Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Anitka Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Tak jak napisała Alutka, pęcherzyk widać dopiero od bety powyżej 1000, więc raczej nie ma na co liczyć.
    Można wziąć od lekarza jakiś progesteron, jeśli masz niski, bądź jeśli lekarz tak zadecyduje i udać się na potwierdzenie na przełomie 6/7 TC.
    Progesteron mam na poziomie 31, wydaje mi się, że niezły

💃22l.
    🕺26l.
    💒22.02.20
    ⏸️cb.04.03.21➡️👼14.03.21
    ⏸️16.04.21💗 bHCG 19.04- 85,87. 20.04-152,54
    18.05.21 💗 CRL 1,64cm
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka wrote:
    No to według mnie nie ma potrzeby, chyba że lekarz zadecyduje inaczej 😊😊

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka wrote:

Progesteron masz super więc może jeszcze tydzień się wstrzymaj :)

Ja jeszcze tylko dwa dni i wizyta ❤️ co powinnam już zobaczyć w piątek, będzie to rowno 6+0 ?

Anitka lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Agamam Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Progesteron masz super więc może jeszcze tydzień się wstrzymaj :)

Ja jeszcze tylko dwa dni i wizyta ❤️ co powinnam już zobaczyć w piątek, będzie to rowno 6+0 ?

Ja w 5t6d widzialampecherzyk z pecherzykiem żółtkowym, a 6t3d był już mały człowieczek z serduszkiem :)

Anitka lubi tę wiadomość

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agamam wrote:
    Ja w 5t6d widzialampecherzyk z pecherzykiem żółtkowym, a 6t3d był już mały człowieczek z serduszkiem :)

Czyli człowieczek powinien być, ale oczywiście może nie być serducha :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Alutka, serduszka może jeszcze nie być, więc bez stresu 😘

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Tak Alutka, serduszka może jeszcze nie być, więc bez stresu 😘

Bozeeee ja się już stresuje 🤦

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem! Pamiętam moją wizytę. Też się zorientowałam, że ciąża bardzo szybko, bo 6 dni przed okresem tak naprawde miałam pozytywne testy.
    To był 17.12 a wizytę miałam 11.01 😂

Będzie wszystko dobrze, zobaczysz tego małego ślimaczka i wszystko się zmieni.
    Ba, tylko weź pod uwagę, że nerwy nie znikną, będzie tylko gorzej😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 09:14

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Wiem! Pamiętam moją wizytę. Też się zorientowałam, że ciąża bardzo szybko, bo 6 dni przed okresem tak naprawde miałam pozytywne testy.
    To był 17.12 a wizytę miałam 11.01 😂

Będzie wszystko dobrze, zobaczysz tego małego ślimaczka i wszystko się zmieni.
    Ba, tylko weź pod uwagę, że nerwy nie znikną, będzie tylko gorzej😁

Moja siostra mówi że strach w ciąży to nic w porównaniu do strachu jak już dzidziuś się urodzi... Czeka nas życie pełne obaw 😂😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze jesteśmy po połówkowych ❤️ Mala całe badanie trzymała się za głowę, chyba była w szoku jak wcześnie dziś wstalysmy 😂
    Zastawka zaczęła się domykać, wszystko w porządku. Siusiaka nie ma, mogę dalej kupować dziewczyńskie rzeczy 😁
    Wazy 463 g, kawał baby 😂
    Dostałam kontakt do fizjoterapeuty i info o banku komórek macierzystych, do fizjo na pewno się zapisze.
    No i rozmawiałam o szczepieniu na covid. Lekarz stwierdził ze jeśli tylko mam taka możliwość, żebym się nie zastanawiała. Woli żebym przyjęła szczepionkę i żeby zaczęły mi się wytwarzać przeciwciała niż żebym przechorowala teraz covid. Muszę jeszcze to przemyśleć ale cieszę się ze zapytałam.

Zawsze po wizycie jestem taka pełna energii i szczęścia 😁😁

Anitka, Hania123 lubią tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim, które ujrzały dwie kreski i mają przyrost bety😉

Agaga ja bym poczekala z wizytą. Ja też miałam traumę z poprzedniej gdzie kilka razy chodziłam a tu słaby rozwój jedynie pęcherzyk itp.
    Lepiej iść bliżej 7 tygodnia. Gdzieś czytałam że nawet wskazane jest żeby pierwsza wizyta odbyła sie w 8 lub nawet 9 tygodniu.

Luna super wieści 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 10:06

Luna33 lubi tę wiadomość

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna super wieści ❤️ dobrze że już wszystko dobrze :) czyli kolejna księżniczka :) coś dużo tutaj bab 😂😂

Luna33 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, cudowne wiesci ❤ Dobrze ze wszystko sie uklada.
    Odnosnie szczepionki bylo cos ostatnio na grupie na fcb rodze w 2021 chyba, i tam laski pisaly ze juz sa po szczepionce itp ale ze braly w 3 trymestrze...
    Moze takie wpisy pomoga ci podjac decyzje.

Luna33 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor stwierdził ze nie zaleca tego do 12 tyg ciąży, gdy dziecko się „tworzy”. Natomiast teraz już rosnie i wg niego nie ma ryzyka. Tak czy siak, przewertuje na pewno cały internet zanim podejmę decyzje.

klz9df9h8o8dolch.png
  • Bc_m Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Widzę, ze kilka osób tutaj pisało o wizytach☺️
    Ja wlasnie dzisiaj idę- mam nadzieje już usłyszec serduszko.. trochę się stresuje🥺
    Dzisiaj mam 6+6 wiec powinno serduszko juz być 🙂

Ogólnie od dwóch dni jestem osłabiona, mam dreszcze i takiw uczucie jak na przeziebienie.. nie wiem kiedy mogłam się tak załatwić.. mam nadzieje, ze to przeziebienie i zaraz minie . :(

Hania123 lubi tę wiadomość

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bc_m wrote:
    Hej dziewczyny !
    Widzę, ze kilka osób tutaj pisało o wizytach☺️
    Ja wlasnie dzisiaj idę- mam nadzieje już usłyszec serduszko.. trochę się stresuje🥺
    Dzisiaj mam 6+6 wiec powinno serduszko juz być 🙂

Ogólnie od dwóch dni jestem osłabiona, mam dreszcze i takiw uczucie jak na przeziebienie.. nie wiem kiedy mogłam się tak załatwić.. mam nadzieje, ze to przeziebienie i zaraz minie . :(

Powodzenia na wizycie, daj znać po jak tam sytuacja u Ciebie :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bc trzymam kciuki☺

Luna ja jakoś nie mam przekonania z racji tego że za mało jest badań dotyczących tych szczepionek, a co powiedzieć już badań na kobietach w ciąży. Wiadomo że każdy chce się chronić jak może żeby nie zachorować ale ja nawet przeciwbólowych nie biorę jak leżę z migrena. Straszna panikara że mnie.

Bc_m lubi tę wiadomość

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bc i jak już po wizycie?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Gratuluję wszystkim, które ujrzały dwie kreski i mają przyrost bety😉

Agaga ja bym poczekala z wizytą. Ja też miałam traumę z poprzedniej gdzie kilka razy chodziłam a tu słaby rozwój jedynie pęcherzyk itp.
    Lepiej iść bliżej 7 tygodnia. Gdzieś czytałam że nawet wskazane jest żeby pierwsza wizyta odbyła sie w 8 lub nawet 9 tygodniu.

Luna super wieści 😊

Nadziejaumiera właśnie dzisiaj rano byłam na necie i wyszła mi 1422. W kalkulatorze wyszedł mi średni przyrost 143%. I tak jak wczoraj byłam spokojna że pewnie miałam betę z 700 i nic nie było widać tak dzisiaj się zmartwiłam trochę. Zadzwoniłam do gina i babeczka zapytała jeszcze raz jak się czuje, czy nie mam plamien bo beta dziś z rana wysoka a badanie wczoraj o 19 miałam. Powiedziała że jak chce żebym przyszła w pt sprawdzić i sama nie wiem. Z jednej strony chciałabym wiedzieć że to nie jakaś ciąża pozamaciczna ale z drugiej strony jak nic nie będzie widać to się zestresuje a może wyjdzie że jeszcze trzeba dać czasu.

Do wy byście tak racjonalnie zrobiły? Ja jestem raczej z tych cierpliwych ale nie chciałabym czegoś przegapić :(

Marienn trzymam kciuki że wsyzstko z dzidzia będzie dobrze 🤞

Anita ja teraz na twoim miejscu poczekała bym z wizytą bo i tak już nie masz wpływu na to co się dzieje a bez sensu się stresować zbyt wcześnie.

Luna super że wsyztsko gładko poszło na badaniu :)

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Bc trzymam kciuki☺

Luna ja jakoś nie mam przekonania z racji tego że za mało jest badań dotyczących tych szczepionek, a co powiedzieć już badań na kobietach w ciąży. Wiadomo że każdy chce się chronić jak może żeby nie zachorować ale ja nawet przeciwbólowych nie biorę jak leżę z migrena. Straszna panikara że mnie.

Mam podobnie. Od kiedy jestem w ciąży nie wzięłam żadnego leku poza suplementami dla ciężarnych i luteina. Boje się po prostu ze zachorowanie może mieć gorsze skutki niż szczepionka, po której prawdopodobnie nic się nie stanie. Wiem ze to gdybanie dlatego mam mętlik w głowie.

klz9df9h8o8dolch.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ