SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreska juz jest super 🥰
    Alutka wiem ze tam nie mozesz za szybko skorzystac z ginekologa ale moze chociaz pomysl dla spokoju czy uda ci sie 2x zrobic bede jakos na dniach?
    A no i teraz juz jakbys chciala to ja bym kupila 2 testy ale nie te paskowe , tylko orginalne jakies one sie lepiej wybarwiaja bo mi paskowe nigdy do konca sie nie wybarwily 💜

Trzymam mocno za ciebie kciuki 🤞

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, kombinuj i rób testy 🥰

Dziewczyny... Jaki mi brzuch wywaliło... XD
    Stary się śmieje, że z dnia na dzień jestem brzusznie większa. 😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Kreska juz jest super 🥰
    Alutka wiem ze tam nie mozesz za szybko skorzystac z ginekologa ale moze chociaz pomysl dla spokoju czy uda ci sie 2x zrobic bede jakos na dniach?
    A no i teraz juz jakbys chciala to ja bym kupila 2 testy ale nie te paskowe , tylko orginalne jakies one sie lepiej wybarwiaja bo mi paskowe nigdy do konca sie nie wybarwily 💜

Trzymam mocno za ciebie kciuki 🤞

Właśnie do gina problemu nie mam iść, problem jest z beta... Do gina pójdę w piątek, dowiedziałam się że jest tam też inny lekarz a nie tylko ten czub....
    Testów innych w aptece nie ma :( sama chciałam wczoraj dwa różne kupić...
    Ale pociesza mnie ten fakt że.te testy mają czułość 25 a nie 10 :p

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to juz super wiadomosc, czekamy do piatku w takim razie
    🤞🤞🤞

Niewyspana pokaz nam brzucha w wolnej chwili 😁😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jednak przejdę się do miasta i zobaczę czy może jest jakiś inny test 😂 może będą te o czułości 10 to je kupie, poprzednim razem słabo się wybarwialy, no ale jak te są tak mocne to te o czułości 10 muszą już pokazać konkret :p

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, gratulacje 😁
    Niewyspana, czyli to nie legendy ze rano wstajesz i masz brzuch 😂 pokaz foto 😂

Ja odebrałam dziś foto i video z naszego ślubu, po kuzwa 10 msc 🤯 ale gęba smieje mi się od rana, mam na dziś zajęcie 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to już jadłam, w dodatku czas sięgnąć po śliwki suszone, więc... Może wstrzymam się z fotkami 😂

Ale jak stary mówi, że rośnie, to rośnie 😂
    Boje się, że będę wyglądać jak wielką ciężarówka jeszcze przed 30 tygodniem. 😂😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam oj tam brzuchol to piekna sprawa 😁
    Lenka a to ty jestes swierzo upieczona zona i mamuska 🤣 Gratulacje 🥰

Alutka, mysle ze nie ma sensu kupowyc tych 10mlu bo jestes juz po @ wiec to ze zobaczysz lepsza kreske nic ci nie da ;) wtedy zaczniesz zastanawiac sie kiedy przy 25mlu bedzie taka i tak wkolko ;)
    Poprostu kup normalny test 25mlu x2 taki sam tylko najlepiej jakiejs znanej firmy a nie paskowe, one sie normalnie wybarwiaja 😁
    Tylko uzyj je na poranne sikacze
    Bo jak uzyjesz jeden dzis wieczorem a jeden jutro rano to znow nie bedziesz miala na porownanie 😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sobie przypomnę moje wesele... Kilka dni temu świętowaliśmy trzecią rocznicę. 😍
    Cudowna sprawa, ale gdybym miała drugi raz się hajtać, to nie zrobiłabym tego, za dużo zachodu. 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiazujac do tematu to udalo nam sie wkoncu zabukowac slub na poczatek wrzesnia, bedzie cywilny bo tutaj koscielnego nie mozemy wziasc.
    Ja bede miala juz zapewne brzuchol ogromniasty ,
    Ale przez pandemie nie udalo sie inaczej, zwlekalismy bo pandemia bo chcemy wesele, to sie nie udalo, wiec bedzie cywilny w najblizszym gronie, i tak bedzie ladnie bo mi juz nie potrzebne takie wyczynowr wesela 😂 teraz tylko spokoj i lozko 😂😁

Tak wiec mam nadzieje ze urodze juz bejbusia jako pelna rodzina 💙

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, tez drugi raz bym się na to nie pisała. Zwłaszcza ze trafiliśmy właśnie na czas pandemii i żyłam w stresie czy cokolwiek się odbędzie praktycznie do ostatniej chwili. Ale nie żałuje ze nie przekładaliśmy bo teraz wcale nie jest lepiej 😭

Marienn, super! A na wesele lepiej pójść czyjeś niż swoje, nie polecam 😂😂 chociaż było super 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mój ślub wspominam super, mała kameralna imprezka, ślub cywilny tylko bo mój mąż jest Serbem, najbliższa rodzina, ale tylko z jego strony, moi przez koronę nie mogło przyjechać....
    Braliśmy ślub u nas w domu w ogródku :) wszystkim zajął się mój stary, ja tylko miałam się ubrać, uczesać umalować 😂 a sukienkę ślubną szyła mi teściowa bo jest krawcowa 😄 fryzurę robila siostra męża, jest fryzjerka a makijaż jego kuzynka która jest makijażystka 😂 na ślub wydaliśmy nie więcej jak 300€ 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale rozumiem , bo my przed sama pandemia zdazylismy kupic obraczki i zaczelismy rozwazac opcje malego przyjecia dla najblizszych w Portugalii :) kochamy obje to miejsce tak jak grecje czy hiszpanie , czesto podrozowalismy ale Portugalia nalezala wg nas do najbardziej przyjemnych , z dobrym lotem bezposrednim i najtaniej :D
    plan byl zabrania ksiedza na plazę , i tam takie widowiskowy slub a potem przyjecie gdzies wlasnie zorganizowene blisko wody... nie liczylismy na nic duzego max 30osob moze..
    Wesela w Pl nie chcielismy robic bo tam praktycznie nikogo poza jakimis kuzynami nie mamy...
    a jak zaczelismy sobie obliczac ile to kasy ... to stwierdzilismy ze domu chyba nigdy nie wybudujemy ...

przyszla pandemia i tak czekalismy co zrobic, teraz ciaza dodala mi kopniaka bo nie chce miec innego nazwiska niz moje dziecko.. potem te wszystkie dokumenty i mowienie MOJ PARTNER a nie MĄŻ doprowadziloby mnie do szału.... a wiem ze jakby juz bylo dziecko to potem byloby mase innych wymówek na to aby to odlozyc i ciekawe kiedy by do tego slubu mialo dosjc...

zawzielam sie i udalo sie przekonac urzednika , bo najblizsze terminy oferowal mi na listopad grudzien :/ ale nie odpuscilam ... kontynuowalam dzwonienie i pisalam emaile i jest ! udao sie :D
    Postaram sie chociaz troszkę sobie umilic zycie takim malym slubem...
    myslicie ze brzuch i biala dluga skropna sukienka do cywilnego to zly pomysl?
    Sprawdzilam google i są takie ladne skromne dlugie białe sukienki..
    Troche nie chce mi sie sluchac tych wiejskich przepowiedni ze w bialej z brzuchem to nie wypada :/

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Jezu, tez drugi raz bym się na to nie pisała. Zwłaszcza ze trafiliśmy właśnie na czas pandemii i żyłam w stresie czy cokolwiek się odbędzie praktycznie do ostatniej chwili. Ale nie żałuje ze nie przekładaliśmy bo teraz wcale nie jest lepiej 😭

Marienn, super! A na wesele lepiej pójść czyjeś niż swoje, nie polecam 😂😂 chociaż było super 😁
    No ja do tej pory uważam, że moje wesele było najlepszą imprezą na której byłam, ale tyle planowania, prawie 2 lata wstecz... Nie ma opcji 😂

Teraz z tymi weselami to jeszcze gorzej, wczoraj czytałam artykuł, że w sobotę policja komuś się wbiła na takie nielegalne wesele 🙄

Marienn, i tak najlepiej, grunt, żebyście czyli się rodzinka i nią byli. 🖤

A co do przesądów... Ja to w ogóle przesądna nie jestem, dla mnie to głupota. Zakładaj taka kiecę, jaka chcesz!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 13:01

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chwilkę przerwę temat, zrobiłam test innej firmy i kreska identyko jak ta z rana, oczywiście czułość 25 tak jak Marienn doradzalas :) ale niestety test znowu paskowy, nie było innego

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: jednak jest mocniejsza niż poranna, coś się dzieje z google i nie mogę wrzucić wam zdjęcia....

Kasian lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, no to sie mega ciesze! tym razem powinno byc dobrze, duzo odpoczywaj i pij duzo wody :)

A tak na marginesie jak to sie stalo ze trafilas do Serbii? kiedys pisalas cos o niemczech... sorki ze wogole pytam ale zadko sie spotyka Polkę mieszkającą w serbii, Jak tam jest ? wedlug google jest pieknie a wg tv jest groźnie i biednie? Jak ci się tam zyje?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Alutka, no to sie mega ciesze! tym razem powinno byc dobrze, duzo odpoczywaj i pij duzo wody :)

A tak na marginesie jak to sie stalo ze trafilas do Serbii? kiedys pisalas cos o niemczech... sorki ze wogole pytam ale zadko sie spotyka Polkę mieszkającą w serbii, Jak tam jest ? wedlug google jest pieknie a wg tv jest groźnie i biednie? Jak ci się tam zyje?

Z moim mężem poznaliśmy się w Niemczech, on pracował po 3 miesiące na czarno i musiał wracać po 3 miesiącach bo nie ma wizy... No i moja koleżanka z pracy nas zapoznała ze sobą,
    Po 2 latach takiego ciągłego bycia ze sobą co 3 miesiące a później ja jechałam na urlop na tydzień, dwa stwierdziliśmy że trzeba coś z tym zrobić bo tak dalej nie może być, no a że zaczęła się pandemia, on nie mógł przyjechać, to ja przyjechałam, i już zostałam :p
    To co mówią w TV to jest bzdura, ja się czuję tutaj bardzo bezpiecznie, na dodatek my mieszkamy ok 20 km od Kosowa, żyje się lepiej niż w Polsce, co mnie dziwi. Wypłaty są małe ale jedzenie jest tanie,
    Teraz pracuje tylko mój mąż, jednej pensji wystarcza nam spokojnie na życie + stary płaci Alimenty na swoją córkę, plus woda prad, i oczywiście comiesięczne testy ciążowe 😂😂 na prawdę jest👍

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    No ja do tej pory uważam, że moje wesele było najlepszą imprezą na której byłam, ale tyle planowania, prawie 2 lata wstecz... Nie ma opcji 😂

Teraz z tymi weselami to jeszcze gorzej, wczoraj czytałam artykuł, że w sobotę policja komuś się wbiła na takie nielegalne wesele 🙄

Marienn, i tak najlepiej, grunt, żebyście czyli się rodzinka i nią byli. 🖤

A co do przesądów... Ja to w ogóle przesądna nie jestem, dla mnie to głupota. Zakładaj taka kiecę, jaka chcesz!!!!

Dzieki , bo czasem se mysle ze ''a co ludzie powiedzą?'' ale ogolem jestem wrazliwa... Tesciowa mi powiedziala ze w ciazy nie nosi sie lancuszkow bo dziecko owinie sie pepowina , zasmialam sie , ona w sumie tez , nie to ze chciala zle ale powiedziala to do mnie tylko i mowi ''aaa to takie przesądy tylko'' - no ale ja za 2 dni zdjelam ten lancuszek bo jakos mnie to wkurzalo... czasem wole nic nie wiedziec..

ale z sukienką to chyba juz nie chodzi mi o przesądy tylko o to ze to moze glupio wygladac, brzuch i biala sukienka... ale podobaja mi sie takie ladne skromne ... ja najchetniej poszlabym w czarnej, ale coz... ;P

Ciesze sie ze Wy mialyscie udane wesela !!!! :D Ja jednak chyba tez wolę isc do kogos i sie swietnie bawic niz zajmowac cala organizacją i nerwami ;P

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie Alutka zaskoczylas :) To musi byc fajne doswiadczenie zyciowe , i podejrzewam ze rozmawiacie po niemiecku ? a tam? z jego rodziną dogadujesz sie po angielsku czy jak?

ciesze się ze z jednej wyplaty utrzymujecie siebie i jego córkę i nie boicie sie co bedzie gdy ty bedziesz w ciazy :) to najwazniejsze. Ale powiem ci ze podjelas mocny krok , rzucic niemcy i jechac do serbii ;) taka dziewczyna to ma power!

Ja zmienilam w swoim zyciu 3 kraje , rozmawiam w 3 jezykach .... ale zawsze jechalam z kims, typu z rodzicami, z partnerem... nigdy nie wyjezdzalam tak jakby sama podejmowac decyzje,szlam za czyjąś decyzją... bo chyba boje sie podjac ją sama...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ