, czasem wybuchaja z przepelnienia bo nie mam czasu dac Klarci albo odciagnac. W zamrazarce juz sporo sie uzbieralo. Ale bynajmniej frajda jest 🙈😁🤣

A jak ja to zrobilam ze ona lubi kazda opcje to nie wiem😳🙈 Mysle ze to zasluga Butelek Lovi Med+ , wg mnie to one zrobily to ze mala nie odczola wygody ssania z butelki.
    Chyba ze to jej taka osobowosc.

Ale nie dziwcie mi sie ze powiem ze te porady z internetow albo od poloznych ze dziecko wybierze butle to o kant ..pobic..🤣🙈 chyba wszystko to kwestia dziecka lub butelek.

Aktualnie Klarcia lubi jesc cyca tylko na stojąco (pamietam jak Luna i Niewyspana to przechodzily🤣)

A czy wasze bejbusie tez juz zwracaja taka uwage na tv.?
    Staram sie jej oszczedzac ale zauwazylam ze pomaga mi to by podac jej butle ,bo przy niej czesto sie pręży, wypycha itp... a jak se patrzy w tv to zapomina ze je i opitoli cala butle🤣🙈😎 Stary na mnie wsciekly ale jak dziala to co mam zrobic🙈🤣 oczywiscie takie sceny tylko na noc... w dzien nieee... 😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam żeby smoczka nie dawać do 6 tyg bo właśnie zaburza odruch ssania, wiec dałam w 4 tygodniu 😂 tez już się nie mogłam doczekać tego, chociaż wcześniej mówiłam, ze będę starała się nie dawać 😂 ale u mnie jest podobnie, Nadia usypia ze smoczkiem, w dzień nie dostaje prawie nigdy, na prawdę baaaaardzo rzadko. Z reszta w dzień jeśli nie chce spać, to pluje nim dalej niż widzi 😂

Haha Marienn, widocznie jedzenie na stojąco to poważny etap rozwoju 🙈 moja Nadia od jakiegoś czasu w ogóle nie akceptuje butelki. Jeśli chce gdzieś wyjść to muszę od razu po karmieniu i max na 2h. Albo z nią 😂 jak była mniejsza to jadła pare razy z butelki, później przez dłuższy czas nie. I ostatnio wyszłam, zostawiłam swoje mleko w butelce i wracałam na sygnale jak mala wyła bo butelka jest beeee
    A tv to największa rozrywka. Jak jesteśmy w domu same, to nigdy nie włączam, bo nie lubię tv, ale jak tylko M wraca z pracy, to od razu włącza. Nadia wtedy przyjmuje dzikie pozy i wygina się tak żeby tylko patrzeć prosto w ekran 🙈 ale nie pozwalamy jej, tego postanowienia przynajmniej się trzymamy 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah 🙈 Widocznie albo mamy takie corki albo takie sa prawie wszystkiw maluszki 😅 od wczoraj Klarcia na rekach zaczyna utrzymywac glowke w pionie sztywniej, czasem mocno ją zawieje, ale lezenie na brzuszku parzy 🙈😅
    Poszla w ruch mata napelniana wodą i tez glowy nie chce podnosic 🤣 Chyba bedzie tak jak Nadia 😎

A widzisz, masz dobre dziecko jak nie chce butelki, kolejny mit obalony 😎😁

Ps. Szewcowa urodzila porodem expresowym🎊 Zrobilam update tablicy, Magdalena you are next! ❤

Ps. Moje dziecko spalo dzis od 22.30 do 8.40 rano 🙈🤣😳 Jezu, jakie to piekne! Ale obudzilam sie z wybuchnietymi cycami, zalana mlekiem, nawet wkladki niepomogly 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 10:48

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, mam nadzieje, że już niedługo będę i ja 😅 chciałbym mieć to już za sobą 🙄

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże etap karmienia na stojąco jeśli moje dziecko dalej będzie jadło po 30min minimum 😳 🤣

A ogóle od 2 dni ściągnęłam apke z szumem. Nie wiem czy to to czy bez tego też by usypiał mały, ale mam wrażenie że jak jest w takiej fazie niby wybudzania i zaczyna stękać to dospal jeszcze chwilkę z szumem. W nocy wszyscy spaliśmy z szumem bo ja pierwsza wymieklam i nie wyłączyłam 😅

Magda już niedługo 💪, zobaczysz a potem zaczną się kolejne "zmartwienia" :D

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga u nas odkurzacz z YT leci;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu nie wiem czy tu jeszcze do nas zaglądasz. Ale jak tu jesteś to wiedz ,że ja cały czas trzymam mocno kciuki za CIEBIE😊 trzymaj się słońce,tule Cię mocno ❤

Hania123 lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Hania123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek Szczęśliwego Nowego Roku! ❤️❤️

Karola kochana tak, zaglądam. Ale nie ukrywam, że ciężko mi ostatnio było się do czegokolwiek odnieść. Dziękuje Ci mocno ❤️❤️Jak się czujecie?
    Natomiast w weekend odcięłam się totalnie od internetu. Jutro niestety jade na zastrzyk do szpitala, nie ominie mnie to. Mocno krwawiłam, ale niestety to nic nie dało. Beta poszła w górę.. także jutro kończymy tę historie. Idę na 12, ale wychodzę na żądanie o 16. Nie mogę w to uwierzyć. To już 8 tyg… ale wiecie co, bardzo się cieszę że to koniec. Bo już psychicznie jestem wymęczona, o fizycznym bólu nie wspomnę. Bardzo się boje, bo to już 2 chemia, w ciągu pół roku. Ten metotreksat to straszny syf… ale tak jak Marienn napisała. Jeszcze troszke i będę bliżej celu. Najbardziej boli to, że znów przerwa. Znów trzeba zając głowę i „starać się nie starać „ NO ALE! Mam czas na ogarniecie spokojnego, zdrowego trybu życia. Także trzymajcie mocne kciuki za jutrzejszy dzień, żeby wszystko poszło gładko i sprawnie.

Marienn Klarcia jest cudowna!🥰

Magda jak dobrze widze to Ty następna? 😁

2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
    Cp - 19.05.21💔
    Cp - 03.01.22💔
    Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
    4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.01.2023〰️ET 4.1.1
    7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
    16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
    23.02.2023〰️Jest 💓
    27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
    01.08.2023~1340g Leosia🧸
    21.08.2023~2023g Synka✨
    05.09.2023~2500g 🥰
    28.09.2023~3056g Cudu❤️

💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
    age.png
  • Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2022, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, tak jestem następna, szok. Pamietam jak Luna i Niewyspana rodziły a tu już pora na mnie 😂

Trzymaj się. Ja trzymam cały czas za Ciebie kciuki! Wierze, ze się uda w końcu i będziesz najszczęśliwsza na świecie. Zasługujesz na to 😊
    Może jakiś inny lekarz ? Bo tu chyba samo resetowanie siebie nic nie da, trzeba szukać pomocy jakiegoś specjalisty, który się tym zajmie porządnie, przebada Ciebie od A do Z, bo może problem jest całkiem błahy i wystarczy dobra diagnoza. Wierze, ze niebawem będziemy tu wszystkie Tobie gratulowały 🥰

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania... ❤ Zapomnialam ze po stracie jest przerwa 🙄 i wlasnie sobie przypomnialam ze u mnie tez ona byla chyba 4 miesiecy nie mialam miesiaczki po 1 stracie.. rzeczywiscie w twoim przypadku to cholernie ciezko bo czas goni.... ale to nic... Obserwuje ostatnio kilka profili na instagramie kobiet ktore robia invitro i tak mocno czekaja.... to co przezywaja to tez masakra i ostatnio nawet kilku z nim udalo sie zajsc 😁 i wtedy zawsze sobie mysle o Tobie, ze jej tez sie uda, skoro bylo juz 2x cp to sie uda napewno :)
    Ale mialabym pytanie do twojego lekarza, bez glupich mysli, i prosze sie osądzaj mnie, poprostu ciekawi mnie bardzo wiedza na ten temat. Czy skoro sie tak dzieje u ciebie, i sa komplikacje to czy jesli sie uda to lekarze sa gotowi na to by ciebie przygotowac(twoje cialo) aby ciaza nie byla zagrozona, donoszona, i bez komplikacji?
    Tyle bym wymagala od lekarzy ❤ I o to ich prosze w Twoim imieniu 😊

Dziewczynki mialam dzis typowy dzien z mezem, caly dzien na kanapie, tv, zamowilismy obiad, ogolem taki lazy day.
    Bylismy o krok od kupna mieszkania w grecji 😅🤣🙈 typowa masakra w glowie, nie wiesz co ze soba zrobic, zrob glupstwo 😅 nudno bylo caly dzien i beztrosko... a jutro juz znow zostajemy same... u nas ciagle pada deszcz 🤮 nawet wyjsc nie mozna

Ps. Na urodziny tesciowej nie poszlismy, maz zdecydowal ze to bezsensu i czas przerwac te chodzenie, lepiej bylo dla mnie, napisalam jej najlepszego na tel i tyle. Podziekowala. 😄 chociaz wiem ze i tak pomyslala ze to ja go namowilam zeby nie przyjsc 😂😂😎😎

Ogolem jedno z naszych postanowien na Nowy Rok to wlasnie przerwanie tej rodzinnej pepowiny, czujemy sie przytlaczani rodziną... musimy skupic sie na sobie 😁

Szumis - ja zbankrutuje na bateriach 🤣🙈 pozeracz... ale do snu Klarcie lula, i wiecie co w nim lubie? Ze jak on szumi tak z 20minut to zaglusza jej to co my se szepczemy albo szasem jak trzeszczy lozko gdy 'cos' robimy 🤣🤣 chyba on jest od tego tak naprawde 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 00:19

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Hania123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dziękuje ❤️ Zmiana lekarza teraz nie ma sensu. On dokładnie zna moje historie. W Polsce jest tak niestety, że po 1 Cp nie klasyfikujesz się do diagnostyki, bo to 1/400 000 kobiet zachodzi w taką ciąże, natomiast prawdopodobieństwo kolejnej Cp wtedy wzrasta o 15%. Teraz kiedy mam już drugą Cp czas na diagnostykę i na wstępie to drożność i histeroskopia. Mam jednak nadzieje, że to wina rurek.

Marienn spokojnie, ja wiem że Ty wszystko co piszesz to z serducha i wiem, że chcesz dla mnie dobrze. Tak jak napisałam wyżej, po tych badaniach już będzie coś wiadomo, jeśli nic nie wyjdzie to będzie trzeba poszerzyć diagnostykę. A jeśli chodzi o przygotowanie do zdrowej ciąży, to tak. Jeśli już będziemy diagnozować, to kolejnym etapem jeśli będziemy się starać są zastrzyki z progiem, bo u mnie on niestety jest strasznie niski i problematyczny.. na początku zastanawialiśmy się nad genotestami, ale póki co szkoda na to pieniędzy i trzeba troszke poszarpać NFZ. Także zobaczymy, póki co muszę zaliczyć zastrzyk. A potem mam nadzieje już z górki

2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
    Cp - 19.05.21💔
    Cp - 03.01.22💔
    Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
    4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.01.2023〰️ET 4.1.1
    7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
    16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
    23.02.2023〰️Jest 💓
    27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
    01.08.2023~1340g Leosia🧸
    21.08.2023~2023g Synka✨
    05.09.2023~2500g 🥰
    28.09.2023~3056g Cudu❤️

💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
    age.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania dobrze ze masz plan 💪🥰 i tego sie trzymajmy :)

Dziewczyny co taka cisza? 😊 skonczyly nam sie tematy ? 🙈😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha marien kazda zajęta bobasem ;)
    Ja mogę powiedzieć że dziś byłem u tego urologa i zrobił mi znowu usg I stwierdził ze jak badanie moczu wyjdzie dobrze i nic mnie nie boli to lepiej z tym nic nie robić, to raczej mały uciska na tą nerkę i ja blokuje ... ale za 3 tygodnie mozna zrobic kontrolne usg ;)
    A w środę wizytą i zobaczymy ile mały urósł;)

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np mogę zamieścić ogłoszenie. Oddam starego w dobre ręce. W sumie.. w jakiekolwiek ręce.

Mka, kamień z serca! Oby faktycznie nie trzeba było nic robić. A maluch już pokazuje kto tu rządzi 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 22:26

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Ja np mogę zamieścić ogłoszenie. Oddam starego w dobre ręce. W sumie.. w jakiekolwiek ręce.

Mka, kamień z serca! Oby faktycznie nie trzeba było nic robić. A maluch już pokazuje kto tu rządzi 😁😁
    Czemu starego chcesz oddać?🤣

Haha no to prawda zajmuje się moja nerka już ;p podobno po porodzie zejdzie ;)

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, on mnie wykończy takimi drobnymi rzeczami. Chciałam dziś jechać do rosmana po pieluchy na basen i w sklepie obok kupić balony - byliśmy na tym sylwestrze i Nadia była ubawiona strasznie balonami. Stary mówi ze on pojedzie. Ja ze nie, ja. On, ze on. DOBRA, JEDZ. Pojechał. Wraca. Zapomniał o balonach.
    Rano zdjęłam prześcieradło z materaca małej i upralam. Wieczorem stary zmieniał pieluchę, która podkładamy jej pod główkę jak śpi, wiec nie trudno zauważyć, ze prześcieradła brak. Mala po kapieli, odkładam ja na nasze łóżko i zakładam prześcieradło w jej dostawce. Stary: trzeba było powiedzieć, bym założył. Japierdole.
    Zawsze jak chce żeby ja ode mnie przejął bo chce coś zrobić, to on misi najpierw zjeść ciastko, napić się, zrobić siku… przygotowania jak na jakas wyprawę 🤦‍♀️
    Nosil ja w jakiejś beznadziejnej pozycji, wiec podeszłam i mu ja poprawiam. A on ze tak nie może jej nosić, bo tak to go plecy bolą 🤷‍♀️
    I ja dobrze wiem ze to są głupoty ale jak mi kuzwa dowali ich cały stos to ja wychodzę z siebie 😤😤😤

To dobrze, mam nadzieje ze już jesteś spokojniejsza 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😳🤣😂 Luna! Kobieto ty powinnas komedie pisac 🤣😂
    Pryslam smiechem.tak ze oplulam telefon 😂😳🤣

Wyobraz sobie ciemno ja skupiona na tym co czytam i oczami wyobrazni widze twojego meza (ktorego se tylko wyobrazam)
    A wyobrazam go sobie taki szczuply wysoki lysawy blondyn 😁
    Aj biedny ten twoj maz....😂 ma taka obrotna wymagajaca kobiete ze nie nadaza... 😅🤣

Sztos! 😂🙈

Przepraszam ze mnie to rozbawia kiedy ciebie wkurw&ia 😅 Ale chyba dopierocprzy dzieciach wychodza nasze milosci do mezow ❤😅🥰🤣😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje życie to komedia 😂 a M jest wysoki, ma raczej normalna nie za szczupła i nie za gruba figurę i czarne włosy 🤪 i pół mózgu.. kocham typa, ma tez swoje zalety, np umie naprawić WSZYSTKO, jeśli ltokolwiek go o coś poprosi to zawsze pomoże, jest super tata.. tylko trochę ślamazarnym 😂 ale momentami mam ochotę podejść do niego i nim tak porządnie potrząsnąć 🙈 a ksiazke o nim spokojnie można napisać bo to tylko mala cześć jego akcji 😆
    Dziś mamy szczepienie, druga dawka tego 6w1.. oby tym razem mala się lepiej czuła 🥺

A co u Was?😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Dziewczyny na nowy 2022 rok! ❤️

Luna koniecznie daj znać jak Nadia będzie się czuła po szczepionce bo my mamy za tydzień 12.01 - też 6w1. To też będą dwa ukłucia, nie ? I nóżki ? Boże ja już to przeżywam.

W tamtym tygodniu byliśmy u kardiologa szmer jest fizjologiczny, prawidłowy. W marcu mamy echo. Jestem już spokojniejsza ale czekam z niecierpliwością na drugie USG brzuszka i nerek bo wyszła nam wtedy powiększona miedniczka.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 2 dni jestem żywym smoczkiem 😩 dosłownie po odłożeniu mały się rozbudza i wpycha rączki do buzi a po chwili zaczyna się wręcz drzeć. I tak non stop. Tata o dziwo jest całkiem niezły w uspokajaniu go i często mu się udaje. Chyba jest lepszy niż ja bo ja tylko potrafię cyckiem :/. No i kupy nam znowu nie robił 2 dni, więc może dlatego taki niespokojny bo go trochę brzuszek meczy...no i zdarzają mi się takie jednorazowe kryzysy że po prostu płaczę, że Witunio płacze, że ciągle chce być przy cycku, że mnie to męczy. Potem dalej płacze bo mam wyrzuty sumienia że jak mnie to może męczyć, że przecież sam się nie pchał na świat. No masakra, ale to chyba te hormony bo takien glupoty chodzą po głowie.

Luna maj mąż mógłby z Twoim zbić piątkę szczególnie u nas w kwestii tego że on nie będzie odbijał Witusia na ramieniu bo go boli ręką w tej pozycji 🤦‍♂️

Pokłóciliśmy się o syf w domu to następnego dnia, czy 2 dni później coś się tam krzątał w kuchni.

Dziewczyny a po szczepieniach robilyscie okłady z sody oczyszczonej? Wczoraj słyszałam o tej metodzie i niby dobrze działa na obrzęk po szczepieniu.

m3sxs65gvjb9w3j9.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ