Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola, dziękuje. Jesteśmy po wizycie u pediatry, zaproponowała żebyśmy prywatnie poszli do fizjoterapeuty. 2.03 mamy usg przezciemiączkowe i po usg idziemy do fizjo. Chcemy to sprawdzić i być spokojniejsi bo meczy mnie to ze ona jest taka niespokojna z tym spaniem. Biedna jest tak zmęczona a nie może spać, wybudzają ją właśnie te nagle napięcia i budzi się z płaczem.
Marienn, co do mojego męża to bardzo chciałabym się z nim jakoś dogadać ale mam wrażenie, ze bardziej słucha rad swojej mamy niż tego co ja mam do powiedzenia w kwestii wychowania małej. Nigdy nie miał zbyt dobrego kontaktu z mama a od kiedy mała się urodziła codziennie wisi z nią na telefonie. Kiedy mówię ze coś mi się nie podoba w zachowaniu jego mamy on staje w jej obronie. Czuje się bezradna w tym wszystkim i nie czuje jego wsparcia. Najgorsze jest to, ze on nie widzi problemu w tym jak jego mama się zachowuje i nie potrafi zwrócić jej uwagi, a ona jest ja tyle cwana ze przy nim nie odzywa się do mnie zle tylko wtedy kiedy on nie słyszy. Od kilku dni milczymy i rozmawiamy tylko na temat małej. Nie wspomnę o jakiejś bliskości między nami. Traktujemy się jak byśmy byli dla siebie obcymi osobami. To jest bardzo przykre. -
Kurcze to nie fajnie, moze poczul ze mama ma jakies doswiadczenie.. dlatego jej tak ufa, a mozw poczytaj mu jakies wybrane forum czy cos w necie ze kiedysniejsze nawyki wychowywania dzieci nie byly najlepsze...
Np. Ze sa ludzie ktorzy dawali dzieciom kabanosy w 4m zycia i dzieci tez zyja ale maja problemy z zoladkiem..
Wiesz kilka takich przykladowek moze go zmobilizuje do myslenia ze mamy XXI wiek?
Postaw moze sprawe jasno, ze chcialabys wychowywac wasze dziecko po nowoczesnemu i wprowadzac wasze wlasne zasady a nie sugerowac starodawnymi?
Chcialabym pomoc ale tylko to mi przychodzi do glowy...
Moze dlatego ze u mnie wlasnie cos takiego pomoglo, ale my od urodzenia wiedzielismy ze nie potrzebujemy czyjejs pomocy i nie chcemy bo wlasnie jak damy palec to bedzie reka...👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna33 wrote:Mka, jak tam?
Właśnie miałam pisać 😀 a nic leżę sobie od rana w szpitalu I wiem tyle co nic 😅
Rano milion papierów, pobranie krwi jakiegoś wymazu z pochwy , później usg ( maly waży już 3812g 🙆♀️ jak ja go urodzę?😅) .
Z krwi wyszło mi że mam mały potas to jeszcze tabletki dostanę i pewnie jutro mnie wypisza bo wg nich wodonercze jest u dużo kobiet ciężarnych ja nie mam objawow na usg chyba zle nie było i nie wywołają mi tak wczesnie porodu ,ale może to i lepiej .zobaczymy rano....
Jedzenie masakra na kolację była bułka jak z gliny do tego konserwa ( lepsza swojemu psu kupuje ) I ćwiartka pomidora 🤦♀️Luna33 lubi tę wiadomość
-
Jejku polskie szpitale i ich zywnosc mnie przerazaja.. dlaczego takie cos nadal ma miejsce? Przeciez jestesmy w Europie i nigdzie tak nie ma jak w Polsce 😭 czasem mam ochote napisac jakas petycje do kogos zarzadzajacego szpitalami....
... i przydaloby sie by nauczyc uprzejmosci pielegniarki 😅
Mka dobrze ze moze na sile nie beda wywolywac...
💛 daj znac rano 😋
Krzys kawal klocuszka ❤
Dziewczyny dzis pierwszy raz rozmrozilam w lodowce przez dobe swoje mleko, ono musi,tak ochydnie wygladac po rozmrozeniu? Fuuu... ja to wyrzucilam bo balam sie to podac... takie jakby skondensowane... grudki takie... teoche jak smietana😂 wasze tez tak wygladalo?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Cześć dziewczynki, ja cały czas tutaj podczytuje, ale wiadomo mało się odzywam.
M-ka ja wiem, te jedzenie jest straszne.. wszystko jest niedobre, nawet proste posiłki typu kolacja i śniadanie 🙄 ale miejmy nadzieje, że przetrwasz. Niech Twój mąż Ci kupi coś dobrego 😁
Marienn DOPIERO ODCZYTAŁAM WIADOMOŚĆ Na priv.. odpisałam 🙈 żałuje, że nie ma tu powiadomień..
2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Mka 😂 zjedz se ostatniego poczka w samotnosci 😁😁
Kurcze wierze ze masz stresa tak z nienacka troche jakby
Ale wierze ze dasz rade !
Moze u Ciebie pojdzie szybko 💪
Hania fajnie ze zagladasz ❤Hania123 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dziewczyny, chce mi Się wyc. Historię mojego psa chyba znacie.
Rozpieszczona, zazdrosna o Pana . Gryzie wszystko . Ostatnio nawet zabawki małego.
Przez to w naszym domu są często kłótnie.
Moj mąż wystawił ogłoszenie, że ja odda . Nawet już ktoś Się do niego odezwał..
O ogłoszeniu dowiedziałam się dzisiaj (wczoraj je wystawił)
Serce mi pęka. Nie dajemy sobie z nią rady ale nie chce żeby ktoś inny się nią opiekował. No nie wyobrażam sobie tego domu bez niej.
Musimy podjąć decyzję ..
Mam w głowie to że ona będzie tęsknić bardzo za nami I że będzie nieszczęśliwaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 13:17
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ja jestem przerażona tym co się dzieje na Ukrainie i tym jak to się dalej potoczy.. moja bliska koleżanka jest Ukrainką, jej rodzina tam mieszka, nie maja możliwości ucieczki.. nawet sobie nie wyobrażam co musi czuć nie mając kontaktu z rodzicami. To wszystko jest straszne
-
Marienn, nie wyrzucaj mleka na drugi raz, jest ok!
Nasze mleko ma TŁUSZCZ i to te grudki właśnie 🤣🤣🤣 po rozmieszaniu i podgrzaniu lekko wszystko znów staje się pięknym mleczkiem
Mka, powodzenia! 💪M-ka1990 lubi tę wiadomość
-
Karola, może znajdźcie jakieś inne rozwiązanie z sytuacji!
Nasz pies tez jest rozpieszczony i się nie słucha. Jest mała wiec zagrożenia aż takiego nie stwarza dla małej ale ma takie niekontrolowane ruchy. Dodatkowo choruje na padaczke i tez trzeba się nią opiekować jak dzieckiem 🙄 ale nie wyobrażam sobie jej oddać i domyślam się ze jest Tobie mega ciężko. Przemyślcie jakieś szkolenia, behawioryste. Może jakoś inaczej uda się rozwiązać problem.
Mka, trzymam kciuki! Domyślam się co czujesz i jak bardzo się stresujesz. Ale napewno dasz radę! ❤️
Luna, co do sytuacji na Ukrainie, okropne to jeszcze wyglada to przerażająco. Mój mąż jest wojskowym, czekamy na rozwój sytuacji, czy wezwą go do mobilizacji. Wiec u nas w domu stres jeden wielki i czekanie w sumie na to co będzie..M-ka1990 lubi tę wiadomość
-
Dzieki za odzew o mleku..
A jak podgrzrwalyscie?
Ja czytalam na hafija ze w kodowce rozmrozic i tak zrobilam ale nie podgrzewalam 😂 bo mnie przerazilo..
Mam cala szuflade... wiec sprobuje jeszcze raz tylko jak to podrzac?
Karola, wiem co czujesz ja wystawilam ogloszenie o papudze ale nie dalam nr tel tylko odp na wiadomosci... szczerze ? Podswiadomie to chyba licze na to ze nie znajde odpowiedniej rodziny i jakos to bedzie...
Dlatego wiem co czujesz..
Moj maz tez twierdzi ze przez papuge sie klucimy ... nie mamy dla niej czasu nie wychodzi z klatki... szkodam nam jej...
A trzymac aby trzymac?
Ale ja sie jeszcze ludze, nie wiem po co ..
Wiem ci czujesz ale pomysl moze tez tak ze mieszkacie w bloku a jak moze wezmie twojego psiaka ktos kto ma ogrodek .. moze bedzie tez miec dobrze .. nie namawiam absolutnie ale sa na ziemi wspaniali ludzie, moze wam bedzie lzej👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Karola ciężka sytuacja , behawiorysta może by coś dal ale moze być różnie... tu rzeczywiście jakby miał podwóreczko to może trochę się ogarnie ciężko powiedzieć ale psoci Wam okropnie ... a przypomnij mi ile ma lat piesek ?
Mój piesek ciągle za mężem chodzi jak mnie nie ma 😅 ciekawe jak zareaguje jak wrócimy;)
Dziękuję oczywiście za słowa otuchy ,rano był stresik a teraz jakoś leci nie jest zle , jeszcxe mam jednego paczka na pocieszenie 😁
Co do Ukrainy... masakra... oglądam właśnie wiadomości....Magda oby nie ściągali Twojego męża...
A u Was też taka panika na cpnach?
-
Marienn zaglądam, zaglądam za bardzo się z wami zżyłam 🥰
M-ka tak jest panika, bo wojsko przejęło zapasy…M-ka1990 lubi tę wiadomość
2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖