X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranne mdłości? Gówno prawda, jest godzina 20 a ja właśnie wylazlam z kibelka po ponownym rzyganku..... 🤦

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zgaga męczy😧

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Poranne mdłości? Gówno prawda, jest godzina 20 a ja właśnie wylazlam z kibelka po ponownym rzyganku..... 🤦
    Ja wymiotowałam głównie wieczorami, najlepiej po 23 😊
    Sąsiedzi mnie mieli za porządną patole, zwłaszcza jak wymiotowałam w piątki i soboty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 20:15

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaa a ja praktycznie nigdy , raz moze ale delikatnie ale to bardziej zryw byl :P wiec nawet wam troszkę zazdroszczę :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój już drugi raz dzisiaj, a jeszcze dzisiaj narzekałam na brak objawów 😂😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez głównie wieczorami 😂 rano tylko jak wstałam bardzo wcześnie.

Marienn, dobrze Ci radzę, wypluj to 😂 ja płakałam żeby to się skończyło i żebym poczuła się wreszcie lepiej. Pytałam WSZYSTKICH kobiet w otoczeniu które były kiedyś w ciąży, czy ja się lepiej kiedyś poczuje, bo miałam wrażenie ze trwa to już tak długo ze się nigdy nie skończy

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam mówić tym rzygającym, że się im zazdrości 😅 serio 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak z tych wszystkich objawów akurat wymiotowania sobie nie życzę 😅 a czy na samiutkim początku ciąży, u mnie wychodzi 4 tydzień bolało was podbrzusze? Mam takie niewielkie bóle, jeden miałam taki silniejszy że trochę mnie zgięło, a tak to od wczoraj mam jakieś takie lekkie bóle, gdyby nie ten test dzisiaj to bym była pewna że zbliża się okres :p

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziwi mnie bardzo to że to tak w jednej chwili przychodzi i że od razu muszę iść zwymiotować....
    W jednej chwili ściśnie żołądek i koniec.... Wy też tak Macie?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Ale dziwi mnie bardzo to że to tak w jednej chwili przychodzi i że od razu muszę iść zwymiotować....
    W jednej chwili ściśnie żołądek i koniec.... Wy też tak Macie?
    Tak, poczujesz, że musisz i koniec.

agaga,
    Bóle są normalne, musisz się przyzwyczaić póki co :)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaga wrote:
    Ja jednak z tych wszystkich objawów akurat wymiotowania sobie nie życzę 😅 a czy na samiutkim początku ciąży, u mnie wychodzi 4 tydzień bolało was podbrzusze? Mam takie niewielkie bóle, jeden miałam taki silniejszy że trochę mnie zgięło, a tak to od wczoraj mam jakieś takie lekkie bóle, gdyby nie ten test dzisiaj to bym była pewna że zbliża się okres :p

Ja dzień przed testem, w sumie wieczorem dostałam takiego bolu brzucha że byłam pewna że idzie okres 😂😂😂
    To normalne, mnie też boli, już jakby trochę mniej, bardziej mnie teraz ciągnie w pachwinach, no czasami zakluje w macicy ale to tak jakby igła.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wieczorową porą bardziej pobolewa brzuszek ale to są takie delikatne skurcze;)
    Nie martw się wszyscy mówią ze to normalne, wszystko się rozciąga i rośnie;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czytałam że to niby typowe ale dziwne bo się kojarzy z czymś najgorszym, czyli z okresem 🙈 a kiedy byłyście pierwszy raz u ginekologa? I czym kierowalyscie się w wyborze gina?

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaga wrote:
    No właśnie czytałam że to niby typowe ale dziwne bo się kojarzy z czymś najgorszym, czyli z okresem 🙈 a kiedy byłyście pierwszy raz u ginekologa? I czym kierowalyscie się w wyborze gina?

Ja byłam w 8+1. Lekarza wybrałam jakiś czas wcześniej na wizytę kontrolna i cytologię, zrobił na mnie dobre wrażenie i stwierdziłam ze chce żeby prowadził mi ciąże. Znalazłam go na znanylekarz, miał bardzo dobre opinie.

Niewyspana, działałas już w temacie położnej? Od 21 tyg przysługuje ale nie wiem jeszcze do końca co i jak ☺️

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz byłam u lekarza 6+6.
    U mojej prowadzącej byłam kilka miesięcy wcześniej pierwszy raz, wspaniała kobieta o wielkim sercu, ciepła i z ogromnym doświadczeniem. Niczego więcej mi nie trzeba. ;)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Ja byłam w 8+1. Lekarza wybrałam jakiś czas wcześniej na wizytę kontrolna i cytologię, zrobił na mnie dobre wrażenie i stwierdziłam ze chce żeby prowadził mi ciąże. Znalazłam go na znanylekarz, miał bardzo dobre opinie.

Niewyspana, działałas już w temacie położnej? Od 21 tyg przysługuje ale nie wiem jeszcze do końca co i jak ☺️
    Nie... I jak mam być szczera, nie będę działać z położną w okresie ciąży. Przyjdzie (o ile przyjdzie, bo covid), zmierzy mi ciśnienie (mierze sobie sama codziennie), powie o wyprawce (list wyprawowych mam pińcet), więc... Zresztą nawet wolałabym, żeby nikt mi tu nie przychodził, ja jestem dość aspołeczna 😂 nie lubię gości, a teraz gości w okresie sronawirusa też nie lubię 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem 😁 czytałam kilka razy jak dziewczyny pisały o spotkaniach z położna prawie jak o prywatnej szkole rodzenia, tyle rzeczy z nią omawiały, dlatego ciagle się zastanawiam. Chociaż pewnie ciężko trafić na taka osobę..

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tych czasach to obstawiam, że ciężko będzie w ogóle odbyć takie wizyty w "normalności" 😂
    Szkole rodzenia zrobimy jakąś on-line, bo też nie widzi mi się łazić gdzieś wśród ludzi, w dodatku teraz w szkołach rodzenia może być tylko przyszła mama. Sorry, a tata?😂

Naprawdę, dla mnie świat schodzi na psy.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Bc_m Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Chciałabym do Was dołączyć 😁
    Wlasnie byłam na swojej pierwszej wizycie, pęcherzyk pieknie umiejscowiony ☺️
    Proszę o zapisanie na 10.12 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 23:03

Atena37, Luna33 lubią tę wiadomość

• Marienn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Bc_m , mam nadzieje ze wkoncu zawitasz na dluzej i bedziesz bardziej aktywna :) bo nie chcemy tylko pomagac grupowiczkom w jedna strone , to troche nie przyjemne jak ktos pojawia sie raz w miesiacu albo rzadziej....

Gratulacje ♥️

Ps. A po za tym moze powiesz nam cos wiecej o sobie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 01:29

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ