Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranne mdłości? Gówno prawda, jest godzina 20 a ja właśnie wylazlam z kibelka po ponownym rzyganku..... 🤦

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zgaga męczy😧

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Poranne mdłości? Gówno prawda, jest godzina 20 a ja właśnie wylazlam z kibelka po ponownym rzyganku..... 🤦
    Ja wymiotowałam głównie wieczorami, najlepiej po 23 😊
    Sąsiedzi mnie mieli za porządną patole, zwłaszcza jak wymiotowałam w piątki i soboty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 20:15

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaa a ja praktycznie nigdy , raz moze ale delikatnie ale to bardziej zryw byl :P wiec nawet wam troszkę zazdroszczę :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój już drugi raz dzisiaj, a jeszcze dzisiaj narzekałam na brak objawów 😂😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez głównie wieczorami 😂 rano tylko jak wstałam bardzo wcześnie.

Marienn, dobrze Ci radzę, wypluj to 😂 ja płakałam żeby to się skończyło i żebym poczuła się wreszcie lepiej. Pytałam WSZYSTKICH kobiet w otoczeniu które były kiedyś w ciąży, czy ja się lepiej kiedyś poczuje, bo miałam wrażenie ze trwa to już tak długo ze się nigdy nie skończy

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam mówić tym rzygającym, że się im zazdrości 😅 serio 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak z tych wszystkich objawów akurat wymiotowania sobie nie życzę 😅 a czy na samiutkim początku ciąży, u mnie wychodzi 4 tydzień bolało was podbrzusze? Mam takie niewielkie bóle, jeden miałam taki silniejszy że trochę mnie zgięło, a tak to od wczoraj mam jakieś takie lekkie bóle, gdyby nie ten test dzisiaj to bym była pewna że zbliża się okres :p

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziwi mnie bardzo to że to tak w jednej chwili przychodzi i że od razu muszę iść zwymiotować....
    W jednej chwili ściśnie żołądek i koniec.... Wy też tak Macie?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Ale dziwi mnie bardzo to że to tak w jednej chwili przychodzi i że od razu muszę iść zwymiotować....
    W jednej chwili ściśnie żołądek i koniec.... Wy też tak Macie?
    Tak, poczujesz, że musisz i koniec.

agaga,
    Bóle są normalne, musisz się przyzwyczaić póki co :)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaga wrote:
    Ja jednak z tych wszystkich objawów akurat wymiotowania sobie nie życzę 😅 a czy na samiutkim początku ciąży, u mnie wychodzi 4 tydzień bolało was podbrzusze? Mam takie niewielkie bóle, jeden miałam taki silniejszy że trochę mnie zgięło, a tak to od wczoraj mam jakieś takie lekkie bóle, gdyby nie ten test dzisiaj to bym była pewna że zbliża się okres :p

Ja dzień przed testem, w sumie wieczorem dostałam takiego bolu brzucha że byłam pewna że idzie okres 😂😂😂
    To normalne, mnie też boli, już jakby trochę mniej, bardziej mnie teraz ciągnie w pachwinach, no czasami zakluje w macicy ale to tak jakby igła.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wieczorową porą bardziej pobolewa brzuszek ale to są takie delikatne skurcze;)
    Nie martw się wszyscy mówią ze to normalne, wszystko się rozciąga i rośnie;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czytałam że to niby typowe ale dziwne bo się kojarzy z czymś najgorszym, czyli z okresem 🙈 a kiedy byłyście pierwszy raz u ginekologa? I czym kierowalyscie się w wyborze gina?

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaga wrote:
    No właśnie czytałam że to niby typowe ale dziwne bo się kojarzy z czymś najgorszym, czyli z okresem 🙈 a kiedy byłyście pierwszy raz u ginekologa? I czym kierowalyscie się w wyborze gina?

Ja byłam w 8+1. Lekarza wybrałam jakiś czas wcześniej na wizytę kontrolna i cytologię, zrobił na mnie dobre wrażenie i stwierdziłam ze chce żeby prowadził mi ciąże. Znalazłam go na znanylekarz, miał bardzo dobre opinie.

Niewyspana, działałas już w temacie położnej? Od 21 tyg przysługuje ale nie wiem jeszcze do końca co i jak ☺️

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz byłam u lekarza 6+6.
    U mojej prowadzącej byłam kilka miesięcy wcześniej pierwszy raz, wspaniała kobieta o wielkim sercu, ciepła i z ogromnym doświadczeniem. Niczego więcej mi nie trzeba. ;)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Ja byłam w 8+1. Lekarza wybrałam jakiś czas wcześniej na wizytę kontrolna i cytologię, zrobił na mnie dobre wrażenie i stwierdziłam ze chce żeby prowadził mi ciąże. Znalazłam go na znanylekarz, miał bardzo dobre opinie.

Niewyspana, działałas już w temacie położnej? Od 21 tyg przysługuje ale nie wiem jeszcze do końca co i jak ☺️
    Nie... I jak mam być szczera, nie będę działać z położną w okresie ciąży. Przyjdzie (o ile przyjdzie, bo covid), zmierzy mi ciśnienie (mierze sobie sama codziennie), powie o wyprawce (list wyprawowych mam pińcet), więc... Zresztą nawet wolałabym, żeby nikt mi tu nie przychodził, ja jestem dość aspołeczna 😂 nie lubię gości, a teraz gości w okresie sronawirusa też nie lubię 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem 😁 czytałam kilka razy jak dziewczyny pisały o spotkaniach z położna prawie jak o prywatnej szkole rodzenia, tyle rzeczy z nią omawiały, dlatego ciagle się zastanawiam. Chociaż pewnie ciężko trafić na taka osobę..

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tych czasach to obstawiam, że ciężko będzie w ogóle odbyć takie wizyty w "normalności" 😂
    Szkole rodzenia zrobimy jakąś on-line, bo też nie widzi mi się łazić gdzieś wśród ludzi, w dodatku teraz w szkołach rodzenia może być tylko przyszła mama. Sorry, a tata?😂

Naprawdę, dla mnie świat schodzi na psy.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Bc_m Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Chciałabym do Was dołączyć 😁
    Wlasnie byłam na swojej pierwszej wizycie, pęcherzyk pieknie umiejscowiony ☺️
    Proszę o zapisanie na 10.12 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 23:03

Atena37, Luna33 lubią tę wiadomość

• Marienn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Bc_m , mam nadzieje ze wkoncu zawitasz na dluzej i bedziesz bardziej aktywna :) bo nie chcemy tylko pomagac grupowiczkom w jedna strone , to troche nie przyjemne jak ktos pojawia sie raz w miesiacu albo rzadziej....

Gratulacje ♥️

Ps. A po za tym moze powiesz nam cos wiecej o sobie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 01:29

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ