Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Marienn wrote:Alutka, bol plecow na dole tez mialam ale nie byl jakis mega mega silny... poprostu cos czulam tam na dole w plecach , duzo wody pij! Pomoze napewno i staraj sie duzo lezec..
Jesli z bolem plecow na dole nie masz boli podbrzusza to lepiej jesli dojdzie bol podbrzusza to gorzej...
Kasian ja chyba pisalam o zoltym sluzie ale to po Perogesteronie ktory bralam , jak skonczylam go brac to mi wyszedl zolty przez kilka dni plus wydawalomisie ze mam dziwny zapach z pochwy jak przy poronieniu ale tochyba se ubzduralam.. ale juz minelo wszystko..
Jesli chodzi o wynik z posiewu to niepomoge absolutnie nie mam pojecia to to oznacza i jaki ma wplyw, a pytalas Gina? Googlowalas cos?
No nie jest silny, tak w sumie czuje ból w kręgosłupie, dosłownie na dole w kości.... Jak leżę przestaje. -
Tak wiec lez 🥰 jesli nie jest mocny to moze ci sie macica rozciagac i uciska
Tez mnie kazdy bol denerwowal bo sie balam, ale teraz z biegiem czasu mysle ze jednak to nie byljakistepy mocny bol... a moja panika sprawiala ze sie boje i mialam czarne scenariusze..
A jak u ciebie maz? Uwierzyl juz w 2kreski?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Alutka, bol plecow na dole tez mialam ale nie byl jakis mega mega silny... poprostu cos czulam tam na dole w plecach , duzo wody pij! Pomoze napewno i staraj sie duzo lezec..
Jesli z bolem plecow na dole nie masz boli podbrzusza to lepiej jesli dojdzie bol podbrzusza to gorzej...
Kasian ja chyba pisalam o zoltym sluzie ale to po Perogesteronie ktory bralam , jak skonczylam go brac to mi wyszedl zolty przez kilka dni plus wydawalomisie ze mam dziwny zapach z pochwy jak przy poronieniu ale tochyba se ubzduralam.. ale juz minelo wszystko..
Jesli chodzi o wynik z posiewu to niepomoge absolutnie nie mam pojecia to to oznacza i jaki ma wplyw, a pytalas Gina? Googlowalas cos?
Tak, mam już antybiotyk i jestem obstawiona lekami ale nie wiem czy mogło to zagrozić ciąży.
Z tego co czytam, ważne żeby przy porodzie nie przekazać tego dziecku.
Do tego czasu wyleczymy to ale nie mogę doczekać się już USG (w maju) żeby sprawdzić czy wszystko dobrze🙏♥️💃'87 🕺'88
• I transfer 7.01.2021r.
- blastocysta 5.1.1. świeżaczek
5dpt = bhcg 21
7dpt = bhcg 51 krwawienie jednodniowe
11dpt = bhcg 147,4
13dpt 💔🖤 bhcg 94
• II criotransfer 12.03.2021r.
- blastocysty 3.1.1. i 3.1.1. ❄️❄️🙏
5dpt = bhcg 25 II prog = 79,5
7dpt = bhcg 96 II prog > 80
11dpt = bhcg 292 II prog >80
13dpt = bhcg 545
17dpt = bhcg 2889
26dpt = bhcg 35655 II prog >80
28dpt jest ♥️ 8mm miłości
...Bogusław urodzony 12.11.2021r.♥️
• III criotransfer 1.12.2022r.
- blastocysta 4.1.1❄️🙏
7dpt = bhcg 32 II prog = 72,96
9dpt = bhcg 55
11dpt = bhcg 107 II próg = 64,82
13dpt = bhcg 251
21dpt = bhcg 3362
27dpt = zarodek 2mm, serduszka brak
32dpt 💔🖤 serduszka brak
Koniec walki. -
Alutka moja szwagierke na samym poczatku ciazy twk bolaly plecy na samym dole ze chodzila jak zgarbiona stara babcia...przeszlo ok 10tc24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Hej dziewczyny
Powoli zaczynam się znów dręczyć.
Tak bardzo chciałabym aby już się wszystko wyjaśniło w mojej sytuacji co jest nie tak....
3 potwierdzone cykle i owu jest zawsze pęcherzyk pęka.
Tym razem lekarz kazał mężowi powtórzyć badania nasienia po 4 latach czy coś się czasem nie zmieniło .
Zrobiliśmy w międzyczasie taki test z apteki na badanie ilości ruchliwych plemników i wyszedł ok.
Kosztował prawie 200 zł więc chyba powinien być wiarygodny ale ginekolog mówi że to strata pieniędzy. No nic męża mi ciężko namówić znów na badania. Jest przekonany że u niego wszystko w porządku.
4 lata temu miałam robione badanie drożność jajowodow i były drożne ale lekki ból poczułam w środku ale pisało że drożne bo płyn przepłynął.
Po urodzeniu syna znów zrobiłam to badanie na moją prośbę bo staraliśmy się pół roku i nic.
Hormony były ok .
A teraz już ja nic nie wiem co może broic
A może jakieś zrosty na macicy ?
Czy na USG gin by je widział?
Zrosty po CC bo miałam CC brak postępu porodu przedwczesne odejście wód płodowych .
Lekarz mówił że jego zdaniem zrostów niema.
Jestem w 21 dc i już jestem nerwowa więc wyczuwam już mój pms 😩
Piersi jednak tak nie bolą mocno jak wcześniej . Tydzień do okresu .
Ale czuję że dostanę okres raczej.
Więc mąż będzie musiał jechać na te badania.
A co jeśli wyjdą na szczęście dobrze
Co wtedy ?
Jakie jeszcze badania już jestem bezradna
-
Ja właśnie mam słaby apetyt za to caly czas bym spała i okropnie bola mnie plecy. Dziewczyny mam pytanie , intymne ale musze zapytać. Czy wy na początku często robilyscie kupę? Wybaczcie ze tak wprost😂25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Ja właśnie mam słaby apetyt za to caly czas bym spała i okropnie bola mnie plecy. Dziewczyny mam pytanie , intymne ale musze zapytać. Czy wy na początku często robilyscie kupę? Wybaczcie ze tak wprost😂
Miałam tak jeszcze przed terminem @ i dwa dni po terminie że za przeproszeniem sralam jak głupia 😂 teraz już lepiej na szczęście 😂😂😂 -
Karloina wrote:Ja właśnie mam słaby apetyt za to caly czas bym spała i okropnie bola mnie plecy. Dziewczyny mam pytanie , intymne ale musze zapytać. Czy wy na początku często robilyscie kupę? Wybaczcie ze tak wprost😂
A ja mam tak do tej pory 🙈 w sensie na pewno sporo częściej niż przed ciąża 🤪 -
Czyli wszystko gra i tak moze byc;)
To dobrze bo juz zaczelam sie martwić😁25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
nick nieaktualnyMilka8686 wrote:Hej dziewczyny
Powoli zaczynam się znów dręczyć.
Tak bardzo chciałabym aby już się wszystko wyjaśniło w mojej sytuacji co jest nie tak....
3 potwierdzone cykle i owu jest zawsze pęcherzyk pęka.
Tym razem lekarz kazał mężowi powtórzyć badania nasienia po 4 latach czy coś się czasem nie zmieniło .
Zrobiliśmy w międzyczasie taki test z apteki na badanie ilości ruchliwych plemników i wyszedł ok.
Kosztował prawie 200 zł więc chyba powinien być wiarygodny ale ginekolog mówi że to strata pieniędzy. No nic męża mi ciężko namówić znów na badania. Jest przekonany że u niego wszystko w porządku.
4 lata temu miałam robione badanie drożność jajowodow i były drożne ale lekki ból poczułam w środku ale pisało że drożne bo płyn przepłynął.
Po urodzeniu syna znów zrobiłam to badanie na moją prośbę bo staraliśmy się pół roku i nic.
Hormony były ok .
A teraz już ja nic nie wiem co może broic
A może jakieś zrosty na macicy ?
Czy na USG gin by je widział?
Zrosty po CC bo miałam CC brak postępu porodu przedwczesne odejście wód płodowych .
Lekarz mówił że jego zdaniem zrostów niema.
Jestem w 21 dc i już jestem nerwowa więc wyczuwam już mój pms 😩
Piersi jednak tak nie bolą mocno jak wcześniej . Tydzień do okresu .
Ale czuję że dostanę okres raczej.
Więc mąż będzie musiał jechać na te badania.
A co jeśli wyjdą na szczęście dobrze
Co wtedy ?
Jakie jeszcze badania już jestem bezradna
Czyli ile czasu się staracie obecnie? Jeśli masz poniżej 35 lat daje się zdrowej, regularnie współżyjącej parze ROK, jeśli kobieta jest po 35 roku życia to pół roku. To nie dlatego, że NFZ oszczędza. To dlatego, że tyle potrzeba statystycznej, zdrowej parze na zajście w ciążę.
Generalnie miałaś przeprowadzoną szeroką diagnostykę, ból podczas badania nie świadczy o ewentualnej niedrożności, jeśli kontrast wypływa do otrzewnej to jajowody bez dwóch zdań są drożne.
Jeśli chodzi o niepłodność mamy cztery główne: czynnik jajnikowy (wykluczony, bo potwierdzone owulacje), jajowodowy (wykluczony, bo drożność), maciczny (zła budowa anatomiczna, ewentualne zrosty, endometrioza etc.) i szyjkowy (nieprawidłowy obraz śluzu). Jeśli ginekolog nie widzi nieprawidłowości w badaniu, to może warto się zastanowić nad śluzem? Rozwija się prawidłowo? Ile dni mija od pojawienia się śluzu do śluzu wysoce płodnego? Ile trwa średnio faza lutealna? A może porostu potrzebujecie więcej czasu? Może to kwestia nie stricte anatomiczno-fizjologiczna ale psychogenna?
Badaniem, które zostało na pod orężu jest histeroskopia (wyklucza ew endometriozę, zrosty) - ale jest to badanie inwazyjne w pełnej narkozie. W dodatku zwiększa ryzyko niewydolności szyjkowej w przyszłej ewentualnej ciąży, więc nie warto robić go na "zaś" bo może coś wyjdzie.Marienn, Milka8686 lubią tę wiadomość