Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Kreska juz jest super 🥰
Alutka wiem ze tam nie mozesz za szybko skorzystac z ginekologa ale moze chociaz pomysl dla spokoju czy uda ci sie 2x zrobic bede jakos na dniach?
A no i teraz juz jakbys chciala to ja bym kupila 2 testy ale nie te paskowe , tylko orginalne jakies one sie lepiej wybarwiaja bo mi paskowe nigdy do konca sie nie wybarwily 💜
Trzymam mocno za ciebie kciuki 🤞👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Kreska juz jest super 🥰
Alutka wiem ze tam nie mozesz za szybko skorzystac z ginekologa ale moze chociaz pomysl dla spokoju czy uda ci sie 2x zrobic bede jakos na dniach?
A no i teraz juz jakbys chciala to ja bym kupila 2 testy ale nie te paskowe , tylko orginalne jakies one sie lepiej wybarwiaja bo mi paskowe nigdy do konca sie nie wybarwily 💜
Trzymam mocno za ciebie kciuki 🤞
Właśnie do gina problemu nie mam iść, problem jest z beta... Do gina pójdę w piątek, dowiedziałam się że jest tam też inny lekarz a nie tylko ten czub....
Testów innych w aptece nie ma sama chciałam wczoraj dwa różne kupić...
Ale pociesza mnie ten fakt że.te testy mają czułość 25 a nie 10 :p -
Oj tam oj tam brzuchol to piekna sprawa 😁
Lenka a to ty jestes swierzo upieczona zona i mamuska 🤣 Gratulacje 🥰
Alutka, mysle ze nie ma sensu kupowyc tych 10mlu bo jestes juz po @ wiec to ze zobaczysz lepsza kreske nic ci nie da wtedy zaczniesz zastanawiac sie kiedy przy 25mlu bedzie taka i tak wkolko
Poprostu kup normalny test 25mlu x2 taki sam tylko najlepiej jakiejs znanej firmy a nie paskowe, one sie normalnie wybarwiaja 😁
Tylko uzyj je na poranne sikacze
Bo jak uzyjesz jeden dzis wieczorem a jeden jutro rano to znow nie bedziesz miala na porownanie 😂👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Nawiazujac do tematu to udalo nam sie wkoncu zabukowac slub na poczatek wrzesnia, bedzie cywilny bo tutaj koscielnego nie mozemy wziasc.
Ja bede miala juz zapewne brzuchol ogromniasty ,
Ale przez pandemie nie udalo sie inaczej, zwlekalismy bo pandemia bo chcemy wesele, to sie nie udalo, wiec bedzie cywilny w najblizszym gronie, i tak bedzie ladnie bo mi juz nie potrzebne takie wyczynowr wesela 😂 teraz tylko spokoj i lozko 😂😁
Tak wiec mam nadzieje ze urodze juz bejbusia jako pelna rodzina 💙👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Jezu, tez drugi raz bym się na to nie pisała. Zwłaszcza ze trafiliśmy właśnie na czas pandemii i żyłam w stresie czy cokolwiek się odbędzie praktycznie do ostatniej chwili. Ale nie żałuje ze nie przekładaliśmy bo teraz wcale nie jest lepiej 😭
Marienn, super! A na wesele lepiej pójść czyjeś niż swoje, nie polecam 😂😂 chociaż było super 😁 -
Ja mój ślub wspominam super, mała kameralna imprezka, ślub cywilny tylko bo mój mąż jest Serbem, najbliższa rodzina, ale tylko z jego strony, moi przez koronę nie mogło przyjechać....
Braliśmy ślub u nas w domu w ogródku wszystkim zajął się mój stary, ja tylko miałam się ubrać, uczesać umalować 😂 a sukienkę ślubną szyła mi teściowa bo jest krawcowa 😄 fryzurę robila siostra męża, jest fryzjerka a makijaż jego kuzynka która jest makijażystka 😂 na ślub wydaliśmy nie więcej jak 300€ 😂 -
Doskonale rozumiem , bo my przed sama pandemia zdazylismy kupic obraczki i zaczelismy rozwazac opcje malego przyjecia dla najblizszych w Portugalii kochamy obje to miejsce tak jak grecje czy hiszpanie , czesto podrozowalismy ale Portugalia nalezala wg nas do najbardziej przyjemnych , z dobrym lotem bezposrednim i najtaniej
plan byl zabrania ksiedza na plazę , i tam takie widowiskowy slub a potem przyjecie gdzies wlasnie zorganizowene blisko wody... nie liczylismy na nic duzego max 30osob moze..
Wesela w Pl nie chcielismy robic bo tam praktycznie nikogo poza jakimis kuzynami nie mamy...
a jak zaczelismy sobie obliczac ile to kasy ... to stwierdzilismy ze domu chyba nigdy nie wybudujemy ...
przyszla pandemia i tak czekalismy co zrobic, teraz ciaza dodala mi kopniaka bo nie chce miec innego nazwiska niz moje dziecko.. potem te wszystkie dokumenty i mowienie MOJ PARTNER a nie MĄŻ doprowadziloby mnie do szału.... a wiem ze jakby juz bylo dziecko to potem byloby mase innych wymówek na to aby to odlozyc i ciekawe kiedy by do tego slubu mialo dosjc...
zawzielam sie i udalo sie przekonac urzednika , bo najblizsze terminy oferowal mi na listopad grudzien ale nie odpuscilam ... kontynuowalam dzwonienie i pisalam emaile i jest ! udao sie
Postaram sie chociaz troszkę sobie umilic zycie takim malym slubem...
myslicie ze brzuch i biala dluga skropna sukienka do cywilnego to zly pomysl?
Sprawdzilam google i są takie ladne skromne dlugie białe sukienki..
Troche nie chce mi sie sluchac tych wiejskich przepowiedni ze w bialej z brzuchem to nie wypada👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna33 wrote:Jezu, tez drugi raz bym się na to nie pisała. Zwłaszcza ze trafiliśmy właśnie na czas pandemii i żyłam w stresie czy cokolwiek się odbędzie praktycznie do ostatniej chwili. Ale nie żałuje ze nie przekładaliśmy bo teraz wcale nie jest lepiej 😭
Marienn, super! A na wesele lepiej pójść czyjeś niż swoje, nie polecam 😂😂 chociaż było super 😁
Teraz z tymi weselami to jeszcze gorzej, wczoraj czytałam artykuł, że w sobotę policja komuś się wbiła na takie nielegalne wesele 🙄
Marienn, i tak najlepiej, grunt, żebyście czyli się rodzinka i nią byli. 🖤
A co do przesądów... Ja to w ogóle przesądna nie jestem, dla mnie to głupota. Zakładaj taka kiecę, jaka chcesz!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 13:01
-
Alutka, no to sie mega ciesze! tym razem powinno byc dobrze, duzo odpoczywaj i pij duzo wody
A tak na marginesie jak to sie stalo ze trafilas do Serbii? kiedys pisalas cos o niemczech... sorki ze wogole pytam ale zadko sie spotyka Polkę mieszkającą w serbii, Jak tam jest ? wedlug google jest pieknie a wg tv jest groźnie i biednie? Jak ci się tam zyje?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Alutka, no to sie mega ciesze! tym razem powinno byc dobrze, duzo odpoczywaj i pij duzo wody
A tak na marginesie jak to sie stalo ze trafilas do Serbii? kiedys pisalas cos o niemczech... sorki ze wogole pytam ale zadko sie spotyka Polkę mieszkającą w serbii, Jak tam jest ? wedlug google jest pieknie a wg tv jest groźnie i biednie? Jak ci się tam zyje?
Z moim mężem poznaliśmy się w Niemczech, on pracował po 3 miesiące na czarno i musiał wracać po 3 miesiącach bo nie ma wizy... No i moja koleżanka z pracy nas zapoznała ze sobą,
Po 2 latach takiego ciągłego bycia ze sobą co 3 miesiące a później ja jechałam na urlop na tydzień, dwa stwierdziliśmy że trzeba coś z tym zrobić bo tak dalej nie może być, no a że zaczęła się pandemia, on nie mógł przyjechać, to ja przyjechałam, i już zostałam :p
To co mówią w TV to jest bzdura, ja się czuję tutaj bardzo bezpiecznie, na dodatek my mieszkamy ok 20 km od Kosowa, żyje się lepiej niż w Polsce, co mnie dziwi. Wypłaty są małe ale jedzenie jest tanie,
Teraz pracuje tylko mój mąż, jednej pensji wystarcza nam spokojnie na życie + stary płaci Alimenty na swoją córkę, plus woda prad, i oczywiście comiesięczne testy ciążowe 😂😂 na prawdę jest👍 -
niewyspana wrote:No ja do tej pory uważam, że moje wesele było najlepszą imprezą na której byłam, ale tyle planowania, prawie 2 lata wstecz... Nie ma opcji 😂
Teraz z tymi weselami to jeszcze gorzej, wczoraj czytałam artykuł, że w sobotę policja komuś się wbiła na takie nielegalne wesele 🙄
Marienn, i tak najlepiej, grunt, żebyście czyli się rodzinka i nią byli. 🖤
A co do przesądów... Ja to w ogóle przesądna nie jestem, dla mnie to głupota. Zakładaj taka kiecę, jaka chcesz!!!!
Dzieki , bo czasem se mysle ze ''a co ludzie powiedzą?'' ale ogolem jestem wrazliwa... Tesciowa mi powiedziala ze w ciazy nie nosi sie lancuszkow bo dziecko owinie sie pepowina , zasmialam sie , ona w sumie tez , nie to ze chciala zle ale powiedziala to do mnie tylko i mowi ''aaa to takie przesądy tylko'' - no ale ja za 2 dni zdjelam ten lancuszek bo jakos mnie to wkurzalo... czasem wole nic nie wiedziec..
ale z sukienką to chyba juz nie chodzi mi o przesądy tylko o to ze to moze glupio wygladac, brzuch i biala sukienka... ale podobaja mi sie takie ladne skromne ... ja najchetniej poszlabym w czarnej, ale coz... ;P
Ciesze sie ze Wy mialyscie udane wesela !!!! Ja jednak chyba tez wolę isc do kogos i sie swietnie bawic niz zajmowac cala organizacją i nerwami ;P👩 31l. + 👱♂️ 31l.
No to mnie Alutka zaskoczylas To musi byc fajne doswiadczenie zyciowe , i podejrzewam ze rozmawiacie po niemiecku ? a tam? z jego rodziną dogadujesz sie po angielsku czy jak?
ciesze się ze z jednej wyplaty utrzymujecie siebie i jego córkę i nie boicie sie co bedzie gdy ty bedziesz w ciazy to najwazniejsze. Ale powiem ci ze podjelas mocny krok , rzucic niemcy i jechac do serbii taka dziewczyna to ma power!
Ja zmienilam w swoim zyciu 3 kraje , rozmawiam w 3 jezykach .... ale zawsze jechalam z kims, typu z rodzicami, z partnerem... nigdy nie wyjezdzalam tak jakby sama podejmowac decyzje,szlam za czyjąś decyzją... bo chyba boje sie podjac ją sama...👩 31l. + 👱♂️ 31l.