Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Aplikacja wnioskuje ze moze byc to 6 tydzień więc moze juz coś zobaczyć..chociaz powie czy zagniezdzilo się prawidłowo. Chce to wiedzieć bo stres mnie juz wyczerpuje.
A taki stanik by mi sie teraz przydał bo cycki mnie bolą 😢❤25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Annamaria wrote:niewyspana, ja z sentymentu jadę po proszek Dzidziuś.. uwielbiam jego pudrowo-niemowlęcy zapach , ale szczerze, to jeszcze wdepnę do drogerii eko, bo mam stacjonarnie i zerknę co tam mają z dobrym składem.. moze i jeszcze coś znajdę, gdzie uda się połączyć dobry chemicznie skład - i gdyby jeszcze ładnie pachniało..!
Za to wziełam z tego sklepu z ciuszkami jeszcze stanik do karmienia, jest wygodny i przepiękny! O, to jest czad i polecam bardzo - choć warto się dokładnie zmierzyć pod biustem, bo pasek stanika jest średnio rozciągliwy i lepiej nie brać za małego obwodu, bo nie będziecie mogły oddychać, poza tym tylko się zachwycam
Ja jeszcze będę czekać, w staniki zainwestuje chyba po 35 tygodniu jeden/dwa i zobaczymy co dalej będzie już po porodzie.
Nad płynami i kosmetykami grubo się zastanawiam, ale ogółem chyba będę też stosować do kąpieli między innymi olejek ze słodkich migdałów. Sama używam teraz dzień w dzień i jestem zachwycona. 🥰
Luna,
Oczywiście, że normalne. Teraz te ruchy mogą być nieregularne, u mnie w niedzielę mało co się ruszała no i ma swoje godziny, większość dnia jej nie ma, chyba, że zmienia pozycję.
Daje znać zwykle wieczorem jak się kładę, w ciągu dnia jak leżę na plecach za dużo, no i za każdym razem jak pęcherz mam już nazbyt pełny to zmusza mnie to zrobienia siku 😂 -
Alutka ale mnie tez bolą troszkę mniej. Nie panikuj, zadzwoń do zaufanej Pani doktor. Porozmawiaj, wytlumacz co się dzieje. Ja wierzę ze jest wszystko okej❤25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Alutka ale mnie tez bolą troszkę mniej. Nie panikuj, zadzwoń do zaufanej Pani doktor. Porozmawiaj, wytlumacz co się dzieje. Ja wierzę ze jest wszystko okej❤
Mnie już nie bolą w ogóle... I miękkie się zrobiły....
Nie wiem czy nie pójść do lekarza..... -
Idź do kogoś normalnego, powiedz, że to kolejna ciąża w tym roku i mają Ci dać wszystko, czego potrzebujesz. Nie ma opcji, żeby ktoś to zignorował.
Trzymam za Ciebie kciuki, to na pewno nic groźnego. Kreskę miałaś tym razem taka piękna, ta dzidzia chcę tu być!
Dawaj proszę znać. -
niewyspana wrote:Idź do kogoś normalnego, powiedz, że to kolejna ciąża w tym roku i mają Ci dać wszystko, czego potrzebujesz. Nie ma opcji, żeby ktoś to zignorował.
Trzymam za Ciebie kciuki, to na pewno nic groźnego. Kreskę miałaś tym razem taka piękna, ta dzidzia chcę tu być!
Dawaj proszę znać.
Tak bardzo się stresuje.... Mam nadzieję że będzie dobrze -
Alutka ja tez tak mialam ze po 5 tyg mnie przestaly bolec.... potem przestaly po 9tyg i zrobily sie miekkie i pojechalam bo myslalalam ze serdusszko stanelo ale na szczescie bylo wsztstko okey. Objawy to bardzo indywidualny temat i tym bym sie nie sugerowala.... wypij meliske i postaraj sie wytrzymac do wizyty a na wizycie blagaj wkoncu o jakis progesteron na poczatek...
Karolina daj znac po wizycie prosze ♥️👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ciuszki śliczne.
Fajny biustonosz, przydał by mi się.
Trzymam.kciuki za Wasze wizyty.
Dziewczyny które są na L4 orientujecie się jak to jest z przejściem na zasiłek ZUS? Zanim zadzwonię do szefa, który nawet nie podziękował mi za życzenia ( obraził się że jestem w domu ). Już w marcu upłynęło 33 dni odkąd jestem na l4, dostałam teraz wypłatę za marzec pomniejszona za kilkaset złotych i nie wiem czy mi to wyrówna ZUS? On jako pracowaca do ZUSu nie złożył wniosku ( ze jestem na chorobowym)
ZUS nie wie czy on będzie dalej mi płacił czy nie. On zatrudnia jak na moją wiedzę 18 pracowników więc powinien płacić ZUS.
Czy zatem powinnam do niego zadzwonić i przypomnieć żeby złożył stosowne dokumenty do ZUSu i zapytać dlaczego kasy mniej ? Nie chce wyjść na desperadke itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 11:17
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Nie wiem dlaczego dostałaś mniejsza kwotę - nie powinnaś, skoro to była wypłata jeszcze od pracodawcy.
Musisz koniecznie porozmawiać z nim, bądź z kadrową - musi złożyć oświadczenia do ZUSu, inaczej nie dostaniesz żadnych pieniędzy.
Później z ZUS odtrącaja chyba 17%.
Pracodawca ma obowiązek składać dokumenty. Pamiętaj, że teraz może się wszystko przeciągać w Zusie, więc tym bardziej im szybciej tym lepiej.NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
-
NadziejaUmiera wrote:Dzięki.
No to dzwonię do niego, choć zbieram się od wczoraj, stresująca rozmowa dla mnie😳NadziejaUmiera lubi tę wiadomość