Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem jak na torbielka ale na krwiaka mi polecono witamine C magnez, wapn i sok zurawinowy.
Ale jesli ci lekarz nie powiedziala to moze u ciebie nie trzeba
Uwielbiam te texty naszych mezow 😂😂😂
Moj to samo mowi i jedzcze dodaje "to bylo proste bo to ja robilem, a ty robilas kilka mies wczesniej😂😂"
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Taaa, mój też potrafi dowalić.
Jak się dowiedział o ciąży, siedzieliśmy na kanapie, pokazuje mu skarpetki, test ciążowy.
Wszystko fajnie, wytłumaczyłam mu, że jestem w ciąży, serio serio i tak dalej.
Siedzi.
Myśli.
Spojrzał na mnie i takie "Gratuluję!".
No kurwa xD chyba sobie 🤣🤣🤣Księgowa lubi tę wiadomość
-
nalgenka wrote:Czyli ile czasu się staracie obecnie? Jeśli masz poniżej 35 lat daje się zdrowej, regularnie współżyjącej parze ROK, jeśli kobieta jest po 35 roku życia to pół roku. To nie dlatego, że NFZ oszczędza. To dlatego, że tyle potrzeba statystycznej, zdrowej parze na zajście w ciążę.
Generalnie miałaś przeprowadzoną szeroką diagnostykę, ból podczas badania nie świadczy o ewentualnej niedrożności, jeśli kontrast wypływa do otrzewnej to jajowody bez dwóch zdań są drożne.
Jeśli chodzi o niepłodność mamy cztery główne: czynnik jajnikowy (wykluczony, bo potwierdzone owulacje), jajowodowy (wykluczony, bo drożność), maciczny (zła budowa anatomiczna, ewentualne zrosty, endometrioza etc.) i szyjkowy (nieprawidłowy obraz śluzu). Jeśli ginekolog nie widzi nieprawidłowości w badaniu, to może warto się zastanowić nad śluzem? Rozwija się prawidłowo? Ile dni mija od pojawienia się śluzu do śluzu wysoce płodnego? Ile trwa średnio faza lutealna? A może porostu potrzebujecie więcej czasu? Może to kwestia nie stricte anatomiczno-fizjologiczna ale psychogenna?
Badaniem, które zostało na pod orężu jest histeroskopia (wyklucza ew endometriozę, zrosty) - ale jest to badanie inwazyjne w pełnej narkozie. W dodatku zwiększa ryzyko niewydolności szyjkowej w przyszłej ewentualnej ciąży, więc nie warto robić go na "zaś" bo może coś wyjdzie.
Ojej dziękuję Ci kochana koleżanko za obszerną wypowiedź na prawdę mi pomogłaś masz dużą wiedzę widzę doświadczenie spore.
Brakowało mi takiej osoby bo nie mam z kim o takich rzeczach rozmawiać kto wie o czym mówię.
Wszystko rozumiem o czym piszesz....
Śluz.....po miesiączce jest jego brak dosłownie sucho i trzeba użyć żelu ale ostatnio to nawet jego się boimy używać bo może zabija plemniki kto wie na wszelki wypadek zaprzestaliśmy.
Śluz ogólnie pojawia mi się koło owulacji czyli po 12....13 dc. Płodny rozciągliwy jak białko jajka.
Po owulacji jest śluz ale mało.
Zrosty......no tak histeroskopia ok wiem . Kiedyś mi lekarz laparoskopie proponował i już szłam na operację ale w ostatniej chwili kuzynka mnie odwiodła i zrobiłam tylko hsg i wyszło drożne jajowody.
I zaraz po tym badaniu zaszłam w ciążę po 5 latach starań. Tak dokładnie po 5 😔
Ale mój obecny lekarz twierdzi że to czysty przypadek że odrazu po hsg wtedy zaszłam te 4 lata temu .
Dodam że pół roku prędzej przyjmowałam bromergon bo miałam wysoka prolaktyne 45 😱 potem spadła aż do 8.
No i hsg i odrazu ciąża tak to się te obie rzeczy nałożyły w tamtym czasie.
Ginekolog mówi że to wina prolaktyny.
Że spadła i zaszłam.
Teraz 3 m-ce przyjmuje bromergon pół tabletki.
I nic.
W tym miesiącu idealnie trafiliśmy na dni płodne przed owu bylo zbliżenie i w owu też bo test nam pokazał że jest owu
Staraliśmy się od końca okresu zaraz i po owu też dwa dni jeszcze zapobiegawczo.
Szczerze to nie chce iść na histeroskopia lub laparoskopia.
😔 Próbuje tego uniknąć ale jak mi będzie kazał lekarz to co zostanie .
Mąż pewnie pojedzie na badania bo już rozmawialiśmy że raczej okres dostanę mam pms nerwowość twarde piersi jak co mc jednak .....😔
No nie dołuje się ale raczej nie nastawiam też się jakoś hura wiadomo .
Staramy się w sumie co miesiąc odkąd syn skończył 2 lata a w tym roku kończy 4.....
Po CC trzeba poczekać i tak czekaliśmy .
-
nalgenka wrote:Czyli ile czasu się staracie obecnie? Jeśli masz poniżej 35 lat daje się zdrowej, regularnie współżyjącej parze ROK, jeśli kobieta jest po 35 roku życia to pół roku. To nie dlatego, że NFZ oszczędza. To dlatego, że tyle potrzeba statystycznej, zdrowej parze na zajście w ciążę.
Generalnie miałaś przeprowadzoną szeroką diagnostykę, ból podczas badania nie świadczy o ewentualnej niedrożności, jeśli kontrast wypływa do otrzewnej to jajowody bez dwóch zdań są drożne.
Jeśli chodzi o niepłodność mamy cztery główne: czynnik jajnikowy (wykluczony, bo potwierdzone owulacje), jajowodowy (wykluczony, bo drożność), maciczny (zła budowa anatomiczna, ewentualne zrosty, endometrioza etc.) i szyjkowy (nieprawidłowy obraz śluzu). Jeśli ginekolog nie widzi nieprawidłowości w badaniu, to może warto się zastanowić nad śluzem? Rozwija się prawidłowo? Ile dni mija od pojawienia się śluzu do śluzu wysoce płodnego? Ile trwa średnio faza lutealna? A może porostu potrzebujecie więcej czasu? Może to kwestia nie stricte anatomiczno-fizjologiczna ale psychogenna?
Badaniem, które zostało na pod orężu jest histeroskopia (wyklucza ew endometriozę, zrosty) - ale jest to badanie inwazyjne w pełnej narkozie. W dodatku zwiększa ryzyko niewydolności szyjkowej w przyszłej ewentualnej ciąży, więc nie warto robić go na "zaś" bo może coś wyjdzie.
Jeszcze myślę o jednej rzeczy.
Przy głębokich stosunkach zwłaszcza od tyłu boli mnie coś na końcu coś takiego jakby członek uderzał i czuł opór a mnie wtedy rozpiera w podbrzuszu coś 🤔
Mówiłam na pewno o tym lekarzowi bo wszystko mówię co mi na myśl przyjdzie ale pamiętam że chyba nie zainteresowalo go to zbytnio.
-
Marienn wrote:Nadrobilam was! ale dalyscie czadu z postami jedzeniowymi 😂 ja akurat na poczatku jadlam wiecej i czesciej, padlo tez na slone co powodowalo ze mowili ze chlopak bo slone i zupa szczawiowa i ogorkowa ..
Ale dzis jakies 2 tyg nie mam ochoty ani na te zupy ani na slone, mam ochote na Kaktusy i na slodkie😂😂 jem 3x dziennie ale widse ze objetosciowo mniej...
Schudlam nawet 0.5kg 🤣😂 co podobno jest norma 😂
Za to brzuch mam juz jak masakra 😂🤦♀️🤦♀️💙💙💙
Ps. Jesli o pachwinach mowa to tez norma! Przechodzilam te bole i uwierzcie mi nic nie pomaga tak jak woda! 3L wody minimum! A jesli chodzi o kupke to tez mialam te problemy 😂🤦♀️
A teraz cos wam pokaze! 🤣🤣🤣 zabierzcie to ode mnie!
https://zapodaj.net/156f33051eecd.jpg.html
PS.Nalgenka skad taka wiedza? Jejku nawet dobrze przeczytac tego nie potrafie 🤦♀️😂zazdro!
No właśnie jakby była lekarzem i mi brak takiej pomocy bo czuję że lekarze mnie olewają już bagatelizują trochę -
Hahaha 😂😂 niewyspana padlam! 🤣😂 lubie twoje beztroskie podejscie 😁
Ja to dzis sie tak stresuje tym usg ze masakra, jeszcze mnie irytuje to WYPIJ 1L WODY przed badaniem, nosz kuzwa przeciez pecherz mi rozwala po 0.5l a gdzie Litr, ostatnio tak mnie bolal pecherz ze az babka powiedziala "O fuck ... szybko zobaczymy czy jest ok bo musi cie mega bolec taki pelny"
Wiec tym razem nie bede tak pila!! 😄niech sobie radza 😁😁👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Hahaha 😂😂 niewyspana padlam! 🤣😂 lubie twoje beztroskie podejscie 😁
Ja to dzis sie tak stresuje tym usg ze masakra, jeszcze mnie irytuje to WYPIJ 1L WODY przed badaniem, nosz kuzwa przeciez pecherz mi rozwala po 0.5l a gdzie Litr, ostatnio tak mnie bolal pecherz ze az babka powiedziala "O fuck ... szybko zobaczymy czy jest ok bo musi cie mega bolec taki pelny"
Wiec tym razem nie bede tak pila!! 😄niech sobie radza 😁😁
Po badaniach dam znać, pewnie koło 18 dopiero.
Stresuje się jak jasna cholera, ale zaraz idę brać się za obiad (dzisiaj kebab w domowej bułeczce), to czas mi zleci.🥴🥴 -
Trzymamy mocno kciukasy❤❤🍀25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dziewczyny trzymam kciuki za Was! Dawajcie koniecznie znac!!!🌸2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Nadzieja , dlatego ja tez napewno nie bede sie stosowala do tego , oczywiscie przed wejsciem na poczekalni moge wypic kilka lykow extra ale bez przesady...
Kupilam se Cole zeby pobudzic maluszka na badanie 😁
Jestem juz po pracy, wypompowalo mnie, ale dobrze bo mialam troche zajeta glowe
Dziekuje dziewczyny za kciuki napewno sie przydadza !
Niewyspana za ciebie tez 🤞 potem podobno juz ma byc z gorki 😁😁 🙏
Mysle ze tez jakos po 18 powinnam sie odezwac👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Wróciłam, ochłonęłam.
Od czego trzeba zacząć, ano od tego, że Diana jest w pełni zdrowa i podsumowana jako "bardzo ładny płód".
Waży 385g, wszystko jest prawidłowo rozwinięte.
To jest dla mnie najważniejsze.
Ale żeby nie było tak super, to jestem tak wkurwiona wizytą...
Pan Profesor widać już był zmęczony i niechętny do czegokolwiek.
W efekcie na płycie z nagraniem widać gówno. Serio. Nic nie widać.
Aż mi wstyd, że mąż nie ma za bardzo czego oglądać. Zdjęcia buźki nie mam, znaleźliśmy na płycie coś, ale... No sorry, nawet ja niezbyt wiele widzę......
Najważniejsze, że jest zdrowa i wszystko gra. Ale wiesz rozpaczy mojego męża - aż mi serce pęka. -
Niewyspana tak bardzo mi przykro, ze maz jest zawiedziony , te czasu pandemii nas wykoncza, strasznie dziwne jak mozna spartaczyc nagrywanie tego co pokazywal tobie...
No poprostu szok.... ale wazne ze Malutka jest zdrowiutka i sie rozwija 🥰🥰🥰❤❤
A co u mnie? Ja tez w szoku 😂😂 badanie trwalo niecala minute moze 😂
Telefon moj zakazany, ublagalam chociaz o ladne zdjecia dla tatusia...
"Dwie raczki, dwie nozki, mozg z prawidlowa linia i nosek. Serduszko bije, nozki skrzyzowane po turecku, ale ruchliwe dziecko"
Tyle uslyszalam 😁 wiecej tutaj w szpitalu sie nie bada... 😂
Ale wiem ze jest i powiem wam tak, bejbuś se wkladal raczki do buzki (zobaczcie na zdjeciu) i hop hop podskakiwal 🥰🥰 ale piekne uczucie ♥️♥️♥️♥️ jejku jestem zachwycona wym widokiem!!!!
Moj narzyczony oszalal! 6.5cm szczescia 🥰🥰
Pokaze wam zdjecia, co obstawiacie? Plci tutaj mi nie powiedzieli, a na ostatnim zdjeciu to nie wiem czy to od dupki strony od dolu czy od glowki od gory?? 😄
No hej ciocie! 🥰
https://zapodaj.net/797e8930bc7f8.jpg.html👩 31l. + 👱♂️ 31l.