Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję nowym przyszłym Mamusiom 🥰
Dziewczynki, pamiętajcie, że nie macamy brzuszków. Moja pani doktor za każdym razem daje mi po łapach. Przyłożyć dłoń i trzymać - jak najbardziej, ale wszelkie macanki, glaskanie i tak dalej, powinny być zminimalizowane.
Przy twardnieniu również można wziąć magnez, żeby puściło 😊
Na Waszym etapie to jeszcze nie skurcze, później jak dojdą do magnez wpadnie pewnie 3x dziennie.😊 -
Luna sama sie posmialam z tego co napisalam 😂😂
Niewyspana - nie no akurat nie glaskam, bsrdziej przykladam reke casem jak czuje klucie, ale staram sie nie czesto jeszcze 😂😂
Magnez biore caly czas 1x dziennie
Jak bede u prywatnego to tez zapytam kiedy odstawic witaminy itp
Na chwile obecna odstawilam juz witamine C
A witaminy dla kobietbw ciazy biore co 2 dni
Magnez + wapn codziennie
Aspiryne na noc ale juz mam tylko 3 tab
Progesteron skonczyl sie juz z 2tyg temu...
A no i kwas foliowy biore codziennie
A wy kiedy zaprzestalyscie wytamin? I kwas foliowy?
Nadzieja daj znac co ci powiedzial lekarz i jak mialby taki twardy brzuch sie objawiac zeby myslec ze niepokoi mnie to.
W szpitalu babka mowila ze kwas foliowy tylko do 13tyg ale nie wiem czy jej ufac...👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Niewyspana to ja teraz nie dotkam
nie wiem czy głaskałam, chyba bardziej masowałam - nie wiedziałam że się nie powinno:( no i jestem teraz zła na siebie
Ja biorę witaminy cały czas - lekarz mi mówi żebym brała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 17:09
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Czemu odstawiasz witaminy?
Tabletki dla kobiet w ciąży bierze się cała ciążę + w okresie karmienia piersią 🤷
Dziwne tam mają u Ciebie nakazy, ja biorę cały czas mama DHA premium (2x dziennie) + magnez 3x1 i póki co tyle mi starcza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 17:09
-
Nie pytalam polskiego prywatnego jeszcze ale zapytalam ostatnio polozna ktora robila mi usg w szpitalu i ona mi powiedziala ze wszystko bierze sie tylko do 13tyg ciazy
Potem na 100% mam odstawic kwas foliowy.
A witaminy moge odstawic albo brac raz na jakis czas...
I tak nadal biore ale sama juz nie wiem, ostatnio znajoma mi powiedziala ze prsez te dla kobiet w ciazy bede miala cukrzyce bo ponad 80% kobiet dostaje.
A kwas foliowy nadal bierzecie?
Bede w poniedz u gina prywatnie to podpytam co on mysli ja tam moge brac..👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna33 wrote:Niewyspana, a czemu nie powinno się głaskać brzucha? Nigdy o tym nie słyszałam, wiec będę wdzięczna za wytłumaczenie 😁
Według jakichś tam mitów, może to wywołać skurcze - i może. Mama ginekolog uważa, że to przyjemne skurcze.
Dla mnie żaden skurcz nie jest przyjemny, a mamęginekolog traktuje z przymrużeniem oka też, więc no jak kto uważa. Jeśli mogę zminimalizować skurcze, to z chęcią zrobię wszystko, żeby ich unikać 😂
Marien,
Ja nie jestem lekarzem, Broń Bozia, ale jakoś nie wyobrażam sobie odstawić witamin (jak sama nazwa wskazuje), dla kobiet w ciąży.
Jasne, są dziewczyny, które w ogóle takowych nie biorą i mają dobre wyniki, ale ja jakoś nie widzę, żeby mi to szkodziło.
A co do cukrzycy... No nie... Inaczej naprawdę każda z nas miałaby cukrzycę chyba 😁 -
Ło jezu, to niezle 🙈 a ja sobie z Nadia alfabetem morse’a nadaje wiadomości 😱 muszę zapytac co mój doktorek o tym sądzi, a do tej pory ograniczę trochę te interakcje na wszelki wypadek 🙈
Ja również ciagle przyjmuje witaminy i mam zamiar do samego końca, i tak mam już zapas kupiony. Nie pomyślałam nawet ze może wypada odstawić, wg mnie raczej nie -
Zapytaj u siebie i daj znać, zobaczymy ile mamy opinii 😁
Też sobie nie wyobrażam odstawiać tych witaminek, w okresie karmienia też będę je żarła 😁
Moja Młoda tak się wierci... Byłyśmy na spacerze i u mojej przyjaciółki, to nawet u niej się ruszała jak szatan. 😂 -
Ja biorę prenetal dha i prenetal clasic. W składzie jest tam kwas foliowy. Jest on ważny dla rozwoju dziecka, nie tylko w I trymestrze ale przez całą ciążę.
Najlepiej upewnij się u lekarza, bo różnie z informacjami od położnych.Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Jezusiu Niewyspana to ja mega za ciebie trzymam kciuki zebys dostala piekne zdjecia malej!
Ja tez nie moge sie doczekac czwRtki i tym razem poprosze polozna zeby dla tatusia zrobila zdjecie z raczkami i nozkami a nie tylko plecy .. a on potem pyta gdzie reszta?
😂😂
W poniedzialek popdawie pieknymi zdjeciaami od prywatnego bo on zawsze daje 6 minimum zdjec plus 3D kilka 😁😁😁😁 mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze na tych badaniach🙏🙏
Zazdroszcze wam kopniakow! Chcialabym aby juz czuc...
Powiem wam ze od tego incydentu zauwazylam ze oslablam, jestem ciut slabsza , nie mam juz takiej werey i urosl mi brzuch i czuje sie ciezko... 😂😂🤦♀️🤦♀️
Ps. NIE ZAPOMINAJCIE ZE NIE WOLNO PODNOSIC RAK DO GORY, MYC OKIEN I ZMIENIAC FIRANEK!
A odnosnie witamin naprwno wszystko jeszcze skonsultuje a narazie biore nadal! 🥰 i zapewne bede brala👩 31l. + 👱♂️ 31l.
A to akurat nie trzeba mi dwa razy powtarzać żeby okien nie myć 😂
Nie wolno tez jej lodów bo wody płodowe zamarzają 😂😂😂
No i trzeba uważać przy zmywaniu żeby nie pochlapać brzucha 😂 ja uwielbiam te zabobony.
Tylko pochwalcie się zdjęciami waszych bobo ☝️Bo ja muszę czekać jeszcze ponad tydzień 😱 -
😂😂😂Ale ze jak lodow? Przeciez ja pol Irlandii Zjechalam zeby znalezc lody KAKTUSY! 😂😂 Znalazlam! Boze jaka szczesliwa baba w ciazy szuka kaktusow polskich🤦♀️🥰😂
Nie zabierzecie mi ich!
Z zabobonow to w jeden wierze bo w calej mojej rodzinie sie sprawdzil, jak ktos cie przestraszy lub czegos sie wystraszysz albo sie mocno przejmiesz i chwycisz za jakas czesc ciala to dziecko bedzie tam mialo MYSZKĘ albo jakies znamie ...
Najgorszym przykladem z calej mojej rodziny jest jak moja kuzynka na byla w 6 mies ciazy na swoim slubie miala bojke i sie wystraszyla jak stoly poszly w ruch zlapala sie za czolo i pol wesela mowila o boze i takie tam, corka ma dzis bardzo duza czerona plame na calym czole, wyglada troche jak taka wystajaca myszka ale czerwona ..
Dlatego tylko w to wierze i nie lubie gdy mnie ktos straszy albo staram sie za nic nie lapac....👩 31l. + 👱♂️ 31l.