Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka kazda z nas tutaj oglada cos podobnego i tez sie caly czas boimy , ja do dzis sprawdzam czy nie ma krwi przy podcieraniu, wczoraj przed prenatalnymi myslalam co to bedzie jak nie bedzie milo serduszko, Boze takie glupie mysli...
    Dlatego lepiej nie myslec o tym.. lepiej postarac sie zadbac o siebie, nie przyprawiac sobie stresu...

Dziewczyny ktore juz po polowkowym... o co chodzi? To jest super wazne badanie? Bo se teraz uswiadomilam..
    Ze bede musiala chyba na nie tez do prywatnego sie umowic tak? Czy zaraz obok tego badania jest inne jakies wazne? Co na polowkowym sie sprawdza?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn może jakbym miała jakieś objawy to byłoby mi łatwiej, ale jedynym moim objawem jest brak 🐒.... Piersi tylko wieczorem bolą, a rano są miękkie....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien dlatego nie wiem czy wytrzymam z takimi wiadomościami bo chciałabym wykrzyczeć całemu światu..;)
    Laski a moze przestaniemy myśleć o złych rzeczach i zadbamy o siebie? O swoje dobre samopoczucie?;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe to drugie prenatalne, łącznie są trzy. Ostatnie robi się jakoś w 30 tygodniu.
    Na wszystkich dzieje się to samo, mówi się, że pierwsze jest najważniejsze, ale dla mnie wszystkie trzy są tak samo ważne.

Mierzyliśmy tak jak poprzednio wszystko, kości udowej, ramieniowe, móżdżek, brzusio, żołądek, nereczki, przepływy, serduszko, oczka, nosek... No wszystko co tylko się dało. :)
    Dlatego wiem, że nóżki moja ma długie:)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jednak mam objawy,
    Dziś zaczął się 5tc i właśnie pierwsze rzyganko mam za sobą.....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się tutaj dziewczynki, nie spodziewałam się że tutaj trafię 🙈 narazie w ogóle jeszcze w to nie wierzę bo byłam na milion procent pewna że idzie okres. Nie wiedziałam że starając się o dziecko można być w szoku że się udało 🙉 narazie staram się nie emocjonować i nie chce się nakręcać ani w wielką radość ani w wielki strach :D jeszcze mężowi muszę powiedzieć jakoś. Rano pytał czy dostałam okres a już po teście byłam 🙊 jak wróci z pracy to mu powiem bo dłużej nie wytrzymam.

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga witamy na pokładzie i spokojnych 8 jeszcze miesięcy :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wstaw zdj dzisiejszego testu :p

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga, gratulacje ❤️ Super ze nas tu coraz więcej 😁

Karloina, zawsze warto przestać myślec o złych rzeczach ale dla mnie to taaaaakie trudne 😭 chciałabym być spokojna a cały czas sobie wmawiam nowe rzeczy 😤

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga, gratulacje. 🖤
    Ja z moim mężem byłam pół dnia w domu już, po pozytywnym teście, ani słówka nie pisnęłam! Poczekałam do wieczora aż wróci z pracy 😊

Właśnie kupiłam butelki dla Małej 😎

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki niewyspana , nie bylam swiadoma ze prenatalne czy polowkowe moze tak wygladac..🙈🙈🙈 ale jestem podexcytowana 😁

Agaga pieknie! Gratulacje! Super ze nas tu przybywa 😘😘

Dziewczyny kogo wpisac na pierwsza strone z przypuszczalnymi datami porodu? Nawet wg aplikacji?
    No i pododawajcie sobie suwaczki na dole bo prosciej bedzie zerknac kto w ktorym tygosniu z jakimi objawami bo juz powoli sie gubie 😍🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana zazdroszcze ci tych zakupow , ja tez juz bym chciala... mialam dzis jechac po pierwsze skarpetki ....
    Ale wymyslilam se ze najpierw posprzatam dom, ogarne , poukladam itp 🙈😂 no i sie tak odlozylo 😂
    Ale za to odpale laptopa i zadowole sie zakupami jakimis mathernity dla mnie ♥️

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dopiero zaczęłam przecież, do zeszłego tygodnia to kupowałam tylko dla siebie.

A przed chwilą mąż przyniósł z paczkomatu ręczniczki z muha.pl handmade... Ozesz, jakie to piękne!

Annamaria, zerknij sobie na Instagramie: https://instagram.com/muha.pl_official?igshid=hn381h744qet

Dużo nie mają, ale te ręczniczki... 🖤

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespalam cały dzień;)
    Gratuluję agaga❤🍀
    A jak te suwaki sie robi;)?

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Andzia91 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja boję się tego suwaczka ustawić tak samo jak omijam wszelkie strony z produktami ciążowymi 😄 ale jak we wtorek wszystko będzie dobrze to pomożecie mi ustawić?❤

21.03 dwie kreski na teście
    06.04 jest ❤
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniżej zdjęcie testu 25ml z dzisiaj.

https://zapodaj.net/bfc9994d39cd8.jpg.html

Beta z dzisiaj 154, do mnie to narazie nie dociera, wręcz się boje snuć jakieś dalsze plany bo to dopiero początek i tyle się może stać. Będę się starać narazie zająć normalnie życiem. Miałam powiedzieć mężowi ale jak przyszedł do domu to się po prostu uśmiechałam a on do mnie "co się tak cieszysz, w ciąży jesteś?" Więc tylko odpowiedziałam "tak :D" więc tyle z mojego planu. Powiedzieliśmy narazie tylko rodzicom, kolejnym osobom zaczniemy mówić za miesiąc :)

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Przespalam cały dzień;)
    Gratuluję agaga❤🍀
    A jak te suwaki sie robi;)?

https://www.suwaczki.com/

zrob sobie swoj suwaczek i potem musisz wejsc na laptopie bo na telefonie nie ma tej opcji, w prawym gornym rogu jak jest zaloguj --> ustawienia -> spolecznosc --> twoj wpis na forum i tam wklejasz link ktory otrzymasz z suwaczka (to jest tam gdzie ja mam swoj opis staly zrobiony pod swoimi wpisami na dole wkleilam link juz wyprodukowanego przeze mnie suwaczka z tej strony.

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie bardzo chciałabym powiedzieć mamie. Sama mnie wychowywala i marzy o tym zeby zostać babcią.. Ale strach mmie paraliżuje. Poczekam jeszcze troszkę..

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, to ty musisz czuc jak to z tą mamą , daj jej sie cieszyc moze rzem z toba? nawet jak cos bedzie nie tak to bedzie cie wspierala.. ja przy pierwszej ciazy nie powiedzialam rodzicom i zaluje bo jak ze mna nie byli w najgorszym momencie a jak juz powiedzialam po, to nie odczuli tego tak jak ja..
    teraz rodzice wiedzą od mojego 3tyg i są z nami caly czas .... reszta rodziny dowie sie po poniedzialku <3

ale sama musisz czuc jak chcesz to zrobic, napewno bedzie ci milo zadzwonic do mamy i powiedziec mamus wymiotowalam :P hahaha

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chce zeby mnie pocieszala i wspierała . Jest moją najwierniejszą przyjaciółką. Dlatego do konca mają nie wytrzymam i powiem jej po 2 usg czyli jakos na początku maja.❤

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ