Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn jaki ten Twój maluszek już duży ❤️❤️❤️❤️ mam przeczucie że nosisz chłopaka 😂 tak mi ono na chłopca wygląda ❤️💙

Marienn lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszę się ze jest wszystko w porządku❤💪

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze z dzieciaczkami wszystko dobrze 🥰

Marienn, piękny bobas, tez czuje ze to będzie facet😁

Niewyspana, kurczę, szkoda ze nie udało się dostać czegoś wyraźniejszego.. przez ten covid ciagle pod górkę.. a powiedz, jak długo trwało badanie? Syszalam ze to połówkowe jest mega dokładne i dość długie.

Ja mam połówkowe w środę i już przebieram nogami 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien,
    Chłopak. Szykuj się na boya:)

Luna,

W końcu udało nam się coś znaleźć na płycie, więc widzę jej buzię. Nos po tatusiu, obojętny wyraz twarzy po mnie. 🤣🤣🤣

Według filmiku moje badanie trwało 8 minut. 🥴
    Szaleństwo, ale wszystko sprawdził. To jest ordynator z Matki Polki, kompetencji nie mogę mu odebrać i wierzę w każde słowo, które powie.
    Ale byłam zła. 🤦

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem zdania ze trzeba zaufać swojemu lekarzowi. Okazuje się ze nie wiem wszystkiego najlepiej i trzeba posłuchać mądrzejszych 😯😂

Grunt ze wszystko sprawdził, wszystko jest ok i super ze w końcu udało się zobaczyć buźkę 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było okej, jestem szczęśliwa, że Mała jest zdrowa i nadal jest dziewczynką 😂

Wagowo też jest taka okej, nie za gruba, nie za chuda. 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn a kiedy wizyta u tego polskiego lekarza? Mówiłaś ale nie pamietam, wybacz

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze wkoncu cos znalazlas Niewyspana! 😁
    Teraz tatus moze byc szczesliwy, a zdjec zadnych nie daje ? Tylko plyta?

♥️ jejku jak takie badanie dodaje powera!
    Juz moge znow gory przenosic!

Kolejne Polskie badanie podobno bedzie konkretnie liczenie mierzenie itp W poniedzialek 9:00 Pl czasu 🥰
    Takze dlugo czekac sie bedziemy ♥️♥️

Wszystkie widze ze zobaczylyscie tutaj chlopaka tak jak ja czuje , no ciekawe 😁😁
    Narzyczony moj nawet jajeczka na zdjeciu znalazl 😂😂😂 ale mialam ubaw! 😂

Teoszke ciekawi mnie czy nie za krotkie to dziecko 6.5cm przy 12+5? Niby norma ale norma jest do 8cm 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 19:44

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, no nie gadaj, że aż tyle masz bodziaków! To ile masz samych 56 :)?

A co badania, wdech, wydech, jutro się obudzisz i będziecie tylko cieszyć, że malutka jest zdrowa :)

Marienn, ostatnie zdjęcie twojego wydruku to widok od góry, na 100%. Na żadnym że zdjęć u ciebie nie widać okolic gdzie możnaby podejrzeć ten kształtujący się wyrostek płciowy, więc masz szanse 50/50na każda płeć :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, ja i moja przyjaciółka jesteśmy w tym samym momencie ciąży i różnica długości dzieci była spora. Tylko ze ja i mąż jesteśmy raczej dość wysocy a oni niscy. Poza tym to wszystko jeszcze się zmieni tysiąc razy pewnie 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Niewyspana, no nie gadaj, że aż tyle masz bodziaków! To ile masz samych 56 :)?

A co badania, wdech, wydech, jutro się obudzisz i będziecie tylko cieszyć, że malutka jest zdrowa :)

Marienn, ostatnie zdjęcie twojego wydruku to widok od góry, na 100%. Na żadnym że zdjęć u ciebie nie widać okolic gdzie możnaby podejrzeć ten kształtujący się wyrostek płciowy, więc masz szanse 50/50na każda płeć :)
    Chyba z 16... 😁 Jak nie więcej. Nie wiem co mnie podkusilo 😅
    Ciągle jakieś ciuszki w drodze mam, zobaczymy jak wszystko przyjdzie. Później i tak wszystko na sprzedaż pójdzie. :)

Bardzo się cieszymy, że jest zdrowa, to najważniejsze.
    Tylko szkoda mi męża właśnie. 🤷

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien,
    Wszystko zależy od dziecka, momentu owulacji i tak dalej... Moja Mała za każdym razem jest około tygodnia większa, teraz też. :)
    Ale ja też wysoka, mąż też raczej kawał chłopa:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 19:55

klz9krhm1wqtef7i.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści z wizyt👍😁

Mi na prenatalnych też lekarz pokazał twarz 😉
    Zgadzam się z Annamaria że ostatnie zdjęcie to bobas od góry bo U mnie też tak oglądał kiedy patrzylismy na rozwój mózgu. Żeby określić płeć to musi zajrzeć między nóżki i na mega zbliżeniu ( choć lekarz to może od razu pozna ale mi to trzeba dokładnie 🤣)

Niewyspana A u Ciebie to była kontrolna wizyta czy polowkowe? Czytałam że polowkowe badanie może potrwać do 50 minut, prenatalne też tak długo. A ja miałam ponad 20 minut samego usg. Więc chyba nie ma reguły. Jak dziecko dobrze sie układa to lekarz od razu widzi co i jak.

niewyspana lubi tę wiadomość

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to były już połówkowe, pierwsze prenatalne trwały tyle samo.
    Nie ma zasady, Mała była bardzo spokojna, nie robiła problemów, tak naprawdę lekarz czego by nie chciał to widział od razu.

Najśmieszniejsze jest to, że okazało się... Że mam łożysko na przedniej ścianie, co oznacza, że ruchy mogę czuć później i słabsze, tymczasem ja dostaję od 2 tygodni takie kopy, że szkoda gadać :)

klz9krhm1wqtef7i.png

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah to nieźle a mówiłaś lekarzowi że czujesz ruchy ? Czasami lekarze wiedzą jedno A natura daje nam drugie😂
    Podobno szczupłe kobiety szybciej czują ruchy.
    U mnie też było bez wiercenia i sprawnie poszło, już się nie mogę doczekać poniedziałku i swojej wizyty 😁

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to teraz mam wizyte razem z Nadzieja 😁😎
    Ja z rana 😁😁 prenatalne prawdziwe 🥰🥰🥰
    Jejku ja bym chciala tyle czasu miec jakies badanie , kurcze jak pieknie na to patrzec, moje badanie dzis trwalo moze max 50 sekund a jak juz przasadze to okey moze 1minuta 10sec 🤣😂 no ale co ja od nich wymagam, bynajmniej dostalam ladne zdjecia ♥️ najbardziej mi sie podobalo takie Hop hop jak se skakalo dziecko 😂😂
    A posluchalam kiedys niewyspanej i wypilam puszke coli 20mi min przed badaniem zeby nie spalo 😂

Tak myslalam ze te zdj ostatnie to glowka ale wiem ze zagladala tez od spodu i mowila ze ma skrzyzowane nozki dlatego sie zastanawialam ;)

Widze tez ze tego ogonka na koncu nie ma na zdjeciach wiec poczekam moze w pon cos sie dowiem wiecej 🤞

A jak cjodzini wzrost to ja mam 168 a moj 173 wiec moze dlatego bejbus mniejszy ale dobrze ze w normie ♥️ a moze to bedzie drobna dziewczynka 😂😂

To teraz ja w poniedzialek i nadzieja, Luna w Srode

A jak u innych? Karola? Alutka? Naglenka? Kto tam jeszcze ? Bo excytacje niesamowite mam po dzisiejszym zobaczeniu tej pieknosci ❤

Napewno jakbym miala w 3d to juz wogole , a takie w Poniedzialek 🙏🤞

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiedziałam o coli że pomaga 🤣 mój leżał spokojnie, spał czy co.
    Marienn poniedziałkowe badania na pewno będziesz miała dłuższe 😁
    A pytałaś lekarza jak z witaminami ?

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Hahah to nieźle a mówiłaś lekarzowi że czujesz ruchy ? Czasami lekarze wiedzą jedno A natura daje nam drugie😂
    Podobno szczupłe kobiety szybciej czują ruchy.
    U mnie też było bez wiercenia i sprawnie poszło, już się nie mogę doczekać poniedziałku i swojej wizyty 😁
    Z tym lekarzem to nie bardzo rozmawiałam, jakoś... Nie zgraliśmy się 🤷

Marien, ja też właśnie jadłam słodkie przed, bo chciałam też, żeby trochę się ruszyła... Ale no... Nie... To dziecko nie współpracuje jak ja czegoś chce. 🤦

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos ty nic nie pytalam, bo tutaj takie badania usg wykonuje pielegniarka albo polozna... ja jej tylko zapytalam kiedy bede czula ruchy to powiedziala ze po 21tyg
    Jak zapytalam czemu jeszcze nie mam pobranej krwi to ona mi powiedziala ze prseciez bete mi robili na poczatku ciazy ja mowie no a cos wiecej? A ona to musisz sobie do rodzinnego zadzwonic...
    Tutaj jest wszystko poddane naturze wiec bez prywatnego bym sie nie obyla, nie wytrzymalabym psychicznie...
    Ale w poniedzialek zapytam. Bo dzis nawet nie dowiedzialam sie czy krwiak calkowicie zniknal... babka miala torpede w rekach i wcale nie byla delikatna 😂

Teraz za 2tyg mam spotkanie gdzies z POLOZNYM-GINEKOLOGIEM,Profesorem wiec na tym spotkaniu mamy rozmawiac o tym jak ja sie czuje, jak praca, jak zycie 😂 i wtedy on obejrzy zdjecia i wyniki jakie mam i powie co mysli 😂 ale on usg nie robi 🤦‍♀️🤦‍♀️

A nadzieja o ktorej masz badanie w pon?
    A mowi sie ze przed badaniem na 20min dobrze zjesc batona jakis Milkyway czy cos mialam go w torebce ale po Coli se odpuscilam 😂 Cola wystarczy :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien mi jeszcze ciężko cokolwiek powiedzieć. Lekarz powiedział ze jestem w 5 + 4(dzisiaj bedzie)
    Widziałam pęcherzyk w macicy pięknie umiejscowiony;)
    Boli mnie brzuch , cycki😁 ale czasami i są to delikatne skurcze więc nie chce się martwić na zapas.
    Ale też narazie się nie cieszę tak bardzo. Boje sie planować i cieszyć bo to moja pierwsza ciąża o chce zeby bylo okej wszystko. W dzień mamy jak będzie wszystko okej chce wyslac mojej mamie koszulkę"zostanę babcią " bo niestety mieszkamy daleko od siebie. ;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ