Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka gratulacje. 🥰 Duży paczus❤️😁♥️ piękny
    Fakt Znieczulenie przy porodzie było dla mnie zbawienne.
    Ale dałaś radę 💪 to najważniejsze!

Luna dziękuję że pytasz 😊
    Jakub właściwie od początku tego miesiąca jest bardzo aktywny co nieraz daje mi w kość😁
    Na szczęście im więcej zabawy męczącej tym szybsze drzemki w ciągu dnia. Musieliśmy kupić kolejną matę piankowa i połączy z obecną 😳 wije się, czołga jak mały krab. Zostawiając go na drzemkę nóżki zastaję tam gdzie główkę położyłam.. już musiałam kocykiem zabezpieczyć resztę łóżeczka bo ochraniacz nie daje rady🤷🏼‍♀️
    Jak Nadia i rozszerzanie diety ?

M-ka1990 lubi tę wiadomość

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka gratuluję kochana! Cudny ten nasz Krzyś!😍
    Tak jak marien piszesz, ja mam traume i nie wieem czy zdecyduje się na 2 malucha. Nikt mi nie pomógł ,straszne a za razem cudowne przeżycie.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/7302d9dae3b2e.jpg.html

Cześć już dziś jestem dużo ładniejszy i mniej spuchnięty;) takto wszystko wporzadku ale go naświetlają jeszcze bo trochę zaczal się zolcic...przyglądają się również barkowi bo jak wychodził to postanowił się nim zaprzeć;p ale chyba nie jest zle ;) może jutro wyjdziemy ,oby bo ja już prawie tydzień w tym szpitalu ...

Annamaria lubi tę wiadomość

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, no cudo! Jezu, chce tez takiego bobaska! :D :D mam nadzieje ze jutro wyjdziecie do domku, jednak to zupelnie cos innego. U Was w szpitalu sa normalnie odwiedziny?

Nadzieja, no to wesoło macie na pewno :D Dla mnie to jest super, patrzeć jak Nadia jest coraz bardziej mobilna, jak sie przemieszcza i jak ja wyciagam spod (tak sie pisze? xd mam zaćmienie xD) stołu.
    Ostatnio probowalismy z jedzonkiem w poprzednia niedziele, nadal nie chciała, wiec odpuscilismy na jakis czas. Planuje dzis jej cos podac i zobaczymy, czy cos sie zmienilo w tym temacie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 09:55

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to teraz chlopaka 😁🙆‍♀️ czekam na to z utęsknieniem;) niestety nie ... widziałam się z mężem dwa razy po minucie jak przywiozl mi parę rzeczy ... no mały jest dalej zazolcony więc jutro jakieś badanie i zobaczymy ;)
    Nadia to już coraz taka fajniejsza i psrytniejsza😁

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, miałam napisać jeszcze ze rozumiem tez Cię w kwestii drzemek. Są dni kiedy odliczam tylko czas do kolejnej drzemki 😂 a jak śpi długo to bym chciała żeby już wstała 🤪

Mka, w takim razie trzymam mocno kciuki żebyście jednak mogły wyjść. A nawet jeśli się nie uda jutro, to wiesz ze to wszystsko dla dobra małego. Jak się dziś czujesz?

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że dla dobra małego... a dziś wszystko mnie boli ... I mam zjazd emocjonalny chce do domu 😪

• Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, zleci szybko!
    Ja po powrocie do domu miałam dopiero zjazd i było mi ciężko psychicznie. Dodatkowo w szpitalu czułam się jakoś bezpieczniej 🙄
    Trzymajcie się tam! Krzyś jest taki śliczny! 🥰

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena1997 wrote:
    Mka, zleci szybko!
    Ja po powrocie do domu miałam dopiero zjazd i było mi ciężko psychicznie. Dodatkowo w szpitalu czułam się jakoś bezpieczniej 🙄
    Trzymajcie się tam! Krzyś jest taki śliczny! 🥰

Ja go tak naprawdę nawet nie przebierałam bo one go przynoszą tylko na kamienie... ale je i piersi też są już bardziej nabrzmiale więc to chyba na plus... jedyne co to jak ja go przebiorę 😅 nie wiecie ile może takie naświetlanie trwać? Ciekawe czy w nocy też będą go naświetlać

Wysłany: 27 lutego 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, naświetlanie pewnie jest zależne od tego poziomu bilirubiny. Nie wiem, nie miałam z tym do czynienia 🙄 ale jak leżałam po porodzie to Pani która leżała ze mną na sali musiał zostać dobę dłużej w szpitalu właśnie ze względu na naświetlanie.

l22npx9ikikem2mh.png

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rano mają zbadać to bilurbine wiec wtedy będzie wiadomo co i jak myślę;) czytalam że maks półtorej doby naswietlaja a pytałam i w nocy tez mają go naświetlac

• Karloina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały miał 17 bilirubiny i był naświetlany dobe;)
    Po dobie spadła do 11 ;)
    I przywiózł mi go mąż prosto w moje ramiona. 🥰
    Trzymam kciuki za szybki powrót do domu;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka ❤ maly robaczek robi sie juz cudowny! Slodziak!
    ❤🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2022, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka gratulacje! 🥰 A Krzyś to słodka pyzunia 😍 te dzieci tak szybko rosną więc korzystaj póki jest takim noworodziem 😘

Luna miło że pytasz :) ja jak wypadne z forum to ciężko mi wrócić 🙈 a ostatnio temat wojny mnie mocno przybił. Pierwszego dnia byłam przerażona bo nie wiedziałam jak to się potoczy i czy nas od razu nie dosięgnie.

Witunio zdrowy, dobrze się rozwija, przesypia noce ❤️ chociaż jak na niego patrze to nie wyobrażam sobie drugiego dziecka bo przecież mój pierworodny tak mnie potrzebuje cały czas 😁
    Luna myślisz o drugim bobasku? 🤭

Marienn współczuję covida 😱 dobrze że z małą wszystko ok i tylko na gorączce się skończyło

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zostajemy do środy bo mały bilurbina dalej 14... do jutra tak szybko nie spadnie

Wysłany: 28 lutego 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, zleci szybko! Trzymajcie się tam 🥰

l22npx9ikikem2mh.png

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, już prawie wtorek wiec prawie można powiedzieć ze jutro wychodzicie 😁 trzymaj się kochana 🥰

Agaga, nieeeee, dziękuje 😂 ja w ogole nie wyobrażam sobie ze miałabym kochać jeszcze jakieś dziecko 🙈 cała moja miłość jest dla Nadii i tego nie da się chyba zmienić 🤪
    Super ze u małego wszystko dobrze 😁 przysypianie nocek to chyba najlepsze co może taki bobas dać hahaha 😂 ucaluj małego od wirtualnej ciotki 😍

Czytałam ze na pół roku dziecko powinno podwoić masę urodzeniowa. Nadia (urodzona 4030g) w sobotę skończyła pół roku. Ważyłam ja wczoraj i wierzcie lub nie, wazy 8060g 😂😂 książkowe dziecko 😆

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Tadeusz waży 7300. Ja nie mam sulyngo już nosic.
    Cwaniak nie chce nawet do nosidła. Cieszę się że tak rośnie i jest zdrowy No ale dajcie spokoj😒

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻

Wysłany: 1 marca 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola powiedz mi jak sobie radziłaś z kolkami? Trwają u Was nadal?
    Moja mała od kilku dni pręży się i pierdzi i wtedy płacze strasznie, aż robi się czerwona. Podejrzewam właśnie ze to kolki.
    Używałaś może delicol?

l22npx9ikikem2mh.png

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka dacie radę 💪! Ważne że jesteście pod stałą opieką 🙂 jak się czujesz?

Luna a ja właśnie się zastanawiałam ostatnio kiedy dziecko powinno podwoić wagę😂
    Super że u Was tak dobrze, jej kiedy to zleciało Nadia już pół roku😉 to już tak poważnie brzmi.
    Ja nawet nie wiem ile waży Kuba.

Marienn co u Was? Jak Klara ?

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ