Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny.
Stary jakoś się trzyma pierwszy dzień był najgorszy , nie mogliśmy zbic mu gorączki plis majaczył coś.
Dzisiaj jest już okej. Ale jestem sama z małym w salonie, sama go myje i się nim opiekuje.
Mnie od 2 dni boli głowa,myślę że to migrenowy bol bo mam światłowstręt.
Za to Tadzinek dzisiaj przespał całą noc I teraz też śpi. I teraz pytanie. Cieszyć się z przespanej nocy czy panikować, że dopadł go covid?
Narazie nie panikuje, obserwuje.
Apetytu jak na grubasińskiego przystało ma;)
A co u Was?
Edit: mój Tadzinek 😇
https://naforum.zapodaj.net/70e6eacf8cca.jpg.html
I teraz śpi ze mną w salonie królewicz
https://naforum.zapodaj.net/8e395fcf3a6e.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2022, 19:03
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karola, sliczny bobo 💛 on ma takie slodkie poliki !
Ja bym sie tak nie martwila spaniem jesli nie ma goraczki , ma apetyt i robi kupe to wydaje sie byc wpoazadku
Wyciszyl sie moze 🥰
Dobrze ze z mezem juz lepiej 😊😊👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marien ,czy coś się dzieje u Ciebie?
Nie wiem czemu ale wyczuwam smutek w wiadomości.😏25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ale Tadzio śmieszek kochany
W ogóle jakoś mało nas na forum
U nas zw spaniem lepiej ale kupy dalej nie ma ... gazy tylko są I czasem go wybudzają... kupiliśmy delicol sama nie wiem czy mu lepiej po tym... dziś będzie położna ale mój zadzwonił bo nie wiem cxy by dziś przyjechała 🤦♀️ wreszcie go może zwazy bo takto nie wiem cxy przybiera na tym moim mleku cxy co... -
Mka hej;) ważne że Ty się odzywasz;)
Ja musiałam odstawić Tadeuszowi wszystkie kropelki. Bo cały czas robił wodniste kupy. Karmie go swoim mlekiem ale czasami na noc dostanie butle MM bebilon comfort. Na zaparcia i Kolki.
Trochę mnie martwiły te wodniste kupy i doktor ( nie nasza bo naszej nie bylo) kazała mi zmienić dietę i wyłączyć małemu kropelki.
I teraz też puszcza cały czas gazy które mu dokuczają.. I i kupa była 2 dni temu.25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
nick nieaktualnyWitam, mam pytanie czy któraś z Was też tak miała?
A więc, 12 (w sobote) powinnam dostać okres, wieczorem i w nocy mialam bóle jakbym miała go dostać, źle się czułam i myślałam, że okres nadchodzi, ale obudziłam się rano i nic, przez dzien coś mnie znów trochę bolało. Dodam jeszcze, że zawsze tydzień przed okresem bolą mnie piersi a tym razem nie bolały. Zrobiłam w sobotę popołudniu test (heltiso) i wyszła taka cieniutka, jasna druga kreska. Dziś jest 14 (poniedziałek), okresu nadal nie mam a bóle takie jak na okres miewam czasami, zaboli i przestanie i dziś zaczęły mnie boleć piersi i sutki, więc zrobiłam dziś drugi test popołudniu (pink) i nie wyszła druga kreska. Co mam o tym sądzić? Mam bóle od paru dni, które zwiastują okres ale go nie mam, jeden test był z dwoma kreskami (ta druga kreska była taka cieniutka ale było ją widać) a drugi był z jedną. Czy pink test się pomylił? Co o tym sądzicie? Bardzo proszę o odpowiedź. -
Ptysiaa wrote:Witam, mam pytanie czy któraś z Was też tak miała?
A więc, 12 (w sobote) powinnam dostać okres, wieczorem i w nocy mialam bóle jakbym miała go dostać, źle się czułam i myślałam, że okres nadchodzi, ale obudziłam się rano i nic, przez dzien coś mnie znów trochę bolało. Dodam jeszcze, że zawsze tydzień przed okresem bolą mnie piersi a tym razem nie bolały. Zrobiłam w sobotę popołudniu test (heltiso) i wyszła taka cieniutka, jasna druga kreska. Dziś jest 14 (poniedziałek), okresu nadal nie mam a bóle takie jak na okres miewam czasami, zaboli i przestanie i dziś zaczęły mnie boleć piersi i sutki, więc zrobiłam dziś drugi test popołudniu (pink) i nie wyszła druga kreska. Co mam o tym sądzić? Mam bóle od paru dni, które zwiastują okres ale go nie mam, jeden test był z dwoma kreskami (ta druga kreska była taka cieniutka ale było ją widać) a drugi był z jedną. Czy pink test się pomylił? Co o tym sądzicie? Bardzo proszę o odpowiedź.
Ja mam tak samo. Bóle jak na okres a jego brak, powinnam mieć w czwartek ale zaczęło się tylko jakieś plamienie i się nie rozkręciło jakoś 😀 zawsze mnie bolą piersi przed okresem ale tym razem jeszcze ogromny ból sutków... Nigdy tak nie miałam. Dziś pink test wyszedł z drugą blada kreska więc jutro lecę na bete! -
nick nieaktualny
-
Karloina wrote:Mka hej;) ważne że Ty się odzywasz;)
Ja musiałam odstawić Tadeuszowi wszystkie kropelki. Bo cały czas robił wodniste kupy. Karmie go swoim mlekiem ale czasami na noc dostanie butle MM bebilon comfort. Na zaparcia i Kolki.
Trochę mnie martwiły te wodniste kupy i doktor ( nie nasza bo naszej nie bylo) kazała mi zmienić dietę i wyłączyć małemu kropelki.
I teraz też puszcza cały czas gazy które mu dokuczają.. I i kupa była 2 dni temu.
Straszne są też gazy... wybudzają małego ze snu i taki nie spokojny jest... I tak zle I tak nie dobrze 🤦♀️ ja tylko swoim karmie... no i słuchaj była położna I go zważyła 3720g , na pierwszej wizycie oczywiście nie miała wagi... I teraz patrzy do książeczki a tam napisane w dniu wypisu mały waży 3700g... a na drugiej stronie że najnizsza waga małego to 3400g podczas pobytu w szpitalu... I weź tu teraz wiedz od której wagi patrzeć czy przybrał...
A Karola dawałaś delicol? Bo ta położna że przy karmieniu 7-8 kropel ? Nie zą dużo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 15:10
-
Karloina wrote:Marien ,czy coś się dzieje u Ciebie?
Nie wiem czemu ale wyczuwam smutek w wiadomości.😏
Cos ty Karola, wszystko w jak najlepszym pozadku ♡
Moze tak odpisuje bo widze ze poprostu jakos tak cicho tu sie zrobilo.... napisalam pare razy cos ale tez z odzewem ciezko i poprostu staram sie wam odpisywac jesli moge cos wniesc swoja odpowiedzia ❤ Nie mam o nic pretensji bo wiadome ze kazda z nas jest juz w pelni mamusia, jedna ma ciezej inna mniej, ale nje b3de ukrywac ze po takim dlugim czasie ponad rok poznawania sie dziwne jest to "odejscie" z forum z dnia na dzien bez pozegnania... troszke nie fajne...
Ale po za tym u nas wpozadku
Kilka z Was widze na instagramie i to jest fajne 🥰 Ze tez wiem ze gdzies tam jestescie.
Ciesze sie ze dzieciaki Wam rosna 😊
Ze sie wszystko uklada, zagladam tutaj kilka razy dziennie 💛
Klarcia ma sie dobrze, mamy cwiczenia do wykonywania i wramy na masaze do Osteopaty pod koniec miesiaca. A jutro kolejna szczepionka...
Z kupkami i kolkami nie pomoge bo do dzis problemu nie mielismy... ♡M-ka1990 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Narazie wszystkie te kropelki odstawiłam, zobaczymy jak to będzie. Mały zrobil kupę także się cieszę. Nie wiem czy dobrze robie wyłączając tak od razu kropelki.
Wiem ,ze z delicolem tak jest ze stopniowo się z niego rezygnuję. A z espumisanem? Hmm mam teraz nad czym myśleć
Marien cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku.
No ja też czasami nie mam czasu się odezwać ale lubię tu zaglądać i od czasu do czasu zapytać jak się powodzi hehe😊
Jak Klarcia znosi szczepienia?
Mój po pierwszym szczepieniu spał ,jestem ciekawa jak teraz będzie. My mamy 23.03 kolejne o ile mały nie złapie covid1925.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
M-ka1990 wrote:Straszne są też gazy... wybudzają małego ze snu i taki nie spokojny jest... I tak zle I tak nie dobrze 🤦♀️ ja tylko swoim karmie... no i słuchaj była położna I go zważyła 3720g , na pierwszej wizycie oczywiście nie miała wagi... I teraz patrzy do książeczki a tam napisane w dniu wypisu mały waży 3700g... a na drugiej stronie że najnizsza waga małego to 3400g podczas pobytu w szpitalu... I weź tu teraz wiedz od której wagi patrzeć czy przybrał...
A Karola dawałaś delicol? Bo ta położna że przy karmieniu 7-8 kropel ? Nie zą dużo?
Mka my co drugie karmienie dawaliśmy małemu po 15 kropel Sab simplex więc z tym delicolem to raczej może tak być, taka dawka. 🙉25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Hej, ja tez czytam ciagle, ale ostatnie 2 tyg stary miał urlop i sobie razem w 3 spędzaliśmy czas, telefon dotykałam tylko wieczorami. Poza tym nie pomogę za bardzo w problemach brzuszkowych, podobnie jak u Marienn, na szczęście nas to na razie omija. Mogę tylko powiedzieć ze Nadia swego czasu robiła kupy z zegarkiem w ręku co 4 dni o 18 (+/- 1h) 😂 i było wszystko spoko. Na pocaatku te kupki powinny być podobno codziennie, później do tygodnia przerwy jest ok. Oczywiście ważne żeby dziecko się przez to nie męczyło
Śliczne macie te bobaski, rosną jak na drożdżach 😁
Karola a jak Ty się czujesz? Nie bierze Cię nic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 17:30
-
Ja musiałam usłyszeć od pediatry 5 razy ,że krople które daje są ok i że ta ilość też jest ok😅
Luna dzięki że pytasz. Mnie boli głowa juz 3 dzień, mam światłowstręt..Ale chyba przez pogodę bo ja jestem niskociśnieniowcem a teraz, z dnia na dzień 13 stopni na dworze 🤗25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Mka, u takich maluszków to jasne ze trzeba pilnować, mam nadzieje ze Wam się to ureguluje.
Karola, możliwe ze przez pogode, zdrówka w każdym razie ☺️
A pogoda cudna się zrobiła, aż chce się coś robić. Tylko niektórzy właśnie słabo reagują na takie zmiany nagłe, wiec współczuje -
Karola, pierwsza szczepionke przeszla nawet super, dopiero chyba w 4czy 5 dobe miala 38° ale nie plakala ani nic, byla tylko taka z grymasem... tym razem licze ze bedzie bezobjawowo... dodatkowo ida jej zęby chyba i ma taki stan czasem 37.5° a czesem 36,9°
Wiec jutro na szczepionce poprosze by jej jeszcze zmierzyli goraczke i zdecydowali czy nie przesunac...
A tak sobie mysle, wiecie ze mowi sie ze to co jesz nie ma wplywu na mleko, na karmienie, ja w to wierze bo jem wszystko... pije wszystko, tylko do kawy powracalam stopniowo i z dystansem. Ale... kiedys zauwazylam ze po cebuli, czosnku, i porze... mala ma delikatne problemy brzuszkowe... wiec zaczelam go jesc mniej albo rzadziej i sie chyba przystosowala, teraz tez nie akuje tego w duzych ilosciach... moze to cos pomoze jakis produkt w zywieniu warto moze przepatrzec 😊😊😊👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kobietki pomocy!!
https://naforum.zapodaj.net/97c8985ce7fb.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/08e3f5f488ab.jpg.html
Tylko mi wygląda to na chłopca? ☺️
Nastawiać się czy nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 10:04
7cs
04.01.2022 kropuś 💝
31.12.2021 beta HCG 724,500
29.12.2021 beta HCG 301,100
24.12.2021 ⏸
11.07.2019 👧🏼
19.10.2017 👧🏼 -
nick nieaktualny
-
Kraszixp -podaj bardziej wyrazne bo te zamazane. A tym odstajacym kukutkiem bhm sie tak nie excytowala bo dziewczyny tez takie maja miedzy nogami bo to jest ta pepowina;) ale one sie roznia zawsze z chlopiecym. Tylko te zdjecia sa doac zamazane.
Ptysia, ja tam widze druga kreske cienka. Tylko wyglada mi dziwnie cienka, ale moze to byc z powodu roznych testow a tego nie znam.👩 31l. + 👱♂️ 31l.