X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka gratulacje. 🥰 Duży paczus❤️😁♥️ piękny
    Fakt Znieczulenie przy porodzie było dla mnie zbawienne.
    Ale dałaś radę 💪 to najważniejsze!

Luna dziękuję że pytasz 😊
    Jakub właściwie od początku tego miesiąca jest bardzo aktywny co nieraz daje mi w kość😁
    Na szczęście im więcej zabawy męczącej tym szybsze drzemki w ciągu dnia. Musieliśmy kupić kolejną matę piankowa i połączy z obecną 😳 wije się, czołga jak mały krab. Zostawiając go na drzemkę nóżki zastaję tam gdzie główkę położyłam.. już musiałam kocykiem zabezpieczyć resztę łóżeczka bo ochraniacz nie daje rady🤷🏼‍♀️
    Jak Nadia i rozszerzanie diety ?

M-ka1990 lubi tę wiadomość

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka gratuluję kochana! Cudny ten nasz Krzyś!😍
    Tak jak marien piszesz, ja mam traume i nie wieem czy zdecyduje się na 2 malucha. Nikt mi nie pomógł ,straszne a za razem cudowne przeżycie.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/7302d9dae3b2e.jpg.html

Cześć już dziś jestem dużo ładniejszy i mniej spuchnięty;) takto wszystko wporzadku ale go naświetlają jeszcze bo trochę zaczal się zolcic...przyglądają się również barkowi bo jak wychodził to postanowił się nim zaprzeć;p ale chyba nie jest zle ;) może jutro wyjdziemy ,oby bo ja już prawie tydzień w tym szpitalu ...

Annamaria lubi tę wiadomość

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, no cudo! Jezu, chce tez takiego bobaska! :D :D mam nadzieje ze jutro wyjdziecie do domku, jednak to zupelnie cos innego. U Was w szpitalu sa normalnie odwiedziny?

Nadzieja, no to wesoło macie na pewno :D Dla mnie to jest super, patrzeć jak Nadia jest coraz bardziej mobilna, jak sie przemieszcza i jak ja wyciagam spod (tak sie pisze? xd mam zaćmienie xD) stołu.
    Ostatnio probowalismy z jedzonkiem w poprzednia niedziele, nadal nie chciała, wiec odpuscilismy na jakis czas. Planuje dzis jej cos podac i zobaczymy, czy cos sie zmienilo w tym temacie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 09:55

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to teraz chlopaka 😁🙆‍♀️ czekam na to z utęsknieniem;) niestety nie ... widziałam się z mężem dwa razy po minucie jak przywiozl mi parę rzeczy ... no mały jest dalej zazolcony więc jutro jakieś badanie i zobaczymy ;)
    Nadia to już coraz taka fajniejsza i psrytniejsza😁

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, miałam napisać jeszcze ze rozumiem tez Cię w kwestii drzemek. Są dni kiedy odliczam tylko czas do kolejnej drzemki 😂 a jak śpi długo to bym chciała żeby już wstała 🤪

Mka, w takim razie trzymam mocno kciuki żebyście jednak mogły wyjść. A nawet jeśli się nie uda jutro, to wiesz ze to wszystsko dla dobra małego. Jak się dziś czujesz?

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że dla dobra małego... a dziś wszystko mnie boli ... I mam zjazd emocjonalny chce do domu 😪

• Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, zleci szybko!
    Ja po powrocie do domu miałam dopiero zjazd i było mi ciężko psychicznie. Dodatkowo w szpitalu czułam się jakoś bezpieczniej 🙄
    Trzymajcie się tam! Krzyś jest taki śliczny! 🥰

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena1997 wrote:
    Mka, zleci szybko!
    Ja po powrocie do domu miałam dopiero zjazd i było mi ciężko psychicznie. Dodatkowo w szpitalu czułam się jakoś bezpieczniej 🙄
    Trzymajcie się tam! Krzyś jest taki śliczny! 🥰

Ja go tak naprawdę nawet nie przebierałam bo one go przynoszą tylko na kamienie... ale je i piersi też są już bardziej nabrzmiale więc to chyba na plus... jedyne co to jak ja go przebiorę 😅 nie wiecie ile może takie naświetlanie trwać? Ciekawe czy w nocy też będą go naświetlać

Wysłany: 27 lutego 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, naświetlanie pewnie jest zależne od tego poziomu bilirubiny. Nie wiem, nie miałam z tym do czynienia 🙄 ale jak leżałam po porodzie to Pani która leżała ze mną na sali musiał zostać dobę dłużej w szpitalu właśnie ze względu na naświetlanie.

l22npx9ikikem2mh.png

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rano mają zbadać to bilurbine wiec wtedy będzie wiadomo co i jak myślę;) czytalam że maks półtorej doby naswietlaja a pytałam i w nocy tez mają go naświetlac

• Karloina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały miał 17 bilirubiny i był naświetlany dobe;)
    Po dobie spadła do 11 ;)
    I przywiózł mi go mąż prosto w moje ramiona. 🥰
    Trzymam kciuki za szybki powrót do domu;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka ❤ maly robaczek robi sie juz cudowny! Slodziak!
    ❤🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2022, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka gratulacje! 🥰 A Krzyś to słodka pyzunia 😍 te dzieci tak szybko rosną więc korzystaj póki jest takim noworodziem 😘

Luna miło że pytasz :) ja jak wypadne z forum to ciężko mi wrócić 🙈 a ostatnio temat wojny mnie mocno przybił. Pierwszego dnia byłam przerażona bo nie wiedziałam jak to się potoczy i czy nas od razu nie dosięgnie.

Witunio zdrowy, dobrze się rozwija, przesypia noce ❤️ chociaż jak na niego patrze to nie wyobrażam sobie drugiego dziecka bo przecież mój pierworodny tak mnie potrzebuje cały czas 😁
    Luna myślisz o drugim bobasku? 🤭

Marienn współczuję covida 😱 dobrze że z małą wszystko ok i tylko na gorączce się skończyło

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zostajemy do środy bo mały bilurbina dalej 14... do jutra tak szybko nie spadnie

Wysłany: 28 lutego 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, zleci szybko! Trzymajcie się tam 🥰

l22npx9ikikem2mh.png

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, już prawie wtorek wiec prawie można powiedzieć ze jutro wychodzicie 😁 trzymaj się kochana 🥰

Agaga, nieeeee, dziękuje 😂 ja w ogole nie wyobrażam sobie ze miałabym kochać jeszcze jakieś dziecko 🙈 cała moja miłość jest dla Nadii i tego nie da się chyba zmienić 🤪
    Super ze u małego wszystko dobrze 😁 przysypianie nocek to chyba najlepsze co może taki bobas dać hahaha 😂 ucaluj małego od wirtualnej ciotki 😍

Czytałam ze na pół roku dziecko powinno podwoić masę urodzeniowa. Nadia (urodzona 4030g) w sobotę skończyła pół roku. Ważyłam ja wczoraj i wierzcie lub nie, wazy 8060g 😂😂 książkowe dziecko 😆

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Tadeusz waży 7300. Ja nie mam sulyngo już nosic.
    Cwaniak nie chce nawet do nosidła. Cieszę się że tak rośnie i jest zdrowy No ale dajcie spokoj😒

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻

Wysłany: 1 marca 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola powiedz mi jak sobie radziłaś z kolkami? Trwają u Was nadal?
    Moja mała od kilku dni pręży się i pierdzi i wtedy płacze strasznie, aż robi się czerwona. Podejrzewam właśnie ze to kolki.
    Używałaś może delicol?

l22npx9ikikem2mh.png

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka dacie radę 💪! Ważne że jesteście pod stałą opieką 🙂 jak się czujesz?

Luna a ja właśnie się zastanawiałam ostatnio kiedy dziecko powinno podwoić wagę😂
    Super że u Was tak dobrze, jej kiedy to zleciało Nadia już pół roku😉 to już tak poważnie brzmi.
    Ja nawet nie wiem ile waży Kuba.

Marienn co u Was? Jak Klara ?

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ