Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny cieszę się ze jest wszystko w porządku❤💪25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Super ze z dzieciaczkami wszystko dobrze 🥰
Marienn, piękny bobas, tez czuje ze to będzie facet😁
Niewyspana, kurczę, szkoda ze nie udało się dostać czegoś wyraźniejszego.. przez ten covid ciagle pod górkę.. a powiedz, jak długo trwało badanie? Syszalam ze to połówkowe jest mega dokładne i dość długie.
Ja mam połówkowe w środę i już przebieram nogami 😁 -
Marien,
Chłopak. Szykuj się na boya:)
Luna,
W końcu udało nam się coś znaleźć na płycie, więc widzę jej buzię. Nos po tatusiu, obojętny wyraz twarzy po mnie. 🤣🤣🤣
Według filmiku moje badanie trwało 8 minut. 🥴
Szaleństwo, ale wszystko sprawdził. To jest ordynator z Matki Polki, kompetencji nie mogę mu odebrać i wierzę w każde słowo, które powie.
Ale byłam zła. 🤦 -
Super ze wkoncu cos znalazlas Niewyspana! 😁
Teraz tatus moze byc szczesliwy, a zdjec zadnych nie daje ? Tylko plyta?
♥️ jejku jak takie badanie dodaje powera!
Juz moge znow gory przenosic!
Kolejne Polskie badanie podobno bedzie konkretnie liczenie mierzenie itp W poniedzialek 9:00 Pl czasu 🥰
Takze dlugo czekac sie bedziemy ♥️♥️
Wszystkie widze ze zobaczylyscie tutaj chlopaka tak jak ja czuje , no ciekawe 😁😁
Narzyczony moj nawet jajeczka na zdjeciu znalazl 😂😂😂 ale mialam ubaw! 😂
Teoszke ciekawi mnie czy nie za krotkie to dziecko 6.5cm przy 12+5? Niby norma ale norma jest do 8cm 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 19:44
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Niewyspana, no nie gadaj, że aż tyle masz bodziaków! To ile masz samych 56 ?
A co badania, wdech, wydech, jutro się obudzisz i będziecie tylko cieszyć, że malutka jest zdrowa
Marienn, ostatnie zdjęcie twojego wydruku to widok od góry, na 100%. Na żadnym że zdjęć u ciebie nie widać okolic gdzie możnaby podejrzeć ten kształtujący się wyrostek płciowy, więc masz szanse 50/50na każda płeć -
Annamaria wrote:Niewyspana, no nie gadaj, że aż tyle masz bodziaków! To ile masz samych 56 ?
A co badania, wdech, wydech, jutro się obudzisz i będziecie tylko cieszyć, że malutka jest zdrowa
Marienn, ostatnie zdjęcie twojego wydruku to widok od góry, na 100%. Na żadnym że zdjęć u ciebie nie widać okolic gdzie możnaby podejrzeć ten kształtujący się wyrostek płciowy, więc masz szanse 50/50na każda płeć
Ciągle jakieś ciuszki w drodze mam, zobaczymy jak wszystko przyjdzie. Później i tak wszystko na sprzedaż pójdzie.
Bardzo się cieszymy, że jest zdrowa, to najważniejsze.
Tylko szkoda mi męża właśnie. 🤷 -
Super wieści z wizyt👍😁
Mi na prenatalnych też lekarz pokazał twarz 😉
Zgadzam się z Annamaria że ostatnie zdjęcie to bobas od góry bo U mnie też tak oglądał kiedy patrzylismy na rozwój mózgu. Żeby określić płeć to musi zajrzeć między nóżki i na mega zbliżeniu ( choć lekarz to może od razu pozna ale mi to trzeba dokładnie 🤣)
Niewyspana A u Ciebie to była kontrolna wizyta czy polowkowe? Czytałam że polowkowe badanie może potrwać do 50 minut, prenatalne też tak długo. A ja miałam ponad 20 minut samego usg. Więc chyba nie ma reguły. Jak dziecko dobrze sie układa to lekarz od razu widzi co i jak.niewyspana lubi tę wiadomość
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
U mnie to były już połówkowe, pierwsze prenatalne trwały tyle samo.
Nie ma zasady, Mała była bardzo spokojna, nie robiła problemów, tak naprawdę lekarz czego by nie chciał to widział od razu.
Najśmieszniejsze jest to, że okazało się... Że mam łożysko na przedniej ścianie, co oznacza, że ruchy mogę czuć później i słabsze, tymczasem ja dostaję od 2 tygodni takie kopy, że szkoda gadać -
Hahah to nieźle a mówiłaś lekarzowi że czujesz ruchy ? Czasami lekarze wiedzą jedno A natura daje nam drugie😂
Podobno szczupłe kobiety szybciej czują ruchy.
U mnie też było bez wiercenia i sprawnie poszło, już się nie mogę doczekać poniedziałku i swojej wizyty 😁Synek
Poród SN 8 października 2021
-
O to teraz mam wizyte razem z Nadzieja 😁😎
Ja z rana 😁😁 prenatalne prawdziwe 🥰🥰🥰
Jejku ja bym chciala tyle czasu miec jakies badanie , kurcze jak pieknie na to patrzec, moje badanie dzis trwalo moze max 50 sekund a jak juz przasadze to okey moze 1minuta 10sec 🤣😂 no ale co ja od nich wymagam, bynajmniej dostalam ladne zdjecia ♥️ najbardziej mi sie podobalo takie Hop hop jak se skakalo dziecko 😂😂
A posluchalam kiedys niewyspanej i wypilam puszke coli 20mi min przed badaniem zeby nie spalo 😂
Tak myslalam ze te zdj ostatnie to glowka ale wiem ze zagladala tez od spodu i mowila ze ma skrzyzowane nozki dlatego sie zastanawialam
Widze tez ze tego ogonka na koncu nie ma na zdjeciach wiec poczekam moze w pon cos sie dowiem wiecej 🤞
A jak cjodzini wzrost to ja mam 168 a moj 173 wiec moze dlatego bejbus mniejszy ale dobrze ze w normie ♥️ a moze to bedzie drobna dziewczynka 😂😂
To teraz ja w poniedzialek i nadzieja, Luna w Srode
A jak u innych? Karola? Alutka? Naglenka? Kto tam jeszcze ? Bo excytacje niesamowite mam po dzisiejszym zobaczeniu tej pieknosci ❤
Napewno jakbym miala w 3d to juz wogole , a takie w Poniedzialek 🙏🤞👩 31l. + 👱♂️ 31l.
NadziejaUmiera wrote:Hahah to nieźle a mówiłaś lekarzowi że czujesz ruchy ? Czasami lekarze wiedzą jedno A natura daje nam drugie😂
Podobno szczupłe kobiety szybciej czują ruchy.
U mnie też było bez wiercenia i sprawnie poszło, już się nie mogę doczekać poniedziałku i swojej wizyty 😁
Marien, ja też właśnie jadłam słodkie przed, bo chciałam też, żeby trochę się ruszyła... Ale no... Nie... To dziecko nie współpracuje jak ja czegoś chce. 🤦 -
Cos ty nic nie pytalam, bo tutaj takie badania usg wykonuje pielegniarka albo polozna... ja jej tylko zapytalam kiedy bede czula ruchy to powiedziala ze po 21tyg
Jak zapytalam czemu jeszcze nie mam pobranej krwi to ona mi powiedziala ze prseciez bete mi robili na poczatku ciazy ja mowie no a cos wiecej? A ona to musisz sobie do rodzinnego zadzwonic...
Tutaj jest wszystko poddane naturze wiec bez prywatnego bym sie nie obyla, nie wytrzymalabym psychicznie...
Ale w poniedzialek zapytam. Bo dzis nawet nie dowiedzialam sie czy krwiak calkowicie zniknal... babka miala torpede w rekach i wcale nie byla delikatna 😂
Teraz za 2tyg mam spotkanie gdzies z POLOZNYM-GINEKOLOGIEM,Profesorem wiec na tym spotkaniu mamy rozmawiac o tym jak ja sie czuje, jak praca, jak zycie 😂 i wtedy on obejrzy zdjecia i wyniki jakie mam i powie co mysli 😂 ale on usg nie robi 🤦♀️🤦♀️
A nadzieja o ktorej masz badanie w pon?
A mowi sie ze przed badaniem na 20min dobrze zjesc batona jakis Milkyway czy cos mialam go w torebce ale po Coli se odpuscilam 😂 Cola wystarczy👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marien mi jeszcze ciężko cokolwiek powiedzieć. Lekarz powiedział ze jestem w 5 + 4(dzisiaj bedzie)
Widziałam pęcherzyk w macicy pięknie umiejscowiony;)
Boli mnie brzuch , cycki😁 ale czasami i są to delikatne skurcze więc nie chce się martwić na zapas.
Ale też narazie się nie cieszę tak bardzo. Boje sie planować i cieszyć bo to moja pierwsza ciąża o chce zeby bylo okej wszystko. W dzień mamy jak będzie wszystko okej chce wyslac mojej mamie koszulkę"zostanę babcią " bo niestety mieszkamy daleko od siebie.25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻