Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, to Ty masz się dobrze czuć w tej kiecce, a nie ktoś inny 😁 nie zachęcam do czarnej bo to wymaga odwagi której ja Np pewnie bym nie miała, ale jeśli podobają Ci się tez białe skromne to kupuj biała skromna 😁
    my do organizacji podeszliśmy w miarę możliwości na luzie, mieliśmy typowo polskie wesele, na sporo osób, a wiadomo ze każdemu nie dogodzisz. Miałam gdzieś ze komuś może się nie spodobać wystrój sali czy jedzenie. Grunt ze nam pasowało i koniec końców impreza była super. Mimo wszystko do przypilnowania było tak dużo rzeczy ze drugi raz bym prawdopodobnie przez to osiwiala 🙈

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    No to mnie Alutka zaskoczylas :) To musi byc fajne doswiadczenie zyciowe , i podejrzewam ze rozmawiacie po niemiecku ? a tam? z jego rodziną dogadujesz sie po angielsku czy jak?

ciesze się ze z jednej wyplaty utrzymujecie siebie i jego córkę i nie boicie sie co bedzie gdy ty bedziesz w ciazy :) to najwazniejsze. Ale powiem ci ze podjelas mocny krok , rzucic niemcy i jechac do serbii ;) taka dziewczyna to ma power!

Ja zmienilam w swoim zyciu 3 kraje , rozmawiam w 3 jezykach .... ale zawsze jechalam z kims, typu z rodzicami, z partnerem... nigdy nie wyjezdzalam tak jakby sama podejmowac decyzje,szlam za czyjąś decyzją... bo chyba boje sie podjac ją sama...

Rozmawiamy po Serbsku bo mój mąż jest taka ameba że nie zna niemieckiego 😂
    Też znam 3 języki, Serbski, niemiecki i Polski :p i trochę po angielsku 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no na czarną bym nie miala tyle odwagi, ale napewno bylaby piękna :D

Nie wiem czy moja sukienka bedzie skromna :P bo ja jestem troche sroka :P ale nie chce tez przesadzic zeby to byla taka typowo weselna, ale musi tez byc dobra na 7 miesieczny brzuch ;o bede sie rozglądała za czyms jak juz uloze sprawę z zębami... wtedy podesle wam kilka propozycji i powiecie co myslicie ;)

czuje ze ten rok to bedzie ROK ARMAGEDON :D
    jeszczcze teraz przygotowuję swoją firmę pod sprzedaż :P zeby moc wkoncu spokojnie zyc :P podjeclam tą decyzję ze sprzedaję ! :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka gratulacje

Ja ze swoim też 3 rocznica, mieliśmy osobno śluby. Aż trzy: 2 wyznaniowe i cywilny😁 mój też nie Polak.
    Chociaż było przyjęcie wspaniałe to nie chciałabym przeżywać tego wszystkiego raz jeszcze.
    Nigdy więcej ślubów 😉

Mam wrażenie że już brzuch też się powiększył sporo. Dziewczyny Wasz tez jest twardy ? Taki ma być?

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem nudziara 🙄 mieszkam w pl, mąż Polak, nawet z praktycznie jednej ulicy. Nuuuda 😂

Nadzieja, ja ogolnie mam miękki, twardnieje mi przy wysiłku i dłuższym chodzeniu. U Ciebie cały czas twardy?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wybaczcie mi ze na jakos czas opuścilam wątek. Ta kontrola, sprawdzanie,mierzenie i czytanie wprowadzała mnie w ogromny stres. A później rozczarowanie. Doszukiwalam sie jak każda z nas.. Bo my wszystkie tutaj pragniemy tego samego. Na jakis czas odpuściłam. Zaczęłam trenować. Zajęłam się mieszkaniem itp.
    Wracam do Was bo chcialabym wspierać i byc wspierana.
    Jestem zdezorientowana.. Od tygodnia spozniami sie okres. Trądzik który czasami jest czasami go nie ma. I okropny bol pleców i piersi( piekący sutki) czasami pobolewa mnie brzuch. Zrobiłam 2 godziny temu test i sama w to nie wierzę. Płacze bo naprawde te 2 kreski są! Grube tluste i wyraźne.❤🍀😧

DomkaPodomka lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratulacje

Mi się wydaje że mam twardy Cały dzień. Tylko po przebudzeniu miękki.

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina, gratulacje ❤️ Z takimi grubymi kreacjami jak mówisz to musi się wszystko udać ✊

Nadzieja, a czujesz takie jakby ciągniecie czy skurcze? Jeśli nie to myśle ze nie ma się czym martwić 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj możecie zobaczyć
    https://zapodaj.net/2e5d0b72df7f0.jpg.html

Luna33 lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Tutaj możecie zobaczyć
    https://zapodaj.net/2e5d0b72df7f0.jpg.html
    No piekna

Właśnie nie boli ani nie ma skurczu. Bo właściwie nie wiem jaki powinien być prawidłowy miękki czy twardy czy jak🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 14:20

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - utluke cie ! Boze jak ja sie o ciebie matwilam <3 😭 mialas jakies plamienia czy cos mialas isc do ginekologa i mialas sie do nas odezwac... czekalam, pisalam na grupie , wzywalam cie do odpowiedzi i co ? i nic... i juz mialam czarne scemnariusze ze cos ci sie stalo :(
    Ale calkowicie ciebie rozumiem ze chcialas odpoczac ! nie czuje zalu, tylko nastenym razem napisz cokolwiek ze jest okey czy nie okey i ze znikasz na jakis czas... bo udusze <3

A test !!! o matko jaki piekny!!!! 🤞🤞 jesli tydzien spoznia ci sie @ to jeszcze tydzien i mozesz leciec w poszukiwniu serduszka :D 🤞🤞 trzymam mocno kciukasy i gratuluje ! jak sie czujesz? a teraz dobrze dbaj o siebie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 14:59

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja - ja tez sie zastanawiam czemu czasem mam twardy ale to moze z jedzenia, moze bardziej jelita czy watroba jak cos zjem, bo czasem znow robi sie miekki... ale ciezko mi porownac czy taki twardy to JUZ TEN twardy czyli zły ? :P

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien zależało mi żebyś mnie opierniczyla i napisała slowa otuchy .. Tak bardzo mi Was brakowało!❤
    Walczyłam z tą apką. Naprawdę bylam w takim momencie swojego życia ze chcialam zniknąć.
    W poniedzialek ok 15 mam wizytę u Swojej Pani ginekolog;)
    A dzisiaj sikam non stop i nie mam apetytu. ;*

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli rozumiem ze zostajesz z nami na dluzej? <3 =) no no ! na to liczę :) Super i trzymam mocno kciuki za Srodę ;) nastaw sie ze moze nie byc serduszka jeszcze ale dobrze wiedziec ze cos sie tworzy ;*
    Kwas foliowy i witaminy dla kobiet w ciazy juz mozesz brac ;) aaaaaa ale fajnie ze tak tu przybywacie ze starego grona ;)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nieśmiało do Was wracam... Po przypadkowo zrobionym teście i delikatnej kresce w ostatnią środę, po TRZECH negatywnych testach w weekend przed jutrzejszą wizytą u ortopedy (RTG) zdecydowałam się pójść na betę. 95 <3 <3 powtarzam za dwa dni, ale już się cieszę <3 Wiem, że liczy się przyrost, nie wartość, ale w zeszłym cyklu było jej 5 razy mniej <3

• Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze co? nie wierze !! <3 hahaahhahaha jakis plodny miesiac chyba sie nam trafil !!!!
    serio? :D <3
    Nalgenka ! pieknie! <3 gratulacje! dawaj znac z powtórną betą koniecznie 3mam kciukasy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 15:35

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nalgenka wrote:
    Dziewczyny, nieśmiało do Was wracam... Po przypadkowo zrobionym teście i delikatnej kresce w ostatnią środę, po TRZECH negatywnych testach w weekend przed jutrzejszą wizytą u ortopedy (RTG) zdecydowałam się pójść na betę. 95 <3 <3 powtarzam za dwa dni, ale już się cieszę <3 Wiem, że liczy się przyrost, nie wartość, ale w zeszłym cyklu było jej 5 razy mniej <3

Super, gratulacje ❤️

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalgenka wszystko będzie dobrze;)
    Boli mnie trochę brzuch jak na okres. Takie skurcze mam. Ale nie chce myśleć o złych rzeczach tylko sie cieszyć;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Ale jestem nudziara 🙄 mieszkam w pl, mąż Polak, nawet z praktycznie jednej ulicy. Nuuuda 😂

Nadzieja, ja ogolnie mam miękki, twardnieje mi przy wysiłku i dłuższym chodzeniu. U Ciebie cały czas twardy?

Luna , nie nudziara bo ja tez tak mam, tyle ze mieszkam zagranica a partner to prawie sasiad z ulicy 😂
    Kiedys myslalam o tym ze poznam Hiszpana czy Greka ale zawsze balam sie roznicy kultur i ze on mnie nie zrozumie co ja czuje 😂 to se wzielam Polaka co i tak mnie nie rozumie😂😂😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się dzisiaj dzieje :) posypały się kreseczki.

Gratuluje Nalgenka

Za tydzień wizyta to się zapytam czy brzuchol ma być miękki czy twardy:D

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ