X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalgenka, gratulacje 🥰

Marienn, hahahah uśmiałam się 😂 to faceci, oni z zasady nie rozumieją 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym przyszłym Mamusiom 🥰

Dziewczynki, pamiętajcie, że nie macamy brzuszków. Moja pani doktor za każdym razem daje mi po łapach. Przyłożyć dłoń i trzymać - jak najbardziej, ale wszelkie macanki, glaskanie i tak dalej, powinny być zminimalizowane.
    Przy twardnieniu również można wziąć magnez, żeby puściło 😊
    Na Waszym etapie to jeszcze nie skurcze, później jak dojdą do magnez wpadnie pewnie 3x dziennie.😊

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna sama sie posmialam z tego co napisalam 😂😂

Niewyspana - nie no akurat nie glaskam, bsrdziej przykladam reke casem jak czuje klucie, ale staram sie nie czesto jeszcze 😂😂
    Magnez biore caly czas 1x dziennie
    Jak bede u prywatnego to tez zapytam kiedy odstawic witaminy itp

Na chwile obecna odstawilam juz witamine C
    A witaminy dla kobietbw ciazy biore co 2 dni
    Magnez + wapn codziennie
    Aspiryne na noc ale juz mam tylko 3 tab
    Progesteron skonczyl sie juz z 2tyg temu...
    A no i kwas foliowy biore codziennie

A wy kiedy zaprzestalyscie wytamin? I kwas foliowy?

Nadzieja daj znac co ci powiedzial lekarz i jak mialby taki twardy brzuch sie objawiac zeby myslec ze niepokoi mnie to.

W szpitalu babka mowila ze kwas foliowy tylko do 13tyg ale nie wiem czy jej ufac...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana to ja teraz nie dotkam :/

nie wiem czy głaskałam, chyba bardziej masowałam - nie wiedziałam że się nie powinno:( no i jestem teraz zła na siebie

Ja biorę witaminy cały czas - lekarz mi mówi żebym brała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 17:09

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu odstawiasz witaminy?
    Tabletki dla kobiet w ciąży bierze się cała ciążę + w okresie karmienia piersią 🤷
    Dziwne tam mają u Ciebie nakazy, ja biorę cały czas mama DHA premium (2x dziennie) + magnez 3x1 i póki co tyle mi starcza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 17:09

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, polecam. Uwielbiam te dziewczyneczek 😂
    https://www.instagram.com/tv/CNaKq3ZDK1j/?igshid=7dl3rpkhbx7w

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, a czemu nie powinno się głaskać brzucha? Nigdy o tym nie słyszałam, wiec będę wdzięczna za wytłumaczenie 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pytalam polskiego prywatnego jeszcze ale zapytalam ostatnio polozna ktora robila mi usg w szpitalu i ona mi powiedziala ze wszystko bierze sie tylko do 13tyg ciazy
    Potem na 100% mam odstawic kwas foliowy.
    A witaminy moge odstawic albo brac raz na jakis czas...

I tak nadal biore ale sama juz nie wiem, ostatnio znajoma mi powiedziala ze prsez te dla kobiet w ciazy bede miala cukrzyce bo ponad 80% kobiet dostaje.

A kwas foliowy nadal bierzecie?

Bede w poniedz u gina prywatnie to podpytam co on mysli ja tam moge brac..

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czytalam ze glaskanie brzucha lub masowanie do 15tygodnia doprowadza do odklejenia sie lozyska.

A potem juz mozna dotykac...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Niewyspana, a czemu nie powinno się głaskać brzucha? Nigdy o tym nie słyszałam, wiec będę wdzięczna za wytłumaczenie 😁
    Mnie to tylko moja doktorka mówi😂
    Według jakichś tam mitów, może to wywołać skurcze - i może. Mama ginekolog uważa, że to przyjemne skurcze.
    Dla mnie żaden skurcz nie jest przyjemny, a mamęginekolog traktuje z przymrużeniem oka też, więc no jak kto uważa. Jeśli mogę zminimalizować skurcze, to z chęcią zrobię wszystko, żeby ich unikać 😂

Marien,
    Ja nie jestem lekarzem, Broń Bozia, ale jakoś nie wyobrażam sobie odstawić witamin (jak sama nazwa wskazuje), dla kobiet w ciąży.
    Jasne, są dziewczyny, które w ogóle takowych nie biorą i mają dobre wyniki, ale ja jakoś nie widzę, żeby mi to szkodziło.
    A co do cukrzycy... No nie... Inaczej naprawdę każda z nas miałaby cukrzycę chyba 😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło jezu, to niezle 🙈 a ja sobie z Nadia alfabetem morse’a nadaje wiadomości 😱 muszę zapytac co mój doktorek o tym sądzi, a do tej pory ograniczę trochę te interakcje na wszelki wypadek 🙈

Ja również ciagle przyjmuje witaminy i mam zamiar do samego końca, i tak mam już zapas kupiony. Nie pomyślałam nawet ze może wypada odstawić, wg mnie raczej nie

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj u siebie i daj znać, zobaczymy ile mamy opinii 😁

Też sobie nie wyobrażam odstawiać tych witaminek, w okresie karmienia też będę je żarła 😁

Moja Młoda tak się wierci... Byłyśmy na spacerze i u mojej przyjaciółki, to nawet u niej się ruszała jak szatan. 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze te teorie o tym ze godziny aktywności dzidzi w brzuchu pokrywają się z godzinami aktywności po urodzeniu to bzdury. Bardzo chce żeby to były bzdury bo Nadia godziny aktywności ma prawie zawsze 🤷‍♀️😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah 😂
    Ja słyszałam właśnie na odwrót, że jak dziecko w brzuchu szogun, to później będzie spokojne :)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O No i w to chce wierzyć 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenetal dha i prenetal clasic. W składzie jest tam kwas foliowy. Jest on ważny dla rozwoju dziecka, nie tylko w I trymestrze ale przez całą ciążę.
    Najlepiej upewnij się u lekarza, bo różnie z informacjami od położnych.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umrę do czwartku.
    W sumie nie widziałam dziecka od 12+0 😂

Miałam w międzyczasie dwie wizyty, ale nie widziałam małej, zdążyłam zobaczyć kręgosłup i pani doktor już grzebała między nogami.
    Więc takie dwa miesiąc to uuuu 😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusiu Niewyspana to ja mega za ciebie trzymam kciuki zebys dostala piekne zdjecia malej!
    Ja tez nie moge sie doczekac czwRtki i tym razem poprosze polozna zeby dla tatusia zrobila zdjecie z raczkami i nozkami a nie tylko plecy .. a on potem pyta gdzie reszta?
    😂😂
    W poniedzialek popdawie pieknymi zdjeciaami od prywatnego bo on zawsze daje 6 minimum zdjec plus 3D kilka 😁😁😁😁 mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze na tych badaniach🙏🙏

Zazdroszcze wam kopniakow! Chcialabym aby juz czuc...

Powiem wam ze od tego incydentu zauwazylam ze oslablam, jestem ciut slabsza , nie mam juz takiej werey i urosl mi brzuch i czuje sie ciezko... 😂😂🤦‍♀️🤦‍♀️

Ps. NIE ZAPOMINAJCIE ZE NIE WOLNO PODNOSIC RAK DO GORY, MYC OKIEN I ZMIENIAC FIRANEK!

A odnosnie witamin naprwno wszystko jeszcze skonsultuje a narazie biore nadal! 🥰 i zapewne bede brala :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to akurat nie trzeba mi dwa razy powtarzać żeby okien nie myć 😂

Nie wolno tez jej lodów bo wody płodowe zamarzają 😂😂😂
    No i trzeba uważać przy zmywaniu żeby nie pochlapać brzucha 😂 ja uwielbiam te zabobony.

Tylko pochwalcie się zdjęciami waszych bobo ☝️Bo ja muszę czekać jeszcze ponad tydzień 😱

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😂😂😂Ale ze jak lodow? Przeciez ja pol Irlandii Zjechalam zeby znalezc lody KAKTUSY! 😂😂 Znalazlam! Boze jaka szczesliwa baba w ciazy szuka kaktusow polskich🤦‍♀️🥰😂
    Nie zabierzecie mi ich!

Z zabobonow to w jeden wierze bo w calej mojej rodzinie sie sprawdzil, jak ktos cie przestraszy lub czegos sie wystraszysz albo sie mocno przejmiesz i chwycisz za jakas czesc ciala to dziecko bedzie tam mialo MYSZKĘ albo jakies znamie ...

Najgorszym przykladem z calej mojej rodziny jest jak moja kuzynka na byla w 6 mies ciazy na swoim slubie miala bojke i sie wystraszyla jak stoly poszly w ruch zlapala sie za czolo i pol wesela mowila o boze i takie tam, corka ma dzis bardzo duza czerona plame na calym czole, wyglada troche jak taka wystajaca myszka ale czerwona .. :(

Dlatego tylko w to wierze i nie lubie gdy mnie ktos straszy albo staram sie za nic nie lapac....

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ