Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalgenka, gratulacje 🥰

Marienn, hahahah uśmiałam się 😂 to faceci, oni z zasady nie rozumieją 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym przyszłym Mamusiom 🥰

Dziewczynki, pamiętajcie, że nie macamy brzuszków. Moja pani doktor za każdym razem daje mi po łapach. Przyłożyć dłoń i trzymać - jak najbardziej, ale wszelkie macanki, glaskanie i tak dalej, powinny być zminimalizowane.
    Przy twardnieniu również można wziąć magnez, żeby puściło 😊
    Na Waszym etapie to jeszcze nie skurcze, później jak dojdą do magnez wpadnie pewnie 3x dziennie.😊

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna sama sie posmialam z tego co napisalam 😂😂

Niewyspana - nie no akurat nie glaskam, bsrdziej przykladam reke casem jak czuje klucie, ale staram sie nie czesto jeszcze 😂😂
    Magnez biore caly czas 1x dziennie
    Jak bede u prywatnego to tez zapytam kiedy odstawic witaminy itp

Na chwile obecna odstawilam juz witamine C
    A witaminy dla kobietbw ciazy biore co 2 dni
    Magnez + wapn codziennie
    Aspiryne na noc ale juz mam tylko 3 tab
    Progesteron skonczyl sie juz z 2tyg temu...
    A no i kwas foliowy biore codziennie

A wy kiedy zaprzestalyscie wytamin? I kwas foliowy?

Nadzieja daj znac co ci powiedzial lekarz i jak mialby taki twardy brzuch sie objawiac zeby myslec ze niepokoi mnie to.

W szpitalu babka mowila ze kwas foliowy tylko do 13tyg ale nie wiem czy jej ufac...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana to ja teraz nie dotkam :/

nie wiem czy głaskałam, chyba bardziej masowałam - nie wiedziałam że się nie powinno:( no i jestem teraz zła na siebie

Ja biorę witaminy cały czas - lekarz mi mówi żebym brała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 17:09

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu odstawiasz witaminy?
    Tabletki dla kobiet w ciąży bierze się cała ciążę + w okresie karmienia piersią 🤷
    Dziwne tam mają u Ciebie nakazy, ja biorę cały czas mama DHA premium (2x dziennie) + magnez 3x1 i póki co tyle mi starcza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 17:09

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, polecam. Uwielbiam te dziewczyneczek 😂
    https://www.instagram.com/tv/CNaKq3ZDK1j/?igshid=7dl3rpkhbx7w

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, a czemu nie powinno się głaskać brzucha? Nigdy o tym nie słyszałam, wiec będę wdzięczna za wytłumaczenie 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pytalam polskiego prywatnego jeszcze ale zapytalam ostatnio polozna ktora robila mi usg w szpitalu i ona mi powiedziala ze wszystko bierze sie tylko do 13tyg ciazy
    Potem na 100% mam odstawic kwas foliowy.
    A witaminy moge odstawic albo brac raz na jakis czas...

I tak nadal biore ale sama juz nie wiem, ostatnio znajoma mi powiedziala ze prsez te dla kobiet w ciazy bede miala cukrzyce bo ponad 80% kobiet dostaje.

A kwas foliowy nadal bierzecie?

Bede w poniedz u gina prywatnie to podpytam co on mysli ja tam moge brac..

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czytalam ze glaskanie brzucha lub masowanie do 15tygodnia doprowadza do odklejenia sie lozyska.

A potem juz mozna dotykac...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Niewyspana, a czemu nie powinno się głaskać brzucha? Nigdy o tym nie słyszałam, wiec będę wdzięczna za wytłumaczenie 😁
    Mnie to tylko moja doktorka mówi😂
    Według jakichś tam mitów, może to wywołać skurcze - i może. Mama ginekolog uważa, że to przyjemne skurcze.
    Dla mnie żaden skurcz nie jest przyjemny, a mamęginekolog traktuje z przymrużeniem oka też, więc no jak kto uważa. Jeśli mogę zminimalizować skurcze, to z chęcią zrobię wszystko, żeby ich unikać 😂

Marien,
    Ja nie jestem lekarzem, Broń Bozia, ale jakoś nie wyobrażam sobie odstawić witamin (jak sama nazwa wskazuje), dla kobiet w ciąży.
    Jasne, są dziewczyny, które w ogóle takowych nie biorą i mają dobre wyniki, ale ja jakoś nie widzę, żeby mi to szkodziło.
    A co do cukrzycy... No nie... Inaczej naprawdę każda z nas miałaby cukrzycę chyba 😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło jezu, to niezle 🙈 a ja sobie z Nadia alfabetem morse’a nadaje wiadomości 😱 muszę zapytac co mój doktorek o tym sądzi, a do tej pory ograniczę trochę te interakcje na wszelki wypadek 🙈

Ja również ciagle przyjmuje witaminy i mam zamiar do samego końca, i tak mam już zapas kupiony. Nie pomyślałam nawet ze może wypada odstawić, wg mnie raczej nie

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj u siebie i daj znać, zobaczymy ile mamy opinii 😁

Też sobie nie wyobrażam odstawiać tych witaminek, w okresie karmienia też będę je żarła 😁

Moja Młoda tak się wierci... Byłyśmy na spacerze i u mojej przyjaciółki, to nawet u niej się ruszała jak szatan. 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze te teorie o tym ze godziny aktywności dzidzi w brzuchu pokrywają się z godzinami aktywności po urodzeniu to bzdury. Bardzo chce żeby to były bzdury bo Nadia godziny aktywności ma prawie zawsze 🤷‍♀️😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah 😂
    Ja słyszałam właśnie na odwrót, że jak dziecko w brzuchu szogun, to później będzie spokojne :)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O No i w to chce wierzyć 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenetal dha i prenetal clasic. W składzie jest tam kwas foliowy. Jest on ważny dla rozwoju dziecka, nie tylko w I trymestrze ale przez całą ciążę.
    Najlepiej upewnij się u lekarza, bo różnie z informacjami od położnych.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umrę do czwartku.
    W sumie nie widziałam dziecka od 12+0 😂

Miałam w międzyczasie dwie wizyty, ale nie widziałam małej, zdążyłam zobaczyć kręgosłup i pani doktor już grzebała między nogami.
    Więc takie dwa miesiąc to uuuu 😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusiu Niewyspana to ja mega za ciebie trzymam kciuki zebys dostala piekne zdjecia malej!
    Ja tez nie moge sie doczekac czwRtki i tym razem poprosze polozna zeby dla tatusia zrobila zdjecie z raczkami i nozkami a nie tylko plecy .. a on potem pyta gdzie reszta?
    😂😂
    W poniedzialek popdawie pieknymi zdjeciaami od prywatnego bo on zawsze daje 6 minimum zdjec plus 3D kilka 😁😁😁😁 mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze na tych badaniach🙏🙏

Zazdroszcze wam kopniakow! Chcialabym aby juz czuc...

Powiem wam ze od tego incydentu zauwazylam ze oslablam, jestem ciut slabsza , nie mam juz takiej werey i urosl mi brzuch i czuje sie ciezko... 😂😂🤦‍♀️🤦‍♀️

Ps. NIE ZAPOMINAJCIE ZE NIE WOLNO PODNOSIC RAK DO GORY, MYC OKIEN I ZMIENIAC FIRANEK!

A odnosnie witamin naprwno wszystko jeszcze skonsultuje a narazie biore nadal! 🥰 i zapewne bede brala :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to akurat nie trzeba mi dwa razy powtarzać żeby okien nie myć 😂

Nie wolno tez jej lodów bo wody płodowe zamarzają 😂😂😂
    No i trzeba uważać przy zmywaniu żeby nie pochlapać brzucha 😂 ja uwielbiam te zabobony.

Tylko pochwalcie się zdjęciami waszych bobo ☝️Bo ja muszę czekać jeszcze ponad tydzień 😱

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😂😂😂Ale ze jak lodow? Przeciez ja pol Irlandii Zjechalam zeby znalezc lody KAKTUSY! 😂😂 Znalazlam! Boze jaka szczesliwa baba w ciazy szuka kaktusow polskich🤦‍♀️🥰😂
    Nie zabierzecie mi ich!

Z zabobonow to w jeden wierze bo w calej mojej rodzinie sie sprawdzil, jak ktos cie przestraszy lub czegos sie wystraszysz albo sie mocno przejmiesz i chwycisz za jakas czesc ciala to dziecko bedzie tam mialo MYSZKĘ albo jakies znamie ...

Najgorszym przykladem z calej mojej rodziny jest jak moja kuzynka na byla w 6 mies ciazy na swoim slubie miala bojke i sie wystraszyla jak stoly poszly w ruch zlapala sie za czolo i pol wesela mowila o boze i takie tam, corka ma dzis bardzo duza czerona plame na calym czole, wyglada troche jak taka wystajaca myszka ale czerwona .. :(

Dlatego tylko w to wierze i nie lubie gdy mnie ktos straszy albo staram sie za nic nie lapac....

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ