X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A daj spokój wojna , a u nas kobieta z 2 letnim dzieckiem zginęła w wypadku a u letni syn w stanie ciężkim... masakra...
    Ciężkie to wszystko oby tylko lepiej było...
    Karola współczuję teściów nie poważne zachowanie strasznie... zwierzęta są ważne no ale przegięcie...I dobrze zrobiłaś najważniejsi jesteście wy ;)

• Marienn Autorytet

Wysłany: 22 marca 2022, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, wspolczuje... to nie fajne ze skupiaja uwage bardziej na psie niz na dziecku. No i jesli jest behaviorysta to powinni to uszanowac.... =/

A jak idzie z behaviorista? Sa jakies poprawy (poza ruiną zeobiona przez tesciow)

U nas Klarcia sie przestawia ze spaniem 🤦‍♀️ spala od 9 do 8rano w ciagu. A teraz juz 7.30 jakos ale do 5 😭 😂 tak rano to ja nie wstawalam jeszcze 🤣

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co U Was słychać?
    Wybaczcie brak mojej nieobecności ale mały ma kryzys. Dzisiaj jesteśmy po szczepieniu i bolą go nozki;(

Marien ja mam pobudki o 3 i o 5 albo 6.
    Ostatnio przesypiał nocki do 5 ale chyba nie jest jeszcze gotowy.

A jak Wasze maluszki?

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka to bardzo dziwne że ta położna nie ma przy sobie za każdym razem wagi, przecież to naprawdę ważne żeby sprawdzać czy maluszek przybiera :o u nas też było słabo z kupami n początku, użyliśmy kilka razy rurki windi jak długo nie było i się unormowało.

Mój synek skończył w tamtym tyg 3 miesiące i jest ogólnie aniołkiem kochanym, w nocy budzi się tylko na jedzenie ale pobudki robi mi o 7 🥴 na weekend byliśmy u znajomych i jak wróciliśmy jest jakiś bardziej płaczliwy, stękający 🤔 niby to nie skok rozwojowy. Teoria mojej teściowej to uwaga: nauczył się płakać od dziecka znajomych które ma 7mies . Bo dzieci uczą się płakać od siebie, jakby nigdy nie usłyszały płaczu to by nie płakały 🤯 przecież dziecko pierwsze co robi po wyjściu na ten świat to płacze 🤯🤯🤯
    Mąż się przyzwyczaił że mały się spokojniutki i podlapal jej teorię xd śmiech przez łzy normalnie. Ja bardziej obstawiam że ma może jakiś gorszy czas no i skończył tzw. 4 trymestr, już jest bardziej kumaty, ciekawy świata to jak zbyt długo mu się budzi to i posteka.

Marienn a osteopata coś mówił więcej? :)

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga już z kupkami wporzadku;) a co do położnej miala być w pon i do tej pory cisza... była lekarka wszystko dobrze z małym;)
    Powiem Ci ze teoria Twojej teściowej mnie rozwaliła 😁 może poprostu zmiana miejsca i zaraz mu przejdzie ;)

• Karloina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Tadzinek codziennie robi mi pobudki 5/6 i idzie spać znowu ok.8
    Agaga No teściowa pozamiatała teraz Ci powiem. 😁My jak byliśmy z małym u znajomych to wieczorem był dramat. Może rzeczywiście za duzo nowych buzi ,inne otoczenie;)

M ka super ,że wszystko u Was w porządku.
    A co do Wagi.. Tadeusz waży 7900.Taki z niego kloc.
    Zrobil mu się rumien po szczepieniu i co orawda śpi ale Ma temp 38. Po szybkim myciu podałam mu syropek i zrobiłam okład. 😊😔

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam u teściowej na chwilę chociaż tyle wyszłam;)
    Oj Karolina masz co dźwigać;) biedactwo po szczepieniu mam nadzieję że jutro będzie wszystko ok ;) my szczepienie za dwa tygodnie ciekawe jak będzie;)
    A co do wagi mojego...położnej dalej nie było... a ta nasza waga to pokazuje w cały świat I nic nie wiemy...

• Marienn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to jak macie rozlozone szczepionki? To l byla ta jego pierwsza na 2miesiace?
    Pytam bo u nas daja rozpiske
    I - 2msc
    II - 4msc
    III- 6msc
    IV - 12msc
    A ze macie 3.5 to sie zastanawiam bo chyba mowilas ze Tadziu mial juz kiedys szczepionke?

Agaga pozdrow tesciowa 🤣 Ja bym obstawiala ze maly mial troche wrazen nie byl u siebie i musi sie teraz wyciszyc.

Ja Klarce wyjelam juz z tego zamalego rożka, juz tydzien spi w spiworku albo pod kocem i nie umie tak spac, budzi sie..
    A te spiworki to sorki ale jakas masakra 🙈 widze ze ją to wkurza, czuje sie jak zamknieta w jakiejs torbie 🤣 i mi sie budzi po paru gldzinach... ale daje jej czas moze sie do tego przekona ;) jakos to zniose...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak.to już jego drugie szczepienie:)
    My na rozpisce mamy ,że musi minąć od poprzedniego szczepienia 6/8tyg;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 09:04

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz wogole inaczej 🙈😁 ciekawe dlaczego w kazdym kraju jest inaczej skoro to te sameszczepionki 🤔🤔

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn u nas też 6-8 tygodni. My mieliśmy wczoraj i na razie spokój. Nienawidzę tych szczepionek bo moje dziecko jest jakieś rozdrażniona, zwłaszcza dzień po i kolejne dni.
    Chyba to nie są te same szczepionki ( preparaty)

Marienn macie już krzesełko do karmienia?
    Ja mam dylemat co kupić a potrzebujemy na już. Najbardziej polecane są te Stokke ale są przeznaczone dla dzieci już siedzących więc odpada.
    Dziś w ogóle był tak absorbujący dzień, mały dał mi strasznie w kość. Jak dobrze że ten dzień się kończy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 19:21

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja kupiłam krzeselko hauck alpha plus które rośnie razem z dzieckiem drewniane ( używane chyba na vinted ) I do tego na górę jest ten bujaczek możesz zakładać więc jak nie siedzi to na górę jest dobre ;)

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki 🥰 popatrzę poczytam bo nie wiedziałam że można z tym bujaczkiem

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tutaj właśnie jest fajna opcja najpierw bujaczek a później dokupujesz tackę no i rośnie z dzieckiem także super ;) I na vinted używane dużo taniej ja kupiłam nic nie zniszczone;)

• Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mnie macierzyństwo pochłonęło konkretnie 🙄 ale czytam Was na bierząco w wolnej chwili.
    Moja Marysia rośnie jak na drożdżach, zmienia się z dnia na dzień, aż żal mi, ze te dni tak uciekają i już tęsknie za tym maleństwem sprzed dwóch miesięcy 😭
    Mała wazy już 5 kg, ciężki klocuszek. Jesteśmy po pierwszym szczepieniu, które mała przeszła rewelacyjnie, kompletnie nic jej nie dolegało po szczepionce.
    A oto moja dwumiesięczna Marysia 💞
    https://zapodaj.net/985235b366cea.jpg.html

Czas leci zdecydowanie za szybko 😭

M-ka1990 lubi tę wiadomość

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, kupilismy takie u nas w Smyku

https://www.smythstoys.com/ie/en-ie/baby/feeding-highchairs-and-booster-seats/highchairs/babylo-siesta-from-birth-highchair/p/193230

Nic jakiegos super wow czy cos bo byly lepsze, ale sprawdzalismy te tansze i koszmar sie rozjezdzaly, zero stabilnosci, balabym sie zostawic w nim dziecko na pare minut by cos przygotowac.
    To jedno z takich stabilych i tez patrzylismy by w siedzeniu bylo wiecej miejsca by na wieksze dziecko wystarczylo bo w niektore wkladalam Klarcie i juz miala scislo na udach...
    Jeszcze nie karmimy bo Klarcia nie siedzi ale za jakies 2 tyg planuje zaczac, nie powiem bo mnie to stresuje,
    Bo za 3 tyg lecimy do polski... to bedzie Klarci pierwszy lot, zmiana otoczenia itp a na dodatek rozszezenie diety 🙈 dlatego chce zaczac jeszcze tutaj mimo wszystko... nawet gdy nie bedzie siedziala stabilnie to chyba wypada mi to zrobic w domu niz tam.. nie wiem sama 🤯 stresuje mnie to troche...

Magda alez ona sliczna! Ma takie duze oczka! ❤❤
    Super ze wkoncu sie juz oswoilas z macierzynstwem i ze Marysia jest taka spokojna ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 23:50

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkości Marysia ❤ oj czas nieubłagalnie mija ,ja dopiero rodziłam i już maly mq miesiąc 🙆‍♀️

https://zapodaj.net/8a822974d6615.jpg.html
    Pozdrawiamy z Krzysiem ;)

• Karloina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Was też pozdrawiamy;)

https://naforum.zapodaj.net/c4e94216d1e3.jpg.html

Miłego!🥰

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka jaki on jest malusi ❤🥰 tzn najmlodszy w grupce i taki slodziutki ❤

Karolcia ale masz slicznego pyzusia 🥰 jakie slodkie poliki🥰🥰

Jak oni rosna ❤ ten czas tak leci!!
    Klarcia powoli juz zaczyna siadac..❤
    https://naforum.zapodaj.net/e9b406313637.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 00:47

M-ka1990 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To racja najmłodszych;)
    Klarcia i Tadzio takie kochane i juz jakie duze❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 08:12

‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ