X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Aaa zapomniałam dodać że oczywiście USG przez brzuch było a nie waginalne...
    To i tak szacun, że lekarz coś zobaczył 😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mloda ciaza przez brzuch i tyle zobaczyl? 👁👁 omg! To jakis mega sprzet musza miec, no ale super ze wszystko wyglada dobrze... :) chociaz ja podejrzewam ze mega ciebie to nie uspokoilo ale moze chociaz troszke spokojniejasza jestes ze jest cialko zolte chociaz ♥️ a to ze nie zobaczyl jeszcze zarodka to norma :) szkoda ze nie przez dol i szkoda ze tam nie chca dawac progesteronu... ale wiem jak to jest bo u mnie to samo tylke ze ja mam polski ch lekarzy to chociaz tyle...

Niewyspana do kiedy uzywalas detektora?
    Bo dzis mi napisali ze sie w tranzycie zgubil i moga mi wyslac kolejny albo zwrocic kase ale chyba juz mi nie jest potrzebny... co myslisz?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym go nie brała, mówię szczerze. Teraz nie używam w ogóle, bo wiadomo, dziecko się rusza.
    Najbardziej mi się przydał właśnie do 12/13 tygodnia. Wtedy używałam średnio raz w tygodniu, czasami dwa razy. A później już po wizycie w 14tc praktycznie w ogóle, może raz go użyłam. 🤷
    Więc raczej bym już odpuściła.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak zrobie.... ;)
    Tak myslalam bo jutro wizytaz w pon wizyta, a potem juz z gorki bedzie bo niedlugo moze ruchy sie zaczna, a jakby teraz wyslali to znow moze ze 2tyg ..
    Ok odpuszczam :) poprosze o zwrot ;)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeznacz te pieniążki na jakiegoś ciucha ciążowego. 🖤

klz9krhm1wqtef7i.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy zaczyna się czuć ruchy ? I jak to jest ? Jak rozpoznać?
    Nie mogę się doczekać.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, ja poczułam w 18+3 ale lekarz mówił ze jeśli to pierwsza ciąża to może być to nawet 20-21 tydzień. Ja opisałaby to jako coś podobnego do mięśnia drgającego w podbrzuszu. Nie trafiały do mnie te motylki i pękające bąbelki o których wszyscy mówią 😂 właśnie bardziej jakby drgający mięsień. Oczywiście na początku nie byłam pewna czy to na pewno ruchy a nie jelita, ale to się powtarzalo codziennie i było coraz mocniejsze. Po jakimś tygodniu normalnie już gołym okiem było widać kiedy mala się rusza 😁

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nadal twierdze ze to pierwszy pozytywny objaw ciąży 😂 oczywiście nie mówię o podglądaniu jej na usg ale do tej pory wszystkie objawy były męczące a to jest super ❤️

klz9df9h8o8dolch.png

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze trzeba czekać :) No właśnie tak się zastanawiam, jak rozpoznać, bo można pomyśleć że coś bulgocze bo się wody opije lub jelita :D. Pewnie cudowne doświadczenie

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zadzwonił do mnie mój mąż ze miał wypadek. Zaraz się rozłączył i powiedział ze oddzwoni bo jest na telefonie. Jest 150 km od domu i nic nie wiem. Zaraz oszaleje

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, u mnie się pojawiły ruchy dokładnie 18+2.
    17+6 miałam wrażenie, że był pierwszy raz, ale dwa dni później nie miałam wątpliwości, że coś mnie tłucze od środka. 😂😂

Lunka,
    Nie denerwuj się, skoro zadzwonił do nic mu nie jest.
    Musi teraz ogarnąć wszystko, będzie okej. Ogarnie i zadzwoni. 😘😘😘😘🙏

klz9krhm1wqtef7i.png

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nie stresuj się zadzwonił to znaczy że jemu nic nie jest a to najważniejsze.

A w sprawie mojego wynagrodzenia dowiedziałam się, że jest wypłata pomniejszona bo upłynęło 33 dni gdzie płaci firma, a wyrówna ZUS. Zapewnił mnie, że stosowne dokumenty przesłał do ZUS. Wczoraj rozmawiałam z urzędem i nic nie mają ( ktoś mi tu kłamie ) i powiedziałam mu że nie mają :D ale rozmowa była miła, powiedział, żebym zawsze dzwoniła jak coś :D

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może akurat jeszcze nie doszło, ale na Twoim miejscu jutro bym znowu sprawdziła w Zusie, dla pewności:)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odkryłam w końcu to Vinted....
    Najlepsze z czego można skorzystać, serio. Tyle ubranek kupiłam dla Młodej... Praktycznie nowych i za grosze. 🤣

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat tego Vinted to ja wam mega zazdroszcze!!
    U nas w tej dziurze to naprawde nic nie ma, ale my za to mamy Primark ktory jest idealny dla dzieci i tam sa ubranka po 1€, €3 😎😎😎 wiec czekam tylko kiedy go otworza! z koncem maja podobno maja juz nas otwierac :)
    Wtedy tez zaczne ogladac juz wozki stacjonarnie, chcialabym jeszcze w lato zdazyc poleciec do Polski ale troche sie boje z brzuchem, chociaz kobiety lataja, ale musze ten most zebowy naprawic.
    Moj chce na budowe jechac ale powiedzial ze nie pojedzie dopoki nie zniosa testow bo on se w nos nic wsadzic nie da 😂 no tak a ja to spokojnie moge se robic testy wg niego 😂😂
    Kurcze ten slub tez... i musze sprzedac firme.. a do tego jest pandemia 🤣🤦‍♀️ Nie nudze sie , to oczywiste 🤦‍♀️🤣
    Jakbym poleciala w Lato do Polski to se wyobrazam juz jaki bede miala tam karton i zrobie se paczke i se wysle do Irlandii 🤦‍♀️🤣😂

Luna- jesli zadwonil maz to moze byl w szoku, i ja w szoku tez bym dzwonila, niepotrzebnie tylko sie rozlaczyl tak szybko, ja na swojego zawsze krzycze jak tak robi, on wie ze jak dzwonie do biego to ma odebrac i poczekac 5sekund a nie tak jak kiedys robil dzwonilam a on NIE MOGE GADAC i puf rozlaczony. Teraz juz wie ze zamiast wypowiedziec te zdanie ma poczekac czy mi nic nie jest.
    Mam nadzieje ze Twoj maz jest caly i to nic groznego ♥️ daj prosze znac najszybciej jak mozesz co z nim🤞🤞🤞♥️

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to z seksem wygląda w ciąży? Wczoraj jak się kochałam z mężem to po mnie trochę bolało podbrzusze i myślę że powinniśmy na razie przestać do czasu wizyty... Jak to u Was było na początku?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie bo właśnie byłam w toalecie, i przy podcieraniu zauważyłam taki bardzo zbity śluz, jak glut koloru żółto-kremowego......

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, niby wszystko jest dla ludzi, ale ja wstrzylama sie do pierwszej wizyty i dobrze, wtedy bylo 6+3 chyba i lekarz powiedzial ze dopoki nie zniknie kwiark to kategorycznie nam zabrania, bo to jest bardzo szkodliwe teraz tam uszkodzic tego krwiaka... wystraszylo nas to i sie stosowalismy do tego.

Oczywiscie nie zebysmy nic nie robili, bo pieszczotki itp jak najbardziej ale bez sexu.
    No i w sumie krwiak na ostatniej wizycie jeszcze byl jak bylo 10t ale juz 2 razy delikatnie sie kochalismy, ciezki czas ale coz, wole nie ryzykowac... potwierdze na poniedzialkowej wizycie jak juz ginekolog pozwoli :)

Sluz w ciazy to norma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 16:57

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Alutka, niby wszystko jest dla ludzi, ale ja wstrzylama sie do pierwszej wizyty i dobrze, wtedy bylo 6+3 chyba i lekarz powiedzial ze dopoki nie zniknie kwiark to kategorycznie nam zabrania, bo to jest bardzo szkodliwe teraz tam uszkodzic tego krwiaka... wystraszylo nas to i sie stosowalismy do tego.

Oczywiscie nie zebysmy nic nie robili, bo pieszczotki itp jak najbardziej ale bez sexu.
    No i w sumie krwiak na ostatniej wizycie jeszcze byl jak bylo 10t ale juz 2 razy delikatnie sie kochalismy, ciezki czas ale coz, wole nie ryzykowac... potwierdze na poniedzialkowej wizycie jak juz ginekolog pozwoli :)

Sluz w ciazy to norma :)

Może się wstrzymamy do następnej wizyty z seksem, a tego śluzu się wystraszyłam trochę 😂
    To był taki jakby smark z nosa 😂 sorki że tak dosłownie 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma norma ;) Sluz wlasnie taki mniej wiecej jest potrzebny do ochrony plodu :) takze jakby ci przyszlo ogolem tam zagladac teraz typu "fiutkiem" naprzyklad to lepiej w prezeraatywie jak cos zeby bakterii niepotrzebnych se nie wkrzucic ;) ale jak umiecie sie powstrzymac to tak byloby najlpiej te 10 dni:)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ