Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
A daj spokój wojna , a u nas kobieta z 2 letnim dzieckiem zginęła w wypadku a u letni syn w stanie ciężkim... masakra...
Ciężkie to wszystko oby tylko lepiej było...
Karola współczuję teściów nie poważne zachowanie strasznie... zwierzęta są ważne no ale przegięcie...I dobrze zrobiłaś najważniejsi jesteście wy -
Karola, wspolczuje... to nie fajne ze skupiaja uwage bardziej na psie niz na dziecku. No i jesli jest behaviorysta to powinni to uszanowac....
A jak idzie z behaviorista? Sa jakies poprawy (poza ruiną zeobiona przez tesciow)
U nas Klarcia sie przestawia ze spaniem 🤦♀️ spala od 9 do 8rano w ciagu. A teraz juz 7.30 jakos ale do 5 😭 😂 tak rano to ja nie wstawalam jeszcze 🤣👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Hej dziewczyny, co U Was słychać?
Wybaczcie brak mojej nieobecności ale mały ma kryzys. Dzisiaj jesteśmy po szczepieniu i bolą go nozki;(
Marien ja mam pobudki o 3 i o 5 albo 6.
Ostatnio przesypiał nocki do 5 ale chyba nie jest jeszcze gotowy.
A jak Wasze maluszki?25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Mka to bardzo dziwne że ta położna nie ma przy sobie za każdym razem wagi, przecież to naprawdę ważne żeby sprawdzać czy maluszek przybiera :o u nas też było słabo z kupami n początku, użyliśmy kilka razy rurki windi jak długo nie było i się unormowało.
Mój synek skończył w tamtym tyg 3 miesiące i jest ogólnie aniołkiem kochanym, w nocy budzi się tylko na jedzenie ale pobudki robi mi o 7 🥴 na weekend byliśmy u znajomych i jak wróciliśmy jest jakiś bardziej płaczliwy, stękający 🤔 niby to nie skok rozwojowy. Teoria mojej teściowej to uwaga: nauczył się płakać od dziecka znajomych które ma 7mies . Bo dzieci uczą się płakać od siebie, jakby nigdy nie usłyszały płaczu to by nie płakały 🤯 przecież dziecko pierwsze co robi po wyjściu na ten świat to płacze 🤯🤯🤯
Mąż się przyzwyczaił że mały się spokojniutki i podlapal jej teorię xd śmiech przez łzy normalnie. Ja bardziej obstawiam że ma może jakiś gorszy czas no i skończył tzw. 4 trymestr, już jest bardziej kumaty, ciekawy świata to jak zbyt długo mu się budzi to i posteka.
Marienn a osteopata coś mówił więcej? -
Mój Tadzinek codziennie robi mi pobudki 5/6 i idzie spać znowu ok.8
Agaga No teściowa pozamiatała teraz Ci powiem. 😁My jak byliśmy z małym u znajomych to wieczorem był dramat. Może rzeczywiście za duzo nowych buzi ,inne otoczenie;)
M ka super ,że wszystko u Was w porządku.
A co do Wagi.. Tadeusz waży 7900.Taki z niego kloc.
Zrobil mu się rumien po szczepieniu i co orawda śpi ale Ma temp 38. Po szybkim myciu podałam mu syropek i zrobiłam okład. 😊😔25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ja dziś byłam u teściowej na chwilę chociaż tyle wyszłam;)
Oj Karolina masz co dźwigać biedactwo po szczepieniu mam nadzieję że jutro będzie wszystko ok my szczepienie za dwa tygodnie ciekawe jak będzie;)
A co do wagi mojego...położnej dalej nie było... a ta nasza waga to pokazuje w cały świat I nic nie wiemy... -
Karolcia to jak macie rozlozone szczepionki? To l byla ta jego pierwsza na 2miesiace?
Pytam bo u nas daja rozpiske
I - 2msc
II - 4msc
III- 6msc
IV - 12msc
A ze macie 3.5 to sie zastanawiam bo chyba mowilas ze Tadziu mial juz kiedys szczepionke?
Agaga pozdrow tesciowa 🤣 Ja bym obstawiala ze maly mial troche wrazen nie byl u siebie i musi sie teraz wyciszyc.
Ja Klarce wyjelam juz z tego zamalego rożka, juz tydzien spi w spiworku albo pod kocem i nie umie tak spac, budzi sie..
A te spiworki to sorki ale jakas masakra 🙈 widze ze ją to wkurza, czuje sie jak zamknieta w jakiejs torbie 🤣 i mi sie budzi po paru gldzinach... ale daje jej czas moze sie do tego przekona jakos to zniose...👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Tak.to już jego drugie szczepienie:)
My na rozpisce mamy ,że musi minąć od poprzedniego szczepienia 6/8tyg;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 09:04
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Marienn u nas też 6-8 tygodni. My mieliśmy wczoraj i na razie spokój. Nienawidzę tych szczepionek bo moje dziecko jest jakieś rozdrażniona, zwłaszcza dzień po i kolejne dni.
Chyba to nie są te same szczepionki ( preparaty)
Marienn macie już krzesełko do karmienia?
Ja mam dylemat co kupić a potrzebujemy na już. Najbardziej polecane są te Stokke ale są przeznaczone dla dzieci już siedzących więc odpada.
Dziś w ogóle był tak absorbujący dzień, mały dał mi strasznie w kość. Jak dobrze że ten dzień się kończy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 19:21
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Cześć dziewczyny!
Mnie macierzyństwo pochłonęło konkretnie 🙄 ale czytam Was na bierząco w wolnej chwili.
Moja Marysia rośnie jak na drożdżach, zmienia się z dnia na dzień, aż żal mi, ze te dni tak uciekają i już tęsknie za tym maleństwem sprzed dwóch miesięcy 😭
Mała wazy już 5 kg, ciężki klocuszek. Jesteśmy po pierwszym szczepieniu, które mała przeszła rewelacyjnie, kompletnie nic jej nie dolegało po szczepionce.
A oto moja dwumiesięczna Marysia 💞
https://zapodaj.net/985235b366cea.jpg.html
Czas leci zdecydowanie za szybko 😭M-ka1990 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja, kupilismy takie u nas w Smyku
https://www.smythstoys.com/ie/en-ie/baby/feeding-highchairs-and-booster-seats/highchairs/babylo-siesta-from-birth-highchair/p/193230
Nic jakiegos super wow czy cos bo byly lepsze, ale sprawdzalismy te tansze i koszmar sie rozjezdzaly, zero stabilnosci, balabym sie zostawic w nim dziecko na pare minut by cos przygotowac.
To jedno z takich stabilych i tez patrzylismy by w siedzeniu bylo wiecej miejsca by na wieksze dziecko wystarczylo bo w niektore wkladalam Klarcie i juz miala scislo na udach...
Jeszcze nie karmimy bo Klarcia nie siedzi ale za jakies 2 tyg planuje zaczac, nie powiem bo mnie to stresuje,
Bo za 3 tyg lecimy do polski... to bedzie Klarci pierwszy lot, zmiana otoczenia itp a na dodatek rozszezenie diety 🙈 dlatego chce zaczac jeszcze tutaj mimo wszystko... nawet gdy nie bedzie siedziala stabilnie to chyba wypada mi to zrobic w domu niz tam.. nie wiem sama 🤯 stresuje mnie to troche...
Magda alez ona sliczna! Ma takie duze oczka! ❤❤
Super ze wkoncu sie juz oswoilas z macierzynstwem i ze Marysia jest taka spokojna ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 23:50
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
My Was też pozdrawiamy;)
https://naforum.zapodaj.net/c4e94216d1e3.jpg.html
Miłego!🥰25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Mka jaki on jest malusi ❤🥰 tzn najmlodszy w grupce i taki slodziutki ❤
Karolcia ale masz slicznego pyzusia 🥰 jakie slodkie poliki🥰🥰
Jak oni rosna ❤ ten czas tak leci!!
Klarcia powoli juz zaczyna siadac..❤
https://naforum.zapodaj.net/e9b406313637.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 00:47
M-ka1990 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.