Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Aaa zapomniałam dodać że oczywiście USG przez brzuch było a nie waginalne...
    To i tak szacun, że lekarz coś zobaczył 😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mloda ciaza przez brzuch i tyle zobaczyl? 👁👁 omg! To jakis mega sprzet musza miec, no ale super ze wszystko wyglada dobrze... :) chociaz ja podejrzewam ze mega ciebie to nie uspokoilo ale moze chociaz troszke spokojniejasza jestes ze jest cialko zolte chociaz ♥️ a to ze nie zobaczyl jeszcze zarodka to norma :) szkoda ze nie przez dol i szkoda ze tam nie chca dawac progesteronu... ale wiem jak to jest bo u mnie to samo tylke ze ja mam polski ch lekarzy to chociaz tyle...

Niewyspana do kiedy uzywalas detektora?
    Bo dzis mi napisali ze sie w tranzycie zgubil i moga mi wyslac kolejny albo zwrocic kase ale chyba juz mi nie jest potrzebny... co myslisz?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym go nie brała, mówię szczerze. Teraz nie używam w ogóle, bo wiadomo, dziecko się rusza.
    Najbardziej mi się przydał właśnie do 12/13 tygodnia. Wtedy używałam średnio raz w tygodniu, czasami dwa razy. A później już po wizycie w 14tc praktycznie w ogóle, może raz go użyłam. 🤷
    Więc raczej bym już odpuściła.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak zrobie.... ;)
    Tak myslalam bo jutro wizytaz w pon wizyta, a potem juz z gorki bedzie bo niedlugo moze ruchy sie zaczna, a jakby teraz wyslali to znow moze ze 2tyg ..
    Ok odpuszczam :) poprosze o zwrot ;)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeznacz te pieniążki na jakiegoś ciucha ciążowego. 🖤

klz9krhm1wqtef7i.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy zaczyna się czuć ruchy ? I jak to jest ? Jak rozpoznać?
    Nie mogę się doczekać.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, ja poczułam w 18+3 ale lekarz mówił ze jeśli to pierwsza ciąża to może być to nawet 20-21 tydzień. Ja opisałaby to jako coś podobnego do mięśnia drgającego w podbrzuszu. Nie trafiały do mnie te motylki i pękające bąbelki o których wszyscy mówią 😂 właśnie bardziej jakby drgający mięsień. Oczywiście na początku nie byłam pewna czy to na pewno ruchy a nie jelita, ale to się powtarzalo codziennie i było coraz mocniejsze. Po jakimś tygodniu normalnie już gołym okiem było widać kiedy mala się rusza 😁

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nadal twierdze ze to pierwszy pozytywny objaw ciąży 😂 oczywiście nie mówię o podglądaniu jej na usg ale do tej pory wszystkie objawy były męczące a to jest super ❤️

klz9df9h8o8dolch.png

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze trzeba czekać :) No właśnie tak się zastanawiam, jak rozpoznać, bo można pomyśleć że coś bulgocze bo się wody opije lub jelita :D. Pewnie cudowne doświadczenie

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zadzwonił do mnie mój mąż ze miał wypadek. Zaraz się rozłączył i powiedział ze oddzwoni bo jest na telefonie. Jest 150 km od domu i nic nie wiem. Zaraz oszaleje

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, u mnie się pojawiły ruchy dokładnie 18+2.
    17+6 miałam wrażenie, że był pierwszy raz, ale dwa dni później nie miałam wątpliwości, że coś mnie tłucze od środka. 😂😂

Lunka,
    Nie denerwuj się, skoro zadzwonił do nic mu nie jest.
    Musi teraz ogarnąć wszystko, będzie okej. Ogarnie i zadzwoni. 😘😘😘😘🙏

klz9krhm1wqtef7i.png

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nie stresuj się zadzwonił to znaczy że jemu nic nie jest a to najważniejsze.

A w sprawie mojego wynagrodzenia dowiedziałam się, że jest wypłata pomniejszona bo upłynęło 33 dni gdzie płaci firma, a wyrówna ZUS. Zapewnił mnie, że stosowne dokumenty przesłał do ZUS. Wczoraj rozmawiałam z urzędem i nic nie mają ( ktoś mi tu kłamie ) i powiedziałam mu że nie mają :D ale rozmowa była miła, powiedział, żebym zawsze dzwoniła jak coś :D

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może akurat jeszcze nie doszło, ale na Twoim miejscu jutro bym znowu sprawdziła w Zusie, dla pewności:)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odkryłam w końcu to Vinted....
    Najlepsze z czego można skorzystać, serio. Tyle ubranek kupiłam dla Młodej... Praktycznie nowych i za grosze. 🤣

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat tego Vinted to ja wam mega zazdroszcze!!
    U nas w tej dziurze to naprawde nic nie ma, ale my za to mamy Primark ktory jest idealny dla dzieci i tam sa ubranka po 1€, €3 😎😎😎 wiec czekam tylko kiedy go otworza! z koncem maja podobno maja juz nas otwierac :)
    Wtedy tez zaczne ogladac juz wozki stacjonarnie, chcialabym jeszcze w lato zdazyc poleciec do Polski ale troche sie boje z brzuchem, chociaz kobiety lataja, ale musze ten most zebowy naprawic.
    Moj chce na budowe jechac ale powiedzial ze nie pojedzie dopoki nie zniosa testow bo on se w nos nic wsadzic nie da 😂 no tak a ja to spokojnie moge se robic testy wg niego 😂😂
    Kurcze ten slub tez... i musze sprzedac firme.. a do tego jest pandemia 🤣🤦‍♀️ Nie nudze sie , to oczywiste 🤦‍♀️🤣
    Jakbym poleciala w Lato do Polski to se wyobrazam juz jaki bede miala tam karton i zrobie se paczke i se wysle do Irlandii 🤦‍♀️🤣😂

Luna- jesli zadwonil maz to moze byl w szoku, i ja w szoku tez bym dzwonila, niepotrzebnie tylko sie rozlaczyl tak szybko, ja na swojego zawsze krzycze jak tak robi, on wie ze jak dzwonie do biego to ma odebrac i poczekac 5sekund a nie tak jak kiedys robil dzwonilam a on NIE MOGE GADAC i puf rozlaczony. Teraz juz wie ze zamiast wypowiedziec te zdanie ma poczekac czy mi nic nie jest.
    Mam nadzieje ze Twoj maz jest caly i to nic groznego ♥️ daj prosze znac najszybciej jak mozesz co z nim🤞🤞🤞♥️

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to z seksem wygląda w ciąży? Wczoraj jak się kochałam z mężem to po mnie trochę bolało podbrzusze i myślę że powinniśmy na razie przestać do czasu wizyty... Jak to u Was było na początku?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie bo właśnie byłam w toalecie, i przy podcieraniu zauważyłam taki bardzo zbity śluz, jak glut koloru żółto-kremowego......

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, niby wszystko jest dla ludzi, ale ja wstrzylama sie do pierwszej wizyty i dobrze, wtedy bylo 6+3 chyba i lekarz powiedzial ze dopoki nie zniknie kwiark to kategorycznie nam zabrania, bo to jest bardzo szkodliwe teraz tam uszkodzic tego krwiaka... wystraszylo nas to i sie stosowalismy do tego.

Oczywiscie nie zebysmy nic nie robili, bo pieszczotki itp jak najbardziej ale bez sexu.
    No i w sumie krwiak na ostatniej wizycie jeszcze byl jak bylo 10t ale juz 2 razy delikatnie sie kochalismy, ciezki czas ale coz, wole nie ryzykowac... potwierdze na poniedzialkowej wizycie jak juz ginekolog pozwoli :)

Sluz w ciazy to norma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 16:57

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Alutka, niby wszystko jest dla ludzi, ale ja wstrzylama sie do pierwszej wizyty i dobrze, wtedy bylo 6+3 chyba i lekarz powiedzial ze dopoki nie zniknie kwiark to kategorycznie nam zabrania, bo to jest bardzo szkodliwe teraz tam uszkodzic tego krwiaka... wystraszylo nas to i sie stosowalismy do tego.

Oczywiscie nie zebysmy nic nie robili, bo pieszczotki itp jak najbardziej ale bez sexu.
    No i w sumie krwiak na ostatniej wizycie jeszcze byl jak bylo 10t ale juz 2 razy delikatnie sie kochalismy, ciezki czas ale coz, wole nie ryzykowac... potwierdze na poniedzialkowej wizycie jak juz ginekolog pozwoli :)

Sluz w ciazy to norma :)

Może się wstrzymamy do następnej wizyty z seksem, a tego śluzu się wystraszyłam trochę 😂
    To był taki jakby smark z nosa 😂 sorki że tak dosłownie 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma norma ;) Sluz wlasnie taki mniej wiecej jest potrzebny do ochrony plodu :) takze jakby ci przyszlo ogolem tam zagladac teraz typu "fiutkiem" naprzyklad to lepiej w prezeraatywie jak cos zeby bakterii niepotrzebnych se nie wkrzucic ;) ale jak umiecie sie powstrzymac to tak byloby najlpiej te 10 dni:)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ